Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo

Gospodarstvo Novac, profit, blagostanje. Kako doći do toga?
Podforumi: Kriptovalute, Dionice, Ostali oblici investiranja, Banke, osiguranja, krediti, Poduzetništvo, računovodstvo i porezi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 20.03.2025., 19:22   #5301
Pa i ne zvuči loše, minimalac 6000kn, medijan 9000+, prosjek možda i 11000. Samo šteta što s tim novcima možeš isto koliko i u nemačkoj ili avstriji za njihov minimalac, medijan i prosjek. Goli k. Da da, možeš kupiti više konzervi za minimalac, medijan i prosjek, ali hebeš čovjeka koji sve gleda samo kroz konzerve sardina, graha, piva, usw.
Old 22.03.2025., 11:31   #5302
Kakve kune vas spopale, nema toga više...
Jarvis is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2025., 16:32   #5303
Kakve vas fakin kune spopale??

Pa kako Hrvatska nece biti ukurcu kad su ljudi ukurcu, skoro 2,5 godine kako je uveden Euro ali se i dalje racuna u kunama.
Old 23.03.2025., 16:46   #5304
Pa sta onda... ja sam vec 8 godina vani i jos uvijek preracunavam u kune i usporedujem s cijenama u hrvatskoj...
Samo su sjebali s tim eurom... Kako je hrvatska presla na eurom moram 2x preacunavat sad
Raphael Adolini is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2025., 16:46   #5305
Milka jagoda velika 45 kn. Just sayin. Sve preračunavam automatski u glavi u kune. Da vidim da li vrijedi te novce.
Mairon is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2025., 17:02   #5306
zvečevo tutti frutti (velika čokolada) od 4,5 do 6,2 € (34 - 44 kn).

to si ni švicarci ne priušte često
Glavni frajer kaže: is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2025., 17:07   #5307
Sad sam bio u Studencu. Redovna cijena kutije Domacice (gramaza smanjena s nekadasnjih 330 g na 300 g ) 4€ ili 30 kn. Po meni je nova redovna cijena velikih Milki (gramaza smanjena s nekadasnjih 300 g na 270 g) zapravo 50 kn, a ne 45 kn.

Cini mi se da je preracunavanje u kn daleko najbolji nacin za shvatiti koliko nas “deru”.
Zakleo bih se da je redovna cijena kutije Domacice prije ovog ludila bila 14 kn. Ne jebeno vjerojatno …

On topic: dobro sam placen za prilike u Hrvatskoj, vec godinama dosta iznad granice devetog decila (3-4 puta veca placa od prosjecne u Hrvatskoj), a na cijene u ducanima poceo sam paziti iz principa, nakon sto sam stekao snazan dojam da nas bas besramno “deru”.
yeosol is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2025., 17:12   #5308
Quote:
yeosol kaže: Pogledaj post
Sad sam bio u Studencu. Redovna cijena kutije Domacice (gramaza smanjena s nekadasnjih 330 g na 300 g ) 4€ ili 30 kn. Po meni je nova redovna cijena velikih Milki (gramaza smanjena s nekadasnjih 300 g na 270 g) zapravo 50 kn, a ne 45 kn.

Cini mi se da je preracunavanje u kn daleko najbolji nacin za shvatiti koliko nas “deru”.
Zakleo bih se da je redovna cijena kutije Domacice prije ovog ludila bila 14 kn. Ne jebeno vjerojatno …

On topic: dobro sam placen za prilike u Hrvatskoj, vec godinama dosta iznad granice devetog decila (3-4 puta veca placa od prosjecne u Hrvatskoj), a na cijene u ducanima poceo sam paziti iz principa, nakon sto sam stekao snazan dojam da nas bas besramno “deru”.
Prije eur Domaćica 300 grama se mogla nać i za 10 akcijskih kn.
Spalatin is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2025., 17:14   #5309
A treba spomenuti i da sve Domaćice osim obične imaju cca 220 g, a koštaju isto kao i obična od 300.
pancun is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2025., 17:18   #5310
Nitko kupce ne tjera da to kupuju, ja je više ne kupujem otkad su ove euro cijene. Ni Milke od 6 eur.
Spalatin is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2025., 17:31   #5311
Quote:
Spalatin kaže: Pogledaj post
Nitko kupce ne tjera da to kupuju, ja je više ne kupujem otkad su ove euro cijene. Ni Milke od 6 eur.
Ni ja. Kupit cu po akcijskoj cijeni, ali ne mogu se natjerati platiti 6 i vise € za veliku Milku.

