Natrag   Forum.hr > Društvo > Život u dvoje

Život u dvoje Prizori iz bračnog i izvanbračnog života.
Podforumi: Vjenčanja, Rastave

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 05.01.2018., 12:31   #5541
Quote:
Lutkina kuća kaže: Pogledaj post
Stvarno sam bila zaljubljena kad nisam zbrisala glavom bez obzira. Voliš tog bedaka...
To si i ja sad mislim. Svasta sam u pocetku presutila sto sad ne bi vise. Svekar me cak jednom i "pohvalio" da sam dobra snaha jer mu ne odgovaram i ne proturijecim. Vise to nije slucaj.

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk
Maritoma is offline  
Old 05.01.2018., 12:54   #5542
Quote:
Slična je situacija bila i kod mene nakon poroda. I dalje smo u braku, ali nam odnos više nije ni blizu onome kakav je bio prije.

Jako se pazi što se tiče djeteta, nadam se da imate kamo otići i da imaš obitelj koja će stati uz tebe. Moja svekrva je drugoj snahi otela dijete. Ako je ova tvoja tak posesivna prema sinu, vjerojatno smatra da ima pravo i na unuka. Često one zabriju da su one mame, miči bebu što više od nje ako vidiš te naznake da ti želi uzeti dijete. Pogotovo si u problemu ako im je to prvi unuk.

Možda sam malo paranoična, ali moja svekrva je radila takve stvari što se tiče te prve unuke, da mi se želudac preokrenuo.
Kako mislis otela dijete? Doslovno ‘otela’ ili je dobila skrbnistvo??
Ja sam isla skrivecki na czss nakon prvog fajta po porodu, zapisnik je napravljen, iduci tjedan cu opet ici, imam pravo otici s malim u slucaju svadje.
Koja ce se i desit jer iduci mjesec idem na stan.
Da, posesivna je prema djeci jako. Ni ona niti sin ne podrzavaju dojenje i takve spike, ja nisam ni za ni protiv iz odredjenih razloga, moj partner je npr protiv jer mu je taj cin kako je rekao ‘bolestan’, ljubomoran je na dijete, a ova glupaca ima pretpostavljam svoj razlog koji ide iz sebicnosti, da se dijete nebi previse vezalo za mene.
Meni je ludo da nisam ‘progledala’ i otvorila oci na vrijeme, nez sta sam ocekivala od ovog svega, idilu, koji k..., a postojali su znakovi patologije...bem ti zivot
yonaa is offline  
Old 05.01.2018., 12:57   #5543
Quote:
Maritoma kaže: Pogledaj post
To si i ja sad mislim. Svasta sam u pocetku presutila sto sad ne bi vise. Svekar me cak jednom i "pohvalio" da sam dobra snaha jer mu ne odgovaram i ne proturijecim. Vise to nije slucaj.

I ja si to mislim. Svjesno si sj..zivot...dodje mi da nez sta napravim...ja se bojim da cu se potuc s njima kad cu ici i da ce me poslat u ludaru!
Sta me ceka...
yonaa is offline  
Old 05.01.2018., 13:28   #5544
Quote:
yeli kaže: Pogledaj post
Ni ona niti sin ne podrzavaju dojenje i takve spike, ja nisam ni za ni protiv iz odredjenih razloga, moj partner je npr protiv jer mu je taj cin kako je rekao ‘bolestan’, ljubomoran je na dijete, a ova glupaca ima pretpostavljam svoj razlog koji ide iz sebicnosti, da se dijete nebi previse vezalo za mene.
Bolestan je jedino taj lik kojem je dojenje bolesno i koji je ljubomoran na bebu.

Nisam neka ludača da zagovaram dojenje pod svaku cijenu.Znam djecu koja nisu dojena i potpuno zdrava i obrnuto.
Ako ti želiš i možeš dojiti dijete,ako imaš normalno mlijeka i to funkcionira s tvoje i bebine strane,onda ne vidim razlog zakaj ne...
Sigurno ne bi prekidala dojenje zbog takvih laprdanja.
starakrpa is offline  
Old 05.01.2018., 14:14   #5545
Quote:
Moj svekar je nagovarao sina (mog muza) da ode kod njih spavati prvih mjesec-dva kad se dijete rodilo tako da mu ne remeti san. I ova budala meni to stvarno izlozi kao prijedlog.

