Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Kupovanje na internetu

Kupovanje na internetu Shopping iz fotelje

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 24.06.2024., 15:04   #5021
A od koga misliš tražiti povrat PDV-a? Koliko znam kupac privatna osoba ne može tražiti povrat PDV-a iz druge države, osim kad fizički kupi robu u drugoj državi, dobije tax free formular koji ovjeri na granici i pošalje ga na obradu.

Hrvatska također ne vraća tuđi PDV jer ga nije ni dobila, niti ga odbija kod obračuna svog PDV-a.
Coco_Nut is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.06.2024., 16:24   #5022
Od UK. Ali s obzirom na to da mi Sportsdirect ne daje ni pravi račun neman s čime tražit?
samwise123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.06.2024., 21:58   #5023
Quote:
samwise123 kaže: Pogledaj post
Znači pošta mi je na proizvoljne iznose prvo naplatila carinu (svaki artikal zasebno), pa onda na taj proizvoljni iznos plus carina naplatila pdv.
Na vrijednost robe od 285€ plus 30€ dostave sam platia 46€ carine i 90€ pdva.
Sportsdirect mi "ne može" vratit uplaćeni pdv (odnosno njihov VAT) niti mi mogu poslat račun u kojem se uopće vide cifre artikala i koliki je iznos VAT-a.
Pošalju mi račun bez ikakvih iznosa i mail koji san dobia nakon narudžbe di piše ukupna vrijednost svakog artikla (skupa sa VAT-om).
Odgovor od pošte još čekam. Patike ista marka isti model, jedne imaju osnovicu 36,47, druge 48,63. Razlika je u veličini.

Ako netko ima savjet kako doć do povrata poreza od baren jedne države, molin vas recite.

Ove informacije ću proslijedit medijima čisto da nitko drugi više ne naručuje od njih.

Znan da oni nisu odgovorni za pljačku hrvatske pošte uz blagoslov carine, ali su odgovorni jer mi ne mogu dat račun za kupljenu robu po kojem mogu tražit povrat njihovog pdva.
ovo sam ja dobio od ASOSa, ista prica. salju kao racun a racun sa totalnim iznosom. i kao ocu pitat kolko je jedna stvari opet ista prica u loop. lopovi. i nece dat racun sa porezom i popustom za svaku stvar, tj zadnja cijena na racunu
nogometas3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.07.2024., 21:29   #5024
Bok svima!

Tema je o SD, no međutim na internetu se ne može doslovno pronaći ni jedna info.

Radi se o JD.

Da li je netko naručivao preko globalne JD stranice i što je sa carinama?
Imaju li oni samo UK skladište ili možda EU (Irska)?

Poslao sam jedan mail korisničkoj službi no nema odgovora.

Hvala.!
wildboy is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.07.2024., 11:48   #5025
Kratki rezime cijele moje avanture.

Sports Direct ne daje račune za inozemne narudžbe, tako da se ne može doći do dokaza da je plaćen VAT.

PDV i Carina se obračunava na plaćenu vrijednost, a kako ja nemam dokaz da sam platio VAT, onda se ne može obračunati po iznosu koji bi bio bez VAT-a.

Još čekam ako udruga Europski potrošački centar Hrvatska uspije doći do računa za narudžbu, u protivnom platio sam porez u obje države, a naša mi je naplatila viška poreza i carine zbog Sports Directa koji ne izdaje račune.

Moja preporuka svima je da ne kupuju od Sports Directa više jer mi je kroz komunikaciju s carinom rečeno da sada sve pakete od njih carine.

Jedino ako je ukupni iznos ispod 150€ se ne carini, barem zasad, a i to bi se moglo promijeniti ubrzo.
samwise123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.08.2024., 08:58   #5026
Je li sportsdirect.hr njihova ili? Kad odem na sportsdirect.com, odmah me baca na ovu .hr. Pa je li to njihovo ili neki fake?
jednamalaana is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.09.2024., 23:29   #5027
Quote:
jednamalaana kaže: Pogledaj post
Je li sportsdirect.hr njihova ili? Kad odem na sportsdirect.com, odmah me baca na ovu .hr. Pa je li to njihovo ili neki fake?
I mene zanima ? Ne mogu se ulogirati preko maila kojeg sam koristila na sportdirect.com
Muyer is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.09.2024., 09:53   #5028
Baš me žena jučer pita, zna li netko gdje se još može naručiti No Fear odjeća i ostale stvari, s obzirom da je trgovina iz teme sad postala "rizična"?
Kupovao sam baš puno majica i nekih ostalih stvari prije jer je sve imalo zanimljiv dizajn a materijali su kvalitetni.
grg4 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.10.2024., 02:47   #5029
Quote:
Muyer kaže: Pogledaj post
I mene zanima ? Ne mogu se ulogirati preko maila kojeg sam koristila na sportdirect.com
Ista priča. Totalno razočaranje. Ne mislim kupovati preko tog .hr shopa neke ostatke koje u Britaniji nitko nije htio ili reklamiranu robu. U zadnjoj narudžbi koju sam uspjela naručiti iz brit. shopa su faile stvari. Tako da to stvarno više nema smisla, nažalost. Bilo je dobro dok je trajalo.
moonyena is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.10.2024., 14:14   #5030
Znaci ja sam se sad sokirala koliko su podigli cijene robe na SD. Prije jedno 3 godine sam kupila jedne reebok tajice za 9 eur, tako nesto, sada te iste dodu 60 eur! Nevjerojatno koliko su digli cijene. A jos do prije par mjeseci se moglo naci jeftinijih stvari. I da, ne mogu uci na SD UK, odmah me baca na .hr stranicu. Kako netko kaze gore, bilo je dobro dok je trajalo. Steta.
Old 06.06.2025., 09:43   #5031
Ima li netko da je u zadnje vrijeme narucivao ista sa Sportsdirecta . Gledam uzeti tenisice , cijena 170e. Zanima me hoce li mi se na to naplatiti jos carine i PDV. Je li PDV vec obracunat u tih 170e s obzirom da se koristi sportsdirect.hr domena
MaciStyle is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.06.2025., 20:42   #5032
Quote:
MaciStyle kaže: Pogledaj post
Ima li netko da je u zadnje vrijeme narucivao ista sa Sportsdirecta . Gledam uzeti tenisice , cijena 170e. Zanima me hoce li mi se na to naplatiti jos carine i PDV. Je li PDV vec obracunat u tih 170e s obzirom da se koristi sportsdirect.hr domena
Ja kupil prije 2-3 mjeseca. Niš nisam platil dodatno.

Poslano sa mog Nokia 3210
podravec01 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.06.2025., 10:04   #5033
Koliko su platio narudžbu? To je ključna informacija!

Sent from my iPhone using Tapatalk
dado314 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:00.