Vojna povijest i tehnologija Od praćke do ratova zvijezda. |
|
|
14.07.2023., 08:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
|
Pasivna obrana trenutno je najbrža i najučinkovitija...
Ako dron ne može vidjeti metu, pogotovo kod loitering drona, izgubljen je...
Korištenje šumskog terena...
Pješačke postrojbe moraju imati posebne odjeljke posvećene prijetnji protiv dronova, koji imaju,između ostaloh, male prijenosne module dimnih zavjesa, slične onima koje imaju tenkovi, samo za pješaštvo...
Organska kamuflaža...
Unaprijed pripremljena laka konstrukcija za rovovsko kamuflažu...
Baražne zavjese, kao nekada, zavjese nose dronovi ili baloni, to se odnosi na važne objekte...
Vozila moraju imeti pomični, preklopni krov, a ne fiksni Mad Max improvizacije...
Kamuflaža first, onda sve ostalo...
|
14.07.2023., 18:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2013.
|
Quote:
Bruh kaže:
Pasivna obrana trenutno je najbrža i najučinkovitija...
Ako dron ne može vidjeti metu, pogotovo kod loitering drona, izgubljen je...
Korištenje šumskog terena...
Pješačke postrojbe moraju imati posebne odjeljke posvećene prijetnji protiv dronova, koji imaju,između ostaloh, male prijenosne module dimnih zavjesa, slične onima koje imaju tenkovi, samo za pješaštvo...
Organska kamuflaža...
Unaprijed pripremljena laka konstrukcija za rovovsko kamuflažu...
Baražne zavjese, kao nekada, zavjese nose dronovi ili baloni, to se odnosi na važne objekte...
Vozila moraju imeti pomični, preklopni krov, a ne fiksni Mad Max improvizacije...
Kamuflaža first, onda sve ostalo...
|
... kad smo kod dimnih zavjesa , postoji li kakav kemijski spoj , aerosol , medij ... nešto a koji bi bio projiciran u zračni prostor kao što to vidimo kroz primjer dimnih zavjesa a koji bi svojim postojanjem poremetio ili čak anulirao signal pomoću kojeg operator kormilari dronom , tj kontrolira ga ... kontam nek mu samo smanji učinkovitost ispod 50% bilo bi isplativo
... postoji li već takvo što il ću ga morat izmislit
|
|
|
14.07.2023., 19:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2016.
|
Quote:
jedangrafitni kaže:
... kad smo kod dimnih zavjesa , postoji li kakav kemijski spoj , aerosol , medij ... nešto a koji bi bio projiciran u zračni prostor kao što to vidimo kroz primjer dimnih zavjesa a koji bi svojim postojanjem poremetio ili čak anulirao signal pomoću kojeg operator kormilari dronom , tj kontrolira ga ... kontam nek mu samo smanji učinkovitost ispod 50% bilo bi isplativo
|
Pa sad ... postoje granate 155 mm sa programabilnim upaljačima koje služe za multispektralnu kamuflažu. Samo kaj dim ne traje dugo ... 4 min u idealnim uvjetima
|
14.07.2023., 20:22
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Aug 2014.
|
Quote:
jedangrafitni kaže:
|
Čekaj malo, ti bi nekom "reakcijom nekog kemijskog spoja u zraku" remetio ili čak anulirao signal kojim se upravlja BPL-om?!?
Nisi čuo za elektroničko ometanje?
Bilo kakva dimna zavjesa te "maskira" samo u vidljivom i eventualno IC spektru (posebna ne obična) i na ograničenom području, ali i to ovisi o mnogo atmosferskih (tlak, vlaga, brzina vjetra, ...) uvjeta i traje vrlo kratko i na relativno maloj visini od tla.
|
|
|
14.07.2023., 20:28
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
VFA-125 kaže:
Čekaj malo, ti bi nekom "reakcijom nekog kemijskog spoja u zraku" remetio ili čak anulirao signal kojim se upravlja BPL-om?!?
Nisi čuo za elektroničko ometanje?
Bilo kakva dimna zavjesa te "maskira" samo u vidljivom i eventualno IC spektru (posebna ne obična) i na ograničenom području, ali i to ovisi o mnogo atmosferskih (tlak, vlaga, brzina vjetra, ...) uvjeta i traje vrlo kratko.
|
..ne , prvi glas , eto tebe sam čeko , nek si me sad prosvjetlio , svaka ti dala ... teb je stvarno dosadno u životu jel tak ? ...srećice moja draga avvvv
|
|
|
14.07.2023., 20:30
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
jedangrafitni kaže:
..ne , prvi glas , eto tebe sam čeko , nek si me sad prosvjetlio , svaka ti dala ... teb je stvarno dosadno u životu jel tak ? ...srećice moja draga avvvv
|
Gle, podj... provokatoru, ako je OVO GORE tvoja razina doprinosa raspravi onda nemam riječi!?!