Moja sveki je to predlagala mom muzu, i zvala njegova dva prijatelja koja isto imaju djecu da mu to isto sugeriraju.

Ali je jedan dan zaključila da to nije pametna ideja jer onda ja mogu brave primjeniti pa ode njegova kuća u moje ruke.

Doduše savjetovala mu je da se ne zeni jer je još mlad i jer ću ga iskoristit, a tad je već bio u 30-ima.

Doduše moj muz je više bio šokiran time što govori nego što je to planirao učinit.
Old 05.01.2018., 14:24   #5546
Quote:
Ja sam isla skrivecki na czss nakon prvog fajta po porodu, zapisnik je napravljen, iduci tjedan cu opet ici, imam pravo otici s malim u slucaju svadje.
Da, posesivna je prema djeci jako. Ni ona niti sin ne podrzavaju dojenje i takve spike, ja nisam ni za ni protiv iz odredjenih razloga, moj partner je npr protiv jer mu je taj cin kako je rekao ‘bolestan’, ljubomoran je na dijete, a ova glupaca ima pretpostavljam svoj razlog koji ide iz sebicnosti, da se dijete nebi previse vezalo za mene.
Meni je ludo da nisam ‘progledala’ i otvorila oci na vrijeme, nez sta sam ocekivala od ovog svega, idilu, koji k..., a postojali su znakovi patologije...bem ti zivot
Ja sam se najezila.

Moja sveki je protiv svake moje odluke.
Malog nisam dojila jer nisam imala mlijeka. Kako da ga dojim ako mlijeka nemam? Onda mi je nudila da platim nekoj drugoj temi da doji moje djete, jer AD je smrt i otrov. Muz je prešutio te njene izjave jer mu je bilo bolesno uopće ulaziti u raspravu o tome.

Malu sam dojila jer sam imala mlijeka, ništa više od malog nije bila privržena meni.
E onda nije valjalo jer je meni mlijeko nezdravo, jer sam ja nezdrava.
I onda mi je jednom na telefon rekla "zdravije je kravlje mlijeko za nju nego tvoje"
Kad sam rekla muzu za tu izjavu, nazvao je i ona je optužila mene da sam šizofrenična i da lažem da ona to nije rekla i da ona nikad nije ni razgovarala samnom o tome.
Stjerao je u tri čke materine, i nju i životinje koje spominje.
Old 05.01.2018., 14:29   #5547
Quote:
Ja si j... mater naivnu sto sam nogom krocila u njihovu kucu i pristala biti tudja budala. Pun mi je k vise i staraca i njhovog sina. I evo nas, mjesec i pol od poroda, doslovno pred raskidom smo. Ne trebam nista, samo svoj mir. Nek se j.. s namjestajem i novcima, poklanjam im. I nadam se da ce jednog dana skuzit sta su napravili od svog sina. Jedva im cekam sljedece snahe.
Da sam manje glupa i naivna nebi ovo prolazila. Al sve je to skola

Mala nemirna, drzi se!
držim se za sad

Quote:

e pa ja sam svojima (i svekru i svekrvi) rekla bez imalo srama da gledaju svoja posla, ispočetka sam bila pristojna prema njima ali mi je već svega dosta i nemam više snage bit tiho

sveki mi je digla tlak odma prvi dan kak sam došla iz bolnice, nakon par dana sam popizdila na njezina pametovanja pa sam rekla u facu sve kaj ju ide i da mi se miče s puta tj. čim dalje od mene i bebe, sad me izbjegava u širokom luku, a maloga pogleda dok mene nema blizu, a to nije čest slučaj

Quote:
moja je meni isto pametovala oko dojenja, od početka imam problema s tim, još dok smo bili u bolnici, bilo se popravilo ali kak smo došli doma ostala sam bez mlijeka jer sam stalno pod stresom
Old 05.01.2018., 14:44   #5548
Quote:
I ja si to mislim. Svjesno si sj..zivot...dodje mi da nez sta napravim...ja se bojim da cu se potuc s njima kad cu ici i da ce me poslat u ludaru!
Sta me ceka...
Yeli, savjetujem ti da staneš na loptu i duboko dišeš. Znam da si hormonalna i nabrijana, ali nemoj im dati uopće gušta da te toliko ispale da se ideš fizički obračunavat s njima.

