Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje

Stanovanje Gdje i kako stanujete, i kako uopće doći do vlastita stana
Podforumi: Vrt, Sam svoj majstor, Interijeri

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 08.01.2024., 11:43   #5401
Quote:
el Torro kaže: Pogledaj post
Ako su to sobna vrata onda se ulazi kroz balkon.
Postoje vrata za ulazak u spavaću sobu koja se vide na drugoj i desetoj fotografiji, a nalaze se između bora i plavog kauča.

https://www.njuskalo.hr/nekretnine/s...oglas-42386045
Crvena7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.01.2024., 11:50   #5402
Quote:
Crvena7 kaže: Pogledaj post
Postoje vrata za ulazak u spavaću sobu koja se vide na drugoj i desetoj fotografiji, a nalaze se između bora i plavog kauča.

Ma sve ok, malo se zafrkavam.
el Torro is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.01.2024., 13:47   #5403
Quote:
el Torro kaže: Pogledaj post

Ma sve ok, malo se zafrkavam.
Samo daj, neka bar po nečemu slijedimo ponašanje prodavatelja nekretnina
Crvena7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.01.2024., 20:33   #5404
Quote:
proab kaže: Pogledaj post
Ovdje piše da je prosjek 3400
https://www.jutarnji.hr/domidizajn/n...grebu-15412333

To uključuje i renovirane i za adaptaciju.
Poznanica je prodala takav stan, renovirani, 3. kat (zadnji) bez lifta za 3800. Kaže da joj telefon nije prestao zvoniti, na kraju je bilo samo pitanje tko će prvi dat kaparu...
Imam drugacija iskustva.

1. Iskustvo, Knezija, odlicna lokacija (mnogo bolja od Jaruna), stan u kvalitetnoj zgradi iz 2009. lift, garaza, vlasnica je jedva prodala za 3800, nakon pola godine, angaziranja 3 agencije. Dobar stan. Mjerkao sam ga. Svi smo se slozili da je dobro prosla.

2. Iskustvo, nesto starije, 8. mjesec 2022, Alfa stan Jarun, 2800 eura, lik je prodao nakon 4 mjeseca. Bilo nas je 3 zainteresiranih. Usred uzlazne inflacije.

Ne kazem da nije moguce prodati zadnji kat bez lifta i garaze, ali je malo vjerojatno po toj cijeni u ovom trenutku. To nije stan za te novce. Inace, Jarun je pun oglasa za 3k, stoje godinama.
Zli Mali Medo is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.01.2024., 22:07   #5405
E ali stan je bio četverosobni. To je na Jarunu lutrija Valjda je u praksi skuplji m2 većeg nego manjeg stana, jer većih ima malo a traženi su.

Ne kažem da je to pravilo ali tako je bilo. Treba znat pogodit trenutak (i imat ukusa za uređenje da se sviđa tolikima)
proab is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2024., 11:04   #5406
Quote:
...Columbo kaže: Pogledaj post
Gledajući slike kvadratura mi malo smrdi, tj. djeluje da su zbrojili sve bruto kvadrate te da je neto kvadratura bliže 30m2 pa je sukladno tome i cijena 30k € veća od realne.
Prijedlog je da prvo to provjeriš.
Provjereno Uistinu postoji još i spavaća soba. Kaže da je nije u mogućnosti slikati, jer da su joj u stanu podstanari koji joj plaćaju najamninu u iznosu od 660,00 EUR-a, pa da joj nije žurba prodati, iako ima nekoliko ponuda, te da je shodno tome i cijena fiksna. Evo vidim da je danas oglas još i istaknula

Crvena7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2024., 12:22   #5407
Quote:
Provjereno Uistinu postoji još i spavaća soba. Kaže da je nije u mogućnosti slikati, jer da su joj u stanu podstanari koji joj plaćaju najamninu u iznosu od 660,00 EUR-a, pa da joj nije žurba prodati, iako ima nekoliko ponuda, te da je shodno tome i cijena fiksna. Evo vidim da je danas oglas još i istaknula

660 eura najamnine za 40 kvadrata na Pešči?! Pod uvjetom da ne laže, nije ni čudo što je precijenila stan. Jako mi je čudno da netko u razgovoru s potencijalnim kupcem stana kobajagi usputno spomene koju stanarinu cepa. I kakve veze ima to kaj su podstanari unutra s manjkom slika spavaće? Pa nisu se valjda ševili u spavaćoj dok je slikala stan. Meni vlasnica malo smrdi, možda sam paranoična
utopiaAN is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2024., 12:40   #5408
Koje fore haha
proceed is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2024., 12:43   #5409
Quote:
utopiaAN kaže: Pogledaj post
660 eura najamnine za 40 kvadrata na Pešči?! Pod uvjetom da ne laže, nije ni čudo što je precijenila stan. Jako mi je čudno da netko u razgovoru s potencijalnim kupcem stana kobajagi usputno spomene koju stanarinu cepa. I kakve veze ima to kaj su podstanari unutra s manjkom slika spavaće? Pa nisu se valjda ševili u spavaćoj dok je slikala stan. Meni vlasnica malo smrdi, možda sam paranoična
Smrdi, smrdi, užasno smrdi!
Kao da se podstanari nisu mogli pomaknuti u dnevnu pa da slika?
Možda stan dolazi uz gratis podstanare?
Možda je i nered ili nešto treće...
Hoće li i obilazak omogućiti "do sobe"?