Eto ometaj dimom elektromagnetski signal za kontolu i upravljanje BPL.
Primi se inženjeringa oko toga a ne osobnog nadj... ovdje na forumu i to provedi u djelo. Sve vojske svijeta će ti biti zahvalne a i obogatit ćeš se materijalno!
|
|
|
14.07.2023., 20:53
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
VFA-125 kaže:
Gle, podj... provokatoru, ako je OVO GORE tvoja razina doprinosa raspravi onda nemam riječi!?!
Eto ometaj dimom elektromagnetski signal za kontolu i upravljanje BPL.
Primi se inženjeringa oko toga a ne osobnog nadj... ovdje na forumu i to provedi u djelo. Sve vojske svijeta će ti biti zahvalne a i obogatit ćeš se materijalno!
|
...uhhhh uredniče
...jesi me poklopio sve zvoni
...baš ti paše nick svakom loncu poklopac
...dečec , malo unazad odvrti temu pa pročitaj o doprinosima
a što se tiče podjebavanja tj kak ti veliš osobnog nadjebavanja to je upravo ono što ti radiš ... podlo i okolo-naokolo s ciljem samo kako bi ti ispa pametan i stručan tj "štručni forumaški štručanjak za sve i svašta"
...postavio sam samo jedno teoretsko pitanje koje čak to i nije i začinio malom dozom šege a ti odma naskočio ko friški bombaš samolikvidator na svoje 72 obećane djeve
..odi vanka i prošetaj umjesto da ovdje vrebaš žrtve za ličenje svojih kompleksa ili čega već ...
|
|
|
14.07.2023., 21:05
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
MadMax- kaže:
Pa sad ... postoje granate 155 mm sa programabilnim upaljačima koje služe za multispektralnu kamuflažu. Samo kaj dim ne traje dugo ... 4 min u idealnim uvjetima
|
..ciljah na nješta ovakvo : https://www.researchgate.net/publica...tion_compounds
... ok ovdje se radi o radarskim valovima , samo me zanimalo jel takvo što moguće u ovom polju prijenosa signala operator - dron ... ubacit nekakav aerosol između koji bi privremeno ili trajno anulirao tu vezu ... i naravno moralo bi bit jeftino i jednostavno
|
|
|
14.07.2023., 21:18
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
jedangrafitni kaže:
...uhhhh uredniče
...jesi me poklopio sve zvoni
...baš ti paše nick svakom loncu poklopac
...dečec , malo unazad odvrti temu pa pročitaj o doprinosima
a što se tiče podjebavanja tj kak ti veliš osobnog nadjebavanja to je upravo ono što ti radiš ... podlo i okolo-naokolo s ciljem samo kako bi ti ispa pametan i stručan tj "štručni forumaški štručanjak za sve i svašta"
...postavio sam samo jedno teoretsko pitanje koje čak to i nije i začinio malom dozom šege a ti odma naskočio ko friški bombaš samolikvidator na svoje 72 obećane djeve
..odi vanka i prošetaj umjesto da ovdje vrebaš žrtve za ličenje svojih kompleksa ili čega već ...
|
I evo ga na opet!?!
OVO je tvoj vrh komunikacije i doprinosa?!?!
BESMISLENO I UZALUDNO osobno podj... nadj... i provociranje samo da se nekome "pokažemo" kad nemamo ništa konkretno i pametno za napisati pa da se "moj glas" pa barem i ovako kroz G&P ovdje čuje!?!
Tvoj "doprinos" nakon što je Bruh ukratko iznio trenutno stanje je bio da si izvalio takvu tešku G&P koja nema veze s vezom!?!
I nakon toga to ideš "braniti" već dvama naskakivačkim i podj... postovima koji uopće nemaju veze sa temom i jer jedino "tako" to svoje možeš "braniti" - naskakivanjem i podj... i djeljenjem osobnih savjeta što ja trebam raditi sa sobom u privatnom životu!?!
ĐFK sačuvaj me više od ovakvih ... i podj... popvokatora!?! 
|
|
|
14.07.2023., 21:27
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
jedangrafitni kaže:
..ciljah na nješta ovakvo : https://www.researchgate.net/publica...tion_compounds
... ok ovdje se radi o radarskim valovima , samo me zanimalo jel takvo što moguće u ovom polju prijenosa signala operator - dron ... ubacit nekakav aerosol između koji bi privremeno ili trajno anulirao tu vezu ... i naravno moralo bi bit jeftino i jednostavno
|
To je samo "rad" na papiru!
