Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo > Dionice

Dionice Ne zaboravi na stop-loss

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 09.10.2007., 20:25   #501
Quote:
Zafashan kaže: Pogledaj post
Koristim i 1.gen i Complete. Zadovoljan sa oba brokera.
Jedno pitanjce (sorry ako je vec netko pitao):

Koliko treba vremena 1G-u da primi tvoj online nalog i proslijedi ga na burzu,
a koliko vremena za to treba CL-u ?
Old 09.10.2007., 21:02   #502
Quote:
glembaj kaže: Pogledaj post
KAd sam vidio da ne funkcioniraju,poslao sam im e-mailom
nalog da mi isplate dio gotovine natrag na tekući.
Zamislite,vratili su mi cca 65% od iznosa koji
sam napisao da isplate??????????????????????????
Reci da se šališ
Jesi dobio lovu na kraju? Zato što sam i ja poslala, sad čekam da vidim što će biti. Treba mi ta lova vrlo uskoro.

Zeznuli se na sve načine, stvarno jesu. I mislim da ću prijeći negdje drugdje, a pogotovo ako još zeznu s isplatom. Pa jel to uopće smiju?
lahor is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.10.2007., 21:35   #503
Quote:
lahor kaže: Pogledaj post
Reci da se šališ
Jesi dobio lovu na kraju? Zato što sam i ja poslala, sad čekam da vidim što će biti. Treba mi ta lova vrlo uskoro.

Zeznuli se na sve načine, stvarno jesu. I mislim da ću prijeći negdje drugdje, a pogotovo ako još zeznu s isplatom. Pa jel to uopće smiju?
Ne znam je li smiju. Ne znam koliko je moj poslani mail
kvalitetan dokument u smislu dokazivanja.
Šta sad da ga ja isprintam na papir i vičem: "Vidite ovo"?
Ma,pazi, ne vjerujem da mi neće platiti,ali me jaaaako
nervira što mi ne šalju onoliko koliko sam napisao.Kao
da su plasirali lovu negdje drugdje,pa sad nemaju dovoljno
gotovine za isplatu.Možda su još neki ljudi ovako odreagirali,
kao i ja,pa ih pritisli sa nalozima za isplatu.Zbilja ne mogu
objasniti zašto,niti ih mogu na telefon dobiti.
Situacija je mutna,jer sam poslao nalog za isplatu
okrugle sume (same nule iza prve brojke),a na račun sam
dobio čak i Lipe !!!
Old 09.10.2007., 21:38   #504
Quote:
Jedno pitanjce (sorry ako je vec netko pitao):

Koliko treba vremena 1G-u da primi tvoj online nalog i proslijedi ga na burzu,
a koliko vremena za to treba CL-u ?
Zavisi od navale. Od odmah do 5-10 minuta. Mislim da mi je ma bilo 5 minuta.

CL ne koristim za trejadnje nego za HT, ali nisam imao primjedbe. Dapače, moram im isporučiti pohvale, kao i 1.gen.

Ali svejedno nemojte ići tamo.
Odgovori s citatom
Old 09.10.2007., 21:43   #505
Quote:
Što me još više žalosti,njih uredno neko gura preko TV-a,
a teški su shit.
Mislio sam da ovo (da ih netko gura, a i da su drek na šibici ) primjećujem samo ja. Hvala bogu da nisam jedini jer sam se već poćeo pribojavati za sebe.
Neuson is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.10.2007., 23:31   #506
Quote:
Ne znam je li smiju. Ne znam koliko je moj poslani mail
kvalitetan dokument u smislu dokazivanja.
Šta sad da ga ja isprintam na papir i vičem: "Vidite ovo"?
Ma,pazi, ne vjerujem da mi neće platiti,ali me jaaaako
nervira što mi ne šalju onoliko koliko sam napisao.Kao
da su plasirali lovu negdje drugdje,pa sad nemaju dovoljno
gotovine za isplatu.Možda su još neki ljudi ovako odreagirali,
kao i ja,pa ih pritisli sa nalozima za isplatu.Zbilja ne mogu
objasniti zašto,niti ih mogu na telefon dobiti.
Situacija je mutna,jer sam poslao nalog za isplatu
okrugle sume (same nule iza prve brojke),a na račun sam
dobio čak i Lipe !!!
A ništa, pošalji i pisamce s povratnicom. Ne smiju oni s lovom od korisnika raspolagat kako hoće. A možeš i uputit jedan lijepi telefonski poziv. Naravno, ako dobiješ liniju. Javim ja kroz par dana jel sam dobila svu lovul. Ne smiju to raditi.
lahor is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.10.2007., 00:02   #507
jel vrijedi ici brokeru koji uzima najmanju proviziju il je taj neki shakrt. btw tko uopce uzima najamanju proviziju?? ja sam preko pbz brokera trgovao, nisu losi, 150 kn je provizija samo sto je nekad problem dobit ih na telefon, al to je valjd tak!
spooky is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.10.2007., 00:08   #508
Svima Vam dobra ova prekrasna večer!

