Interijeri Unutrašnja ljepota. |
|
|
01.10.2024., 07:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2006.
|
Quote:
maldini88 kaže:
Svako toliko se javim s time da ste tu naveli jedan loš primjer da kao selfcleaning kondizer kod Boscha ne valja i time potvrdili da se može svakakve informacije netočne plasirati javno.Od 2017 4 mj do sada radi bezprekorno serija 8 od Boscha al uvijek se nađe primjer koji je exstrem i koji potopi ono što je dobro.Ako je mene pitati Bosch serija 8 sa samočistečim kondenzatorom je toči i vozi ....
|
Imam seriju 8 sa Autoclean od 2020., još nije ni garancija istekla. Danas dolazi Miele a Bosch sa svojim Autocleanom ide van. Moguće da je Autoclean dobar, ali u nekim situacijama 20 sušenja mjesečno. Definitivno za 1 do 3 sušenja dnevno nije. Očistim filter u podnici, a sušilica javlja da treba ponovno čistiti nakon 3 sušenja. Najvjerojatnije bi trebalo rastaviti cijelu i ručno očistiti kondenzator. A da ne govorim o mokroj bljuzgi kada se čisti filter...katastrofa. Tako da iz iskustva za 5 sušenja tjedno Autoclean ok, za više od toga izbjeć.
|
|
|
01.10.2024., 21:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
to svi u svijetu navode iste probleme, čemu to Bosch gura, nemam poima.
Opet tvrdim da je selfcleanig i/ili autoclean valjao, uvele bi ga i druge marke, oni jedini to guraju.
Daleko bolja opcija je uzeti sušilice bez 3. filtera tipa Samsung, AEG, Elektrolux... nego selfcelanig ili autocleaning sušilicu od Boscha.
|
|
|
02.10.2024., 05:43
|
|
Četverotrećinaš
Registracija: Jul 2010.
|
Fuj, kliknuo sam na taj video i postalo mi zlo kad sam vidio na što to sliči 
|
|
|
02.10.2024., 07:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2014.
|
Quote:
mr.ivek kaže:
to svi u svijetu navode iste probleme, čemu to Bosch gura, nemam poima.
Opet tvrdim da je selfcleanig i/ili autoclean valjao, uvele bi ga i druge marke, oni jedini to guraju.
Daleko bolja opcija je uzeti sušilice bez 3. filtera tipa Samsung, AEG, Elektrolux... nego selfcelanig ili autocleaning sušilicu od Boscha.
|
Iskreno imam samsung susilicu i jako je teško očistiti kondenzator. Mislim ona je stara 9mj redovito čišćena ali svejedno vidim da se na kondenzatoru nabila prasina i zasusila a ne mogu do nje. Sto se tice susenja zasad mi susi super al drugi je taj problem lezaja koji lupa jako.. tako da jedno s drugim susilicu bespoke DV90BB52.... nebih preporucila a niti uzela .. ima ona super specifikacije i super dodatke koje su mi super ali ovaj najveci , čišćenje kondenzagora to sve baca u vodu, nazalost.
Poslano sa mog SM-A556B koristeći Tapatalk
|
|
|
02.10.2024., 08:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2012.
|
Čitajući ove komentare i gledajući videe o pijanim poljacima ,mislim si da sam čisto dobro prošo sa electroluxom , nakon 7 godina sam temeljito oprao kondenzator vodom i posušio . Od onda radi kao kad je bila nova.
|
|
|
02.10.2024., 17:00
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ivooh1 kaže:
Čitajući ove komentare i gledajući videe o pijanim poljacima ,mislim si da sam čisto dobro prošo sa electroluxom , nakon 7 godina sam temeljito oprao kondenzator vodom i posušio . Od onda radi kao kad je bila nova.
|
Što, kako misliš temeljito oprao kondenzator vodom i osušio, jesi je rastavljao?
|
|
|
02.10.2024., 17:34
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Janna85 kaže:
Iskreno imam samsung susilicu i jako je teško očistiti kondenzator. Mislim ona je stara 9mj redovito čišćena ali svejedno vidim da se na kondenzatoru nabila prasina i zasusila a ne mogu do nje. Sto se tice susenja zasad mi susi super al drugi je taj problem lezaja koji lupa jako.. tako da jedno s drugim susilicu bespoke DV90BB52.... nebih preporucila a niti uzela .. ima ona super specifikacije i super dodatke koje su mi super ali ovaj najveci , čišćenje kondenzagora to sve baca u vodu, nazalost.
Poslano sa mog SM-A556B koristeći Tapatalk
|
Žao mi je Janna85, nisi imala sreće, (bad luck) sa tim Samsungom. Ali kako sam napisao bolje uzeti i takve bez tog 3. filtera nego one koje imaju selfcleaning i autoclean sustav.
