|
|
15.04.2025., 10:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2010.
|
A majke ti koje teorije, vjerovatno je mijenjano u garanciji i tjt, kolega koji je pitao je drugi vlasnik tako da radni nalog sigurno nema.
|
|
|
15.04.2025., 11:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2012.
|
Quote:
I wonder kaže:
Nije ni komandna tabla ni komandna ploča nego je ploča sa instrumentima. Cajgeri, jel.
A to nije problem za promijeniti niti je čudno ako i jest zamijenjena 5 mjeseci nakon registracije.
|
Nije govno nego se pas posro, jel. Pa cijelo vrijeme govorim da nije problem, ali da, zamijenjena je. Zasto postavljaca pitanja to muci, tko zna...
Poslano sa mog M2010J19CG koristeći Tapatalk
|
|
|
15.04.2025., 12:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2010.
|
Quote:
MrBlc kaže:
Ti kao kupac bi trebao imati minimalno ovjerenu kopiju radnog naloga.
|
Nekoliko puta sam rješavao probleme u garanciji na raznim autima, nikada nisam dobio nikakav papir. Evo zadnje sam bio na akcijskoj promjeni hladnjaka EGR-a na BMW-u kod Tomića, dobio sam kopiju radnog naloga tek na moje izričito traženje da želim taj nalog. Inače ništa ne daju po defaultu.
|
|
|
15.04.2025., 13:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2014.
|
Da li je dobro očitan datum proizvodnje sa sata?
Kod VAG-a se datum čita obrnuto, npr ako je oznaka 19.05.21 to je iz 2019 god.
|
|
|
15.04.2025., 13:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2010.
|
Piše 22.3.2020. tako da nemože biti krivo, ma mijenjano u garanciji sto posto
|
|
|
15.04.2025., 18:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2004.
|
ako sve radi cakum pakum čemu onda sve ovo, udri brigu na veselje. moguće je da su mu u firmi rekli da imaju problem sa tim vozilom i da bi ga trebalo dopeljati na promjenu toga i toga na taj i taj dan jer trenutno nemaju taj dio a da je naručen. eto i to može biti. pošto vozilo je novo ono netreba biti na tehničkom pa se isti regao bez prisutnog vozila u stanici tako da tehničari vjerojatno i nisu znali za grešku a auto prošao tehnički.
|
15.04.2025., 18:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2007.
|
Quote:
Henry Miller kaže:
Nekoliko puta sam rješavao probleme u garanciji na raznim autima, nikada nisam dobio nikakav papir. Evo zadnje sam bio na akcijskoj promjeni hladnjaka EGR-a na BMW-u kod Tomića, dobio sam kopiju radnog naloga tek na moje izričito traženje da želim taj nalog. Inače ništa ne daju po defaultu.
|
Da, u pravilu izbjegavanju, ali tvoja potrošačka prava garantira upravo taj papir i zato su ti dužni dati. To što se vole praviti blesavi je druga stvar...
|
|
|
15.04.2025., 19:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2012.
|
Zbog čega ne vole davat radne naloge? Meni na servisu uvik reče da ima ionako sve na računu šta su radili. Jeli nešto muljaju pa ne žele davat radne naloge?
Poslano sa mog 2306EPN60G koristeći Tapatalk
|
|
|
15.04.2025., 21:47
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ante88888 kaže:
Zbog čega ne vole davat radne naloge? Meni na servisu uvik reče da ima ionako sve na računu šta su radili. Jeli nešto muljaju pa ne žele davat radne naloge?
Poslano sa mog 2306EPN60G koristeći Tapatalk
|
zato što znaju neodraditi naplačeno.
|
16.04.2025., 08:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2021.
|
Od kad auto imam:
- kad je vani hladno, upalim ga ujutro, okretaji su mu na 800 i polako padnu na ler 650. Ponekad se osjeća miris goriva izvana.
- drugo paljenje vani toplije, okretaji odu na 1.200 i kako se zagrijava padnu polako na 650. Nema mirisa goriva
Očekivao bi da tako napravi i kod prvog paljenja
Radi i ide dobro, nema grešaka, motor suh
Vw 1.6 benz 8 ventila Bse motor
Tvornički plin
Ajmo reći ne smeta me to toliko
Ali kao da kod onog prvog paljenja misli da je već topao i da je brže na temperaturi kad pali plin i po meni ga prerano i upali
Zašto kod prvog paljenja misli da je topliji nego što je?
Samo 2. paljenje tako značajnije digne okretaje, sva ostala nakon toga ide identično - na 800 pa 650
|
|
|
16.04.2025., 10:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2005.
|
Negdje ti sauga zrak. Pušta vakuum, kak hoćeš.
Sva crijeva, dihtunzi na benzinskim injektorima, dihtung usisne grane.....
|
|
|
16.04.2025., 10:24
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
I wonder kaže:
Negdje ti sauga zrak. Pušta vakuum, kak hoćeš.
Sva crijeva, dihtunzi na benzinskim injektorima, dihtung usisne grane.....
|
usisna grana - dao sam promijeniti sve dihtunge (mislim da ih je 9) kad sam radio veliki servis, nove kablove, svječice i "bobine" tj. modul bobine
budem vidio na idućem servisu nek pregledaju to i lambde i senzor temperature rashladne tekućine
auto inaće radi mirno, ima snage, okretaji ne variraju
istina u nekoliko mjeseci (2.000 km) mi se 2x ugasio dok je bio hladan a prebacio je na plin kod prvog kočenja na semaforima
plin je 2x provjeren i servisiran, nema greške
ima li načina da sam provjerim gdje vuče zrak?
|
|
|
16.04.2025., 11:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2013.
|
Može pomoć tutleku? Pošto prvi put prodajem auto..
prodao bih auto u mojem vlasništu tako barem piše u prometnoj dozvoli
osim primopredaje auta i novaca koji još moram papir ispunit? Normalno znam da zelim auto prepisat na novog vlasnika isti dan, pa je najbolje otic gdje je tehnicki pregled da napravimo prijepis.