Sva ova euforija posljednjih dana dosta je utjecala na mene, a s obzirom da sam dosta znatiželjan zagrebao sam površinski po raznim područjima i aspektima ulaganja. Primijetio sam da se kod nekih uspješnijih dioničkih inv.fondova PGP zadnjih godina prosječno kreće od 35-40% što mi se učinilo vrlo velikim porastom. S druge strane vidim da je samo u zadnjih 18 mjeseci CROBEX udvostručio svoju vrijednost,dakle moglo bi se analogijom reći PGP 70%. E sada, vidim da brokeri nude upravljanje portfeljom..konkretno FIMA nudi podjelu dobiti u omjeru 80%-20% pa se pitam slijedeće:
Ako je CROBEX rastao 70% te ako pretpostavimo čak i da brokeri nisu pretjerano sposobni,po mom mišljenju trebali bi vrijednost portfelja barem udvostručiti kroz godinu dana. Ako od toga meni pripadne 80% onda je toliki i moj godišnji prinos na uloženo,što je dvostruko više od boljih fondova.
Pitanje je: zašto onda ne povjeriti brokerima da upravljaju portfeljem?
Ispričavam se ako je pitanje naivno,ali eto tek sam početnik kojeg je ovo područje jako zainteresiralo.
Ugodnu večer Vam želim te ispunjenje Vaših očekivanja sutra na burzi
Old 10.10.2007., 00:13   #509
Pa možeš, minimalno ti je nekih 100k kuna, ne znam detalje, ali brokeri ti definitivo ne upravaljaju portfeljem, eventualno investicijski savjetnici.
lahor is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.10.2007., 00:21   #510
Quote:
Vlasac kaže: Pogledaj post
E
Shvatite da sustav nije dimenzioniran za ovakav promet.
to se nikog od nas ne tiće, šta me briga tko će se javljati na tel i odgovarati na mailove?

jel to moj, tvoj, naš problem?

činjenica jest da je večina oštečena

evo ja cijeli dan u petak nisma mogao očitati stranicu prve gen.

u petak u 18h im poslao mail sa zahtjevom za registracijom

imam potvrdu čitanja maila odmah još u petak, a odgovor dobio večeras u 21h!

i da samo d ana naglasim...danas tj. jučer nitk se cijeli dan ni na jednom telefonu nije javljao

amateri, svi skupa od sanadera i polančeca do brokera i sda

nek se pripreme pa nek onda naprave IPO
Edgar The Titanodur Master i Titanodur su zaštičena imena Edgar Investa. Edgar Consulting OPG za proizvodnju krastavaca, distribuciju toplote i optimizaciju duvanja dio je Edgar Investa. Edgar invest je podružnica Edgar Solar Power Inc. Sva prava pridržana
Edgar is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.10.2007., 00:21   #511
Koliko sam ja čuo, broker ti formira portfelj, i ako ti nije brat ili šogor, ostavi da se crva. On uzme petinu od dobiti ma kakva ona bila, ako je bude super, ako ne nikom ništa. Čuo sam to od par ljudi.

No uvijek možeš ako Mr. X unajmiti i platiti Poštare da ti naprave fond po uzoru na HPB Alphu i s njom obaraju rekorde.
Neuson is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.10.2007., 01:55   #512
jako malo fondova uspije pobijedit tržište. alpha je malo drugačiji tip fonda. manje,više svi savjetnici uzimaju 20% portfeljašima. boycie, velik ti je zalogaj. nisam skužio zašto nekom nije isplaćena lova na račun. to moraju učinit, slobodno ih prijavi hanfi, pa će i oni bit u slijedećem izvješću.
spiderwoomen is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.10.2007., 02:08   #513
Quote:
Edgar kaže: Pogledaj post
to se nikog od nas ne tiće, šta me briga tko će se javljati na tel i odgovarati na mailove?

i da samo d ana naglasim...danas tj. jučer nitk se cijeli dan ni na jednom telefonu nije javljao

Gle, nisam ni ja bolje prošla, u petak mi ništa nije radilo sve do 12h. Šteta- hmmm, nije bitno. Lako za ht, ali ja se uopće nisam mogla ulogirati u svoj korsnički racun. Lako za sve, ali kad mi već nije radio e-trade, slala sam naloge faxom pa ni to nisu proknjizili. Nisam sigurna da to smiju. Za takve stvari mogu slijediti ozbiljne sankcije.
lahor is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.10.2007., 10:30   #514
Autorizacija

Pozdrav,

da li mi možete reći čime se kod CompleteLine-a autorizira prodajni nalog?
Kada otvaram nalog za prodaju, traži mi da se identificiram. Čime? Password za sustav nije, broj zahtjeva prema SDA nije... Čime?

