Fantastika (SF, fantasy, horror...) We create Worlds! |
|
|
16.05.2025., 19:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2024.
|
Stigli i meni Vragovi. Uzeo Broken Binding izdanje, ali moram priznat da sam malo ljubomoran na freske u regularnoj verziji. Izgledaju mi baš kul.
|
|
|
16.05.2025., 22:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2021.
|
Quote:
GCentrala kaže:
Stigli i meni Vragovi. Uzeo Broken Binding izdanje, ali moram priznat da sam malo ljubomoran na freske u regularnoj verziji. Izgledaju mi baš kul.
|
Meni BB izdanje izgleda suludo dobro. Naslovnica, unutarnje ilustracije, sama knjiga, a Joeov potpis je samo bonus.
Kad smo već kod BB, jesi uzeo Hyperion? Trebao bi stići ovaj mjesec, kao i Magician od R. Feista.
|
|
|
16.05.2025., 22:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2011.
|
Quote:
SolidSnakeHR kaže:
Meni BB izdanje izgleda suludo dobro. Naslovnica, unutarnje ilustracije, sama knjiga, a Joeov potpis je samo bonus.
Kad smo već kod BB, jesi uzeo Hyperion? Trebao bi stići ovaj mjesec, kao i Magician od R. Feista.
|
Sad sam tek pogledao, izgleda bolesno, da sam to vidio ranije sigurno bi naručio, ali vidim da je rasprodano, jel ima šanse da će biti opet?
|
|
|
17.05.2025., 01:30
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
CanSee kaže:
Sad sam tek pogledao, izgleda bolesno, da sam to vidio ranije sigurno bi naručio, ali vidim da je rasprodano, jel ima šanse da će biti opet?
|
Nemam pojma hoće li biti opet. Ali za ubuduće možeš se registrirati na https://thebrokenbindingsub.com/ , jer ti onda javljaju za određene naslove u pripremi. Vidi i za SF i Fantasy pretplatu ako te zanima. Ja imam Fantasy Tier 2, ali prijavio sam se za Tier 1, pa kad bude.
|
|
|
17.05.2025., 08:55
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
SolidSnakeHR kaže:
|
Uzeo i Hyperion i Shogun. Ali ono čemu se najviše nadam je da ću ubost Memory, Sorrow and Thorn dok bace ostatke na prodaju za koji mjesec 
|
|
|
17.05.2025., 09:08
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
GCentrala kaže:
Uzeo i Hyperion i Shogun. Ali ono čemu se najviše nadam je da ću ubost Memory, Sorrow and Thorn dok bace ostatke na prodaju za koji mjesec 
|
Shogun sam preskočio jer me nije previše zanimao.
Ali uskoro mi stiže Feistov Magician.
|
|
|
22.05.2025., 12:46
|
|
HP freak
Registracija: May 2011.
|
Napokon sam pročitala DCC 3/5. Nije me oduševio kao prethodne dvije, dosta je smorio o priči o vlakovima, linijama, i cijelom sustavu. Da je to izbacio, mislim da bi knjiga bila puno pitkija, iako kraća. Standardno dobra postava, Carl + Donut, uz dodatak Katie.
Pauziram s tim serijalom i uzimam od danas Wizard of Earthsea, od LeGuin. Ovo mi je prva njezina knjiga, ne znam kakva je, no tješim se da je kratka, pa ću ju uspjeti svladati. 
|
|
22.05.2025., 14:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
Quote:
Zeljko81 kaže:
3 knjige u 1 debela knjiga
|
Niti su 3 nastavka "mnogo nastavaka" niti je 460 str. debela knjiga.
|
22.05.2025., 17:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2005.
|
Sve preko 200 je puno
Pogledaj klascni sf
Ili kentaur izdanja...
Rama 1 nasuprot rama 3
Zaduzbina 1 nasuprot zaduzbini 8 itd
|
|
|
22.05.2025., 19:23
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Zeljko81 kaže:
Sve preko 200 je puno
Pogledaj klascni sf
Ili kentaur izdanja...
Rama 1 nasuprot rama 3
Zaduzbina 1 nasuprot zaduzbini 8 itd
|
To je bila davna prošlost.
