Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Lokalni izbori 2025.

Pogledaj rezultate ankete: Za koga??
Puljak 45 70.31%
Šuta 7 10.94%
Iden se okupat na Žnjan 12 18.75%
Glasovatelji: 64. Ne možete glasovati u ovoj anketi

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 03.06.2025., 14:00   #541
Quote:
kljaka-bj kaže: Pogledaj post
mislim da lord misli na Barbira
Ajme lika
Old 03.06.2025., 14:29   #542
Quote:
kljaka-bj kaže: Pogledaj post
i staro Pametno (imali su predsjednika vijeća a onda na izvanrednim izborima potpuno nestali).
Ovdje su se Pametni i sami malo sjebali jer su se preračunali
Old 03.06.2025., 15:17   #543
U Dalmaciji ljudi jednostavno naginju radikalno-ekstremnom socijalizmu, a to je HDZ. Jedna krovna partija da nadzire clanove i po strogoj hijerarhiji dili poslove i drzavnu lovu.

Moramo bit svjesni da radikalni socijalisti i komunisti jednostavno glasaju za HDZ, njima Puljak sa nekakvim tamo natjecajima za NO i vijeca gradskih firmi ne odgovara. Uredenje stekata, zastita Dioklecijanove palace, uredenje Znjana su tamo neke dosadne stvari, nego reci ti meni di cu ja uvalit malu, u vodovoda, kamenolom ili u katastar ili u cistocu?

Ovu kampanju je mora se ugledat na Zoku di je potaraca onog komunistu Primorca. Premalo se Puljak dodvorava i desnici i livici, sitite se kad je izasla afera od strane HDZ di je na nekon piru zapiva 2-3 stiha ustaske pisme, to mu je odma diglo rejtnig za 20%...
MaksNilatak is offline  
Old 03.06.2025., 15:42   #544
Quote:
Sveti Germain kaže: Pogledaj post
Sarkazam Getana.

Inače i ovo je teško Malo Misto, teški Split, zapaljene karmine Ivoševiću isprid stana.

https://slobodnadalmacija.hr/split-i...citanije_items
dobro je rekao, imaš osjećaj da su puljak i ivošević napravili ne znam koje zlo i pokrali sve građane, ono da su gori od hdz-a, a splite moj

Quote:
"Nakon svih Keruma, Kutli, Sanadera, Vidoševića i sličnih junaka u povijesti našeg grada, lampioni se pale Bojanu Ivoševiću", poručio je Lolić, aludirajući na bivše splitske i nacionalne moćnike, ali i na aktualna zbivanja u političkom životu grada. Prema njegovim riječima, ono što se društveno vrednuje nisu poštenje i pokušaji da se uvede red, već umijeće "snalaska".

"Nakon svih Keruma, Kutli, Sanadera, Vidoševića i sličnih junaka u povijesti našeg grada, lampioni se pale Bojanu Ivoševiću", poručio je Lolić, aludirajući na bivše splitske i nacionalne moćnike, ali i na aktualna zbivanja u političkom životu grada. Prema njegovim riječima, ono što se društveno vrednuje nisu poštenje i pokušaji da se uvede red, već umijeće "snalaska".
https://www.dalmacijadanas.hr/lolic-...e-pale-bojanu/
TihoTipkam is offline  
Old 03.06.2025., 16:50   #545
Quote:
MaksNilatak kaže: Pogledaj post
U Dalmaciji ljudi jednostavno naginju radikalno-ekstremnom socijalizmu

Jedna krovna partija da nadzire clanove i po strogoj hijerarhiji dili poslove i drzavnu lovu.

Moramo bit svjesni da radikalni socijalisti i komunisti jednostavno glasaju
Možeš li mi objasnit kako je Puljak dobio izbore i većinu u vijeću 2021. i 2022. godine?

Ljudi u Dalmaciji su radikalni socijalisti i komunisti pa su glasali za Puljka?
Cincare is offline  
Old 03.06.2025., 17:07   #546
most pokušava opravdat svoju rukicu za hdz, pa većinom šta oni traže to hdz već i nudi

Quote:
MOST - Split
6 h ·
Ako već tražite “presudnu ruku” Franka Kelama onda vas moramo obavijestiti: niste je ni zatražili!

