Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo > Banke, osiguranja, krediti

Banke, osiguranja, krediti Ja ne radim za novac. Ja radim za kamatu.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 17.02.2025., 10:34   #5461
Ja vecinom mjenjam svakih godinu dana mobitel i uvijek idem na način na koji si ti išao i nikad nikakvih problema.

sustav ti stavio 24h zabranu pokusavanja, jbg pricekaj nema ti tu kaj netko pomoc osim kad istekne 24h pa pokusaj ponovno, ak nemas strpljenja odes u banku
Old 17.02.2025., 11:12   #5462
To mi je jasno, ali mi nisu jasna ta pitanja, jeste li dobili kod (kakav kod, gdje, otkud, zašto?), sms/mail (ne nisam ništa dobio) i onda me zalocka. Znači ne vidim što krivo radim.
rap_boy is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.02.2025., 11:56   #5463
ja jednom godišnje to radim i nikad me ništa nije pitao, otvori mi QR kod i na novom mobu skeniram i prođe normalno
M4mut is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.02.2025., 17:03   #5464
Ja sam nedavno isto mijenjao mob i zablokirao na 24h prvi put jer sam površno pročitao jedno pitanje.
Pnau is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.02.2025., 19:44   #5465
Quote:
rap_boy kaže: Pogledaj post
To mi je jasno, ali mi nisu jasna ta pitanja, jeste li dobili kod (kakav kod, gdje, otkud, zašto?), sms/mail (ne nisam ništa dobio) i onda me zalocka. Znači ne vidim što krivo radim.
zato sto radi sigurnosnih razloga to rade..

sjecam se prije da toga nije bilo..pokaze se QR kod ti ga skeniras novim mobitelom stavis pin i to je to na starom uređaju se zaba deaktivira.

al eto pošto je prošlo 24h jesi uspio riješiti problem?
Old 17.02.2025., 19:52   #5466
Čemu služi ta nova kartica?
zadnja aktivnost u: 04.01.2023. 09:50
maminho is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.02.2025., 21:33   #5467
Quote:
rap_boy kaže: Pogledaj post
Prvi put je možda predugo trajalo dok si sve odgovorio (ili je to zadnje pitanje bilo u pitanju), a drugi put su očito odgovori bili krivi.
anđeo tame is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.02.2025., 17:35   #5468
Nije, odgovorio sam onako kako sam smatrao da je točno i zalockalo me. Drugi put mi nije imalo smisla odgovorit isto jer sam znao da će me zalockat opet pa sam pokušao s drugim odgovorima i naravno nije prošlo. Treći put čitam najpažljivije pitanja i vidim da ako ih predam da će me opet lockat pa odlučim zvati banku, gdje mi žena nakon dugačke procedure provjere identiteta kaže da će mi doći sms s identifikacijskim ključem i da će me zvati s aktivacijskim ključem, da bi 2 sata kasnije napokon nazvala i rješila mi problem.

Dosta neugodno iskustvo, a prije koju godinu sam to odradio nekoliko puta sam bez ikakvih problema.
rap_boy is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.02.2025., 08:21   #5469
Zna li itko za slucaj unutar ZABA-e gdje je jedna od direktorica Narcisa Mrazović Hegedić, varala klijente i izdavala im neke nepostojece stednje, sada se ZABA pravi mutava iako su koristeni ugovori i pecati od same banke

https://www.vecernji.hr/vijesti/nace...00-eur-1794187

https://teleskop.hr/hrvatska/otkrive...icar-iz-hns-a/

Iako se radi o ogromnoj prevari, gotovo je nemoguce nesto pronaci u medijima
Degliorsi is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.02.2025., 09:12   #5470
Quote:
Degliorsi kaže: Pogledaj post
Zna li itko za slucaj unutar ZABA-e gdje je jedna od direktorica Narcisa Mrazović Hegedić, varala klijente i izdavala im neke nepostojece stednje, sada se ZABA pravi mutava iako su koristeni ugovori i pecati od same banke

