Natrag   Forum.hr > Društvo > Ženski kutak

Ženski kutak Mi smo babe. Otpor je đžabe.
Podforumi: Kokošinjac, Slikovnica

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.06.2025., 17:44   #541
Quote:
Martian7 kaže: Pogledaj post
Ma da. Najbolje da ih ima 7. Ili 10.
Sad je neki s Krka dobio deveti mandat
Taman
Amybroj9 is offline  
Old 02.06.2025., 17:45   #542
Quote:
proab kaže: Pogledaj post
MSR nije glupa ali je nesposobna mala zlica. No dobro kad čovjek pogleda kako ljudi bacaju smeće ne cudi da je dobila 100k glasova očito takvih u zg ima i preko 100k.
da, to su sve ovi jadnici koji namjerno bacaju smece okolo da se osvete tomasevicu.
na cemu, ne zna se
valjda im smeta kaj je odvoz jeftiniji
Old 02.06.2025., 17:52   #543
Ma ima masa ljudi koji glasaju protiv + mnogima nije dosta da Možemosi ne kradu već hoće i sposobnu vlast tj vlast koja zapošljava sposobne ako već sama ne zna. U Možemo svijetu oni (i njihovi) sve znaju i umiju, pa prostora za napredak baš ni nema

Glasala sam za njih samo ko za manje zlo pa me čudi silan entuzijazam ovdje oko podrške. I želim da im prođe GUP, al za masu toga su nesposobni a previše samodopadni da bi danas sutra radili bitno bolje.

TT i DD nisam i neću zaboraviti incident s ZGH i Nikolom Vukovićem i Antom Samodolom.
Pitanja otpada flop, brušenje na jačeg bez da imaš backup plan
Amateri.
larlar is offline  
Old 02.06.2025., 17:57   #544
Quote:
SummerNight kaže: Pogledaj post
samo se nadam da ce Tomek sada djonom na sve ove bolesnike koji ostavljau smece posvuda, ne koriste plave vrecice
Lol plave vrećice su za bedake tak dugo dok su kontejneri nezaključani.

Možemo, ironično, stimulira kupovanje plastične ambalaže, čiji je odvoz "besplatan", a za koju svi znamo da se ne reciklira.
larlar is offline  
Old 02.06.2025., 18:13   #545
Ne čudi me MSR i broj glasova, jer Možemo nije imao skoro nikakav PR.
Old 02.06.2025., 18:27   #546
Quote:
Amybroj9 kaže: Pogledaj post
Sad je neki s Krka dobio deveti mandat
Taman

Da, Darijo (sic!) Vasilić. Čovjek očito dobro radi svoj posao, za razliku od Tomaševića.
Martian7 is offline  
Old 02.06.2025., 18:34   #547
Quote:
larlar kaže: Pogledaj post
Lol plave vrećice su za bedake tak dugo dok su kontejneri nezaključani.

Možemo, ironično, stimulira kupovanje plastične ambalaže, čiji je odvoz "besplatan", a za koju svi znamo da se ne reciklira.
pa, velika vecina je zakljucana a ovi koji nisu valjda ce biti kad napokon krenu kazne

na koji nacin stimuliraju kupovinu plasticne ambalaze?
Old 02.06.2025., 18:37   #548
Zagreb je zlatna koka i veliki zalogaj.
Ali Tomaševićevi glasači nisu samo militantni aktivisti, lezbe s mačkama i biciklisti vegani, a hejteri su mahom oni koji viču da će ih natjerat na pobačaje i pederluk.
Nisam obožavatelj, ali moj glas imaju dok god se ne ponašaju ko Banditos i Hadezenjare.
Coretja is offline  
Old 02.06.2025., 18:42   #549
Quote:
Ma ima masa ljudi koji glasaju protiv + mnogima nije dosta da Možemosi ne kradu već hoće i sposobnu vlast tj vlast koja zapošljava sposobne ako već sama ne zna. U Možemo svijetu oni (i njihovi) sve znaju i umiju, pa prostora za napredak baš ni nema

Glasala sam za njih samo ko za manje zlo pa me čudi silan entuzijazam ovdje oko podrške. I želim da im prođe GUP, al za masu toga su nesposobni a previše samodopadni da bi danas sutra radili bitno bolje.