Čitamo i gledamo sinoć kako smo razgovarali s HDZ-om o sastavljanju Gradskog vijeća. Mi ni poziv, ni poruku niti pismo dobili nismo.

Nismo HDZ-ov "manjinski partner", a niti Kerumova "rezerva". I samo da podsjetimo, Franko Kelam je na izborima osvojio mandat na listi MOST-a, s jasnim i konkretnim programom i kao takav njegov je mandat neodvojiv od MOST-a.

Dobro je poznato kako gospodin Kerum funkcionira, a odavno je javno rekao da pobjednici dijele plijen i da je to za njega normalno. Mi o politici ne razmišljamo na takav način i opet ćemo jasno ponoviti - pogodovanja i fotelje u gradu nas ne zanimaju i baš zato smo slobodni ljudi i građani su nas izabrali da čuvamo interes grada, a ne nečije fotelje.

Kažete kako neće biti političke trgovine, a mi vas pitamo - što su ruke Centra ako nisu politička trgovina? Jasno smo rekli koji su naši uvjeti i nećemo dopustiti da se naše riječi političkim spinovima izokreću u javnosti.

Hoćemo li podržati gradske projekte? Naravno, ali samo i jedino AKO služe građanima. Hoćemo li šutjeti dok se preko noći "računa" s našim rukama bez ikakvih razgovora? Nećemo.

Ako ste spremni voditi Split otvoreno, odgovorno, transparentno i prema konkretnim programima koje smo jasno predstavili tijekom i nakon kampanje, tada možemo razgovarati. Za početak, ne tražite ruke preko medija. Pitanje vodstva našega Grada važnije je od 3 minute medijskog prostora u udarnom terminu i partikularnih interesa dizača ruku.
most umjesto prometove garaže na kopilici želi veliki zeleni park, koliko sam upoznat hdz tu želi stanove? da vidimo kako će proći preko toga...

https://www.facebook.com/mostnezavis...7138981848659/
TihoTipkam is offline  
Old 03.06.2025., 17:25   #547
Quote:
TihoTipkam kaže: Pogledaj post
most pokušava opravdat svoju rukicu za hdz, pa većinom šta oni traže to hdz već i nudi

most umjesto prometove garaže na kopilici želi veliki zeleni park, koliko sam upoznat hdz tu želi stanove? da vidimo kako će proći preko toga...

https://www.facebook.com/mostnezavis...7138981848659/
Ne nego Kerum https://kigo.hr/kerum-ce-graditi-pa-...-cijeni-najma/ to HDZ-u još nije palo na pamet ali oće.
Old 03.06.2025., 17:47   #548
To su te oaze miroljubivih intelektualaca i poštenjačina koji vole kandidate koji imaju finu kampanju ( a zločesti i nadobudni Puljak je samo napadao oko sebe!, plus ima velik nos, a žena mu nije lijepa ko Šutina! ), prvo su glasali masovno za Keruma, koji je fino rekao da je Opara lagao da će umrit od karcinoma i duguje samo 150 miljuna svim živima i neživima, a onda za finog Šutu koji je sa suprugom i braćom zatrpao Šoltu i Vis ( a i član je udruge Naš Hajduk i to od samih početaka - this time next year we''ll be champions!!) : Stobreč, Mejaši i Ravne Njive. Ukupna razlika za Šutu je bila 3665 glasova, tako negdje. Ma glupi Puljak, sram ga bilo, neka mu, ić se svađat i upozoravat na kriminal ko neka baba.

https://slobodnadalmacija.hr/split-i...revima-1480337

Quote:
S druge strane, novi gradonačelnik je u svom Stobreču dobio veliku potporu s 907 glasova ili 77,13 posto potpore i tako debelo izdominirao nad dosadašnjim gradonačelnikom koji je dobio 269 glasova ili 22,87 posto potpore.

Tomislav Šuta također je izdominirao u najvećem splitskom gradskom kotaru – Mejašima, gdje je dobio duplo više glasova nego Ivica Puljak koji je osvojio 1058 glasova ili 31,44 posto. Tamo je novi gradonačelnik dobio potporu 68,56 posto stanovnika Mejaša koji su izišli na izbore, odnosno njih 2307 – što je duplo više glasova nego što je tamo dobio u prvom krugu.

