Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Zdravlje

Zdravlje Najvažnija stvar na svijetu
Podforumi: Žensko zdravlje, Stomatologija i oralna higijena

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 16.10.2020., 19:39   #5761
Quote:
Bat Kol kaže: Pogledaj post
U ovom slučaju se ne može izolirano promatrati povišen bilirubin.
Treba ponoviti kompletnu krvnu sliku (trombocite na citratu) uz opis izgleda stanica (ako bude morfološki promijenjenih) i sedimentaciju.. Također treba učiniti biokemijske nalaze i neke ponoviti: kompletan hepatogram sa LDH, elektrolite sa kalcijem, ureu i kreatinin, urate, a ako je moguće i proteine, albumine i elektroforezu proteina.
Puno vam hvala na stvarno opseznom objasnjenju. Zaista ste mi pomogli. Hvala.
rikoksni is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.10.2020., 21:25   #5762
Quote:
Pilica1 kaže: Pogledaj post
Poštovani, hvala Vam na odgovoru!

Tako je, obavila sam i spolne hormone:

Testosteron ukupni 1,3 nmol/L (0,4 - 1,9)
Testosteron slobodni 8,4 pmol/L (3,5 - 30)
Udio slobodnog testosterona 0,6 % (0,5 - 8,0)
SHBG 132 nmol/L (15 - 120)
Androstendion 8,6 nmol/L (1 - 12)
DHEAs 1,3 pikomol/L (2-10)

I još nešto Vas molim:

već godinama su mi vrijednosti MCHC, MCV i MCH snižene, a RDW blago povišen. Na što bi to upućivalo?

Hvala puno na odgovoru!
Poštovana,

ne vidim nigdje progesteron, estradiol, FSH, LH - jeste li ih određivali? Nadalje, nedostaje nalaz kortizola i ACTH. Naime, iz Vašeg je nalaza vidljiva snižena koncentracija DHEAs. Potrebno je stoga obratiti pozornost na funkciju nadbubrežne žlijezde. Ako su ostali hormoni uredni, sniženi DHEAs u mlađih žena može se naći uslijed burnout sindroma. Potreban je pregled endokrinologa.

Snižene vrijednosti MCV a povišene RDW mogu biti u skladu s anemijom zbog manjka željeza, a koja može nastati uslijed gubitka krvi. I u nekim drugim vrstama anemija, koje su rjeđe, može postojati ovakav nalaz, stoga ga uvijek treba korelirati s kliničkom slikom i drugim nalazima. U Vašem su nalazu, kojega ste ovdje prepisali, te vrijednosti više granične nego poremećene, a sukladne su nalazu pozitivnog testa na okultno krvarenje, odnosno gubitku krvi probavnim sustavom. Potreban je i pregled gastroenterologa.

Quote:
smiling.sammy kaže: Pogledaj post
Pozdrav, molim pomoć kod čitanja endrokrinološkog nalaza:
PTH (1) je 1,27 ref.interval 1,6 do 6,9
ostale vrijednosti u granicama normale:
Anti-TPO (2) je 1,4 ref.interval do 5,6
Anti-TG (2) je 1,5 ref.interval do 4,1

hvala
Poštovana,

nemate povišena protutijela karakteristična za autoimunosnu bolest štitnjače. Za interpretaciju nalaza parathormona valja znati kakve su vrijednosti kalcija (ukupni, ionizirani), vrijednosti fosfata kao i zašto je ovaj nalaz tražen.
Angel, que das luz a mi vida, eres el aire que quiero respirar. Angel, que alivias mis heridas, no te alejes que muero si no estás. Angel, llévame en tus alas a la cima de este gran amor. En tu alma, vive mi esperanza; en tus manos está mi corazón.
El Gato Félix is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.10.2020., 23:06   #5763
Imam pitanje vezano za cijepljenje.

Klinac 2.5 godine, prosle godine cijepljen protiv gripe. Nakon prve doze blago zakurio, nakon druge nista.

3 mjeseca kasnije urtikarija, prick test pokaze alergiju na bjelanjak.

Test na alergiju na jaja iz krvi pokazuje 0.502 kU/l sto je nisko, negativno je ispod 0.1

Je li vaxigrip pametno koristiti?
My Name Is... is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.10.2020., 22:41   #5764
Quote:
My Name Is... kaže: Pogledaj post
Imam pitanje vezano za cijepljenje.

Klinac 2.5 godine, prosle godine cijepljen protiv gripe. Nakon prve doze blago zakurio, nakon druge nista.

3 mjeseca kasnije urtikarija, prick test pokaze alergiju na bjelanjak.