To bi moralo dovesti do snizenja cijene (jer vjerojatno vecina kupaca razmislja kao i mi), ali vjerojatno u ovim slucaju trziste ipak nece uspjeti uravnoteziti cijenu …
yeosol is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2025., 17:41   #5312
Ja od Kraša više ništa ne kupujem. Kvaliteta proizvoda im se nenormalno srozala, smanjili su gramažu i bezobrazno podigli cijene. Da sutra pročitam da je Kraš propao osjetio bih određenu dozu zadovoljstva..
Old 23.03.2025., 17:57   #5313
Quote:
MaliZeleni10 kaže: Pogledaj post
Kakve vas fakin kune spopale??

Pa kako Hrvatska nece biti ukurcu kad su ljudi ukurcu, skoro 2,5 godine kako je uveden Euro ali se i dalje racuna u kunama.
nitko ne računa u kunama, stavio sam samo za usporedbu jer su neki podaci kojima se koristim izraženi u kunama, pa sam morao preračunavati

ili vam je bolje kad znate da je domaćica bila 1,5 € a sad je 3 €, što je povećanje od 100 %
Old 23.03.2025., 18:09   #5314
Quote:
Spalatin kaže: Pogledaj post
Problem je da su svi digli cijene i manje poznatih marki čokolada.

Ono što je bilo do 2023. 4-5kn, pa u eurima oko 0.6-0.8, sada je 1.39. Primjer nekih brendova u Lidlu, najobičnija mliječna s malo lješnjaka, 100g. Nikakav premium. Pazi 100grama.

Ili recimo "kopija" kinder čokolade, 200g 2.7 eur. Ne poznam brend. Kupio jednom. A imali original Kinder veću verziju od 150g za 1.99 eur krajem veljače.

Razumio bih Milku, ali neki manje poznat brend po cijeni premije mi je van svake pameti.

A najgori friški primjer je jedna čokolada koja je toliko slatka, čisti šečer, cijena bila do prije 30 dana 0.59, sada je 0.99. Fino povećanje. Neka poljska marka. Sve ovo pričam o lidl ponudi.
Mairon is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2025., 18:14   #5315
Quote:
babarej kaže: Pogledaj post
Ja od Kraša više ništa ne kupujem. Kvaliteta proizvoda im se nenormalno srozala, smanjili su gramažu i bezobrazno podigli cijene. Da sutra pročitam da je Kraš propao osjetio bih određenu dozu zadovoljstva..
Podrzavam. Kriminalci Pivac, rekorderi po uvozu smeca od mesa su vecinski vlasnici. Svi osim njih bi bili sretni da propadnu.
Keks pod nazivom "Prekrašni" je jedini proizvod konditorske industrije valjda ikada koji mi je smrdio cim sam otvorio pakiranje (nisam ga ja kupio).
Pitam se samo kome je osim ovisnika o seceru to ukusno

Quote:
diabolica kaže: Pogledaj post
nitko ne računa u kunama, stavio sam samo za usporedbu jer su neki podaci kojima se koristim izraženi u kunama, pa sam morao preračunavati
Poptuno je nebitno u cemu racunas, samo matematicki ogranicena ekipa koja mora uzeti kalkulator da bi preracunala kune u eure i obrnuto se snebiva da jos netko racuna u kunama.
stegaNo1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2025., 19:17   #5316
ne pisite u kunama,ne razumijem sta s time postizete?
i ja sam volio slatko pa vise ne volim milke sam nekad par komada tjedno kupovao,one velike,sad vec par godina ne jedem nikakvu cokoladu i sta fali? nista
HotAndCold is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2025., 19:20   #5317
na temu cokolada

https://fenix-magazin.de/prehrambeni...drugu-prodaje/
Odgovori s citatom
Old 23.03.2025., 19:34   #5318
Quote:
Raphael Adolini kaže: Pogledaj post
Trziste reagira, ali ne smanjenjem cijene cokolada (kako smo zeljeli), vec otpustanjem radnika I zatvaranjem pogona. Takozvana “loose-loose” situacija.
yeosol is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2025., 20:19   #5319
ovo mi jedna od jačih informacija iz članka "Nestlé u Njemačkoj zapošljava oko 6700 radnika u trinaest tvornica."

dok će po hdz medijima, hrvati imaju najveće ..... u okolici a i šire, prevedeno, lažem više od trumpa, jabil otvoriti ( otvorena) tvornicu u hrvatskoj i zaposliti 4500 radnika
Old 23.03.2025., 20:27   #5320
Tih 4500 radnika u Jabilu bi se isto trebalo vec lagano poceti pribojavati automatizacije, digitalizacije i AIa koje misticni spominje...
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:13.