Još jedan gradski kotar gdje je Tomislav Šuta izdominirao su Ravne njive s 821 glasom ili 70 posto potpore, naspram Puljkovih 352 glasa ili 30 posto. U prošlom krugu tamo je novi gradonačelnik bio samo nekoliko postotnih poena bolji od glavnog konkurenta, a samo dva tjedna kasnije ga je potpuno porazio.
Sveti Germain is offline  
Old 03.06.2025., 18:14   #549
Quote:
Mithrandir kaže: Pogledaj post
Praktički je uništio zagrebački ogranak Pametno da slučajno ne bi imali neku bitniju funkciju.
Jako si siguran da se time bavio muški Puljak?
Old 03.06.2025., 18:22   #550
ma koji puljak, žele je najjači

https://x.com/LeoLjubicic66/status/1929583396889509932

ovo kruži po netu kažu već neko vrijeme pa ćemo vidjeti je li se ukidaju javni natječaji

TihoTipkam is offline  
Old 03.06.2025., 18:33   #551
Ova kvazinovinarka koja je pisala citirani tekst je čak tri puta u tri uzastopna paragrafa upotrijebila riječ "izodminirati", a kad ni to nije bilo dovoljno onda se očito zbog vokabularnog deficita, a da bi naglasila razliku u broju glasova po kvartovima povela za pleonazmom i upotrijebila frazu "debelo izdominirati".
Mogla se bar potruditi pa upotrijebit koju drugu riječ.
Dovoljno bi bilo zamolit chatgpt da sklepa tekst ako je baš krajnje lijena il nesposobna.

Tanjo, specijalno za sljedeći članak:
"...i tako ostvario uvjerljivu razliku",
"Tomislav Šuta također je nadmoćno pobijedio...",
"...još jedan gradski kotar u kojem je Tomislav Šuta postigao veliku prednost/nadmašio..."

U nemogućnosti da sakrije oduševljenje....

"Zaključno, Tomislav Šuta apsolutno je I-Z-D-O-M-I-N-I-R-A-O :štrc::Svrš: u drugom krugu izbora za gradonačelnika Splita"
Old 03.06.2025., 18:39   #552
Stiže im kesa sad i od grada koju im je Puljak zatvorija, Slobodnoj, ne samo od države, moraju se trudit. Čekamo nove kolumne Ivice Ivaniševića, Ante Tomića i Damira Šarca, velikih neovisnih umova koji rade za hadeze-handžarovinu. Zanima me samo o kome će Bonković sad pisat?
Sveti Germain is offline  
Old 03.06.2025., 20:50   #553
Lik je popušija jer je jednostavno određenom broju ljudi koji su prije glasali za njega dopizdija, a usput je vodio toliko lošu kampanju da bi trebao dati nogu u guzicu svom PRu. Trebao se slikavati po gradilištima i malo napadati Keruma i HDZ. I također je trebao ludog Ivošebića zavezati u podrumu, jer on još više ljudima ide na živce
longlong is offline  
Old 03.06.2025., 21:01   #554
Quote:
mirjam kaže: Pogledaj post
Baš zanimljiva rasprava, puno mi je toga jasnije kad je riječ o Splitu. Da rezimiram, smrtni grijeh im je bio što su se sa svima svadjali i loše vodili kampanju ....i zato je Split izabrao Hdz. Wow...

Pa ako Split nije najludji grad na svitu onda ja stvarno ne znam.
ovo triba uokvirit
Aciha is offline  
Old 03.06.2025., 21:25   #555
Quote:
pantagana1950 kaže: Pogledaj post
Mozemo i on i mi sad analizirat al sta je tu je.

Vjerovatno se covik malo i potrosija od svega i puna mu je kapa vise politike.