Test na alergiju na jaja iz krvi pokazuje 0.502 kU/l sto je nisko, negativno je ispod 0.1

Je li vaxigrip pametno koristiti?
Poštovana,

konzumira li dijete jaje i ako da, u kojem obliku? Je li ikada odreagirao nakon konzumacije jaja? Nije vjerojatno da je urtikarija 3 mjeseca nakon cjepiva protiv gripe povezana s preosjetljivošću na bjelanjak jajeta, a i primio je dvije doze cjepiva protiv gripe te nije imao nikakve reakcije?! Kakav je točno bio rezultat prick testa?
Angel, que das luz a mi vida, eres el aire que quiero respirar. Angel, que alivias mis heridas, no te alejes que muero si no estás. Angel, llévame en tus alas a la cima de este gran amor. En tu alma, vive mi esperanza; en tus manos está mi corazón.
El Gato Félix is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2020., 14:34   #5765
Pitanje, je li ovo stagniranje ili promjena u stanju nalaza?
Nema kontrola hematoonkologa za sada... A bi li trebalo?

[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
Old 10.11.2020., 22:03   #5766
Quote:
Ferrari-Ficho kaže: Pogledaj post
Pitanje, je li ovo stagniranje ili promjena u stanju nalaza?
Nema kontrola hematoonkologa za sada... A bi li trebalo?
Poštovana,

nalazi su dobri. Rekao bih stabilni. Mislim da kontrola u ovom momentu nije neophodna.
El Gato Félix is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.11.2020., 16:56   #5767
Postovanje, prvo da se zahvalim El Gato Felixu na svemu sto radi ovdje, bravo

Mozete li mi protumaciti ove nalaze krvi? (musko, 28 godina, 188cm, 80 kg) Naime, kao sto cete vidjeti iz slika, vrijednosti nisu pretjerano iznad/ispod granice, ali malo mi je vec cudno da doktorica uvijek kaze da je sve u redu, a uz dosta vrijednosti stoji H ili L.

Valja napomenuti da su mi limfociti povecani vec par godina prilikom 3, 4 vadenja krvi. TSH varira izmedu 4 i 6 (endokrinolog kaze da me ne bi stavljao na terapiju). Urin ponekad navecer bude mutan, kao kad bih prolio malo mlijeka i pritom uriniranje malo pecka (test na bakterije urina- sterilno). Takoder, kreatinin se vec unazad 2 godine u 3, 4 mjerenja vrti oko gornje vrijednosti. Glukoza je u prijasnjim mjerenjima bila normalna. Od ostalih simptoma, ekcem koji poprilicno svrbi, pecka te se ljusti na licu. Hvala!

https://prnt.sc/vhhacm
https://prnt.sc/vhhaud
kaola is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2020., 16:37   #5768
Quote:
kaola kaže: Pogledaj post

Mozete li mi protumaciti ove nalaze krvi? (musko, 28 godina, 188cm, 80 kg) Naime, kao sto cete vidjeti iz slika, vrijednosti nisu pretjerano iznad/ispod granice, ali malo mi je vec cudno da doktorica uvijek kaze da je sve u redu, a uz dosta vrijednosti stoji H ili L.

Valja napomenuti da su mi limfociti povecani vec par godina prilikom 3, 4 vadenja krvi. TSH varira izmedu 4 i 6 (endokrinolog kaze da me ne bi stavljao na terapiju). Urin ponekad navecer bude mutan, kao kad bih prolio malo mlijeka i pritom uriniranje malo pecka (test na bakterije urina- sterilno). Takoder, kreatinin se vec unazad 2 godine u 3, 4 mjerenja vrti oko gornje vrijednosti. Glukoza je u prijasnjim mjerenjima bila normalna. Od ostalih simptoma, ekcem koji poprilicno svrbi, pecka te se ljusti na licu. Hvala!

Prema nalazu DKS rekao bih da je to posljedica ekcema jer mi vuče na kronično stanje, a pojava ekcema može biti posredovana upravo onim leukocitima koji su povišeni. Drmni malo željeza, ali nije nužno.
Old 12.11.2020., 17:53   #5769
Može jedno teoretsko pitanje, proizašlo iz jednog razgovora na koje odgovore nismo našli kod dr. Gugla...
Utječe li razvoj HL ili NHL na krvnu sliku ili je detektabilan tek biopsijom limfnog čvora ili koštane srži?
Old 12.11.2020., 20:27   #5770
Quote:
Može jedno teoretsko pitanje, proizašlo iz jednog razgovora na koje odgovore nismo našli kod dr. Gugla...
Utječe li razvoj HL ili NHL na krvnu sliku ili je detektabilan tek biopsijom limfnog čvora ili koštane srži?
Poštovana,

