|
|
18.05.2022., 07:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2007.
|
Imam njihovi stoalariju od 2013 (Marlexovu). Znam da nisu najjeftiniji no ja zadovoljan. Ovo im je top profil pa pretpostavljam da je i kvaliteta na razini. Vidim da reklamiraju akciju na troslojno staklo kojeg daju za cijenu dvoslojnog što mi se čini i više nego ok.
|
18.05.2022., 21:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2009.
|
Quote:
InvisibleMan04 kaže:
Pozdrav ljudi, nakon problema sa Ivetom koje ću vam navesti u kasnijem postu, dobija san ponudu od Troha-dil-a i Marlexa u Zadru. Marlexova ponuda je jeftinija za 600 kn ali oni su mi ponudili Aluplast Energeto Powerdur 8000 za balkonska vrata, isto tako za kupaonski prozor a za ulazna vrata Aluplast Ideal 7000. Što kažete na tu firmu i te profile?
|
AKo si u Zd i ako si baš "zapeo" za Aluplast, imaš na Put Nina "Tende Zara", prodaju Aluplast prozore tvornice Že-ma.
A na Novom Bokanjcu imaš više proizvođača PVC-a, neku si ozbiljniji neki manje ozbiljni.
Također znam za nekog obrtnika u Posedarju, na magistrali.
|
|
|
19.05.2022., 06:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
|
Quote:
baustelac99 kaže:
AKo si u Zd i ako si baš "zapeo" za Aluplast, imaš na Put Nina "Tende Zara", prodaju Aluplast prozore tvornice Že-ma.
A na Novom Bokanjcu imaš više proizvođača PVC-a, neku si ozbiljniji neki manje ozbiljni.
Također znam za nekog obrtnika u Posedarju, na magistrali.
|
Nisan baš baš zapea za njih ali je Zadar Aluminij katastrofa, Iveta katastrofa, Alu Laci katastrofa a za Troha-dil mogu reći da je skuplji nego Marlex.
|
19.05.2022., 11:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2014.
|
Pozdrav,
molim vas savjet odnosno preporuku između profila Rehau Synego 80 mm s tri brtve i Schucco Living 82 MD s tri brtve. Obje ponude iz iste firme, u obje Roto okovi, dvostruko staklo, za nekoliko otvora na obiteljskoj kući.
Cijenom je Rehau 10% jeftiniji. Vrijednost cca 19 000 kn Rehau, Schucco 21 000 kn.
Hvala, ugodan dan!
|
|
|
19.05.2022., 11:35
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
InvisibleMan04 kaže:
Nisan baš baš zapea za njih ali je Zadar Aluminij katastrofa, Iveta katastrofa, Alu Laci katastrofa a za Troha-dil mogu reći da je skuplji nego Marlex.
|
Kad sam se raspitivao (a to je bilo prije 4-5god) Marlex je imao više tipova profila (Aluplast) a Troha-dil jedan jedini od Komerlinga. I moguće da je tu razlika u cijeni (gledajući jeftiniji profil).
Ne znam zbog čega je Zd aluminij i Iveta katastrofa, nisam od njih kupovao ali u razgovoru su mi djelovali da znaju što pričaju (za razliku od nekih drugih koje ovdje neću negativno spomenuti).
Doduše, u obje firme je jako bitno s kim pričaš, imaju ljude sa znanjem i iskustvoma i one druge...
Ne znam kolika količina ti treba, ali za imalo ozbiljniju količinu (tipa kuće katnice) dođu odraditi i firme iz unutrašnjosti.
|
|
|
19.05.2022., 13:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2022.
|
Pozdrav,
imam Kömmerling VariNova kutije od roleta. Da li netko može objasniti kako se kutija otvara, a da se ne ošteti previše? Ili me možete uputiti na neki video/tutorial vezan za otvaranje ili poslati slike neke.. Hvala!
|
|
|
19.05.2022., 13:18
|
|
Know-how Dibidus
Registracija: Feb 2008.
|
Quote:
lecorby kaže:
Pozdrav,
molim vas savjet odnosno preporuku između profila Rehau Synego 80 mm s tri brtve i Schucco Living 82 MD s tri brtve. Obje ponude iz iste firme, u obje Roto okovi, dvostruko staklo, za nekoliko otvora na obiteljskoj kući.
