Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje

Stanovanje Gdje i kako stanujete, i kako uopće doći do vlastita stana
Podforumi: Vrt, Sam svoj majstor, Interijeri

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 11.02.2023., 09:44   #5661
Ekipa, radi se o starogardnji ali nam je bitna zastita od buke. Od za sada 2 firme nisu mi ponudili lamistal vec su rekli da je bolje uzeti vanjsko staklo deblje.
Prva ponuda ima...
doplata u odnosu na standardnu ponudu
4mmLOW-e/16/4mm/16/4mmLOW-e i onda ponovo,
DOPLATA ZA IZO STAKLO 6/14/4 LOW-E - VANJSKO STAKLO 6 MM
Znaci prvo je doplata za 3slojno, a onda doplatim za dvoslojno sa 6mm?

Druga je
IZO TROSLOJNO 6 LowE -12-4-14-4 LowE Ar ;Ug= 0,7 W/m2K

Da li su to sada ista stakla?
Thx
markotornic is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.02.2023., 12:13   #5662
Imamo predviđenu vanjsku stolariju na novogradnji, lokacija je Istra. Sad, želio bi neku kvalitetu, ali opet ne želim davati baš basnoslovne iznose za stolariju.Obzirom da gledam neke troškove po stavkama, a znam da iznos oko vanjske stolarije jako varira, stavljam dimenzije.

Zanima me neka "srednja" ili "viša srednja klasa", što bi uključivalo, preporuka i neki rangovi cijena. Bez grilja.

Hvala

1.)Ulazna vrata:95+45x210….1 kom (jednostavnijioblik,srednja ostakljenost)

2.)Balkonska vrata: -120x210 (dva krila)…..1 kom
-140x210 (dva krila)…..1 kom

3.)Prozori: - 80x120………..1 kom
-120x140………2 kom
- 140x120……..1 kom
-160x120……...1 kom

Sve bez roleta. Posebno bi se montirale grilje.
MIhep is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.02.2023., 20:23   #5663
Quote:
markotornic kaže: Pogledaj post
Ekipa, radi se o starogardnji ali nam je bitna zastita od buke. Od za sada 2 firme nisu mi ponudili lamistal vec su rekli da je bolje uzeti vanjsko staklo deblje.
Prva ponuda ima...
doplata u odnosu na standardnu ponudu
4mmLOW-e/16/4mm/16/4mmLOW-e i onda ponovo,
DOPLATA ZA IZO STAKLO 6/14/4 LOW-E - VANJSKO STAKLO 6 MM
Znaci prvo je doplata za 3slojno, a onda doplatim za dvoslojno sa 6mm?

Druga je
IZO TROSLOJNO 6 LowE -12-4-14-4 LowE Ar ;Ug= 0,7 W/m2K

Da li su to sada ista stakla?
Thx
Kod zaštite od buke, lamistal je prvi izbor. Možeš imati trodjelno sa lamistalom. Ovisno o profilu može biti više od jednog lamistal stakla na prozoru. Bitno je zvučni izolirati i ostale elemente poput kutija za rolete.
ssm is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.02.2023., 11:37   #5664
zvucna izolacija, alu stolarija

Imam pitanje u vezi izolacije alu profila - s obzirom da bi staklena stijena bila izmedju dva zatvorena prostora u cilju izolacije od buke - znaci u jednom djelu sobe je bucni stroj u drugom bi trebala biti tisina, ali sto se tice temperature u oba je jednako toplo - zanima me da li "hladni" alu profili (bez termickog mosta) pruzaju dobru zvucnu izolaciju (ako se stave dobra stakla s lamistalom), ili termicki most treba i za zvucnu izolaciju? Hvala unaprijed na odgovoru
makarakam is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.02.2023., 19:18   #5665
Pozz ekipa
Obilazio sam neki dan jedno gradilište i gledao Feal ALU stolariju.
Možda dobijem neki popust jer gazda dosta naručuje od njih.
Kakva je to stolarija, ima li tko iskustva s njom. Ja samo znam da su stanovi luksuzni i preskupi
visoki12 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.02.2023., 18:34   #5666
Quote:
kreso0 kaže: Pogledaj post
Ej bok. Samo da provjerim, od koje firme si dobio ovu ponudu za Rehau i ponudu za Aluplast Energeto ako se smije znat?

Što se Aluplasta tiče, ja sam identičnu ponudu dobio od Marlexa i od K&K Europrojekta i K&K je daleko povoljniji od Marlexa (općenito su mi dali jednu od najboljih ponuda), pa eto čisto ako slučajno nisi njih kontaktirao, pokušaj ako nije kasno.

