|
|
10.03.2025., 20:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2013.
|
Quote:
VoidSpectra kaže:
Nisam spreman u potpunosti proći na električno vozilo, ne odgovara mi domet a ni cijena za ostale potrebe van posla.
Suzuki/Toyota bi trebali imati hibridne sklopove najbolje riješene zbog dugogodišnjeg iskustva.
Ne znam, vidjeti ću par opcija pa možda novi benzinski motor bez električnih sustava pa za 5-6 g. opet vidim kakvo je stanje na tržištu.
Opcija PHEV odgovara mojim potrebama za kuća-posao, ali ako će se više kvariti ili "skuplja pita od tepsije" nema smisla ušteda na gorivu.
|
Toyotini hibridi su generalno pouzdani. Dva komada u garaži, Rav4 klasični hibrid ( otkupio svoj bivši službeni) i NX450h službeni. NX ima istu bateriju kao Rav4/Across samo više konja, brojke koje ti dao zimi su dometi koje sam uspio dobit u EV modu na prosječnoj temp -5 do 5 koliko je tu obično bilo ujutro u prosincu/sječnju/veljači.
Ako ti phev odgovara, ne želiš još skroz na struju, imaš opciju punjenja i nije ti tlaka kačit ga 2 put na dan, samo nađi dobar sa relativno malom kilometražom i piči. Dobra stvar je da dosta ljudi plug inove vozi kao obične hibride tj ne pune ih često, tako da su baterije generalno u solidnom stanju jer nisu prošle veliki broj punih ciklusa.
|
11.03.2025., 10:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2012.
|
Frend ima Teslu S - 2018. God - nema vise od 60.000km.
Nikako da je proda već 2 godine. Sad se sjetio da bi Teslu dao staro za novo.
Konkretno hoće novi Superb/Kodiaq.
Zanimljivost: Čim spomene Teslu, svi ovlasteni salonu odustanu od kombinacije. Ne žele je uopće otkupit po nikakvoj cijeni.
Mislim da je ovo stvarnost svih EV-a.
Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk
|
|
|
11.03.2025., 11:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2008.
|
Model S, I ja bih rekao da se teško prodaje.
Meni je on simbol early adoptera, i niti ja se ne bi usudio kupiti.
A po grupama vidim da hrpa ljudi vozi i uglavnom su zadovoljni.
FVST
|
|
|
11.03.2025., 11:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2008.
|
Mk1 model 3 je simbol hypea tesle, a auto je teški krš po kvaliteti. Model S koji se gore spominje je redizajn, koji je puno bolji od prefacelifta. S duplo trajnijim motorima, boljim hardwareom.
Model S 2018. je zadnji koji se mogao dobiti s free SUC lifetime. Auto je na airmaticu, skroz druga priča od mk1 Model 3, koji je em bučan, em tvrdog ovjesa.
Ona fejk koža u Modelu 3 (koju si reklamirao, jer ti se volan raspadao u sramotnom roku) se može sakriti pred materijalima iz Model S. Ne vidim zašto bi itko dao 30k za auto poput tvojeg, pa eto, ima kupaca koji ne cijene svoj novac. Nego kupe mk1 van garancije za 30k. Umjesto za 33k novi rwd highland pod garancijom (slučaj 2024. masu, tada kada si prodavao).
Ti si iznimka, a ne nešto regularno. I dalje viđam tonu istih mk1 modela 3, neuspješno se prodaju od sredine 2024. Ne žele ih ni za 20k. Što ne znači da se nađe pojedinac koji nekome proda, da li svome, ili nekome tko mu se javio.
Rabljene Tesle su teška roba.
|
|
|
11.03.2025., 12:15
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
PRKYS kaže:
Model S, I ja bih rekao da se teško prodaje.
Meni je on simbol early adoptera, i niti ja se ne bi usudio kupiti.
A po grupama vidim da hrpa ljudi vozi i uglavnom su zadovoljni.
FVST
|
Njemu je ok...al prvenstveno nije mu to bio primaran auto a dobio ga ja u to vrijeme povoljno.
Sve mi se čini da će prije dobit loto nego sto ce ga prodati.
|
|
|
11.03.2025., 12:41
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Mairon kaže:
Mk1 model 3 je simbol hypea tesle, a auto je teški krš po kvaliteti. Model S koji se gore spominje je redizajn, koji je puno bolji od prefacelifta. S duplo trajnijim motorima, boljim hardwareom.
Model S 2018. je zadnji koji se mogao dobiti s free SUC lifetime. Auto je na airmaticu, skroz druga priča od mk1 Model 3, koji je em bučan, em tvrdog ovjesa.
