Natrag   Forum.hr > Društvo > Kutak za školarce i studente > Osnovne i srednje škole

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 17.05.2013., 20:10   #501
Quote:
shotman kaže: Pogledaj post
Točno tako, gimnazija te bolje pripremi. Dečko dragi, matematika ti je najbitnija stavka na tehničkim fakultetima. Puno kolegija (predmeta) ne smiješ polagati ako ne položiš prije matematiku, a onda ti kontrolna ploča ne pomaže.

Ponavljam, odite u gimnaziju i biti će vam lakše na fakultetu.
Ako planirate na tehnicki faks da,odite u matematicku gimnaziju,recimo mioc za koji treba 62-63 boda,ako nemate tolko,odite u ruđer,nikako u opcu,tamo vas nece naucit ama bas nicemu sta ce vam pomoc na tehnickom faksu..I ne kuzim kaj ti imas protiv ruđera,sta si pao koji razred pa si nezadovoljan decko dragi il sta'
Lennox1995 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.06.2013., 13:35   #502
Ja planiramici na tehnički faks a neznam da li da upisem teslu ili ruđera u srednjoj skoli?
Lajsna112 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.06.2013., 01:16   #503
Quote:
Lajsna112 kaže: Pogledaj post
Ja planiramici na tehnički faks a neznam da li da upisem teslu ili ruđera u srednjoj skoli?

Ruđer normalno, jos uvijek najjaca tehnicka skola u Hrvatskoj
Lennox1995 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.06.2013., 22:56   #504
želim upisati TSRB i 47 sam od 140 u računalstvu
i bojim da se ne padnem koji razred(uzimam u obzir da budem učil)
jos mi prijatelj veli da vrijedi bog zna za 5 profesor za 4 a ucenik za 3 pa pitam jel ovo istina?
i kakvi su profesori?
AgentX98 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2013., 00:24   #505
Mozda ima par profesora koji se vode tim,ali sve u svemu su OK. Traži A smjenu kod upisa pošto je lakša.
some_ is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.06.2013., 20:25   #506
Quote:
AgentX98 kaže: Pogledaj post
želim upisati TSRB i 47 sam od 140 u računalstvu
i bojim da se ne padnem koji razred(uzimam u obzir da budem učil)
jos mi prijatelj veli da vrijedi bog zna za 5 profesor za 4 a ucenik za 3 pa pitam jel ovo istina?
i kakvi su profesori?
ma ja sam isto cuo da to vrijedi kod jednog prof iz B smjene,mislim da se kovacic preziva, čiča ga zovu , al nisam siguran..
Lennox1995 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.06.2013., 20:51   #507
Da,on je to govorio. Al i kod njega se moze proc bez problema.
some_ is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2013., 13:38   #508
Koliko je ove godine potrebno za ruder(ali ne bodovni prag nego koliko je bodova bas za upis) ja se upisujem sljedece godine pa cisto bi zelio znati okvirno zna neko??
jura14 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2013., 14:14   #509
Quote:
jura14 kaže: Pogledaj post
Koliko je ove godine potrebno za ruder(ali ne bodovni prag nego koliko je bodova bas za upis) ja se upisujem sljedece godine pa cisto bi zelio znati okvirno zna neko??

mogu reci koliko trenutno ima zadnji na listi za neke smjerove, racunamo da se to nece bitno promjeniti buduci su skoro pa svima sve ocjene upisane.

tehnicar za mehatroniku (novi strukovni kurikulum) - 66
tehnicar za mehatroniku: 67
tehnicar za elektroniku: 58
tehnicar za racunalstvo (novi strukovni kurikulum): 72
tehnicar za racunalstvo: 63
bosque verde is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2013., 17:31   #510
Evo zanima me bi li mogao sljedece godine upoisati ovu skolu.
Imat cu oko 74-75 bodova .Ali me ponajvise zanima je li ta skol za mene?Zato sto mi tehnicki nejde bas nisam spretan s rukama ali volim raditi s racunalima
Tehnicki sam imo 4 kao i fiziku i mat dok inf 5...
Da cujem
Old 22.06.2013., 10:29   #511
Piterson, vidim da si pisao i na temi za Teslu - s toliko bodova (>70), bolje je ciljati Rudjer a ne Teslu, dobit ces bolje osnove za dalje. Moj sin je stavio i Teslu u svoj popis odabira skole (kao 10. odabir ), i tu vidim da zadnji na listi za elektrotehnicara ima 44 boda, a to je ujedno i osnovni bodovni prag za upis u cetverogodisnju skolu. A u mom gornjem postu vidis koji su bodovni pragovi za neke smjerove u Rudjeru.