Cijenom je Rehau 10% jeftiniji. Vrijednost cca 19 000 kn Rehau, Schucco 21 000 kn.
Hvala, ugodan dan!
|
vrlo slično, no osobno bih rehau kojem je ipak pvc core business, dok je schüco top kod alu stolarije.
|
|
|
23.05.2022., 08:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2006.
|
Pozdrav
Zadnjih par dana sam prvi puta stavljao pvc prozore. Uz nesto trial i error na manje vaznim prozorima uspio sam. E sad, ostala su mi tri velika prozora s roletama 180x140. Ono gdje sam najvise grijesio je busenje rupe kroz okvir za turbo vijke. Ako malo fulam lijevo ili desno ode svrdlo pored metalnog okova unutar profila (okvira). Krenuo sam sa 4mm pa sa 6mm pa sa 8mm svrdlom za metal i to nema smisla. Onda sam vidio ovo s video-a i ne znam gdje toga ima za kupiti. Olaksalo bi mi jer ne moram busiti kroz ojacanje okvira.

|
|
|
23.05.2022., 13:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2013.
|
Quote:
foler kaže:
Pozdrav
Zadnjih par dana sam prvi puta stavljao pvc prozore. Uz nesto trial i error na manje vaznim prozorima uspio sam. E sad, ostala su mi tri velika prozora s roletama 180x140. Ono gdje sam najvise grijesio je busenje rupe kroz okvir za turbo vijke. Ako malo fulam lijevo ili desno ode svrdlo pored metalnog okova unutar profila (okvira). Krenuo sam sa 4mm pa sa 6mm pa sa 8mm svrdlom za metal i to nema smisla. Onda sam vidio ovo s video-a i ne znam gdje toga ima za kupiti. Olaksalo bi mi jer ne moram busiti kroz ojacanje okvira.

|
Zašto niste pitali nekoga da vam objasni postupak ugradnje,jednostavno je.na svakom okviru imate crtu ili prijelaz koja vam pokazuje gdje zabušiti,uzmite borer za metal 6,5mm i kupite turbo vijke (oni su 7,2mm promjera) i najvažnije pazite na horizontalnu i vertikalnu vagu kod ugradnje.pošaljite koju sliku da se pohvaliti na kraju🙂
|
|
|
23.05.2022., 13:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2006.
|
za te oznake nisam znao
https://ibb.co/THghWtb
to su u biti dva prozora 60x80cm da dobijem jedan 120x80
|
|
|
24.05.2022., 11:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2020.
|
Pozdrav svima,
isprike unaprijed ako je već bilo odgovora na sličan upit.
Za nekih mjesec dana dolazi nam stolarija, i imam pitanje u svezi postavljanja odnosno prostora između vanjske klupice i vodilice.
Trenutno je na kući drvena stolarija, samo prozori bez roleta sa fasadom i postavljenim vanjskim klupicama kao što je vidljivo na slici.
Novi prozori dolaze s roletama(vanjska rolo kutija) i komarnicima, što znači da u odnosu na postojeće prozore dolaze još i vodilice.
Ono što mi izvođači tvrde da prilikom ugradnje novih prozora, ostati će 5cm između vanjske klupice i prozora rupa zbog vodilica, odnosno novi prozori će 5cm biti više unutra u odnosu na otvor.
Mogu li se vodilice izvući, tj. prvo postaviti prozor, a onda vodilice kako bi sjele na vanjsku klupicu te tako ne bi ostalo tih 5cm prostor između prozora i klupice?
https://ibb.co/YL6BqW2 // postojeće stanje
https://ibb.co/nnqhd6p // novi pvc prozor s vodilicom
|
|
|
24.05.2022., 11:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2014.
|
U određenim slučajevima se i može ali to baš ovisi o puno faktora. Ja sam kod sebe uspio ali nisam imao potpuno isti slučaj. Pomak je bio 2 cm.
