Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Putovanja

Putovanja Gdje ljetujete, zimujete, idete na izlete? I kako vam je bilo?
Podforum: Hrvatska i turizam, Destinacije i putopisi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 08.12.2015., 08:25   #5401
Quote:
Headbanger kaže: Pogledaj post
Upravo i u ovom boldanom je smisao mojeg posta. Jer ako koristiš kreditnu karticu isključivo za instant plaćanje bez kamata, ona gubi svrhu s obzirom da je onda u istoj funkciji kao i debitna kartica, a Visa ili Master electron su prihvaćene valjda skoro svuda u svijetu. A ako se i putuje u neku vukojebinu koja ih ne prihvaća, onda ionako ništa osim casha ne pomaže...
Kad narasteš shvatit ćeš da plaćanje kreditnom karticom nije "instant plaćanje" (kako ti kažeš), nego da sve što potrošiš njome dolazi na naplatu 10 do 40 dana kasnije, a ne istovremeno ("instant" - tvoj izraz).

Govorim o normalnom, redovitom i uobičajenom poslovanju kreditnim karticama, a ne o kupovanju na rate preko CC, jer takvo korištenje kartice je izvanredno, neuobičajeno i na njega se pravo dobiva na zahtjev.
nvnk is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.12.2015., 08:29   #5402
Recimo, moj račun za kreditnu karticu se generira 2.9. ujutro. Sve što kupim 2.9. dolazi mi na naplatu tek sa sljedećim računom, dakle, plaćam tek 25.10. Što znači da me beskamatno kreditiraju kakvih 50-tak dana.
A druga još bolja stvar, svaku kupovinu veću od 300 kn, mogu razrezati na do 12 rata i to potpuno bez kamata. Jedino što moram platiti je 15 kn za razbijanje na rate. Daklem, kupim nešto za 10000 kn, plaćam to u 12 rata, a "kamata" ili trošak mi je ništavnih 15 kn.
I naravno, nikakvih kamata.
nukac is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.12.2015., 13:25   #5403
Quote:
nukac kaže: Pogledaj post
Dragi moj I. s prezimenom na S.
Nemam nikakav elektroniči uređaj, ali nakon 3 minute googlanja, imam sve tvoje osobne podatke.
Imaš sreće da nisam zlonamjeran, nego samo upozoravam nekog bez mozga na njegovo glupavo ponašanje.

EDIT: ovdje imaš link kako se s manje važnim podatkom, kodom na boarding passu može učinit šteta.
A što možeš tek s barkodom putovnice...
http://krebsonsecurity.com/2015/10/w...barcode-a-lot/

Draga Moderatorice, molim da svojim čarobnim štapićem izbrišete sliku njegove putovnice, pošto čovjek ni sam nije svjestan koliku štetu si može učinit s time.
E vidiš, imaš "sve moje osobne podatke". Baš i ne. Samo one koje želim da budu vidljivi na netu. Ali o tome ovdje nije riječ.

Ako treba, neka se briše slika, meni je svejedno.
Odgovori s citatom
Old 08.12.2015., 13:29   #5404
Quote:
nvnk kaže: Pogledaj post
Kad narasteš shvatit ćeš da plaćanje kreditnom karticom nije "instant plaćanje" (kako ti kažeš), nego da sve što potrošiš njome dolazi na naplatu 10 do 40 dana kasnije, a ne istovremeno ("instant" - tvoj izraz).

Govorim o normalnom, redovitom i uobičajenom poslovanju kreditnim karticama, a ne o kupovanju na rate preko CC, jer takvo korištenje kartice je izvanredno, neuobičajeno i na njega se pravo dobiva na zahtjev.
Oprosti ali redovito i uobičajeno poslovanje KREDITNIM karticama je svojevrsna forma KREDITA, na koji ide nekakva kamata, nebitno u kojem iznosu i kako god je oni zvali. Inače se nebi zvale kreditne kartice. Pod instant sam mislio na slijedećem računu dakle da to rasčistim.

