Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Posao i karijera

Posao i karijera Od vratara do direktora u tri tjedna
Podforum: Informacije o poslodavcima, Iza katedre

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 04.12.2024., 08:30   #541
Quote:
Deod kaže: Pogledaj post
Ček, prekvalificirao si se za konduktera ili prometnika? Jer je infra imala natječaj, iako sam vidio i od HŽPP - a da su nudili za konduktere a možda još uvijek kao i za strojovođu o čemu i ja sad razmišljam bi ili ne bi. Do prije ne tako davno je isto bilo nezamislivo ili za one s vezom.

A za 8 sati, ovisi na kojem si mjestu. Npr. ovi u administraciji rade po 8 sati kao i na održavanju vlakova ali kroz tjedan, za vikend je to 12 sati. I prometnik ima smjene ak se ne varam po 12 sati, samo često su i po zamjenama u okolnim kolodvorima.

Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk
Potpisao sam ugovor sa hžpp da ću raditi kao kondukter , oni su me poslali na prekvalifikaciju ,ali pošto u školi tada nisu imali program za prekvalifikacije za konduktera mislim da se službeno zove pružni radnik ali nisam siguran, znam da sada imaju. Moja skupina je odradili prekvalifikaciju za prometnika ,s tom školom mogu raditi kao kondukter.

Ovo što sam govorio za smjene ,to sam mislio isključivo za konduktere, desi se smjena koja traje 8 sati ,ali imaju koje traju po 10 nekada čak i 12, sve ovisi koji ti je kolodvor matični ,čuo sam od nekih kolega da im je većina smjena po 12 h, oni onda imaju dosta više slobodnih dana kroz tjedan a neki skupe pak dosta prekovremenih pošto fali dosta ljudi. Za prometnike je istina ,oni imaju smjene po 12 sati. Čuo sam od nekih strojovođa iz hžpp da i oni znaju dosta nakupiti prekovremenih,ne znam točno kako to kod njih funkcionira Fali svuda ljudi osim valjda u administraciji ,svima se cilj prebaciti na neko takvo mjesto ,mislim da za takve poslove je potrebna veza ,za razliku od prometnika ,konduktera i strojovođe,ali sama organizacija je po meni loša ,gle čuda pa čak nekom izvana može izgledati da i tu treba neka veza
zmajizkrakowa is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.12.2024., 09:36   #542
Quote:
SunyMy kaže: Pogledaj post
U malim gradovima knjiznicu mozes zaboraviti ako nemas jaku vezu. Tako je kod mene, ravnatelj uposljava ljude po svojem gustu. Decko koja se javio ima 2 fakulteta bibliotekarstvo i jos neki nije dobio posao, vec ga je dobila cura koja je zavrsila srednju poljoprivrednu (?) a na natjecaju su trazili fakultetski obrazovanu osobu i xy vjestina.

Isto kao i pola ravnateljeve rodbine svi redom uposleni u knjiznici, brat, sestra sin isl.

I to je to.

Ne mos dobit niti za cistacicu u knjiznici bez veze.

Mozda je u Zg lakse u malom gradu odmah zaboravi.
Naravno da je tako. Čak i za poslove od 1000 eur.
Tu i tamo se netko bez veze uspije zaposliti u zg, jer je placa mala, ali uglavnom i tu treba veza za te ugodnije poslove. Pa ljudi u lidlu ginu za 200 eura više, naravno da treba veza.
Sve nas je manje, a svugdje smo višak.
Odgovori s citatom
Old 04.12.2024., 10:35   #543
Quote:
zmajizkrakowa kaže: Pogledaj post
Potpisao sam ugovor sa hžpp da ću raditi kao kondukter , oni su me poslali na prekvalifikaciju ,ali pošto u školi tada nisu imali program za prekvalifikacije za konduktera mislim da se službeno zove pružni radnik ali nisam siguran, znam da sada imaju. Moja skupina je odradili prekvalifikaciju za prometnika ,s tom školom mogu raditi kao kondukter.

Ovo što sam govorio za smjene ,to sam mislio isključivo za konduktere, desi se smjena koja traje 8 sati ,ali imaju koje traju po 10 nekada čak i 12, sve ovisi koji ti je kolodvor matični ,čuo sam od nekih kolega da im je većina smjena po 12 h, oni onda imaju dosta više slobodnih dana kroz tjedan a neki skupe pak dosta prekovremenih pošto fali dosta ljudi. Za prometnike je istina ,oni imaju smjene po 12 sati. Čuo sam od nekih strojovođa iz hžpp da i oni znaju dosta nakupiti prekovremenih,ne znam točno kako to kod njih funkcionira Fali svuda ljudi osim valjda u administraciji ,svima se cilj prebaciti na neko takvo mjesto ,mislim da za takve poslove je potrebna veza ,za razliku od prometnika ,konduktera i strojovođe,ali sama organizacija je po meni loša ,gle čuda pa čak nekom izvana može izgledati da i tu treba neka veza
Aaaa, sad mi je jasnije.