Hvala
Zamjena is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.10.2007., 10:35   #515
Quote:
Zamjena kaže: Pogledaj post
Pozdrav,

da li mi možete reći čime se kod CompleteLine-a autorizira prodajni nalog?
Kada otvaram nalog za prodaju, traži mi da se identificiram. Čime? Password za sustav nije, broj zahtjeva prema SDA nije... Čime?

Hvala
Pin-om koji si dobio u mailu zajedno sa podacima za logiranje
Storm is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.10.2007., 12:05   #516
Quote:
Edgar kaže: Pogledaj post

Ti ocito nemas pojma kako to sve funkcionira. Daj reci, koga su trebali zaposliti da odgovara na mailove? Studente koji nemaju pojma? Koga su trebali zaposliti da proknjizava fakseve? Studente koji to ne smiju jer nemaju licencu brokera? Koga su trebali zaposliti da se javlja na telefone? Unajmiti neki call centar u kojem djelatnici nemaju pojma? Sto su trebali napraviti sa svojom stranicom? Dati provideru kod kojeg im je sve hostano brdo love da si nadogradi sustav? Mislis da je to samo tako? Kada su trebali napraviti trening za eventualno ljudsko pojacanje i ko bi ga drzao, ako tamo radi desetak ljudi koji se stalno bave nalozima? Kada su mogli sve isplanirati, kada se do zadnjega nije znalo koliko je ljudi upisalo dionice? Koliko je njima isplativo bacati lovu za to sve? Koliko im je isplativo proknjiziti tvoj nalog prije nekog 50puta veceg? Ovdje si amater jedino ti. Ljudi crkavaju od posla, a ti se nades biti uvrijedena frajla jer ti se nitko ne javlja na telefon.
snowleopard is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.10.2007., 12:07   #517
Quote:
lahor kaže: Pogledaj post
Gle, nisam ni ja bolje prošla, u petak mi ništa nije radilo sve do 12h. Šteta- hmmm, nije bitno. Lako za ht, ali ja se uopće nisam mogla ulogirati u svoj korsnički racun. Lako za sve, ali kad mi već nije radio e-trade, slala sam naloge faxom pa ni to nisu proknjizili. Nisam sigurna da to smiju. Za takve stvari mogu slijediti ozbiljne sankcije.
A kako znas da je faks stigao citak? A kako znas da prije tebe jos 20 000 ljudi nije poslalo fakseve pa jos nisu stigli do tvojeg? Kako znas da za to mogu slijediti ozbiljne sankcije? Sto mislis jel bi ti stigla sve to odraditi i bolje organizirati da sada radis u brokerskim kucama?
snowleopard is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.10.2007., 15:56   #518
Quote:
snowleopard kaže: Pogledaj post
Koliko im je isplativo proknjiziti tvoj nalog prije nekog 50puta veceg? Ovdje si amater jedino ti. Ljudi crkavaju od posla, a ti se nades biti uvrijedena frajla jer ti se nitko ne javlja na telefon.
Obično brokerske kuće koje selektivno i nekronološki upisuju naloge u knjigu naloga dobiju dobrano preko zubi od Ante S. Ti bi, kao očiti stručnjak, to trebao znati.
Neuson is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.10.2007., 16:01   #519
Quote:
snowleopard kaže: Pogledaj post
Ljudi crkavaju od posla,
I šta, sad bi ih još trebali i žaliti? Ljudi su se poslom sami nakrcali, i ubiru dobre pare od provizija.
Svaka brokerska kuća bi trebala znati s kojim kapacitetima raspolaže i koji im je maksimalni broj klijenata. Lako je biti pohlepan, treba sad svo to more novih ulagača i obraditi.

Neki su još u 9. mjesecu prestali primati nove, i svejedno su prekrcani poslom. Mogu misliti kako rade oni koji nisu zatvarali vrata.
Old 10.10.2007., 17:13   #520
dobila sam korisničko ime od FIME

suprug još čeka

mene su zvali jer nisu dobro vidjeli sve podatke
a kod supruga sve OK
Lavica02 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 14:43.