I uobičajena praksa plaćanja kreditnim karticama JEST razbijanje na rate, to im je i primarna svrha, da kartičarske kuće i banke ostvare čim veći profit. To što je ti tako ne koristiš je neuobičajena praksa. Sorry ali jest. A još neuobičajenija je da ih ja imam i skoro uopće ne koristim. Ti i ja smo anomalije, a ne oni koji sve živo i mrtvo od tipa sendviča i jogurta na dalje uzimaju na kreditne kartice i razbijaju na rate...
Odgovori s citatom
Old 08.12.2015., 13:35   #5405
Quote:
nukac kaže: Pogledaj post
Recimo, moj račun za kreditnu karticu se generira 2.9. ujutro. Sve što kupim 2.9. dolazi mi na naplatu tek sa sljedećim računom, dakle, plaćam tek 25.10. Što znači da me beskamatno kreditiraju kakvih 50-tak dana.
A druga još bolja stvar, svaku kupovinu veću od 300 kn, mogu razrezati na do 12 rata i to potpuno bez kamata. Jedino što moram platiti je 15 kn za razbijanje na rate. Daklem, kupim nešto za 10000 kn, plaćam to u 12 rata, a "kamata" ili trošak mi je ništavnih 15 kn.
I naravno, nikakvih kamata.
Kako god ti zvao, ali to ti je kamata, makar ona bila i 0,0000000000001%, ipak je kamata. Koliko god ti banka to ne servira pod kamatu nego npr. pod trošak obrade itd. Također, godišnje članarine itd. itd. su sve svojevrsne "kamate" upakirane pod drugi naziv. Da na svaku kupnju ne platiš apsolutno ništa i da nemaš nikakvu godišnju članarinu ili bilo kakav drugi trošak vezan uz kreditnu karticu, onda bi to realno mogli nazvati "bez kamata".

Znam da je to cjepidlačenje i semantika, ali na takvim stvarima i stotinama tisuća ili milijuna transakcija dnevno se ostvaruju ogromni profiti.
Odgovori s citatom
Old 08.12.2015., 13:50   #5406
Quote:
E vidiš, imaš "sve moje osobne podatke". Baš i ne. Samo one koje želim da budu vidljivi na netu. Ali o tome ovdje nije riječ.

Ako treba, neka se briše slika, meni je svejedno.
Imam tvoje ime i prezime, datum rođenja, broj putovnice, do kad ti vrijedi putovnica i u kojoj policijskoj upravi je izdana. Za sve to mi nije trebala nikakva specijalna baza, nego jedan klik na google, upload fotke s barkodom i voila... Riba po horoskopu, putovnica ti vrijedi još malo više od 2 godine... Kad zbrojiš brojke broja putovnice i dodaš 7 dobiješ svoje godine.
Da mi se da dalje istraživati, mogao bih doznati i puno više.
Ovo su podatci koji su vrlo tajni i inače se ne mogu naći na netu htio ti to ili ne.

Ali ok, ionako si ti najpametniji, pa slikaj putovnicu i objavljuj je na netu. :klap:
nukac is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.12.2015., 14:16   #5407
Kao što rekoh, znam točno što možeš dobiti preko tog barcodea, a to su opći podaci. Ništa specijalno. Ono bitno, ipak ne. I nebi do toga mogao samo tako doći, osim ako ne radiš u nekakvoj "vladinoj strukturi" a to je već zloupotreba položaja.

BTW. baš me zanima gdje si to točno online uspio isčitati taj barcode tj. sve ove gore podatke koje si naveo? Svaki dan mi je prilika naučiti nešto novo, pa me interesira.