Isto sam razmišljao o kondukteru prošle godine, al s obzirom da u mom kraju i okolici ima manjinaca koji sranja rade, odustao a oko strojovođe još uvijek razmišljam, navodno da tečaj traje 3-4 mjeseca i oko 1000 eura dođe valjda s razlikom predmeta. Znam jednog konduktera koji je se prekvalificirao za strojovođu.

Pošto radim u tom području isto čuo da kondukteri imaju dosta prekovremenih i onda pošalju (bar kod mene) umjesto njih bivše pomoćne strojovođe pošto su prije 3 godine povukli lokomotive ili strojovođe koji ne mogu proći liječnički na vlakopratnju. Za organizaciju vjerujem da je takva, al ipak bolja od moje firme.

Deod is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.12.2024., 09:19   #544
Quote:
Raphael Adolini kaže: Pogledaj post
Vi koji mislite da znate i imate kapaciteta i zelite nesto bolje trebate otic van a ne trunit tu gdje vec godinama trunete... trazite savjete po forumu i cekate ne znam sta...

Da vani krenete i od nule napredovalli bi puno brze nego tu gdje jeste...
Imam više osobnih razloga zbog kojih nisam otišla van. A i zar svi moramo odseliti iz ove žabokrečine za povlaštene da im još više sve olakšamo?

Plus kretanje od 0 iznad 40e... da radim opet posao pomoćnog perača suđa ili čistačice wca, na traci u tvornici... negdje vani za minimalac?
vall is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.12.2024., 13:06   #545
Budu strojovođa,ali u Njemačkoj,oni stvarno trebaju strojovođe
zacky is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.12.2024., 19:31   #546
Treba i HŽ, samo su plaće na razini konobara u restoranu.

Deod is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.12.2024., 11:50   #547
Pozdrav!

Zna li netko gdje se može iči polagati certifikat za 'Sistemski i mrežni administrator – specijalist'?

Probao sam u Algebri ali tamo to više ne drže, pa zna li itko neke alternative, a koje su legit?

Pokušavam se prekvalificirati na IT (a da nije programiranje, diskalkulija) jer izgleda da ako nemaš vezu ili specifičnu diplomu koja je tražena jedina opcija ti je kako je jedan moj prijatelj to opisao - ''opsluživanje ljudi i/ili strojeva'', u priijevodu IT i/ili customer service, a nakon iskustva u potonjem puuuno radije bi opsluživao strojeve xp
Iszrian is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.12.2024., 16:36   #548
Quote:
Deod kaže: Pogledaj post
Treba i HŽ, samo su plaće na razini konobara u restoranu.

Jos veci problem je sto zapravo tih radnih mjesta simbolican broj.
Gdje ce sa svojim srednjoskolcima?
Jedino ako odmah produzis negdje dalje.
zacky is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.12.2024., 08:47   #549
Quote:
zacky kaže: Pogledaj post
Jos veci problem je sto zapravo tih radnih mjesta simbolican broj.
Gdje ce sa svojim srednjoskolcima?
Jedino ako odmah produzis negdje dalje.
Imam familiju koja radi u željeznici i to je zapravo nedavno postal problem - već par godina nemreju najti izvršne radnike, dakle strojovođe, prometnike, manevriste itd. Djeci se u srednjoj nudi da ih HŽ sponzorira i da imaju spremno radno mjesto nakon maturiranja al niko neće, svi odu ili u privatnike ili van.
SaatanaPerkele is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.01.2025., 09:30   #550
Laboratorijski tehničar

Pozdrav! Zanima me ima li itko kakva saznanja o prekvalifikaciji za laboratorijskog tehničara i slično? S obzirom da sam u radnom odnosu da li je uopće moguće tako nešto završiti uz posao?
Bezimena_Cura is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.01.2025., 19:44   #551
Pozdrav,
Stjecajem okolonosti dobio sam ponudu da mi se plati tečaj za grafički dizajn pa me zanima koje su najbolje opcije kod nas?
Tečaj bi morao slušati online i google mi za sada predlaže Algebru, no ima li išta drugo a da nisam uspio pronaći?

Hvala na pomoći
Cloudbreaker is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2025., 11:54   #552
Pozdrav, zanima me ima li smisla uzeti jedan od ova dva programa za prekvalifikaciju, ili je to nadogradnja za več postoječi smjer?

https://vauceri.hzz.hr/katalog-vjest...ovnim-centrom/

https://vauceri.hzz.hr/katalog-vjest...cnih-vozila-5/

Ne želim potrošiti vrijeme na nešto za što če mi potencijalni poslodavci reči da nije dovoljno.
Iszrian is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2025., 20:11   #553
Pa to ovisi o tome koje si ti struke, o tvom dosadašnjem radnom iskustvu i o tvojim interesima.