Te bez 3. filtera treba svako npr. 10.-seto sušenje uzeti penzl sa dugačkim vlaknima (četku-penz) tvrđu i uz pomoć usisavača (jer su rebra kondenzatora kod njih suha) usisat ta rebra. Samsung mislim da ti je došao sa tom četkom ako se ne varam, ali vrijedi kupit i posebnu za te stvari, ako se već ne dobije uz sušilicu.
ivooh1 je vjerujem svoju rastavio i temeljito usisao ili oprao što već, ali za to moraš imat kuću, transportna kolica da je možeš iznijeti iz prostora van kuće, rastaviti bočne stranice (nije teško) i sve dobro očistiti.
Ja sam svoju Miele rastavljao nedavno, (unutar vešeraja) pisao sam tu, iz čiste znatiželje da vidim i potvrdim da je stvarno onakva kaku sam je i smatrao u tom dijelu i ugodno sam se iznenadio. Unutar kondenzatora, ventilatora, kompresora, općenito unutrašnjosti gotovo i nema zaostalih nakupina mucica. Znači ona je spremna raditi 15 godina bez da ju moraš iznositi, čistiti i sve ovo o čemu pišemo, jednako će učinkovito sušiti veš i nakon xy vremena uz minimalna održavanja i osnovna čišćenja filtera.
Sada sami zaključite jel to ima cijenu ?
|
|
|
02.10.2024., 17:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2012.
|
Quote:
mr.ivek kaže:
Što, kako misliš temeljito oprao kondenzator vodom i osušio, jesi je rastavljao?
|
Stavio van kuće na postolje ,oprao šlafom ,pustio da sve ono divno i dražesno smeče isteče do trenutka kad je išla čista voda. Ocjedio osušio,vratio na mjesto i radi super. Inače sam je rastavljao prošle godine kad mi je remen pukao.
|
|
|
04.10.2024., 22:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2012.
|
pozdrav..pročitao sam zadnjih 15 stranica..svašta sam vidio al svejedno cu pitat
Imam Samsung, proslo 5 godina i vjerojatno bi ju trebalo rastavit i temeljito ocistit jer su ciklusi postali puno duži. Jednom sam je rastavljao u stanu (ne pada mi na pamet opet nakon sto sam vidio da treba skinuti bar pola kile vijaka da se rastavi) jer se nekako ventilator uspio zaglaviti. Uglavnom nebi kupio Samsung više em je preglasna od starta, em vrata ne dihtaju kako treba pa mucica ima po cijelom kupatilu em se zaštopa nakon 5 godina
1. Pošto je vikend servisi ne rade a zanima me da li to temeljito čišćenje uopce rade servisi i za koliko € ?
2. Da li netko ima iskustva sa tim Haierom (izgled mi je nebitan), čitam da ima taj 3. filter i da kopira Bosch kao i da ima primamljivih 7g garancije, no da li je kvalitetom iole usporediv sa mozda malo skupljim i ovdje prepocurenim Boschom ili Mieleom koji nemaju 7g garancije ?
Hvala unaprijed 
|
|
|
04.10.2024., 22:18
|
|
Registrirani korisnik
|
kako će ti netko odgvoriti za Haier kad je tek došao "kod nas" na tržište.
Vrijeme će pokazati ne očekuj čuda. Rizik je, kupiš pa što bude, ako se zaštopa, a hoće, prijaviš kvar da slabo suši i ako bude servisera budu ti je free očistili unutar 7 godina...
Samsung - imaš videa o rastavljanju Samsung sušilica, imaš li volje ? i polako nitko bolje od tebe to neće napraviti.
Jedna posuda za šarafe i jedan šarafciger, usisavač (nisu mokre mucice kao Boscha serije 8), malo mjesta u kupaoni i lagano, imaš sve vrijeme svijeta.
Kad je očistiš i ponovo sastaviš radit će kao prvog dana. Vrata se daju podesit.
|
|
|
04.10.2024., 22:35
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
mr.ivek kaže:
kako će ti netko odgvoriti za Haier kad je tek došao "kod nas" na tržište.
Vrijeme će pokazati ne očekuj čuda. Rizik je, kupiš pa što bude, ako se zaštopa, a hoće, prijaviš kvar da slabo suši i ako bude servisera budu ti je free očistili unutar 7 godina...
Samsung - imaš videa o rastavljanju Samsung sušilica, imaš li volje ? i polako nitko bolje od tebe to neće napraviti.
Jedna posuda za šarafe i jedan šarafciger, usisavač (nisu mokre mucice kao Boscha serije 8), malo mjesta u kupaoni i lagano, imaš sve vrijeme svijeta.
Kad je očistiš i ponovo sastaviš radit će kao prvog dana. Vrata se daju podesit.
|
Hvala.
Evo ne pratim toliko pa mi nije poznato da su toliko novi..inače imao sam Haier smartphone prije 10g vjerojatno.
Volje imam i sa guštom bi je rastavljao i čistio ali mjesta imam jedino u dnevnom boravku , ko sto rekoh prije to ponovit neću bez obzira na sve.