Zadnje uređivanje Headbanger : 08.12.2015. at 14:32.
Headbanger is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.12.2015., 14:33   #5408
Quote:
Kao što rekoh, znam točno što možeš dobiti preko tog barcodea, a to su opći podaci. Ništa specijalno. Ono bitno, ipak ne. I nebi do toga mogao samo tako doći, osim ako ne radiš u nekakvoj "vladinoj strukturi" a to je već zloupotreba položaja.

BTW. baš me zanima gdje si to točno online uspio isčitati taj barcode tj. sve ove gore podatke koje si naveo? Svaki dan mi je prilika naučiti nešto novo, pa me interesira.
Opći podatci koji su poptuno nevažni??
Jel ti uopće imaš pjma što se sve može s tim podacima?

Recimo rba:
Prilikom plaćanja putem kartica na internetu potrebno je voditi računa o sljedećem: ako se korisnika prilikom plaćanja usmeno ili pisanim putem zatraži da pošalje presliku kartice (lica i naličja), PIN ili bilo koji podatak s kartice poput broja kartice, datuma važenja kartice, kontrolnoga broja, razlog takvih upita može biti pokušaj zlouporabe kartica.

Osim podataka o kartici, korisnici trebaju biti svjesni da i otkrivanjem informacija o osobnim podacima (broj osobne iskaznice, broj putovnice, OIB i sl.) mogu postati žrtve prijevare na internetu.

Ja ne samo da imam tvoje ime i prezime već i datum rođenja, do kad ti vrijedi putovnica te u kojoj PU je izdana. Na osnovu tih informacija mogu saznati i neke druge stvari. I to u bazama koje su javno dostupne na internetu.

A malo googlaj... napišeš barcode reader i svašta dobiješ.
nukac is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.12.2015., 14:39   #5409
Poanta je da sam upisao barcode reader, i online barcode reader, zato te i pitam jer znam koje rezultate sam ja dobio. I znam da za više od tih rezultata i još nekih informacija za koje ja osobno svjesno znam da su prisutne na bespućima interneta ne možeš samo tako online doći.

Zato me zanima s koje TOČNO stranice si izvukao te sve podatke preko barcodea.

No?

Zadnje uređivanje Headbanger : 08.12.2015. at 15:09.
Headbanger is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.12.2015., 15:29   #5410
Zašto mi ne odgovaraš na jednostavno pitanje?A vidim da si online.
Odgovori s citatom
Old 08.12.2015., 15:57   #5411
http://online-barcode-reader.inliteresearch.com/
ajvan is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.12.2015., 23:25   #5412
I preko toga online čitača se NE MOGU svi ti podaci koje je on naveo u jednom od ranijih postova isčitati, i on to jako dobro zna, i zato se nije javio, jer guglanjem podataka koji se dobiju jednostavno se ne nalazi ništa dalje, a on je solidno opširno neke stvari napisao, onak u rukavicama. Također zna da ako je na nekakvoj poziciji u MUP-u, MVP-u itd. i da je bez ikakvog naloga i razloga išao saznati tako nešto provjeriti, da mu mogu život pretvoriti u mali pakao jer je de facto zloupotrebio službenu dužnost. ZATO se ne javlja.
Odgovori s citatom
Old 09.12.2015., 07:08   #5413
E čovječe, ne mogu vjerovati da si toliko ograničen.

Sve te podatke koje sam ti naveo sam dobio iz toga bar koda sa stranice koju ti je dao ajvan.

Dobiješ ovo:
V0xxxxxxxP HRV11Sxxxx<<Ixxx 00xxxxxxx6HRVxx02xx7M18xxxx106

Dakle, iza HRV11 ti piše to je prezime i ime. Nakon toga slijedi broj putovnice. Brojka 6 je višak. Slijedi HRV, znači da si rođen u Hrvatskoj. Nakon toga je datum rođenja zapisan u formatu gg-mm-dd, pa piše da si muško i nakon toga slijedi do kad ti vrijedi putovnica, isto u formatu gg-mm-dd.

Kapiši??