AKo sam te dobro skontala za mjesec dana se seliš iz te bolesne sredine pa stisni zube i mantraj si da moraš još to malo izdržati i onda ćeš imati svoj mir. Ne oduzimaju se djeca majkama samo tako, moraju imati debeli razlog za tako nešto. Nemoj im uopće davati povoda da te mogu natezati negdje. I prijavljuj sve, barem ćeš imati crno na bijelo i neće te moći sao tako azjebavati.

I da muž ti je bolesnik, pazi frajera njemu je bolesno da se dijete doji. Bježi i spašavaj se od debila i njegove familije i budi sretna da si na vrijeme pobjegla. Imaš bebicu, preusmjeri svu pažnju na nju, jebeš ove idiote.
Old 05.01.2018., 18:15   #5549
Quote:
leeloo27 kaže: Pogledaj post
I da muž ti je bolesnik, pazi frajera njemu je bolesno da se dijete doji. Bježi i spašavaj se od debila i njegove familije i budi sretna da si na vrijeme pobjegla.
Ja sam toliko zudjela za tim da mi netko ovo kaze. A svi oko mene samo: "ma mozda nije tak crno, ma proci ce, ma pusti ih...." ukratko, suti i trpi. naajgore mi je sto nisam ni imala potporu svoje obitelji. Oni au priatojni i staromodni i jako bi im bilo neugodno da ja radim scene. Umjesto da stanu uz mene i pruze mi podrsku. I sad je tako. Nema sanse da im se pozalim na nesto.

Maritoma is offline  
Old 05.01.2018., 18:45   #5550
Quote:
Ja sam toliko zudjela za tim da mi netko ovo kaze. A svi oko mene samo: "ma mozda nije tak crno, ma proci ce, ma pusti ih...." ukratko, suti i trpi. naajgore mi je sto nisam ni imala potporu svoje obitelji. Oni au priatojni i staromodni i jako bi im bilo neugodno da ja radim scene. Umjesto da stanu uz mene i pruze mi podrsku. I sad je tako. Nema sanse da im se pozalim na nesto.

Mogu mislit kako ti je bilo...uff...svaka cast sto si izdrzala.
Moji ih ne zele vidjet. Jesu, savjetovali su da se svi smirimo i stari me oprao da izdrzim dok beba ne ojaca, ali su mi rekli da se vratim ako ne ide.
Zovu ih ‘cudaci’
S tim da moji nit ne znaju pola toga..
yonaa is offline  
Old 05.01.2018., 18:57   #5551
Quote:
Yeli, savjetujem ti da staneš na loptu i duboko dišeš. Znam da si hormonalna i nabrijana, ali nemoj im dati uopće gušta da te toliko ispale da se ideš fizički obračunavat s njima.

AKo sam te dobro skontala za mjesec dana se seliš iz te bolesne sredine pa stisni zube i mantraj si da moraš još to malo izdržati i onda ćeš imati svoj mir. Ne oduzimaju se djeca majkama samo tako, moraju imati debeli razlog za tako nešto. Nemoj im uopće davati povoda da te mogu natezati negdje. I prijavljuj sve, barem ćeš imati crno na bijelo i neće te moći sao tako azjebavati.