I ja sam dobila dobru ponudu od njih, no zna li netko koliko je pouzdana ta firma?
Haidy Ivy is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.02.2023., 12:29   #5667
Quote:
Haidy Ivy kaže: Pogledaj post
I ja sam dobila dobru ponudu od njih, no zna li netko koliko je pouzdana ta firma?
Što se tiče iskustava stranaka, koliko vidim podijeljena su.
Što se tiče poslovanja, znam jedino ono što vidim u Poslovnoj Hrvatskoj - solidno. Posluju od 2013. g. (ne znam jel cijelo vrijeme ista djelatnost), zadnjih 5 godina stabilno rastu, imaju 15-20 zaposlenih.

Ako ima osobnih iskustava forumaša, dobro bi došlo.

Osobno sam zadovoljan dosadašnjom komunikacijom s njima, a za odrađivanje posla ćemo tek vidjeti.
kreso0 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.02.2023., 16:31   #5668
Postoji li mogućnost ugradnje pvc stolarije samo s komarnicima (bez roleta)? Znači, u kompletu s prozorima, a ne zasebna (naknadna) ugradnja. Ili isključivo komarnici dolaze u kompletu s roletama?
cro-marko is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.02.2023., 19:42   #5669
postoji, ne moraju biti u kompletu s roletama jer uobičajeno ionako imaju svoje posebne vodilice i namatalicu gore u kutiji.
DeeJay Dee is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.02.2023., 23:25   #5670
Pozdrav ekipa,

imam nedoumicu oko 4 ponude PVC stolarije, sve su u istom rangu tehničkih karakteristika: troslojno staklo, profil 6-7 komora, alu. rolete, okovi G-U, Maco, WH ActivePilot, TitanSilber.

Najviše me zanima Aluplast Energeto 8000 jer nude dobra izolacijska svojstva i ponuda je 10% jeftinija od ostalih, radi se o oko 2600€.
No, muči me njihov "Ultradur" profil okvira (djelatnik mi veli da to ide samo u okvir/štok a u krilu je čelični, možda je to samo u ovom slučaju jer je prozor 140*140) umjesto čeličnog. Naime, ukoliko se okovi krila šarafe na okvir/štok, da li je to dovoljno čvrsto i trajno s obzirom da je troslojno staklo prilično teško?
Još k tome lijepe staklo za okvir da dobiju bolje prijanjanje i čvrstoću, no koliko je bitno da staklo ne bude zalijepljeno za okvir radi možebitne zamjene?

Imali tko iskustva u montaži ili dugotrajnom korištenju te vrste proizvoda?
Hvala
macko is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.02.2023., 18:53   #5671
Quote:
macko kaže: Pogledaj post
Pozdrav ekipa,

imam nedoumicu oko 4 ponude PVC stolarije, sve su u istom rangu tehničkih karakteristika: troslojno staklo, profil 6-7 komora, alu. rolete, okovi G-U, Maco, WH ActivePilot, TitanSilber.

Najviše me zanima Aluplast Energeto 8000 jer nude dobra izolacijska svojstva i ponuda je 10% jeftinija od ostalih, radi se o oko 2600€.
No, muči me njihov "Ultradur" profil okvira (djelatnik mi veli da to ide samo u okvir/štok a u krilu je čelični, možda je to samo u ovom slučaju jer je prozor 140*140) umjesto čeličnog. Naime, ukoliko se okovi krila šarafe na okvir/štok, da li je to dovoljno čvrsto i trajno s obzirom da je troslojno staklo prilično teško?
Još k tome lijepe staklo za okvir da dobiju bolje prijanjanje i čvrstoću, no koliko je bitno da staklo ne bude zalijepljeno za okvir radi možebitne zamjene?