Kakav je utjecaj toga na ljude i okoliš (spojevi grafita)?
Radarski kao i radio komunikacija su radio valovi EM spektra određene valne duljine.
Sada se za to koristi alu folija koja se rezana na odgovarajuću valnu duljinu radara koji se želi ometati tj. stvoriti radarsku sliku.
Radi se o pasivnom ometanju radara da isti uoči nešto što je nebitno i da mu se time skene pozornost od uočavanja od onoga bitnog što se brani (avion, helikopter, ...)
Niđe veze sa ometanjem dvosmjerne radio komunikacije za upravljanje i kontroliranje BPL.
Jer da je to tako kako si ti sebi to zamislio to bi se već tako i radilo, a NE RADI SE!
Pa se malo zapitaj i - ZAŠTO!!!
|
|
|
14.07.2023., 21:37
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
VFA-125 kaže:
To je samo "rad" na papiru!
Kakav je utjecaj toga na ljude i okoliš (spojevi grafita)?
Radarski kao i radio komunikacija su radio valovi EM spektra određene valne duljine.
Sada se za to koristi alu folija koja se rezana na odgovarajuću valnu duljinu radara koji se želi ometati tj. stvoriti radarsku sliku.
Radi se o pasivnom ometanju radara da isti uoči nešto što je nebitno i da mu se time skene pozornost od uočavanja od onoga bitnog što se brani (avion, helikopter, ...)
Niđe veze sa ometanjem dvosmjerne radio komunikacije za upravljanje i kontroliranje BPL.
Jer da je to tako kako si ti sebi to zamislio to bi se već tako i radilo, a NE RADI SE!
Pa se malo zapitaj i - ZAŠTO!!!
|
... šetnja na čist vazduh i terapiju ne preskakat ... ajmo šic poklopac
|
|
|
14.07.2023., 21:42
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
jedangrafitni kaže:
... šetnja na čist vazduh i terapiju ne preskakat ... ajmo šic poklopac
|
Podj... ... znaš li ti išta NORMALNO I KONKRETNO NAPISATI o temi ili su ove tvoje osobne podj... provokacije koje nemaju veze s vezom i dijeljenje terapija vrh tvoje razine komuniciranja?!? 
|
|
|
14.07.2023., 23:00
|
|
Registrirani korisnik
|
VFA-125 ... šic x 2
hahaha
..ajoj
...a zašto nastupaš ko neko derište od godina 8 ... je ti to dadilja otišla ća
a zaboravila isključit komp ?
jesi ti ovdje nekakav anđeo čuvar ? vrhovni skretničar ? točno što ?
..je morti tvoje poslanje paziti na to što forumaši pišu i vraćat ih na pravi put ?VFA-125 put ? ..jesi ti neki forumaški mandalorijan ?
... paaa človek dragi daj se skuliraj ... eo baš gledam na ostalim temama , baš s ni skim nemreš normalno razminit tri obične rečenice/posta ... samo dociraš sa visoka i prosipaš svoje , a ak ti netko i kontrira ćopi te histerija i onda paljba
... teb je ovo izgleda poligon za ličit neke tvoje osobne probleme il tak nešto, uskočiš ko padobranac , nit te ko šta pita nit se tebi obraća ....
...ti to morti ne kužiš al velim ti ti ovdi nastupaš bolesno , ono baš nenormalno
..eo paz sad ovo :
ja ti vozim opelijandera starog 12 leta, jučer /sinoć nj limarija je imala bliski susret so H2O u čvrstom agregatnom stanju i to priko nekoliko puta ...danas i večeras laganini jubituj klipići , patronice , hot glu pištoljčić , posuđen pribor za PDR i laganini forum.hr ... medijum cvrkutalo i malo telegrama ..i tak pomalo cili dan ... i realno nit mi je bitan moj vjerni opalijander nit mi je nešto posebno bitan ovaj forum ... komentar tu i tamo ,koji linkić ... samo lagana zanimacija između još par zanimacija
a ti ?