To je majstor koji je radio izmjeru trebao prostudirati i ako je radio savjesno i zaključio da ne može - onda ne može.
Ponekad se majstorima ne da natezati s tim pa jednostavno kažu da ne ide, no ponekad stvarno ne ide.
|
|
|
24.05.2022., 11:50
|
|
Registrirani korisnik
|
@Atix1
jesam ja dobro skužio da mijenjaš prozor a kamena klupčica ostaje tu di je, nju ne mijenjaš?
|
|
|
24.05.2022., 11:54
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
baustelac99 kaže:
@Atix1
jesam ja dobro skužio da mijenjaš prozor a kamena klupčica ostaje tu di je, nju ne mijenjaš?
|
da, vanjska klupica ostaje, nju ne diram zbog fasade
|
|
|
24.05.2022., 11:56
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
laguna808 kaže:
U određenim slučajevima se i može ali to baš ovisi o puno faktora. Ja sam kod sebe uspio ali nisam imao potpuno isti slučaj. Pomak je bio 2 cm.
To je majstor koji je radio izmjeru trebao prostudirati i ako je radio savjesno i zaključio da ne može - onda ne može.
Ponekad se majstorima ne da natezati s tim pa jednostavno kažu da ne ide, no ponekad stvarno ne ide.
|
ok hvala na odgovoru, više je prozora u pitanju pa sam i pretpostavio da im je komplicirano za postaviti ili im se jednostavno neda gubiti vrijeme na finese.
Ono što sam razmišljao je to da se odreže obrub fasade 5cm kako bi tada vodilica sjela na klupicu
|
|
|
24.05.2022., 12:20
|
|
Registrirani korisnik
|
Da, to bi najvjerojatnije moglo proći ali trebalo bi se ipak sve dobro provjeriti i posavjetovati sa majstorima.
Ja sam nešto slično napravio kod sebe. Stari prozor s roletom i gore betonski banger. Ispred izlaza rolete je bila 20mm poprečna letvica koja mi je također stvarala problem.

Nakon dogovora već kod izmjere, napravili smo kod ugradnje skroz bočno šlic od tih 20mm i prozor je išao toliko naprijed.

Kako bi to bilo kod tebe teško je reći ovako preko foruma ali vjerojatno nekakvo rješenje postoji.
|
|
|
24.05.2022., 13:13
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
laguna808 kaže:
Da, to bi najvjerojatnije moglo proći ali trebalo bi se ipak sve dobro provjeriti i posavjetovati sa majstorima.
Ja sam nešto slično napravio kod sebe. Stari prozor s roletom i gore betonski banger. Ispred izlaza rolete je bila 20mm poprečna letvica koja mi je također stvarala problem.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/202...6cc87b354c.jpg
Nakon dogovora već kod izmjere, napravili smo kod ugradnje skroz bočno šlic od tih 20mm i prozor je išao toliko naprijed.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d02c4fadc4.jpg
Kako bi to bilo kod tebe teško je reći ovako preko foruma ali vjerojatno nekakvo rješenje postoji.
|
vidjeti ću još s majstorima na sami dan montaže koliko se usude i koliko kvalitetno mogu izrezati a da nema nekih popravaka s vanjske strane prozora.
Hvala na odgovoru
|
|
|
24.05.2022., 13:29
|
|
Registrirani korisnik
|
Flekserica i puno prašine 
Nabavi najlon i zaštiti prostor 
|
|
|
24.05.2022., 13:32
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
laguna808 kaže:
|
to definitivno  
|
|
|
24.05.2022., 14:09
|
|
Ne Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2009.
|
Quote:
laguna808 kaže:
|
ako ti netko vlaži dok režeš dijamantnom šajbom jako se smanjuje količina prašine
vrijedi probati
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:12.
|
|
|
|