I da muž ti je bolesnik, pazi frajera njemu je bolesno da se dijete doji. Bježi i spašavaj se od debila i njegove familije i budi sretna da si na vrijeme pobjegla. Imaš bebicu, preusmjeri svu pažnju na nju, jebeš ove idiote.
(Manje od mjesec dana, da, idem pa kud puklo. Znam da ce biti tesko ali dosta mi je da mi drugi kroje zivot)
Napadaju me zato sto se ne drzim dogovora. E sad, istina je da se ne drzim dogovora a koji je da budemo s njegovima dok ne izgradimo svoj stan u nastavku kuce (trebalo se krenut na proljece), stan bi bio gotov na jesen cca...
Kod njih sam od 7.mj., napravili su dnevni boravak prvo NE zbog mene, kao planirali su ionako sirit hizu, sad okrecu pricu da su zbog mene radili i spizdili lovu. Lazu cim zinu btw (o masu stvari)
I prijete se oduzimanjem djeteta, stari ima veze (opet lazu)
I prije nego sam dosla zivjet su bile neke kenjaze, dosla sam, prosla sam i skuzila da zelim pobjec od te obitelji.
Sad prijete partneru da ako ode da mu nece dat da radi stan.
Ma puca mi k i za njih i za njega vise, dosla sam do tocke gdje mi nebi bilo zao odrobijat...
yonaa is offline  
Old 05.01.2018., 19:02   #5552
A budala od ‘svekrve’ isla srat po meni nakon poroda?? Da necu kuhat bog je j...glupi, ona koja se ne umije, usmrdila se od lijenosti (a na poslu se hvalila kako prstom nije makla koliko sam cistila u trudnoci)...budaletine i zene...
yonaa is offline  
Old 05.01.2018., 19:42   #5553
Quote:

I da muž ti je bolesnik, pazi frajera njemu je bolesno da se dijete doji. .
Samo ovo bi bilo dovoljno da odjebeš i donatora sperme i cijeli taj cirkus.
Ukoliko bi i napravili taj stan, ne, nebi bilo bolje, jer problem nisu samo njegovi nego imaš prvenstveno problem s partnerom.
Stavrno - tko ih jebe. Ne čekaj ni tih mjesec dana.

(ako poberem karton, nema problema)
Old 05.01.2018., 19:44   #5554
Moja mama je sa sela i pričala mi je o tim običajima koji su nekoć bili aktualni, a to je da ti kao mlada majka zapravo nemaš pravo na svoje dijete već ga samo dojiš, a skrb i odgoj preuzima svekrva.
To je tako nekoć bilo, a ovo su vjerojatno zaostaci tih običaja, primitivne zajednice u kojima najstarija osoba (glavešina) brine o potomku, a rodilja je zapravo samo dojilja i ona mora čekati svoju shanu čije će dijete jednog dana odgajati.

Što dalje od svekrve i to je to, nema tu kruha.
Prajapati is offline  
Old 05.01.2018., 20:02   #5555
Quote:
ema1 kaže: Pogledaj post
Samo ovo bi bilo dovoljno da odjebeš i donatora sperme i cijeli taj cirkus.
Ukoliko bi i napravili taj stan, ne, nebi bilo bolje, jer problem nisu samo njegovi nego imaš prvenstveno problem s partnerom.
Stavrno - tko ih jebe. Ne čekaj ni tih mjesec dana.

(ako poberem karton, nema problema)
Istina, imamo nas 2 problem opcenito, a pogotovo pod cipelom njegove matere.
Nek si ona sefuje svojim tutleka, meni vise nece.
U stanju sam joj samarcinu zaljepit al ozbiljno!bez obzira sto je njena prokleta hiza s kojom se kurchi, a pobjegla je iz nje prije 26 g, nije htjela zivjet na selu, sad je nasla dijelit pravdu.
Odgovornost na 0, sto sa kreditima sto sa odgojem djece, nit skolu nemaju!
Znam da sam bahata sto tak serem al gade mi se svi skupa a ona je sefica u kuci pa laje da nece na sina nista prepusat da nebi sta ja trazila? Pa nevu se ja udat da ne naslijedim njene dugove i tak joj sin i muz placaju kredite
Hebo joj ihman ...
yonaa is offline  
Old 05.01.2018., 20:09   #5556
Quote:
Prajapati kaže: Pogledaj post
Moja mama je sa sela i pričala mi je o tim običajima koji su nekoć bili aktualni, a to je da ti kao mlada majka zapravo nemaš pravo na svoje dijete već ga samo dojiš, a skrb i odgoj preuzima svekrva.
To je tako nekoć bilo, a ovo su vjerojatno zaostaci tih običaja, primitivne zajednice u kojima najstarija osoba (glavešina) brine o potomku, a rodilja je zapravo samo dojilja i ona mora čekati svoju shanu čije će dijete jednog dana odgajati.