...ti ovdje ko neka , ne znam ... čudnovata osoba uletiš sa tim svojim ..nečim i kreneš sve redom ispravljat kritizirat pametovat i tako dalje i tako bliže ...totalno si van gabarita ono , ko da se ovdje odlučuje sudbina planeta a ti si taj koji ima zadaću dovest sve u red i sve na svoje misto ...i o tome ti ovisi život tvoj
čovječe dragi : oladi ... pusti , neće ova planeta u ambis crne rupe zbog sadržaja na forumu .hr
...nemreš ti tu ništa
...inače dokučio sam kako uz pomoć kemijskog spoja u obliku aerosola ometat vezu operator-dron , u ponediljak sam kod Baneta ,ček je spreman , Bruh će dobit 25% iznosa jer mi je da ideju ...neću ti reć , a eto ti pa crkni
i sad bum završil so dodjelama terapija so jednom modernom : "This is the Way" buš valjda skonto
|
|
|
15.07.2023., 09:56
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Oct 2010.
|
https://tass.ru/armiya-i-opk/18204815
Dizajner uspoređuje uvođenje brzih borbenih kvadrokoptera u modernu vojsku s pojavom vatrenog oružja u 14. stoljeću. "Do sada sami uređaji i tehnologija za njihovu upotrebu ne izgledaju savršeno i više liče na arkebuze i škripce iz kasnog srednjeg vijeka, ali za nekoliko godina zemlje koje nemaju takva vojna rješenja suočit će se s vrlo ozbiljnim problemima.

|
|
|
15.07.2023., 12:07
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
jedangrafitni kaže:
VFA-125 ... šic x 2
hahaha
..ajoj
...a zašto nastupaš ko neko derište od godina 8 ... je ti to dadilja otišla ća
a zaboravila isključit komp ?
jesi ti ovdje nekakav anđeo čuvar ? vrhovni skretničar ? točno što ?
..je morti tvoje poslanje paziti na to što forumaši pišu i vraćat ih na pravi put ?VFA-125 put ? ..jesi ti neki forumaški mandalorijan ?
... paaa človek dragi daj se skuliraj ... eo baš gledam na ostalim temama , baš s ni skim nemreš normalno razminit tri obične rečenice/posta ... samo dociraš sa visoka i prosipaš svoje , a ak ti netko i kontrira ćopi te histerija i onda paljba
... teb je ovo izgleda poligon za ličit neke tvoje osobne probleme il tak nešto, uskočiš ko padobranac , nit te ko šta pita nit se tebi obraća ....
...ti to morti ne kužiš al velim ti ti ovdi nastupaš bolesno , ono baš nenormalno
..eo paz sad ovo :
ja ti vozim opelijandera starog 12 leta, jučer /sinoć nj limarija je imala bliski susret so H2O u čvrstom agregatnom stanju i to priko nekoliko puta ...danas i večeras laganini jubituj klipići , patronice , hot glu pištoljčić , posuđen pribor za PDR i laganini forum.hr ... medijum cvrkutalo i malo telegrama ..i tak pomalo cili dan ... i realno nit mi je bitan moj vjerni opalijander nit mi je nešto posebno bitan ovaj forum ... komentar tu i tamo ,koji linkić ... samo lagana zanimacija između još par zanimacija
a ti ?
...ti ovdje ko neka , ne znam ... čudnovata osoba uletiš sa tim svojim ..nečim i kreneš sve redom ispravljat kritizirat pametovat i tako dalje i tako bliže ...totalno si van gabarita ono , ko da se ovdje odlučuje sudbina planeta a ti si taj koji ima zadaću dovest sve u red i sve na svoje misto ...i o tome ti ovisi život tvoj
čovječe dragi : oladi ... pusti , neće ova planeta u ambis crne rupe zbog sadržaja na forumu .hr
...nemreš ti tu ništa
...inače dokučio sam kako uz pomoć kemijskog spoja u obliku aerosola ometat vezu operator-dron , u ponediljak sam kod Baneta ,ček je spreman , Bruh će dobit 25% iznosa jer mi je da ideju ...neću ti reć , a eto ti pa crkni
i sad bum završil so dodjelama terapija so jednom modernom : "This is the Way" buš valjda skonto
|
O ĐFK sa "kime" se ja to ovdje uopće idem "raspravljat" (nadj...) i što mi to uopće treba?!?
Tvoj vrh sposobnosti rasprave i svrsishodne komunikacije je očito samo osobno podjeb... i provociranje i propisivanje terapija, jer ništa konkretno o temi ne znaš napisati osim svojih G&P koje nemaju veze s vezom, pa kada se to onda tako i nazove i kada ti se kaže u lice što to tvoje u stvari je se duriš ko klinac iz vrtića!?! 
|
|
|
15.07.2023., 13:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
|
Quote:
jedangrafitni kaže:
|
Da je moguće, vjerojatno bi već postojalo...čak i ako bi bilo moguće, bilo bi manje efikasno od "electronic warfare"...
Visina dimne zavjese bi bila preniska...
Stvaranje oblaka, proti dronova, na većih visinah, bi bilo moguče ako bi oblak bio pun vrućih, prljavih čestica, koja bi se zalijepila na optiku drona...