https://www.vecernji.hr/vijesti/nace...00-eur-1794187

https://teleskop.hr/hrvatska/otkrive...icar-iz-hns-a/

Iako se radi o ogromnoj prevari, gotovo je nemoguce nesto pronaci u medijima
Pa to je bilo aktualno prošlo ljeto. Zašto bi novine još uvijek pisale o tome i važnije stvari su kraće po medijima.
Ni prva ni zadnja bankaruša koja je prevarila kljente za nemali iznos.
bluebunny is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.02.2025., 09:34   #5471
zato sto se radi o milijunskim iznosima, i ZABA je odlucila ne vratiti taj iznos nasim gradjanima, iako su ljudi donosili lovu u banku. Radi se o gradjanima HR i ispada da je ZABA jaca od zakona. A da je samo 1bankarica/direktorica umjesana - ocito nije!
Pa sad, da mediji pisu o tome, da se radi na tom slucaju siguran sam da bi jako puno gradjana dobro promislilo o nastavku racuna u banci gdje te opljackaju sa pecatom i ugovorom banke ili se odlucilo za promjenit banku.
Degliorsi is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.02.2025., 10:17   #5472
Quote:
zato sto se radi o milijunskim iznosima, i ZABA je odlucila ne vratiti taj iznos nasim gradjanima, iako su ljudi donosili lovu u banku. Radi se o gradjanima HR i ispada da je ZABA jaca od zakona. A da je samo 1bankarica/direktorica umjesana - ocito nije!
Pa sad, da mediji pisu o tome, da se radi na tom slucaju siguran sam da bi jako puno gradjana dobro promislilo o nastavku racuna u banci gdje te opljackaju sa pecatom i ugovorom banke ili se odlucilo za promjenit banku.
Točno, nije bila jedna bankarica nego dvije. A ugovori su bili krivotvoreni i samim time nevažeći.
Ali nija Zaba odgovorna za kazneno djelo koje je počinila njezina zaposlenica i nije kaznena prijava podignuta protiv Zabe nego protiv tih službenica. One su pokrale novac, a ne banka.
To je kao da ti poštar mazne mirovinu, a ti tražiš da ti pošta vrati pare. Ne ide to tako.
Možda će i doći do nekog obeštećenja na kraju, ne znam cijelu priču niti detalje, samo ono što je bilo po medijima, ali prije toga mora biti završen sudski postupak.
bluebunny is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.02.2025., 10:19   #5473
Quote:
Jesi siguran da nisu vratili novac klijentima, jer u članku piše da je banka oštećena?
Mephisto is online now  
Odgovori s citatom
Old 20.02.2025., 10:28   #5474
koliko znam nisu. Navodo je jako puno ljudi u ZABI upleteno a ne samo neke sluzbenice. To je trajalo dugo.
Pa ne radi se o cistacici (bez uvrede cistacicama) vec o osobama sa sluzbenim pecatima i uvidom u klijente, stanja racuna... itekako je ZABA kriva
Degliorsi is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.02.2025., 10:31   #5475
Ta NE briga prema nasim gradjanima je nesto cudesno! vijerujem da bi u nekoj drugoj drzavi ta banka bila trenutno zatvorena dok se ne vrati novac, ali u HR ih bas briga, dokad?
Degliorsi is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.02.2025., 10:32   #5476
Quote:
Mephisto kaže: Pogledaj post
Jesi siguran da nisu vratili novac klijentima, jer u članku piše da je banka oštećena?
Da, oštećena je banka, ali i građani. I banka će možda od tih službenica u sudskom postupku tražiti povrat novaca.
Postoji u kaznenom pravu oduzimanje novca i imovine stečenih kaznenim djelom, ali to ne znači da će to odmah biti vraćeno oštećenima jer sve treba dokazati u sudskom postupku i do tad su ta sredstva zamrznuta. Ako već nisu potrošena.
A možda je već bilo i individualnih zahtjeva za obeštećenjem i prijava i tko zna što.
Teško je ovako na pamet reći jer je premalo informacija i ne zna se gdje je točno i kako završio taj novac i može li se do njega, ali kompleksna je situacija i treba pričekati proces.
bluebunny is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.02.2025., 10:40   #5477
Quote:
koliko znam nisu. Navodo je jako puno ljudi u ZABI upleteno a ne samo neke sluzbenice. To je trajalo dugo.
Pa ne radi se o cistacici (bez uvrede cistacicama) vec o osobama sa sluzbenim pecatima i uvidom u klijente, stanja racuna... itekako je ZABA kriva
Zašto bi jako puno ljudi trebalo biti upleteno? Pa jedna od njih je bila direktorica poslovnice, znači imala je apsolutno sve ovlasti.
bluebunny is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.02.2025., 10:44   #5478
Quote:
I ja tak mislim.. a onaj iznad komentar da nije ZABA odgovorna - znaci da sad neki njihov programer hakira nesto u aplikaciji i karikiram svakom s racuna mazne 100€, i onda ZABA nije kriva za kazneno djelo neg svi građani trebaju tužiti tog lika i trazit njega pare.
ANDY_1212 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.02.2025., 10:47   #5479
Quote:
ANDY_1212 kaže: Pogledaj post
I ja tak mislim.. a onaj iznad komentar da nije ZABA odgovorna - znaci da sad neki njihov programer hakira nesto u aplikaciji i karikiram svakom s racuna mazne 100€, i onda ZABA nije kriva za kazneno djelo neg svi građani trebaju tužiti tog lika i trazit njega pare.
Ne tuže građani ništa i ne trebaju ništa nego je to kazneno djelo koj se goni po službenoj dužnosti, a ne po nečijoj privatnoj tužbi. A obeštećenje je priča za sebe.

Evo, zamisli da imaš svoju firmu i tvoj zaposlenik lažnim ugovorom pokrade klijenta i mazne mu pare. A tebe traži da mu to vratiš natrag jer radi u tvojoj firmi i prijavi tebe i firmu za prijevaru i krađu jer je taj lik tvoj zaposlenik. Što misliš, jesi ti kriv?

A o krivnji banke u konkretnom slučaju će se isto sigurno raspravljati, u smislu da li su ta direktorica i službenica zloupotrijebile nešto čemu ne bi možda trebale imati pristup zbog eventualno pogrešno defiiniranih procedura i ovlasti u banci i sl. pa je time to omogućeno da se to dogodi.
Ali nije banka odgovorna za postupak zaposlenika, to je velika razlika.
bluebunny is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.02.2025., 15:33   #5480
Pizanje vezano uz Mastercard kreditnu karticu: kako mi je objasnila djelatnica u banci, iako mi je limit 1000 eura, ja mogu kupiti i nešto što košta više od 1000 eura, samo rata nesmije biti veća od ukupnog limita (npr odlučim kupiti neznam tv ili računalo koje košta recimo 1500 eura, mogu da 12/24/36 eata,bez obzira na ugovoreni limit jer bi mi rata u tom slučaju bila recimo 125 eura?
lexluthor84 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:08.