Svašta ljudima pada na pamet.
Ovog prodavatelja bi zaobišao prije nego sam stan.

p.s. samo informativno, nama se nekoliko godina nakon kupnje bivša vlasnica javlja s idejama da bi ona ipak uzela nešto što je ostavila, a da ne pričam o nepotrebnim pozivima i porukama.
...Columbo is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2024., 13:07   #5410
Potpuno je nevjerojatno da vlasnik stana ne posjeduje niti jednu jedinu sliku spavaće sobe. Meni bi najveći strah bio da stan zapravo nije njen i da je u pitanju prevara, bilo je slučajeva u kojima su prevaranti uzimali ljudima kapare za stanove koji uopće nisu njihovi.
utopiaAN is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2024., 13:16   #5411
Onog tko je spreman dati 3k+ €/m za polstoljetnu zgradu na Pešćenici i treba oderat do gole kože.
el Torro is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2024., 19:24   #5412
Question

Quote:
utopiaAN kaže: Pogledaj post
Pa i nije tako čudno spomenuti najamninu, ako prodavatelj misli da time diže percepciju vrijednosti nekretnine.
Meni su tako ponosno istaknuli kako se slični stanovi u toj zgradi iznajmljuju za xy eura. Problem je sto kad sam tu dosta visoku najamninu stavio u izračun, ispalo je da je povrat investicije skoro 30 godina (uz traženu cijenu) , sto mi uopće nije zvučalo kao dobra investicija.
pus is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.01.2024., 10:16   #5413
Quote:
proab kaže: Pogledaj post

Mislim da te agencije utječu na abnormalne cijene koje su uglavnom po oglasnicima.
Evo primjera, zovem danas jednu agenciju za stan koji se dugo oglašava po oglasnicima. Kažu da je taj prodan ali mi nude stan koji je 60 tis eur skuplji.

Iako sam rekla da me stan ne zanima i da nemam te novce, kažu da nema veze jer cijena nije fiksna. Kao, dođite pogledati pa ako vam se svidi ponudite koliko ste spremni dati za stan.
Ne znam jel toliko napuhuju cijene pa onda snižavaju (radi se o 20% cijene) ili je cilj da agent želi dovesti potencijalne kupce samo da "ispuni normu"....
Old 11.01.2024., 12:12   #5414
Naši ljudi se cigane, precjenjuju svoje, a potcjenjuju tuđe i to je oduvijek tako, bez obzira kupuju li ili prodaju automobile, kuće ili stari namještaj.

Agenti znaju da ako ne idu niz dlaku prodavateljima tj. ne prihvate njihovu viziju vrijednosti nekretnine, da ih ovi neće niti angažirati. I zato nam je ovako.
Deni_Zg is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.01.2024., 13:58   #5415
Apsolutno točno!
saurus is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.01.2024., 15:16   #5416
Thumbs down

Quote:
pus kaže: Pogledaj post
Pa i nije tako čudno spomenuti najamninu, ako prodavatelj misli da time diže percepciju vrijednosti nekretnine.
Meni su tako ponosno istaknuli kako se slični stanovi u toj zgradi iznajmljuju za xy eura. Problem je sto kad sam tu dosta visoku najamninu stavio u izračun, ispalo je da je povrat investicije skoro 30 godina (uz traženu cijenu) , sto mi uopće nije zvučalo kao dobra investicija.
Da, ali vlasnica stana nije rekla “znate, taj stan možete iznajmiti za 660 eura” pa da time diže percepciju vrijednosti nekretnine nego je rekla da:

Quote:
postoji još i spavaća soba. Kaže da je nije u mogućnosti slikati, jer da su joj u stanu podstanari koji joj plaćaju najamninu u iznosu od 660,00 EUR-a, pa da joj nije žurba prodati, iako ima nekoliko ponuda, te da je shodno tome i cijena fiksna. Evo vidim da je danas oglas još i istaknula

Vlasnica dakle izostanak slika spavaće pravda time što su joj u stanu podstanari koji plaćaju 660 eura. Da plaćaju 300 bi ih valjda ipak inkomodirala.

Pa onda još nije hitno za prodat, a ima i ponuda ko pljeve al daje istaknuti oglas na njuškalu. Prevarantica samo takva
utopiaAN is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.01.2024., 15:24   #5417
Ne vjerujem da je prodavateljica prevarantica. Prije da je neodlučna.

Iz mojeg iskustva, poslovat sa prodavateljicama je baš koma, jer su krajnje nefleksibilne, a često i neodlučne.
Najčešće muž i djeca ju tjeraju da proda, ona naradije ne bi, jer joj nekretnina ima sentimentalnu vrijednost itd.

Pa još ako ima podstanare i to joj osigurava stabilan izvor prihoda.
Najbolje zaboravit i tražit dalje.
Deni_Zg is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.01.2024., 15:56   #5418
Quote:
Deni_Zg kaže: Pogledaj post

Iz mojeg iskustva, poslovat sa prodavateljicama je baš koma, jer su krajnje nefleksibilne, a često i neodlučne.
Najčešće muž i djeca ju tjeraju da proda, ona naradije ne bi, jer joj nekretnina ima sentimentalnu vrijednost itd.
.
I ja imam ovakva iskustva.
Zli Mali Medo is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.01.2024., 19:48   #5419
Quote:

Meni je "prodavateljica" pred potpis predugovora rekla ja ja neću prodat za tu cijenu, hoću još 20 000€ više!!!
Reko niste normalni i doviđenja, stan je i dalje prazan od ljudi(ali ne od stvari) i neprodan.
jane is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.01.2024., 22:53   #5420
Quote:
Da, upravo tako. Najmninu je navela kao redovan i dobar prihod zbog čega stan još nije prodan, jer joj se eto nigdje ne žuri, a kao najmoprimci tek moraju iseliti...

Zaboravih je, jer je nekretnina dosta stara i definitivno precijenjena. Pitanje je kako bi prošla na procjeni vrijednosti pri uzimanju kredita
Crvena7 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:50.