Banke, osiguranja, krediti Ja ne radim za novac. Ja radim za kamatu. |
|
|
17.02.2025., 10:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2011.
|
Ja vecinom mjenjam svakih godinu dana mobitel i uvijek idem na način na koji si ti išao i nikad nikakvih problema.
sustav ti stavio 24h zabranu pokusavanja, jbg pricekaj nema ti tu kaj netko pomoc osim kad istekne 24h pa pokusaj ponovno, ak nemas strpljenja odes u banku 
|
17.02.2025., 11:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
To mi je jasno, ali mi nisu jasna ta pitanja, jeste li dobili kod (kakav kod, gdje, otkud, zašto?), sms/mail (ne nisam ništa dobio) i onda me zalocka. Znači ne vidim što krivo radim.
|
|
|
17.02.2025., 11:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2006.
|
ja jednom godišnje to radim i nikad me ništa nije pitao, otvori mi QR kod i na novom mobu skeniram i prođe normalno
|
|
|
17.02.2025., 17:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2014.
|
Ja sam nedavno isto mijenjao mob i zablokirao na 24h prvi put jer sam površno pročitao jedno pitanje.
|
|
|
17.02.2025., 19:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2011.
|
Quote:
rap_boy kaže:
To mi je jasno, ali mi nisu jasna ta pitanja, jeste li dobili kod (kakav kod, gdje, otkud, zašto?), sms/mail (ne nisam ništa dobio) i onda me zalocka. Znači ne vidim što krivo radim.
|
zato sto radi sigurnosnih razloga to rade..
sjecam se prije da toga nije bilo..pokaze se QR kod ti ga skeniras novim mobitelom stavis pin i to je to na starom uređaju se zaba deaktivira.
al eto pošto je prošlo 24h jesi uspio riješiti problem?
|
17.02.2025., 19:52
|
|
OP81
Registracija: Oct 2007.
|
Čemu služi ta nova kartica?
zadnja aktivnost u: 04.01.2023. 09:50
|
|
|
17.02.2025., 21:33
|
|
Anđelka
Registracija: Jan 2011.
|
Quote:
rap_boy kaže:
|
Prvi put je možda predugo trajalo dok si sve odgovorio (ili je to zadnje pitanje bilo u pitanju), a drugi put su očito odgovori bili krivi.
|
|
|
18.02.2025., 17:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
Nije, odgovorio sam onako kako sam smatrao da je točno i zalockalo me. Drugi put mi nije imalo smisla odgovorit isto jer sam znao da će me zalockat opet pa sam pokušao s drugim odgovorima i naravno nije prošlo. Treći put čitam najpažljivije pitanja i vidim da ako ih predam da će me opet lockat pa odlučim zvati banku, gdje mi žena nakon dugačke procedure provjere identiteta kaže da će mi doći sms s identifikacijskim ključem i da će me zvati s aktivacijskim ključem, da bi 2 sata kasnije napokon nazvala i rješila mi problem.
Dosta neugodno iskustvo, a prije koju godinu sam to odradio nekoliko puta sam bez ikakvih problema.
|
|
|
20.02.2025., 09:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2013.
|
Quote:
Degliorsi kaže:
|
Pa to je bilo aktualno prošlo ljeto. Zašto bi novine još uvijek pisale o tome i važnije stvari su kraće po medijima.
Ni prva ni zadnja bankaruša koja je prevarila kljente za nemali iznos.
|
|
|
20.02.2025., 09:34
|
|
liberdade
Registracija: Apr 2019.
|
zato sto se radi o milijunskim iznosima, i ZABA je odlucila ne vratiti taj iznos nasim gradjanima, iako su ljudi donosili lovu u banku. Radi se o gradjanima HR i ispada da je ZABA jaca od zakona. A da je samo 1bankarica/direktorica umjesana - ocito nije!
Pa sad, da mediji pisu o tome, da se radi na tom slucaju siguran sam da bi jako puno gradjana dobro promislilo o nastavku racuna u banci gdje te opljackaju sa pecatom i ugovorom banke ili se odlucilo za promjenit banku.
|
|
|
20.02.2025., 10:17
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Degliorsi kaže:
zato sto se radi o milijunskim iznosima, i ZABA je odlucila ne vratiti taj iznos nasim gradjanima, iako su ljudi donosili lovu u banku. Radi se o gradjanima HR i ispada da je ZABA jaca od zakona. A da je samo 1bankarica/direktorica umjesana - ocito nije!
Pa sad, da mediji pisu o tome, da se radi na tom slucaju siguran sam da bi jako puno gradjana dobro promislilo o nastavku racuna u banci gdje te opljackaju sa pecatom i ugovorom banke ili se odlucilo za promjenit banku.
|
Točno, nije bila jedna bankarica nego dvije. A ugovori su bili krivotvoreni i samim time nevažeći.
Ali nija Zaba odgovorna za kazneno djelo koje je počinila njezina zaposlenica i nije kaznena prijava podignuta protiv Zabe nego protiv tih službenica. One su pokrale novac, a ne banka.