TT i DD nisam i neću zaboraviti incident s ZGH i Nikolom Vukovićem i Antom Samodolom.
Pitanja otpada flop, brušenje na jačeg bez da imaš backup plan
Amateri.
Pa su zato glasali za MSR
Randomone is offline  
Old 02.06.2025., 18:42   #550
Quote:
Martian7 kaže: Pogledaj post
Da, Darijo (sic!) Vasilić. Čovjek očito dobro radi svoj posao, za razliku od Tomaševića.
Kao i Bandić otprilike?
Randomone is offline  
Old 02.06.2025., 18:43   #551
Quote:
Coretja kaže: Pogledaj post
Nije ni trebala ništa posebno raditi. U Zagrebu ima više nego dovoljno ljudi koji ne podnose Tomaševića zbog svjetonazora i dali bi glas i govnu sa šahovnicom na plakatu, a kamoli da neće Kolindi 2.0
Točno to.
Uopće nije važno tko je u drugom krugu protiv Tomaševića.
I za Jajana bi se glasalo u istom broju.
usput:
apoteka - idete li kuda za produženi vikend?
A tili smo kod matere, ali glasanje je pa ćemo ostat.
Triba maknit ovu gamad.
lanki is offline  
Old 02.06.2025., 18:46   #552
Quote:
SummerNight kaže: Pogledaj post

na koji nacin stimuliraju kupovinu plasticne ambalaze?
Na taj način da netko tko kuha juhu od kostiju ili radi ribu za ručak treba platit plavu vrećicu sam za to, jer takav otpad preveć smrdi. Za razliku od nekog tko je kupio masu plastike za obrok i odložio u žuti kontejner ili ko inače sumanuto kupuje plastični drek - takve se ne penalizira.

A i ne budimo naivni, otpad nije dobro razvrstan. U plastičnom navodno ima oko 20% miješanog.

I nije jasno ako se neispravno odvaja i ionak treba naknadni probir, pa kaj nisu mogli ići na jednu kantu za papir, staklo, plastiku da olakšaju ljudima?
larlar is offline  
Old 02.06.2025., 18:49   #553
Quote:
Randomone kaže: Pogledaj post
Pa su zato glasali za MSR
Ne, glasali su protiv kak sam i napisala

E sad, za zapitat se zakaj je bila tak mala razlika. Rekla bih prije jer TT nije oduševio nego zato jer je MSR slejala.
larlar is offline  
Old 02.06.2025., 18:54   #554
Quote:
Na taj način da netko tko kuha juhu od kostiju ili radi ribu za ručak treba platit plavu vrećicu sam za to, jer takav otpad preveć smrdi. Za razliku od nekog tko je kupio masu plastike za obrok i odložio u žuti kontejner ili ko inače sumanuto kupuje plastični drek - takve se ne penalizira.
Da, jer kad jednom odlučim kupiti kosti i brancina za nedjeljni ručak, pokolebat će me što ću morati taj dan zavezati i baciti vrećicu.

Pa ću radije kupiti sve to isto ali u plastici, pa neće biti ostataka? Ili misliš da ću jesti junk da izbjegnem kupovinu plave vrećice?

Sigurno.

Taj sistem sa skupljim vrećicama za miješani otpad ima valjda pola Europe, ali u Zagrebu je to svjetski problem.
bigblue2010 is offline  
Old 02.06.2025., 18:55   #555
Quote:

A i ne budimo naivni, otpad nije dobro razvrstan. U plastičnom navodno ima oko 20% miješanog.

I nije jasno ako se neispravno odvaja i ionak treba naknadni probir, pa kaj nisu mogli ići na jednu kantu za papir, staklo, plastiku da olakšaju ljudima?
Pa to nije penaliziranje, to je naplata po potrosnji.