Usporedi LOTR s njegovih ukupno oko 1200 stranica i Wind and Truth Brandona Sandersona - 1300 stranica sitnog fonta u tvrdom uvezu.
|
|
|
22.05.2025., 19:31
|
|
Spor kao blato
Registracija: Oct 2012.
|
ChatGPT u stvari ima Brandon Sandersona u pozadini 
|
|
|
22.05.2025., 20:16
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Caye kaže:
ChatGPT u stvari ima Brandon Sandersona u pozadini 
|
Iskreno zadnje 2 Stormlight knjige mu i imaju ChatGPT energiju 
|
|
|
24.05.2025., 00:13
|
|
Nomad
Registracija: Dec 2002.
|
Quote:
Baphomet kaže:
Mučim se sa
"The Sword Unbound" (Lands of the Firstborn #2) : Gareth Ryder-Hanrahan
Čitam i dalje samo zbog glavnog lika iz prve knjige koji ovdje pada u drugi plan. Negdje sam na trećini knjige i ozbiljno razmišlja o odustajanju. Iako je prvi dio ok zbog Bora i priče oko njega toliko je sljedeći dio jako dosadan zbog sestre glavnog lika. Stranice i stranice nepotrebnih opisa i razmišljanja i nebitnih stvari za cijelu radnju. Još Spellbreaker (mač) ima najrazrađeniji karakter
Probati ću izdržati bar do pola knjige jer ima potencijala da se radnja zapetlja i malo više aktivira.
Nije ovo prva knjiga gdje mi se čini da nepotrebni opisi i razmišljanja služe samo za povećanje broja riječi i stranica.
|
Pročitah do kraja
Eh, i dalje mi se sviđa glavni lik ali volio bih da se ipak malo promjenio na kraju. Ovako je postao blago dosadan. Šteta dobro obrađenog lika.
Pisanje je i dalje zamorno i čudno. U par stranica se opisuju bitne bitke i onda potroši više stranica na dosadno razmišljanje sestre glavnog lika. Sve je nekako kaotično. Iskreno, ni kraj mi nije jasan. Jel to samo sanjao ili se dogodilo. Baš loše
Živciraju pisci koji naprave odličan lik i onda ne znaju dalje što sa njim. Nije ovo prvi put da sam naletio na tako nešto.
Meh, ide treća knjiga za par dana, možda je pročitam jednog dana jer me stvarno živcira neiskorišteni ptoencijal glavnog lika.
|
26.05.2025., 14:05
|
|
Registrirani korisnik
|
The Devils - Joe Abercrombie - 4/5
Knjiga fundamentalno ima sve temelje da bude 5/5 ako pričamo o karakterizaciji likova ili komadićima lorea koji Abercrombie baca u pozadinu priče, ali ono što ju (meni) dijeli od savršene ocijene je repetitivnost. Mislim da je zbilja malo pretjerao u nekim segmentima sa narativnim slijedom "x lik strateški nadigra vragove > jedan od vragova deus ex machinom preokrene situaciju u korist protagonista". I bilo je tu malo Mary Sue-anja, ali to mu opraštam. Očito je da je ovo set-up knjiga za širi narativ koji čovjek planira ispričat. Pogledom na mapu bi rekao da me trenutačno najviše interesira Atlantida i Britanija (Britanija najviše zbog "?" koji stoji pored njenog imena na mapi) u nastavku.
Ako bi radio tier listu zanimljivosti likova ovog Suicide Squada, o tome koliko su bili zanimljivi dok je fokus bio na njima, bila bi ovakva:
S - Balthazar, Sunny, Brother Diaz
A - Jakob, Baron Rikard
B - Vigga, Alex
C - Baptiste
|
|
|
26.05.2025., 14:39
|
|
Ya-Yo Gakk
Registracija: Mar 2007.
|
Quote:
GCentrala kaže:
Knjiga fundamentalno ima sve temelje da bude 5/5 ako pričamo o karakterizaciji likova ili komadićima lorea koji Abercrombie baca u pozadinu priče, ali ono što ju (meni) dijeli od savršene ocijene je repetitivnost. Mislim da je zbilja malo pretjerao u nekim segmentima sa narativnim slijedom "x lik strateški nadigra vragove > jedan od vragova deus ex machinom preokrene situaciju u korist protagonista". I bilo je tu malo Mary Sue-anja, ali to mu opraštam. Očito je da je ovo set-up knjiga za širi narativ koji čovjek planira ispričat. Pogledom na mapu bi rekao da me trenutačno najviše interesira Atlantida i Britanija (Britanija najviše zbog "?" koji stoji pored njenog imena na mapi) u nastavku.