Isto tako, radim u jednoj firmi koja zaposljava tehnicke i prirodoslovne struke, ovi mladi inzenjeri koji nam dolaze friski s faksa su zavrsili srednju skolu Rudjer, i faks Strojarski, FER, PBF, kemijskih tehnoloski itd. (mislim sad samo na kolege koji nisu pohadjali gimnaziju). A od starijih kolega cija djeca vec idu u srednju, vidim da su Rudjer ili Prelog uvijek prvi izbor (ako ne mogu u gimnaziju), a ne Tesla.
bosque verde is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.06.2013., 10:54   #512
Da jeste pisao sam i na Tesli
Nego mene zanima zato što mi baš nejde tehnički,prošo sam s 4 ali kako da to kažem nejde mi spajanje raznoraznih žica,nejde mi baš rad s rukama i oduvijek sam mrzio raditi s rukama
Tako da se ja više pouzdam u zanje i mozak Pa sad što misliš jeli škola za mene ?? đ
Hvala
Old 22.06.2013., 14:57   #513
Sva 4 razreda imas radioničke vjezbe u kojima radis sa rukama tj. lemis komponente i radis PCB plocice, itd...

Nemoj da te to brine,naucit ces to a i dam predmet je tak lagan da neces imat prevelikih problema.
some_ is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2013., 12:56   #514
1 razred je najjaci sta se tice radionickih hahah
pol godine bus valjda turpijo metalnu kocku, onda one limene ploče,savijat ces zicu,busit neke gluposti i uz to sve ispunjavat radnu mapu,znam da ih se par bilo i ispisalo kad su vidli da moraju malo uprljat ruke
jos ak dobis šavuka iz tog predmeta i na konju si,taj frajer je takav glupan da ono...
Lennox1995 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2013., 13:00   #515
a u 2 i 3 bus radio tiskane pločice,SCH i PCB , tiskani vodovi,jetkanje u kiselini,osvijetljavanje itd..ak dobis Dintera nemoras nista ni radit , upalis si Counter Strike i halaš 4 skolska sata
Lennox1995 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2013., 20:13   #516
Ma onda bolje da nejdam tamo jer sam nespretan sa rukama
Old 24.06.2013., 21:08   #517
Ovako, znaci vec sam pitao na jednom forumu ali sam dobio samo jedan odgovor, a tu ste aktivniji pa da pitam i ovdje.. Upao bih cak i u mioc, ali sam nesto zapeo za Ruđera. Neznam sto je bolje recimo za FER. Slicna je situacija kod mene kao i kod pitersona, nespretan sam malo sa rukama. Jedno vrijeme sam razmisljao i o Prelogu, jer mi ide kemija, pa sam mislio kemijski tehnicar, ali sa toliko bodova mi je to neisplativo pa sam odustao od toga. Htio bih cuti vase misljenje, mioc ili ruder-novi strukovni kurikulum tehnicar za racunalstvo(sto je bolja priprema za FER)?
Markobentheman is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.06.2013., 00:31   #518
Quote:
Markobentheman kaže: Pogledaj post
Ovako, znaci vec sam pitao na jednom forumu ali sam dobio samo jedan odgovor, a tu ste aktivniji pa da pitam i ovdje.. Upao bih cak i u mioc, ali sam nesto zapeo za Ruđera. Neznam sto je bolje recimo za FER. Slicna je situacija kod mene kao i kod pitersona, nespretan sam malo sa rukama. Jedno vrijeme sam razmisljao i o Prelogu, jer mi ide kemija, pa sam mislio kemijski tehnicar, ali sa toliko bodova mi je to neisplativo pa sam odustao od toga. Htio bih cuti vase misljenje, mioc ili ruder-novi strukovni kurikulum tehnicar za racunalstvo(sto je bolja priprema za FER)?
MIOC ce te sigurno bolje pripremit za drzavnu maturu,pod tim mislim na fiziku i matematiku,e sad neznam dal u MIOC-u ista programiraju jer vec na 1 godini FER-a imas C++,javu itd...isto tako u MIOC-u nemas osnova elektrotehnika,analognih i digitalnih sklopova i jos dosta strucnih predmeta tog tipa(iz podrucja elektrotehnike opcenito) po kojima se u ruđeru drila sve 4 godine.. ja glasam za ruđer jer ces nakon svega imat zanimanje,a i definitivno skola je VRH,pocevsi od ekipe pa do svega ostalog
Lennox1995 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.06.2013., 13:45   #519
U MIOCu i V. se jako puno programira, da se zna
Rakkatakka is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.06.2013., 19:09   #520
Quote:
Rakkatakka kaže: Pogledaj post
U MIOCu i V. se jako puno programira, da se zna
Ali pretpostavljam da više u Ruđeru.
Markobentheman is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:54.