Ona fejk koža u Modelu 3 (koju si reklamirao, jer ti se volan raspadao u sramotnom roku) se može sakriti pred materijalima iz Model S. Ne vidim zašto bi itko dao 30k za auto poput tvojeg, pa eto, ima kupaca koji ne cijene svoj novac. Nego kupe mk1 van garancije za 30k. Umjesto za 33k novi rwd highland pod garancijom (slučaj 2024. masu, tada kada si prodavao).
Ti si iznimka, a ne nešto regularno. I dalje viđam tonu istih mk1 modela 3, neuspješno se prodaju od sredine 2024. Ne žele ih ni za 20k. Što ne znači da se nađe pojedinac koji nekome proda, da li svome, ili nekome tko mu se javio.
|
Hvala na analizi.
FVST
|
|
|
11.03.2025., 15:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2011.
|
Quote:
Mairon kaže:
|
Model S ima istu problem kao i Audi S6/A8, Mercedes E/S, BMW 5/7, činjenica da su to rabljeni luksuzni modeli sa hrpom stvari koja se može pokvariti i biti papreno skupa!
Što se tiče troškova održavanja svakako je bolje kupiti 10g star M3 nego MS. Zračni ovjes je super, samo ne pitaj koliko košta zamjenski amortizer ili kompresor. Uz to MS ima problem sa performance stražnjim motorima (propuste rashladnu tekućinu) te kišobran ventilima na bateriji (kondenzacija u bateriji). M3 koliko god bio kleputav (posebno modeli iz USA) nema za sada poznatih velikih mana.
|
|
|
11.03.2025., 15:45
|
|
Registrirani korisnik
|
Sve što si naveo je točno. Ali, postoji ali.
Na D verzijama, kakva je ova spomenuta od Fabricia nemaš problema, to je s P motorom, taj je iz pre facelifta. Znači to križamo.
Dalje, zračni ovjes. Sada da ti tu dođe actros i zapljusne s ponudom amortizera za Model S iz DE, da se smrzneš. Gdje je cijena za komad 4x niža nego cijena koju bi dobio na ponudi Tesle. Ja ne mogu u njegovo ime stavljati razne linkove. Ali vjeruj mi na riječ.
Znam za MS koje nije mijenjan airmatic sistem, a prešao je 400tkm.
Kondenzacija u bateriji, čuo sam da nije skupo ovo odraditi, spada pod redovno održavanje. Ako ti je stalo do MS baterije.
Sada da zaokružimo. Ako ima FREE lifetime SUC. Auto za cijenu mk1 M3 je daleko bolja opcija, daleko više prostora, tiši auto, daleko udobniji, nemjerljivo, puno bolji materijali u cijelom interijeru. Lijep dizajn facelifta, zaista je pogodak s fl farovima.
Ne vidim razlog kupnje m3, za taj novac, tipa neki LR 2020. A ne MS facelift 2018.
Da ne pričam da Fabricio može nabaviti jako povoljno Tesle i srediti uvoz i do rege za bilo koga ovdje. Čovjek zna što govori.
|
|
|
11.03.2025., 17:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Šta onda ne kupis teslu s polovnu za 20000e i ne uživaš u free vožnji,tj free punjenju?
I zracnom ovjesu
|
|
|
11.03.2025., 17:58
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Mahun kaže:
Šta onda ne kupis teslu s polovnu za 20000e i ne uživaš u free vožnji,tj free punjenju?
I zracnom ovjesu
|
Zato što za 20k ne dobiješ facelift model s, nego Mk1 pfl.
A dodatno, jer mi ne treba tako nešto u ovom trenutku. Isto kao što skoro nikome ne treba model s iz 2018. kojega fabricio spominje, koji se ne može već 2 godine prodati.
Auto je meni nepotrebni trošak. Bacanje novaca. Radije u tromjesečne trezorce, nego u vozilo. Više koristi.
Ps. Jebo free suc kad se puni sporo model s i kad je suc u tri pm daleko. Rugvica prastara verzija.
I čemu Tesla, u ovom trenutku?
Radije bi vozio Fiat pandu.
Mahune kojeg benzinca voziš, koja euro norma, koji motor, koja klasa, koliki među osovinski razmak, koliki gepek, koliko košta AO?
Kada ćeš voziti strujića lošijeg dometa od svog ice koji zagađuje zrak?