Ako bi radio tier listu zanimljivosti likova ovog Suicide Squada, o tome koliko su bili zanimljivi dok je fokus bio na njima, bila bi ovakva:
A - Jakob, Baron Rikard
B - Vigga, Alex
C - Baptiste
|
Meni je isto super, samo nekad mi ne paše alternativna povijest čisto jer mi treba da pohvatam sve izmjene.
|
|
|
26.05.2025., 14:51
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Pablo kaže:
Meni je isto super, samo nekad mi ne paše alternativna povijest čisto jer mi treba da pohvatam sve izmjene.
|
Tu sam se i ja malo gubio. U jednom trenutku spominje Ahileja, i nisam na prvu bio siguran jel Ahilej povijesna figura u njegovoj verziji događaja ili i dalje mitološka. 
|
|
|
26.05.2025., 21:08
|
|
Rare Piece
Registracija: Oct 2017.
|
Quote:
GCentrala kaže:
A - Jakob, Baron Rikard
B - Vigga, Alex
C - Baptiste
|
Meni je "The Devils" tesko razočaranje i daleko najlošija Abercrombie knjiga, jedva sam završio knjigu. A Joe mi je bez premca najdraži pisac Fantasy-a.
Cini mi se da je pisao s ciljem ekranizacije u budućnosti, bas mi je to nekako ocito.
Likovi su mu nekako plitki, radnja repetitvna . Opcenito mi ne odgovara taj zanr. Kao neki plitki popcorn akcijski film. Vise mi odgovara kad ide u dubinu, kad je stil mračniji i nihilistički.
|
27.05.2025., 08:45
|
|
HP freak
Registracija: May 2011.
|
Patim se malo s Wizardom of Earthsea. Sama radnja je zanimljiva, ali način pisanja mi je....   Kao da čitam Wikipedia članak. Nema nekih dešavanja, dijaloga, sve je samo linearni plot: akcija 1 > akcija 2 > akcija 3, itd.
Sva sreća da nije duga knjiga, pa ću ju završiti. Da ima 300+ stranica, vjerojatno bih odustala, a mislim da ostatak serijala neću čitati.
Ne želim suditi po jednom djelu, no bojim se da neću čitati Ursulu više. Bar ne u neko skorije vrijeme.
|
|
27.05.2025., 10:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
Quote:
đezminka kaže:
Ne želim suditi po jednom djelu, no bojim se da neću čitati Ursulu više. Bar ne u neko skorije vrijeme.
|
Nisam čitao Earth Sea, ali mislim da baca na fantasy, ona prvenstveno nije fantasy pisac.
Tako da nemojodustati od nje, molim te
Pročitaj trio - Lijeva ruka tame, Ljudi bez ičega, i Nebeski žrvanj. Kratke knjige, a svaka je vrh.
|
27.05.2025., 11:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2011.
|
Quote:
đezminka kaže:
Patim se malo s Wizardom of Earthsea. Sama radnja je zanimljiva, ali način pisanja mi je....   Kao da čitam Wikipedia članak. Nema nekih dešavanja, dijaloga, sve je samo linearni plot: akcija 1 > akcija 2 > akcija 3, itd.
Sva sreća da nije duga knjiga, pa ću ju završiti. Da ima 300+ stranica, vjerojatno bih odustala, a mislim da ostatak serijala neću čitati.
|
Meni više ništa nije jasno. U ranijim postovima nekoliko različitih ljudi napiše da Ursula ima vrhunski način pisanja, da je baš užitak čitati i da način pisanja spašava slabiju radnju. Nisam nikad čitao Ursulu ali sam već više puta čuo da jako lijepo piše.
I sad ti napišeš da je radnja zanimljiva, ali način pisanja ne valja, da je kao Wiki članak.
kakve suprotnosti brate mili
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:46.
|
|
|
|