Što dalje od svekrve i to je to, nema tu kruha.
Ma ova je mlada!! 44 g ima! Bolesna u glavu, pobjegla sa sela jer je lijena pa se vratila kad joj je stari umro, pa joj je sad bas super bit tu, i za djecu je naj naj, sve pozitiva, a da je pitas zkj ona nije htjela gradit stan pored starog, zacepi gubicu
yonaa is offline  
Old 05.01.2018., 20:11   #5557
Quote:
Ma ova je mlada!! 44 g ima! Bolesna u glavu, pobjegla sa sela jer je lijena pa se vratila kad joj je stari umro, pa joj je sad bas super bit tu, i za djecu je naj naj, sve pozitiva, a da je pitas zkj ona nije htjela gradit stan pored starog, zacepi gubicu
Ma je, ali sve ti je to posljedica tog mentaliteta, vidjela je to vjerojatno negdje i pokupila takvo ponašanje.
Dobro je netko prije napisao da su partnerovi roditelji glavni razlog razvoda brakova, to je živa istina.
Prajapati is offline  
Old 05.01.2018., 20:17   #5558
Koliko sam shvatila, mentalitet je nije spriječio da pobjegne sa sela jer u njemu nije željela živjeti.

Ta fora sa oduzimanjem beba.... to je napravila mojoj svekrvi njena svekrva sa prvom bebom, da brižan njen sinek može spat po noći, da mu beba ne smeta jer plače etc.
Sa drugom bebom moja svekrva je poslala sineka da spava kod mamice.
Za napomenuti je isto tako, da ta baba nije imala svekrvu i živjela je u svojoj kući, nitko joj nije "otimao" djecu.
Mislim da poneke žene, nemaju majčinskih osjećaja ni mrvu, samo sebičnosti i egoizma.
Old 05.01.2018., 20:52   #5559
Quote:
I dobro. Neka im ostane sin, novci, sve osim djeteta. Kad tad ce shvatit sta su napravili.
A možda i neće. Bitno je da možeš zadržati dijete. Ni meni nije jasno kako se mogu petljati a žena tek rodi dijete i mora se usklađivati s njime i njegovim potrebama. Ajd ako ljudi žive na selu, pa imaju veće kuće onda je lakše jer rodilja i dijete budu u posebnoj sobi, lože svoju vatru i naprosto je lakše.

A ako se novopečeni par mora (s)tiskat sa starcima u stanu, mislim da je to božesačuvaj.

Čituckam ovu temu od kako sam sudjelovao u njoj. Rado bih vam pomogao, ali ne znam kako.

Mnogi se svekri i svekrve zacjelo nesvjesno miješaju u život novopečenih parova. Ili to rade iz dobrih namjera, a svi znamo da je put do pakla popločan dobrim namjerama. Posebno suosjećam s forumašicom čija sveki ne želi ni čut o čuvanju djeteta, a želi da se ona brine o njenoj onemoćaloj svekrvi i svekru.

Quote:
Moj svekar je nagovarao sina (mog muza) da ode kod njih spavati prvih mjesec-dva kad se dijete rodilo tako da mu ne remeti san. I ova budala meni to stvarno izlozi kao prijedlog.
Sve bi vjerojatno bilo za 180 stupnjeva drugačije da je on taj rpijedlog izložio da će svrha njegovih odlazaka roditeljima biti da tebi i djetetu ne remeti san.