Što se tice osiguranja koje je na moje ime to moze ostat tako kako i je zar ne? Posto je vise bitnije broj šasije nego ime i prezime na koje je osiguranje ili se i to mora promjenit?
zahvaljujem na odgovorima..
|
|
|
16.04.2025., 11:51
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
medley kaže:
Od kad auto imam:
- kad je vani hladno, upalim ga ujutro, okretaji su mu na 800 i polako padnu na ler 650. Ponekad se osjeća miris goriva izvana.
- drugo paljenje vani toplije, okretaji odu na 1.200 i kako se zagrijava padnu polako na 650. Nema mirisa goriva
Očekivao bi da tako napravi i kod prvog paljenja
Radi i ide dobro, nema grešaka, motor suh
Vw 1.6 benz 8 ventila Bse motor
Tvornički plin
Ajmo reći ne smeta me to toliko
Ali kao da kod onog prvog paljenja misli da je već topao i da je brže na temperaturi kad pali plin i po meni ga prerano i upali
Zašto kod prvog paljenja misli da je topliji nego što je?
Samo 2. paljenje tako značajnije digne okretaje, sva ostala nakon toga ide identično - na 800 pa 650
|
odkad je ler 650 okretaja, nebi li trebao biti na 800?
ja bih to gledao kao problem.
imao sam VW Golf III sa sličnim problemom ali mašina je bila 1,4 benzinac i kad stisnem kuplung u vožnji ler je znao toliko pasti da se auto jednostavno ugasi sam od sebe. neznam da li se to i tebi dešava ali malo me brine tih 650 lera.
|
16.04.2025., 11:56
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
pijandura47 kaže:
Može pomoć tutleku? Pošto prvi put prodajem auto..
prodao bih auto u mojem vlasništu tako barem piše u prometnoj dozvoli
osim primopredaje auta i novaca koji još moram papir ispunit? Normalno znam da zelim auto prepisat na novog vlasnika isti dan, pa je najbolje otic gdje je tehnicki pregled da napravimo prijepis.
Što se tice osiguranja koje je na moje ime to moze ostat tako kako i je zar ne? Posto je vise bitnije broj šasije nego ime i prezime na koje je osiguranje ili se i to mora promjenit?
zahvaljujem na odgovorima..
|
polica bi trebala iči sa vozilom ali mislim da policu možeš prebaciti i na svoje vozilo, o tome se raspitaj kad ste na tehničkom kod onih koji prodaju osiguranje.
kad prodaješ moraš ispuniti samo prodajni ugovor kojeg možeš skinuti sa interneta, kad to ispuniš navedeš tablica tebi ili njemu dogovoriš se sa čovjekom da odete na tehnički i tamo sa svojom osobnom odjaviš vozilo, prvo ti on plati pa sa ugovorom prenese vozilo. ako prenosiš policu na svoje vozilo onda on mora kupiti osiguranje.
|
16.04.2025., 11:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2006.
|
https://postanivozac.com/ugovor-o-ku...otornog-vozila tu skini i isprintaj ili kupi u Narodnim novinama. Popunite taj ugovor tako da svako ima svoj primjerak.
Definitivno je bolje da s kupcem zajedno to obaviš na stanici za tehnički pregled, pa on odmah pred tobom prebaci auto na tebe.
Mada zadnja dva puta kad sam kupovao ljudi su mi vjerovali na riječ da ću prebaciti auto na sebe, što sam u oba slučaja učinio isti dan kako bi oni bili mirni radi kazni i sličnih gluposti.
Osiguranje sam isto prebacio na sebe, to je par minuta posla, odeš kamo je auto osiguran i samo pitaš da dodaju tvoje ime na policu.
|
|
|
16.04.2025., 12:03
|
|
Registrirani korisnik
|
Hvala obojici na odgovorima, ali ocito mi nisu svi na broju.. jer i dalje nisam skužio sto se tice police osiguranja..
znaci ja drugi auto neko vrijeme necu imat tj nebih htio prijepis radit, jer cu bit bez ikakvog auta...
|
|
|
16.04.2025., 12:13
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
pijandura47 kaže:
Hvala obojici na odgovorima, ali ocito mi nisu svi na broju.. jer i dalje nisam skužio sto se tice police osiguranja..
znaci ja drugi auto neko vrijeme necu imat tj nebih htio prijepis radit, jer cu bit bez ikakvog auta...
|
ako nečeš imati auto napravi si kopiju police radi dokaza za postotak i policu sa autom.
|
16.04.2025., 12:29
|
|
Registrirani korisnik
|
hvala na odgovoru,
jos samo jedno pitanje ako bi mi mogao objasniti, radi kakvog dokaza za postotak?
|
|
|
16.04.2025., 12:39
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
mrcina 22222 kaže:
odkad je ler 650 okretaja, nebi li trebao biti na 800?
ja bih to gledao kao problem.
imao sam VW Golf III sa sličnim problemom ali mašina je bila 1,4 benzinac i kad stisnem kuplung u vožnji ler je znao toliko pasti da se auto jednostavno ugasi sam od sebe. neznam da li se to i tebi dešava ali malo me brine tih 650 lera.
|
ne
mislim da je čak i 640, a s upaljenom klimom oko 800
i to tako treba biti na tom motoru po tvorničkim specifikacijama
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:55.
|
|
|
|