Što znaš o data centrima?
Old 18.03.2025., 20:29   #554
u oba oglasa pisu "Uvjeti upisa:"

sto se tice drugog oglasa ako nije automehanicar/elektricar, sanse da ga samo s tim papirom netko zaposli su nikakve...

prvi oglas isto kao i prvi, samo elektro struke s tim da mu treba razina 6...
Raphael Adolini is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2025., 16:07   #555
Quote:
Kamill kaže: Pogledaj post
Pa to ovisi o tome koje si ti struke, o tvom dosadašnjem radnom iskustvu i o tvojim interesima.

Što znaš o data centrima?
Ne baš previše, imam srednju jezično-informatičku, dobar sam s tehnologijom, al zato i gledam ove programe da se preorijentiram na nešto pošteno.

Inače sam magistar povijesti tako da je struka društveno-humanistička, ali kakvi su uvjeti tamo bolje da ništa ne govorim.

Ok, ako za oba ova programa trebaju uvijeti X Y Z koji baš nisu kompatibilni s ovim što imam, gdje se čovjek s VSS/Magistar društvenog usmjerenja može prekvalificirati, na koje poslove, da bude realna šansa da me netko primi s tim što imam i što još nadogradim?

Ili da ''bacim ručnik'' i zaposlim se u megiču/trgovini? Meni je cilj - plača 1000€ neto kao neki minimum, radno vrijeme 8 sati (nema veze koje smjene, radio sam sve od jutra do noči) i da me previše ne **** u mozak/ne vise mi stalno nad glavom. Mislim da ovo stvarno nije neko izvojevanje, bar ne s obzirom čega sam se naslušao od raznih uhljeba.

Ps. Vidim da zaštitarske firme tipa securitas/sokol marić/osijek security zapošljavaju stalno i traže ljude od srednje do VSS, kakvi su tamo uvijeti i plača, da probam to ili ima gadnih ''kvaka'' (znam da su smjene 12h dva dana pa dva dana slobodno, ali ne znam kakva je plača)?
Iszrian is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.03.2025., 23:01   #556
A da za početak sam sa sobom odlučiš što te zanima, u čemu si dobar, što bi volio raditi, što nebi nikako radio (a onda i kakvog si zdravlja za određene poslove).

Ja kad vidim takav post od nekoga tko je star 30tak godina, ima završen DRUŠTVENI fakultet i 5 godina radnog iskustva se zapitam kakvi to ljudi danas završavaju fakultete ( i to one na glasu kao ozbiljne).
Sori što ovo možda zvuči oštro, ali sa 30godina u guzici i diplomom razmišljati o Megiću?? U vrijeme kad polu-majstora za bilo što tražiš svijećom? Kad se traže vozači svih vrsta.
Ok nisu neki intelektualni poslovi, ali omogućavaju bar nekakvo napredovanje za razliku od call centra ili fast food-a.

Eto, s obzirom na društveni fakultet, ja bi ti predložio sezonski rad na recepciji ili tako nešto (ne kuhinju, ne fizikaliju u turizmu, nego nešto za što ipak treba imali barem nekakvu ozbiljniju školu).

Agroseksualac otvorenih pogleda na život :)
zbunjenixx is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.03.2025., 19:34   #557
O znam ja što bi radio a što nebi, problem je što su ti poslovi debelo prebukirani uhljebima s vezama. Nije toliko važno imo voliti posao samo dok je plača normalna i uvjeti su ok (a što isto biva teško za nači).

Također, faks nažalost više nije jamac da češ dobiti dobar posao, u SAD-u doktori voze automobile, a i tu znam par ljudi koji su završili arhitekturu, inženjering ili nešto iz STEMa pa rade uslužne djelatnosti. Frend iz Nizozemske koji je laboratorijski kemičar nije mogao nači posao 2-3 godine nakon faksa u svojoj branši nego je radio po trgovinicama.

Ništa da ne duljim - po svoj prilici ču otiči na Pučko Otvoreno Učilište ili neki ekvivalent i upisati zanat jer je istina da majstora kronično fali (ima onih ''priučenih'', ali ti doslovno rade na principu 'drži vodu dok majstori ne odu), završim to, otvorim firmu sa samim sobom kao zaposlenikom i sam sam si gazda.
Iszrian is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.03.2025., 22:24   #558
Vrlo jednostavno.
U megicu je najlakse napredovat za takve osobe.
zacky is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:16.