I ne radim za vladu RH i nemam ama baš nikakve veze s ni jednim ministarstvom, pogotovo ne s MUP. Čak štoviše, niti ne živim u HR.

Zadnje uređivanje nukac : 09.12.2015. at 08:10.
nukac is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.12.2015., 07:15   #5414
Quote:
... da mu mogu život pretvoriti u mali pakao ....
Lijepo te molim da se okaniš prijetnji preko foruma.

Hvala.
nvnk is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.12.2015., 08:01   #5415
Kak ide ona od Hladnog piva:

Imamo nova kola radi dojma
imamo stav i kad nemamo pojma

na ovim prostorima....
Old 09.12.2015., 09:12   #5416
Zastupnički dom američkog Kongresa u utorak je velikom većinom glasova izglasao zakon koji će omogućiti strože kontrole putnika iz zemalja obuhvaćenih američkim bezviznim programom da bi se spriječilo teroriste da uđu u SAD.

Ne bih se začudio da se razlika između viznog i bezviznog režima uskoro svede manje-više na onih 160 dolara i ništa više.

Uzgred:

Quote:
Prema tom zakonu 38 zemalja morat će koristiti tzv. elektronske putovnice, izvještavati Interpol o ukradenim i izgubljenim putovnicama te o onima koji su bili u Siriji i Iraku da bi prošli dodatne kontrole.
Daklem, sam boravak u Iranu i Siriji sumnjiv je. A bilo je i naših forumaša koji su tamo išli (naravno, turistički).
nvnk is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.12.2015., 09:19   #5417
A tek oni koji su radili za Inu u Siriji... Ne mogu si ni zamislit kakvu će oni imat proceduru za dobivanje vize...
nukac is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.12.2015., 09:26   #5418
to su se ugledali na Arape nakon što odeš u Izrael? ili je vice versa?
jure.motovilec is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.12.2015., 15:35   #5419
Quote:
Lijepo te molim da se okaniš prijetnji preko foruma.

Hvala.
To nisu uopće prijetnje, to se radi preko državnih struktura redovnom prijavom. Kakve božje prijetnje. Nemoj čitat nešto što se ne piše.

I da, btw. očito sam trebao precrtati i barcode, iako i sa tim podacima ne vidim baš prevelike koristi da bi se mogli zloupotrebiti. Btw. nukac, neznanje nije ograničenost. Meni nije problem priznati da nešto ne znam ili da sam pogriješio. Da sam sve znao nebi pisao ovdje i tražio informacije. To sve ne mijenja dvije činjenice, prva je da si strahovito bahat i arogantan prema ljudima kojima neke stvari nisu jasne makar ih trebalo ponoviti nekoliko puta na različite načine, druga je da si davao javno moje podatke van, bez obzira na moj propust. A to je kažnjivo barem tu na forumu. To si mogao riješiti kulturno i preko PM-a.

Ali moja majka nije pizdu rodila da te ide prijaviti na temelju tehnikalije. Tim više jer se radi o mom propustu, a i odgojen sam da se izdignem iznad toga i ljudi poput tebe.
Odgovori s citatom
Old 09.12.2015., 15:37   #5420
Quote:
Zastupnički dom američkog Kongresa u utorak je velikom većinom glasova izglasao zakon koji će omogućiti strože kontrole putnika iz zemalja obuhvaćenih američkim bezviznim programom da bi se spriječilo teroriste da uđu u SAD.

Ne bih se začudio da se razlika između viznog i bezviznog režima uskoro svede manje-više na onih 160 dolara i ništa više.

Uzgred:

Daklem, sam boravak u Iranu i Siriji sumnjiv je. A bilo je i naših forumaša koji su tamo išli (naravno, turistički).
Ja bi rekao da se već sad svodi na boldano,nema nas ni ko pola NY, sigurno USA radna snaga nije ugrožena sa Hrvatima...
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:27.