Imali tko iskustva u montaži ili dugotrajnom korištenju te vrste proizvoda?
Hvala
Ako je prozor 140*140 jednokrilni a stakla troslojna krilo će se objesiti stavio on čelik ili lijepio staklo za krilo,svejedno je.
Ako odlučiš staviti jednokrilni prozor iako je dvokrilni bolja opcija neka ti monteri pokažu kako poštelati prozor kada se krilo objesi jer će ti trebati.
pvcprofil is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.02.2023., 19:01   #5672
Imam takve profile i troslojno staklo. Kad sam naručivao, uputili su me da je najveća širina jednokrilnog 1200 mm. Drveni jednokrilni prozor 1400 mm širine sam zamijenio plastičnim dvokrilnim bez srednje prečke. Izgled više nije lijep kak je bio, ali funkcionalnost mi je bitnija.
iwanho is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.02.2023., 23:33   #5673
Quote:
iwanho kaže: Pogledaj post
Imam takve profile i troslojno staklo. Kad sam naručivao, uputili su me da je najveća širina jednokrilnog 1200 mm. Drveni jednokrilni prozor 1400 mm širine sam zamijenio plastičnim dvokrilnim bez srednje prečke. Izgled više nije lijep kak je bio, ali funkcionalnost mi je bitnija.
Tak su i mene uputili, odnosno vele da daju garanciju do 1200 širine. Nije mi bed zbog mogućnosti da će se izvitoperit jer će se rijetko potpuno otvarat, bitno mi je da je velko staklo i puno svjetlosti.

I kak ti se čini ta stolarija, jel se doima čvrstom i pouzdanom?
macko is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.02.2023., 09:28   #5674
trebala bih pomoc - podrucje splita i okolice: pokusavam zatvoriti jednu terasu, nekoliko firmi/majstora je bilo vidjeti/izmjeriti i nijedan se nikad nije vratio posao zavrsiti iako sam otvoreno rekla da cu platiti koliko god treba. jedan dio je klizni prozor i tu nema problema, ulaz je nezgodniji tj treba upotrijebiti mozak i napraviti nesto sto nije po sabloni i tu ocito nastaje problem. svi oni mogu napraviti klasicne prozore ali cim je nesto sto odskace od uobicajenog ne da im se petljati i jednostavno se bise ne pojave.

ima li koja firma u splitu kojoj nije problem napraviti nesto sto nije prozor metar puta metar? alu/pvc uopce nije bitno od cega je samo da se terasa zatvori
Old 16.02.2023., 10:16   #5675
@macko,
Stolarija je ugrađena prošle godine u svibnju. Majstor je rekao da ga nakon 3 mjeseca pozovem da napravi dodatno podešavanje. Do sada sam na svega nekoliko prozora primijetil da krilo kod zatvaranja lagano nasjeda na štok. Pretpostavljam da su to krila koja su nakon montaže prolazila tik uz donju stranu štoka. Vjerojatno bum ga pozval sad kad malo zatopli.
Kad su bile hladnije noći, bilo je otežano podizanje rolete u kupaonici. Već sam pomislil da je možda nekaj u kutiji pa zapinje, a onda sam skužil da su se rolete međusobno zaledile. Očito je uslijed visoke temperature u kupaonici došlo do stvaranja kondenzata na vanjskoj strani stakla i onda se taj kondenzat proširil na spuštene rolete. Više ih ne spuštam do kraja i nema problema niti kod niskih vanjskih temperatura.

Svaka stolarija, dok je nova, funkcionira dobro. Tako je bilo i s prethodnom drvenom. Vrijeme bu za 15-ak godina pokazalo koliko je kvalitetna.
iwanho is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.02.2023., 16:35   #5676
Pozdrav, stan mi je okrenut na sjevernu stranu, Zagreb, starogradnja 1985., 1 kat, vidim da Veka ima kutije za rolete visine 18 cm, dok su kod ostalih ipak veće, bi li te "niže" kutije pridonijele boljoj osvjetljenosti stana?
Haidy Ivy is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.02.2023., 18:59   #5677
malo
DeeJay Dee is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.02.2023., 15:49   #5678
Ne znam uopce gdje da pitam pa cu pokusati ovdje.
Vlasnik sam stana u visestambenoj zgradi.
Zelimo na lodu staviti alu klizne grilje za kakvu takvu zastitu od sunca i kise.
Da li trebamo suglasnost ostalih suvlasnika za nesto tako?
lockme is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.02.2023., 19:41   #5679
Ne
DeeJay Dee is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.02.2023., 11:31   #5680
servis PVC stolarije

Dobar dan svima, molim savjet. Živim u zapadnom dijelu Zagreba i trebam popraviti na Gealan stolariji sljedeće:

balkonska vrata ne žele glatko ići kad se zatvaraju već izadju iz vodilice sto uspijevam riješiti na način da ih pri zatvaranju vučem prema sebi, ali očito nešto treba poštelat da glatko klize a ne da zastanu.

Drugi problem je da mi je pukla ručkica koja služi za otvaranje/zatvaranje prozora (ne ova vrata već prozor)- to bih možda mogao i sam zamijeniti samo gdje naći nešto što paše?

Pa molim preporuku za servis ovoga /trgovinu gdje bih našao odgovarajuću ručkicu
rocc is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:58.