Natrag   Forum.hr > Društvo > Ženski kutak

Ženski kutak Mi smo babe. Otpor je đžabe.
Podforumi: Kokošinjac, Slikovnica

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 25.12.2023., 15:15   #541
Quote:
blaenka kaže: Pogledaj post
Meni nikako nije jasna ta politika banke da se rezervacija u ovakvim slučajevima kad novac još nije prebačen, a vlasnik računa dolazi u banku i prijavljuje prevaru ne može odrezervirati tj. poništiti
Moguce, da netko iz banke operira.
Meni banka nije dozvolila transakcije prema sumnjivim racunima.
Kad sam ponuditelja naivno nazvala i pitala, postoji li druga opcija jer mi banka ne dopusta transakciju, uredno su se pravili blesavi.

Prije nekoliko desetljeca Zagrebacka banka je zadrzavala doznacena sredstva.
Mozete li si predociti koliki je prinos zadrzavanja preko vikenda.
Isto je radila i PBZ.

Odnijela bi u Zgb banku popis djelatnika s doznakom koju sam napravila u FINI ininoj staklenoj zgradi. Tada je mjesto Avenue Mall bio parking s lokvama.

Bila sam na putu, na bankomatu provjerim kako mi placa nije na racun knjizena.
Od svih samo moja nije "sjela". Kad bih nazvala, uredno bi mrtvo hladno, bez isprike odgovorili kako budu uplatu preknjizili.
Dogodilo se vise puta. I da je netko drugi obavljao posao, rekla bih da me mulja.
Dinka_777 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.12.2023., 15:32   #542
Quote:
Dinka_777 kaže: Pogledaj post
Moguce, da netko iz banke operira.
Meni banka nije dozvolila transakcije prema sumnjivim racunima.
Kad sam ponuditelja naivno nazvala i pitala, postoji li druga opcija jer mi banka ne dopusta transakciju, uredno su se pravili blesavi.

Prije nekoliko desetljeca Zagrebacka banka je zadrzavala doznacena sredstva.
Mozete li si predociti koliki je prinos zadrzavanja preko vikenda.
Isto je radila i PBZ.

Odnijela bi u Zgb banku popis djelatnika s doznakom koju sam napravila u FINI ininoj staklenoj zgradi. Tada je mjesto Avenue Mall bio parking s lokvama.

Bila sam na putu, na bankomatu provjerim kako mi placa nije na racun knjizena.
Od svih samo moja nije "sjela". Kad bih nazvala, uredno bi mrtvo hladno, bez isprike odgovorili kako budu uplatu preknjizili.
Dogodilo se vise puta. I da je netko drugi obavljao posao, rekla bih da me mulja.
koje su implikacije?
žoan is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.12.2023., 16:26   #543
Quote:
žoan kaže: Pogledaj post
koje su implikacije?
Kako bi ti mogao doci do bilo kojeg mog podatka?

Treba banku tuziti zbog gubitka sredstava.

Svaka prijava se automatski unosi u sustav, te kod sljedeceg pokusaja prijevare "pali alarm" upozorenja na blokadu ili visestruku provjeru transakcije.

Navela sam primjer visestruke zastite racuna koju imam, a vjerujem da je imas i ti.
Za bilo koju transakciju, bez intervencije banke imam mogucnost opoziva takve transakcije.

Ne kazem da ljudi koji tu dijele svoja iskustva nisu prevareni.
Dinka_777 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.01.2024., 08:06   #544
Pocele su stizati lazne poruke poste: ne nasjedajte!

Poruka izgleda tako da je paket u skladistu, adresa je nejasna, kliknuti na link da ju potvrdite,… doplatiti 2kn (kune!), dajte sve podatke s kartice, odu novci!!!

Prijateljica radi u banci i svakodnevno im se ljudi javljaju da su pokradeni iako oni imaju stalno pop-up poruke o tome, salju mailove,…

Nevjerojatna mi je ta informaticka/internet nepismenost i da se tako olako daju podaci.
Cepin40 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.01.2024., 20:18   #545
Pitat ću ovdje iako ne znam je li prevara pa ako je neka od vas dobila ovakav SMS da mi pomogne.