Ili je ipak swift bolja kupnja?
|
|
|
11.03.2025., 18:23
|
|
Registrirani korisnik
|
Ne može prodat teslu s jer traži 40000+ e
Ah trezorci,ludnica od isplativosti....
Ne znam...trenutno se vidim jedino u oktaviji rs mamba zelena,i to me pomalo plasi
|
|
|
11.03.2025., 18:28
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Mahun kaže:
Ne može prodat teslu s jer traži 40000+ e
Ah trezorci,ludnica od isplativosti....
Ne znam...trenutno se vidim jedino u oktaviji rs mamba zelena,i to me pomalo plasi
|
Budi siguran da ne traži 40k.
A investicija od do nedavno 3.1, sada 2.6 posto je bolje od 0 posto i da lova čami na banci.
|
|
|
11.03.2025., 18:39
|
|
Registrirani korisnik
|
Ovaj moj frend ne traži 40....dao bi ga on i za 30.000 eura
Evo još jedan koji prodaje za 30.000 s 45.000km vise od frendovog.
https://www.njuskalo.hr/auti/tesla-m...oglas-46149571
Ps. koliko je ovaj s oglasa isplativ. Ja mu ne bi dao više od 20.000 eura ne pocijenjujuci Teslu.
|
|
|
11.03.2025., 18:39
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Mairon kaže:
Budi siguran da ne traži 40k.
A investicija od do nedavno 3.1, sada 2.6 posto je bolje od 0 posto i da lova čami na banci.
|
Ako nisi muljao, više si zaradio na polovnom bevu koji si kupio I prodao.
FVST
|
|
|
11.03.2025., 22:35
|
|
Registrirani korisnik
|
|
|
|
11.03.2025., 22:48
|
|
Registrirani korisnik
|
Damage control potez Mahune jer je Tesla u problemima.
Nije kupio, još. Ali, kad bude, njegovi suradnici će koristiti auto. Želi platiti fizičkim čekom. Ne voli bankovne transakcije veli...
Na pravoj temi sam stavio video, više je izgledalo kao poziv domoljubima da podrže Elona.
Kao i besplatna reklama određenih Tesla modela pred PRESS-om.
Problem je u tome što je podosta ljevičara vozilo/vozi Teslu. Trumpovi glasaći, odnosno najveća MAGA publika, koja datira još iz prvog mandata baš i ne voze toliko EV. Murica.
Nekad je bilo vozili Teslu cool, pogotovo u Californiji. Eko friendly, ako zanemarimo prljavu proizvodnju i do nulte točke. Isto kako je prije Tesle bilo cool voziti Priusa u Californiji i među A-list celebrityima.
Danas je ljevičarima Musk no no.
Jebe se doniju za Tesla vozila i bevove općenito.
Inače, vezano za njega i EV's iz veljače.
Trump administration freezes billions for electric vehicle chargers
President Donald Trump’s administration froze a $5 billion program funding the work and similar efforts around the country.
|
|
|
12.03.2025., 06:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2010.
|
Quote:
Mairon kaže:
Jebe se doniju za Tesla vozila i bevove općenito.
Inače, vezano za njega i EV's iz veljače.
Trump administration freezes billions for electric vehicle chargers
President Donald Trump’s administration froze a $5 billion program funding the work and similar efforts around the country.
|
Zašto bi država razvijala mrežu punionica za baterijske autiće? Pa nije razvijala niti mrežu benzinskih stanica.
Nije da podržavam Trumpa, u cjelokupnom napikavanju što će rezati i njemu se dogodi da pukne u sridu.
|
|
|
12.03.2025., 06:42
|
|
Registrirani korisnik
|
Pa ak je državi u interesu manji co2 i zagađenje onda nek država gradi punionice jel to logično?
|
|
|
12.03.2025., 07:46
|
|
Registrirani korisnik
|
Režu podosta toga iz Bidenove administracije.
Pa i tih 5 mlrd.
Evo dijelić iz tog programa:
The NEVI program provides funding to states to strategically deploy EV chargers. Funding is available for up to 80% of eligible project costs including the acquisition, installation and network connection of EV chargers, proper operation and maintenance of EV chargers, and long-term EV charger data sharing.
S obzirom kakve sve stvari Trump reže, ovo mi se čini manje problematično.
Agenda Biden administracije je bila pro Bev, pošto infrastruktura kaska za količinom vozila, ne čudi me program. Da i država želi sudjelovati.
Više me čudi trenutna situacija i rezanje Bev stvari, a Musk ti je doslovno tu uz tebe. Koji samo kima glavom što god Doni priča i radi.

|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:43.
|
|
|
|