Lažne jeftine mete, lažna oklopna vozila, lažna kamuflaža...., također bi bilo vrlo učinkovito...
Zračna minska polja sastavljena od sinkroniziranih mini dronova (slično kao na otvaranju Olimpijskih igara ), od kojih svaki nosi rasprskavajuću minu, zaustavila bi i nešto više od samih dronova...dronovi bi bili u nekoj vrsti kontejnera, aktivirali bi se na automatsku ili ručnu naredbu i zauzeli određeni prostor, ovisno od smjera opasnosti...
|
15.07.2023., 16:07
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Bruh kaže:
Da je moguće, vjerojatno bi već postojalo...čak i ako bi bilo moguće, bilo bi manje efikasno od "electronic warfare"...
Visina dimne zavjese bi bila preniska...
Stvaranje oblaka, proti dronova, na većih visinah, bi bilo moguče ako bi oblak bio pun vrućih, prljavih čestica, koja bi se zalijepila na optiku drona...
Lažne jeftine mete, lažna oklopna vozila, lažna kamuflaža...., također bi bilo vrlo učinkovito...
Zračna minska polja sastavljena od sinkroniziranih mini dronova (slično kao na otvaranju Olimpijskih igara ), od kojih svaki nosi rasprskavajuću minu, zaustavila bi i nešto više od samih dronova...dronovi bi bili u nekoj vrsti kontejnera, aktivirali bi se na automatsku ili ručnu naredbu i zauzeli određeni prostor, ovisno od smjera opasnosti...
|
... hmmm daa daa .... žnači nula bodova ,morat ću to ipak smislit sam , a ovo je zanimljiva ideja magla/oblak od boje ... svakako bi natjeralo operatora na otkazivanje/odustajanje od napada
... što se tiče EW ... ranije je konstatirano kako trenutno baš i ne postoje takva sredstva a koja bi praktičko bila locirana na samoj prvoj crti ili negdje jako blizu crte dodira sa protivnikom i tu direktno štitila svoje angažirane snage , problem su uvjetno gabariti a još veći problem napajanje budući aktivan rad zahtjeva veliku snagu/količinu energije...tak barem rekoše
.. možda bi nekakav dron/roj "predator kamikaza" bil praktičnije rješenje ... zaletiš ga u protivnikovog drona i riješiš problem
... pojava dronića motritelja , dronića bombardera i dronića jurišnika još je dodatno zakomplicirala ionako jadan i bijedan život vojaka prašinara na prvoj crti dodira
... pasivne mjere protekcije to igra sve do momenta dok ne moraš krenut u akciju ... onda si na otvorenom i izložen operatorima protivnikovih snaga
kako za prašinare sve isto vridi i za oklopnjake
|
|
|
16.07.2023., 16:24
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Oct 2010.
|
Za očekivati je bilo da sa ovim aktivnim sukobom i rezultatima iskustva i testiranja sa terena brže dođe do određenih ideja te mutacija određenih proizvoda.
Tako je Lancet je dobio obrise svoga nasljednika Izdeliye-53, Rusi valjda tako nazivaju sve svoje eksperimentalne modele kao što je to Izdeliye-305
|
|
|
16.07.2023., 19:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2008.
|
Quote:
Microban kaže:
Za očekivati je bilo da sa ovim aktivnim sukobom i rezultatima iskustva i testiranja sa terena brže dođe do određenih ideja te mutacija određenih proizvoda.
Tako je Lancet je dobio obrise svoga nasljednika Izdeliye-53, Rusi valjda tako nazivaju sve svoje eksperimentalne modele kao što je to Izdeliye-305
|
Ima tu duži prilog od 14 min..
https://t.me/vysokygovorit/12267
|
|
|
27.07.2023., 09:12
|
|
Registrirani korisnik
|
..ahaahaa
..eoga
...anti dron ometač individualni komplet za borbeno vozilo
..prototip nastao na samom Ukr frontu :
https://twitter.com/TheDeadDistrict/...RvJRVonZw&s=19
..fejk ili prava stvar pitanje je sad :
..kad se fotka uveća sve izgleda kao nešto sklepano u nekoj garaži ... kao djelo nekog Ukrajinskog seoskog "Tesle"
...žnači ovakve kompaktne univerzalne naprave bi mogle riješit problem ili barem pomoć umanjit učinak dronića kamikaza
..baš o tome trabunjam ovdje već neko vrijeme
..ako im stvar zbilja funkcionira ovi dečki koji su to sklepali bi ako dalje odigraju dobro mogli uzet ozbiljne novce
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:46.
|
|
|
|