Btw kolike su vam temperature unutar na bubnju tokom ciklusa..ja evo nakon 3h sušenja i još će..mjerim tek 36° .. ?
hvala
|
|
|
04.10.2024., 23:12
|
|
Registrirani korisnik
|
Govorimo o sušilicama ne o mobitelima, klimama i sl. Sušilice sam nedavno vidio u većem broju po centrima i webu kod nas.
ne mjerim temperaturu, zašto bi ?
3h, naravno da toliko radi kada je sva poštopana, al to su "suhe" mucice i daju se usisati bez nekog većeg problema, samo treba rastaviti. Jeste kada čistili rebra na izmjenjivaču sa onom četkicom što ste je dobili uz sušilicu ? Znači ona ide u kombinaciji sa usisavačem .
Ne znam nikoga tko bi vam to rastavljao, ja sam svoju iz znatiželje sam rastavio, nije to špansko selo, malo pedantnosti... Istina hrpa šarafa, al tako je to.
|
|
|
04.10.2024., 23:28
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
mr.ivek kaže:
Govorimo o sušilicama ne o mobitelima, klimama i sl. Sušilice sam nedavno vidio u većem broju po centrima i webu kod nas.
ne mjerim temperaturu, zašto bi ?
3h, naravno da toliko radi kada je sva poštopana, al to su "suhe" mucice i daju se usisati bez nekog većeg problema, samo treba rastaviti. Jeste kada čistili rebra na izmjenjivaču sa onom četkicom što ste je dobili uz sušilicu ? Znači ona ide u kombinaciji sa usisavačem .
Ne znam nikoga tko bi vam to rastavljao, ja sam svoju iz znatiželje sam rastavio, nije to špansko selo, malo pedantnosti... Istina hrpa šarafa, al tako je to.
|
Pa eto da znam usporediti koliko je moja zaštopana..po netu baš i nema previše informacija
|
|
|
04.10.2024., 23:33
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
miroslavpena kaže:
Pa eto da znam usporediti koliko je moja zaštopana..po netu baš i nema previše informacija
|
sama činjenica koju si napisao da suši 3 sata je dovoljna da znam da je zaštopana.
Pa moja sušilica gotovo ne prelazi 1 sat sušenja, radna soba mi je kraj vešeraja i znam kad žena stavi sušiti i za koliko počne zvučno javljati da je suho, već mi je u podsvijesti. I da je duže već bi mi ona kukala ...
Bilo je problema na početku dok nije navikla čistiti 3. filter, sada ga svaki puta vadi i stavlja drugi, a ovoga usisava kad opet mijenja, neki puta i odmah, al eto sada ne brunda zašto to mora i sl.  .
Kupio sam joj drugi, pisao sam o tome, NIKADA ga ne perem samo usisavam.
Uostalom forumaš ivooh1 samo par postova gore je opisao što se događa kada je zaštopana i što je napravio i riješio problem-tome je tako.
Kada odeš na youtube i poglledaš hrpu videa o problemima sa sušilicama 90% njih je u servisu zato što su se poštopale, tada se toplinska pumpa pregrijava i ako ne rikne i na vrijeme je odneseš u servis oni je očiste i tebi vrate naplate ti 100€ ili više ćišćenje, da i ne znaš, al platiš misleći da su nešto popravljali i mienjali ... Mogu ti reći što got i naplatiti, a u biti je ovo što je forumaš ivooh1 napravio. A kada nešto "potrgaju" slučajno kod rastavljanja - kažu ti nema joj pomoći kupite drugu. Pa to znaš i sam, app. Manje više princip rastavljanja je kod svih sušilica isti.
|
|
|
05.10.2024., 09:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2015.
|
Miele spuzveni filter nece uvijek bit dovoljno usisat.Ponekad se mora oprat vodom.
Miele Deutschland kaze da posle 6 mjeseci treba kupit novi.Sa cime se ja bas i ne slazem.Jer evo poslije 2-3 godine jos funkcionise dobro.
Ako imas 2 filtera pa mijenjas,znaci da ce trajat jos duze.
Mana je sto taj filter nije bas jeftin.
Nije mi bas jasno kako miele kucna susilica toplotna pumpa ne prelazi sat vremena.Jedino ako je premalo vesa........stara sa el grijacem je susila sat vremena,ali temperatura je isla do 80C ......za razliku od top pumpe gdje ide na 30-40 C
Jer profesionalna serija pdr susi ves bar sat vremena.A tamo je snaga puno veca i temperatura visa.
Ja imam dvije miele iz kucne serije.I obje suse od 1,5h do 2h ........cijela ves masina uvijek ide u susilicu.
|
|
|
05.10.2024., 15:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2018.
|
koliko košta taj treci Miele filter?
ne bi smio biti preskup ipak je spužva u pitanju, ako je više od 15eura to je bedasto
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:20.
|
|
|
|