Quote:
Stvar je odgoja i cjeloživotnog treninga. Ne trebaš ti sinek ništa, mama će za tebe napraviti jer je divna i žrtvuje se za tebe. Moš mislit, zapravo to radi jer je sama ovisna i nesigurna u odnos i ne zna drugačije izgraditi bliskost s djetetom nego da ga čini ovisnim o sebi. A muška djeca to obično ne kuže i stvar klapa dok se ne pojave snahe. E onda je ova već u gadnoj opasnosti, eventualno neke ''normalnije'' pokušaju podučiti snahu da kuha i čisti i radi za sineka ko one. I sad se ti tu buniš, kaj se buniš, pa žena si. Ti možeš služiti eventualno za udovoljavanje njenom potomstvu, kad te već mora gledati .

Meni je moja rekla na upoznavanju prva snaha mi je bila nikakva, budem sad vidla tebe jel si za šta . Stvarno sam bila zaljubljena kad nisam zbrisala glavom bez obzira. Voliš tog bedaka i zabriješ da će se sve nekako izgladiti. Međutim, to obično ne ode tim smjerom .
Šteta je što se čovjek rijetko kada sjeti odreagirati na odgovarajuči način. Da si barem ustala od stola; rekla da ćeš biti dobra snaha jer si nakon ovih njenih riječi nećeš dozvoliti da imaš previše posla s njom; - a dragi ako te toliko voli, pobrinut će se da od početka braka stanujete odvojeno.

---------------------

Dodao bih da isto tako stvar zna biti i u krajnjoj teritorijalnosti vas žena. Prije sam mislio da samo mi muškarci, dataokažem, zapišavamo teritorij. Ali, zapišava ga svatko. Svato je željan svoje slobode i postavlja prema drgima nekakve granice.

Zadnje uređivanje piskavac : 05.01.2018. at 21:02.
piskavac is offline  
Old 05.01.2018., 21:07   #5560
Quote:
Prajapati kaže: Pogledaj post
Ma je, ali sve ti je to posljedica tog mentaliteta, vidjela je to vjerojatno negdje i pokupila takvo ponašanje.
Dobro je netko prije napisao da su partnerovi roditelji glavni razlog razvoda brakova, to je živa istina.
istina, moju svekrvu je njena svekrva maltretirala i sad je ova zivi vrag. jos do dolaska djeteta nekako, al otkako se rodila mala ne prestaje zajebavat. isto sam imala scene s njom poslije poroda, dolazila mi svaki dan u kucu, davala neke "savjete" koji nemaju veze s vezom, isto mi govorila da moje mlijeko ne valja i nije dostatno maloj, da joj jos vodu dajem uz svoje mlijeko. kad je patronazna dosla vidjet dijete, upadala joj u rijec, ona nema pojma, jos zvala moje roditelje i pljuvala patronaznu, da zovem neku drugu sestru iz bolnice jer je moja patronazna losa zena stvarno super, sve rekla kako je, ali se nije slagala sa svekrvinim "savjetima" pa nevalja i ne zna radit svoj posao.

kad mi je muz nakon poroda (i to jos carskog i oporavak se zakomplicirao i oduzio) isao kupit uloske, ova se derala na njega da sta si on dopusta da ide zeni kupovat uloske, da ga ja samo iskoristavam, nek si sama kupim

pa se cudila kako mi beba ima proljev i trebam s njom na hitnu, a mala bila stara tjedan dana i imala najnormalniju stolicu kakvu tako male bebe imaju. uglavnom, nista pametno od nje nisam ni cula ni naucila, samo vrijedjanja, sefovanja i prenemaganja.
tih par dana kolko je bila kod mene jer mi je kao htjela pomoc nakon poroda su mi bila najgora u zivotu, mislila sam da cu poludit.

sto dalje od takvih bolesnih egoisticnih svekrva, jer su pogubne za psihicko i mentalno zdravlje.

spominjala se gore podrska staraca kad su svekici naporni, nemam niti ja neku podrsku. oni znaju da je takva, ali njihov savjet je - izdrzi, moras () ju postovat jer je mama tvog muza, ona je starija... itd. tako da vise niti ne trazim roditeljsku podrsku i razumijevanje sto se tice mog odnosa sa svekrvom. svatko daje savjete po nekim svojim nacelima i obrascima ponasanja. oni su prije jeli govna od svojih svekrva/punica, pa smatraju da bi trebala i ja. kako da ne...

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 14:57.