To je kao da ti poštar mazne mirovinu, a ti tražiš da ti pošta vrati pare. Ne ide to tako.
Možda će i doći do nekog obeštećenja na kraju, ne znam cijelu priču niti detalje, samo ono što je bilo po medijima, ali prije toga mora biti završen sudski postupak.
|
|
|
20.02.2025., 10:19
|
|
🅼🅴🅿🅷🅸🆂🆃🅾
Registracija: May 2010.
|
Quote:
Degliorsi kaže:
|
Jesi siguran da nisu vratili novac klijentima, jer u članku piše da je banka oštećena?
|
|
|
20.02.2025., 10:28
|
|
liberdade
|
koliko znam nisu. Navodo je jako puno ljudi u ZABI upleteno a ne samo neke sluzbenice. To je trajalo dugo.
Pa ne radi se o cistacici (bez uvrede cistacicama) vec o osobama sa sluzbenim pecatima i uvidom u klijente, stanja racuna... itekako je ZABA kriva
|
|
|
20.02.2025., 10:31
|
|
liberdade
|
Ta NE briga prema nasim gradjanima je nesto cudesno! vijerujem da bi u nekoj drugoj drzavi ta banka bila trenutno zatvorena dok se ne vrati novac, ali u HR ih bas briga, dokad?
|
|
|
20.02.2025., 10:32
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Mephisto kaže:
Jesi siguran da nisu vratili novac klijentima, jer u članku piše da je banka oštećena?
|
Da, oštećena je banka, ali i građani. I banka će možda od tih službenica u sudskom postupku tražiti povrat novaca.
Postoji u kaznenom pravu oduzimanje novca i imovine stečenih kaznenim djelom, ali to ne znači da će to odmah biti vraćeno oštećenima jer sve treba dokazati u sudskom postupku i do tad su ta sredstva zamrznuta. Ako već nisu potrošena.
A možda je već bilo i individualnih zahtjeva za obeštećenjem i prijava i tko zna što.
Teško je ovako na pamet reći jer je premalo informacija i ne zna se gdje je točno i kako završio taj novac i može li se do njega, ali kompleksna je situacija i treba pričekati proces.
|
|
|
20.02.2025., 10:40
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Degliorsi kaže:
koliko znam nisu. Navodo je jako puno ljudi u ZABI upleteno a ne samo neke sluzbenice. To je trajalo dugo.
Pa ne radi se o cistacici (bez uvrede cistacicama) vec o osobama sa sluzbenim pecatima i uvidom u klijente, stanja racuna... itekako je ZABA kriva
|
Zašto bi jako puno ljudi trebalo biti upleteno? Pa jedna od njih je bila direktorica poslovnice, znači imala je apsolutno sve ovlasti.
|
|
|
20.02.2025., 10:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2006.
|
Quote:
Degliorsi kaže:
|
I ja tak mislim.. a onaj iznad komentar da nije ZABA odgovorna - znaci da sad neki njihov programer hakira nesto u aplikaciji i karikiram svakom s racuna mazne 100€, i onda ZABA nije kriva za kazneno djelo neg svi građani trebaju tužiti tog lika i trazit njega pare. 
|
|
|
20.02.2025., 10:47
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ANDY_1212 kaže:
I ja tak mislim.. a onaj iznad komentar da nije ZABA odgovorna - znaci da sad neki njihov programer hakira nesto u aplikaciji i karikiram svakom s racuna mazne 100€, i onda ZABA nije kriva za kazneno djelo neg svi građani trebaju tužiti tog lika i trazit njega pare. 
|
Ne tuže građani ništa i ne trebaju ništa nego je to kazneno djelo koj se goni po službenoj dužnosti, a ne po nečijoj privatnoj tužbi. A obeštećenje je priča za sebe.
Evo, zamisli da imaš svoju firmu i tvoj zaposlenik lažnim ugovorom pokrade klijenta i mazne mu pare. A tebe traži da mu to vratiš natrag jer radi u tvojoj firmi i prijavi tebe i firmu za prijevaru i krađu jer je taj lik tvoj zaposlenik. Što misliš, jesi ti kriv?
A o krivnji banke u konkretnom slučaju će se isto sigurno raspravljati, u smislu da li su ta direktorica i službenica zloupotrijebile nešto čemu ne bi možda trebale imati pristup zbog eventualno pogrešno defiiniranih procedura i ovlasti u banci i sl. pa je time to omogućeno da se to dogodi.
Ali nije banka odgovorna za postupak zaposlenika, to je velika razlika.
|
|
|
20.02.2025., 15:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2010.
|
Pizanje vezano uz Mastercard kreditnu karticu: kako mi je objasnila djelatnica u banci, iako mi je limit 1000 eura, ja mogu kupiti i nešto što košta više od 1000 eura, samo rata nesmije biti veća od ukupnog limita (npr odlučim kupiti neznam tv ili računalo koje košta recimo 1500 eura, mogu da 12/24/36 eata,bez obzira na ugovoreni limit jer bi mi rata u tom slučaju bila recimo 125 eura?
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:08.
|
|
|
|