Ostavlja dosta toga u ostavstini i to je lip osjecaj:

- istocna obala maknuti satori
- dioklecianovi podrumi isto
- hrvojeva isto
- pazar uredniji
- marjan uredniji
- masu stabala zasadeno
- gradaka hortikultura urednija
- znjan
- tunel marjan sreden
- zaposljavanje i nadzorni odbori nisu bili preko veze

Ne sicam se kad je koja vlast ovoliko napravila u 4 godine.
Meni je prvih 7 tocaka smisno uopce spominjat. Za 3 godine se napravi cudo toga a ne maknu trafike i satori i zasadi 100 stabala (od kojih vise od pola nece opstat, kraj mog portuna su vec 2 makli od 5 zasadenih). Ako se pazilo na vizuru grada zasto se jebeni ulaz u grad sa onom đunglom sa desne strane brze ceste nije sredila isto ka i potez od ravnih njiva do nebodera... toliko se toga moglo napravit samo da se radilo. Meni ka vlasniku male firme nije jasno je li se nikome od njih ne radi ili nikoga nije briga jer ne odgovara svojim novcem?
Ne mislim samo na Puljka ode, mislim na apsolutno sve na vlasti.
Masu se toga moglo jos napravit, konkretno vidljivog građanima
JaSanFaca is offline  
Old 03.06.2025., 21:29   #556
Ništa ne brini, sad će to sve Kerum dok trepneš okom...
Old 03.06.2025., 21:38   #557
Nemoj mi kretena ni spominjat, on je smece lopovsko zbog kojeg je 1000 obitelji bilo gladno kruha, isto vrijedi i za kriminalnu koja je sad dosla na celo grada (u njih je brojka jos malkicu veca).
Ali i dalje se pitam zasto se nije napravilo vise, a moglo se.
Doduse to nije razlog zasto je Puljak izgubija, izgubija je zbog vise parametara a sve ste ih ode vec naveli.

Neko je povise pokusa pravdat i gospođu marijanu, ehh.. koja je to tek prica... nema se tu sta za pravdat ka ni otp ekioa koju je povukla/dovukla.. muktasi, znam iz prve ruke
JaSanFaca is offline  
Old 03.06.2025., 21:40   #558
split je ostao dosljedan sebi. puljak je čak i dobio dvije šanse i splićani su bili fer, ostali su kući na ponovljenim izborima I možda se tako stvorio dojam velike podrške puljku, ali to je bio fair play, odradi do kraja, mijenjamo na kraju.

I to je to.
Old 03.06.2025., 21:41   #559
Dakle, konačne rezultate trebali bismo imati tijekom srijede.

Nakon objave konačnih rezultata, u Banovini će se održati i službena primopredaja vlasti, na kojoj će Ivica Puljak i njegovi zamjenici Bojan Ivošević i Antonio Kuzmanić vlast predati Tomislavu Šuti i njegovim zamjenicima Matei Dorčić i Ivi Biliću.

Osim što mora predati vlast, Puljak će Šuti morati predati i pisano izvješće o obavljanju poslova iz svog djelokruga, koje obavezno mora sadržavati informacije o planiranim projektima, mjerama i drugim planiranim aktivnostima, o započetim, a nedovršenim projektima, mjerama i drugim započetim, a nedovršenim aktivnostima, te o preuzetim, a nepodmirenim obvezama jedinice lokalne samouprave.

Što se tiče Gradskog vijeća, čiji je sastav izabran još u prvom krugu lokalnih izbora, ono se mora konstituirati u roku od 30 dana od objave konačnih rezultata izbora.

https://slobodnadalmacija.hr/split-i...novinu-1480401
TihoTipkam is offline  
Old 03.06.2025., 21:54   #560
Quote:
JaSanFaca kaže: Pogledaj post
Neko je povise pokusa pravdat i gospođu marijanu, ehh.. koja je to tek prica... nema se tu sta za pravdat ka ni otp ekioa koju je povukla/dovukla.. muktasi, znam iz prve ruke
Muktaši kao koristit će službeni auto za odvest punicu na pazar ili su spremni maznut pare?

Iako onaj tko je spreman izgubit obraz zbog takvih sitnih grebanja, sumnjam da neće uzet i više, ako mu se ponudi. A njima se sigurno nudilo.

Makar mi Bojan ne izgleda tako, a ni Puljak, za tu otp ekipu ne znam, ti si drugi ili treći koji navodi iste stvari (makar nitko ne daje konkretne primjere).
Cincare is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:15.