Čekam paket s Alija i dobila sam ovaj SMS, link otvara stranicu Hrvatske pošte koja izgleda normalno i traži me ove podatke. Ne usudim se ništa upisivati, a piše da je paket vraćen njima i sad ne znam hoću li ga dobiti

Kurkuma is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.01.2024., 20:18   #546
Prevara je.

https://www.posta.hr/oprez-lazno-pre...s-poruke/10280
High Priestess is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.01.2024., 20:19   #547
Prevara
Merion1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.01.2024., 22:02   #548
Kurkuma, Hrvatska pošta ako dostavlja, ima tvoje podatke. Linkovi smrde i ovako skraćeni preko ekrana.
To što je nalijepljen logo HP znači samo to spali poruku.
Old 29.01.2024., 22:29   #549
A nigdje ne traze podatke sa kartice? Kako onda pokradu ljude?
Missy Cat is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.01.2024., 07:11   #550
Quote:
Missy Cat kaže: Pogledaj post
A nigdje ne traze podatke sa kartice? Kako onda pokradu ljude?
Pita u sljedecim koracima. Niste vidjeli moj post ispred Kurkuminog? I ona opet pita. Ne kuzim.
Provjeravajte linkove i na Scamadviser
Cepin40 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.01.2024., 07:17   #551
Quote:
Kurkuma kaže: Pogledaj post
Pitat ću ovdje iako ne znam je li prevara pa ako je neka od vas dobila ovakav SMS da mi pomogne.

Čekam paket s Alija i dobila sam ovaj SMS, link otvara stranicu Hrvatske pošte koja izgleda normalno i traži me ove podatke. Ne usudim se ništa upisivati, a piše da je paket vraćen njima i sad ne znam hoću li ga dobiti

http://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2987a0a7f3.jpg

http://uploads.tapatalk-cdn.com/202...bb2ef31422.jpg

http://uploads.tapatalk-cdn.com/202...34a4275ee8.jpg

http://uploads.tapatalk-cdn.com/202...473378b68e.jpg
Gledaj link gdje te vodi, ne na posta.hr nego na neko sranje verifyposta.
To ti je prvi znak i jako ociti.

Iako, link cak i moze igledati identicno, ali nitko te nikada nece ovako traziti sve podatke, ukljucujuci i karticu, osim prevaranata.
Old 30.01.2024., 07:20   #552
Quote:
Cepin40 kaže: Pogledaj post
Pita u sljedecim koracima. Niste vidjeli moj post ispred Kurkuminog? I ona opet pita. Ne kuzim.
Vidjela sam to, ali bila sam zbunjena jer me nije tražilo nadoplatu, samim tim ni podatke kartice. Nisam znala da traži naknadno i da uopće postoje neki sljedeći koraci.

Hvala svima
Kurkuma is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.01.2024., 07:39   #553
Ako vam je sumnjivo, uvijek možete otići i na posta.hr i provjeriti broj paketa.
Old 30.01.2024., 08:04   #554
Quote:
Ne, nisam gledala. Dobila sam i ja taj sms prije tjedan dana i ignorirala pa nisam otvarala sta sve “traze”.
Missy Cat is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.01.2024., 09:09   #555
zanimljivo da sam taj sms dobila dva puta i to baš kad sam čekala neku dostavu, jednom je bila dostava preko pošte i drugi put preko dpd-a
Opal Zg is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.01.2024., 09:11   #556
Vidis i ja sam ga dobila neki dan prvi put, i to kad sam cekala dostavu od poste.
Prvo je dosao legit sms od poste da su preuzeli paket, a onda kasnije i ova fejk obavijest.

Mozda negdje u posti cure informacije.
Old 30.01.2024., 09:46   #557
Možda im je hakirano.
Old 30.01.2024., 14:53   #558
I meni je doslo dok sam cekala paket, moguce da presrecu requeste od poste.

Quote:
Cak i da ne pita sve, ne treba iskljuciti mogucnost da skupljanja informacija kroz vise koraka, tj. razlicitih scamova.
levantinka is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.02.2024., 15:58   #559
Zanimljiv slučaj, prevarili stručnjaka za sigurnost kao da je hrvatski penzioner: https://pluralistic.net/2024/02/05/c...heese-security
JPK is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.02.2024., 11:04   #560
Dobar podsjetnik i na metode kakve se koriste, i na to da se svakoga može prevariti
Mojt Egadjo is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:13.