Poanta je da ako razdvajas trosit ces puno manje plavih vrecica od onog tko ne razdvaja.

Iako, i meni to ide beskrajno na zivce, ja bi rado platila duplo odvoz smeca, i bacala svaki dan tako nesto malo u kantu, nego skupljala da napunim ogromnu vrecicu od 10 litara.

Plus, imam macke, pa trosim stotine tih vrecica, jer bome macji pijesak ne mogu skupljati tjedan dana doma.

I koliko god mrzila ovaj sistem, ne znam kako bi se drugacije rijesilo da se ne odvajanje skuplje placa.
Old 02.06.2025., 18:56   #556
Quote:
Ne, glasali su protiv kak sam i napisala

E sad, za zapitat se zakaj je bila tak mala razlika. Rekla bih prije jer TT nije oduševio nego zato jer je MSR slejala.
Zato jer su glasači generalno komotni i indolentni, ali ovi uzrujani zbog pederluka i nedrkanja na hrvatstvo ipak žešći, osjećaju nelagodu ako ne svira Thompson u pozadini i Hrvatska ima par točkica na karti koje nisu plave.
Coretja is offline  
Old 02.06.2025., 18:56   #557
bigblu, niije to poanta.

Penaliziraju samce i penziće, a favoriziraju mekdrek
larlar is offline  
Old 02.06.2025., 18:58   #558
Quote:
Zato jer su glasači generalno komotni i indolentni, ali ovi uzrujani zbog pederluka i nedrkanja na hrvatstvo ipak žešći, osjećaju nelagodu ako ne svira Thompson u pozadini i Hrvatska ima par točkica na karti koje nisu plave.
Ha?

Nije bilo tak jako davno ono kaj je mene uzrujalo.

https://www.tportal.hr/biznis/clanak...-foto-20211007

Importane stepenice nisu riješene preko godinu dana, a to je put do zet kolodvora, halo?

Quote:
Ali Tomaševićevi glasači nisu samo militantni aktivisti, lezbe s mačkama i biciklisti vegani,.
Šteta kaj im je ekipa u stranci baš takva.
larlar is offline  
Old 02.06.2025., 19:01   #559
larar, kako ide ona,ko zeli naci rjesenje, nadje ga. ko ne zeli, nadje problem. ili kak vec ide.
istina da treba manjih vrecica od 10 litara. ali, vecina ih ne bi kupovala jer bi bile premale za vecinu kanti
do tada, zbilja nije tesko zamotati meso i kosti u neku pd vrecica od povrca ili iskoristenu vrecicu za zamrzavanje...
i nista ne smrdi
Old 02.06.2025., 19:02   #560
Quote:
Sabaa kaže: Pogledaj post
Pa to nije penaliziranje, to je naplata po potrosnji.

Poanta je da ako razdvajas trosit ces puno manje plavih vrecica od onog tko ne razdvaja.

Iako, i meni to ide beskrajno na zivce, ja bi rado platila duplo odvoz smeca, i bacala svaki dan tako nesto malo u kantu, nego skupljala da napunim ogromnu vrecicu od 10 litara.

Plus, imam macke, pa trosim stotine tih vrecica, jer bome macji pijesak ne mogu skupljati tjedan dana doma.

I koliko god mrzila ovaj sistem, ne znam kako bi se drugacije rijesilo da se ne odvajanje skuplje placa.
Mene smeta prerijetki odvoz. Mačji pijesak stavljam prvo u one male od litre iz dm-a i dobro zavežem, ali ipak smrdi, sad ljeti pogotovo.
U kvartu sam koji ima kante, grozno je kad zatopli. Ljudi odvajaju, ali ne peru ambalažu, pa se u dva tjedna u plastici fino razmile crvi, u papiru isto jer kutije od pizze i burgera, brrr…
Uskoro navodno dobivamo ove polupodzemne, ali ako bude ko na moru gdje svi ipak bacaju unaokolo, ne bu dobro.
Coretja is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:44.