dijagnoza se limfoma potvrđuje biopsijom, ponajprije limfnog čvora. Krvna slika može biti potpuno uredna u bolesnika s limfomom, a osobito u ranom stadiju bolesti, makar sam viđao i bolesnike s proširenom bolešću koji su imali sve krvne nalaze besprijekorne. Obično, međutim, s progresijom bolesti dolazi i do promjena u krvnoj slici, a one mogu biti od anemije, smanjenog broja leukocita i trombocita, obično kao posljedica infiltracije koštane srži zloćudnim stanicama ili zbog autoimunosnih fenomena, sve do leukocitoze s limfocitozom uslijed cirkulacije zloćudnih stanica i trombocitoze, bilo apsolutne u sklopu paraneoplastičnog sindroma, ili relativne, uslijed gubitka krvi.
El Gato Félix is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2020., 20:32   #5771
Quote:
El Gato Félix kaže: Pogledaj post
Poštovana,

dijagnoza se limfoma potvrđuje biopsijom, ponajprije limfnog čvora. Krvna slika može biti potpuno uredna u bolesnika s limfomom, a osobito u ranom stadiju bolesti, makar sam viđao i bolesnike s proširenom bolešću koji su imali sve krvne nalaze besprijekorne. Obično, međutim, s progresijom bolesti dolazi i do promjena u krvnoj slici, a one mogu biti od anemije, smanjenog broja leukocita i trombocita, obično kao posljedica infiltracije koštane srži zloćudnim stanicama ili zbog autoimunosnih fenomena, sve do leukocitoze s limfocitozom uslijed cirkulacije zloćudnih stanica i trombocitoze, bilo apsolutne u sklopu paraneoplastičnog sindroma, ili relativne, uslijed gubitka krvi.
Hvala. Znači značajnije od krvne slike bi bili utz pregledi ili rtg, kao i opće stanje i neki od simptoma koji bi se prikazivali i, pretpostavljam, pojačavali?
A neki od tumorskih markera? Feritin, LD(H)...?
Old 12.11.2020., 20:56   #5772
Quote:
kaola kaže: Pogledaj post

Poštovani,

što se tiče odstupanja u Vašim nalazima, ona su uistinu prisutna, no pitanje je koliko su značajna. Navodite urinarne tegobe, no nalaz mokraće nije vidiljiv.

Koncentracija triglicerida upućuje na umjereno visoku hipertrigliceridemiju. Jeste li se pridržavali naputka o neuzimanju ikakve hrane 12 sati prije vađenja krvi, a 24 sata prije vađenja o nekonzumiranju premasne hrane?

TSH u rasponu kojeg navodite (do 6 mIU/L) nalazi se u sivoj zoni te bi prema još uvijek važećim Smjernicama Hrvatskog društva za štitnjaču za racionalnu dijagnostiku poremećaja funkcije štitnjače iz 2009. godine trebalo odrediti fT4 (T4) i protutijela te ovisno o nalazi kontrolirati fT4 (T4) i TSH svakih 6-12 mjeseci.

Neobičan je nalaz snižene koncentracije željeza za muškarce ove dobi, u punoj snazi, koji bi trebao biti besprijekoran. Trenirate li Vi, bavite li se kakvim sportom? Konzumirate li kakve dodatke prehrani?

Kakve tegobe Vi imate kada tako često kontrolirate laboratorijske nalaze?
El Gato Félix is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2020., 21:04   #5773
Da li bi ovo bio uredan nalaz?
Malo mi je cudno ovo limfociti/neutrofili.. vec dugo su izvan ili na granici. Rodila prije 9 mjeseci, dojim. Ista stvar je bila i nakon prvog poroda prije 6 godina, pa nekih godinu dana ako ne i duze mi je to bilo van ili na granici ref.vrijednosti. Doktorica je tad govorila viroza, a ja uopce nisam bila bolesna iako sam imala svakakve druge simptome koje nismo mogli sa nicim povezati, a svojevremeno sam i pisala o tome tu na temi.

Da li bi trebalo napraviti jos kakve pretrage??

MPV je takodjer na gornjoj granici..

Stitnjaca, hormoni i uzv ok..

Sa kardioloske strane, otkrila pred par mj da imam mali mitralni prolaps..

Cesto se osjecam mantavo, umorno..
U 6 mjesecu je pocelo sa jako cestim preskakanjem srca, pa sam zavrsila na holteru, uzv, ekg.. ali kao nista strasno osim tog malog prolapsa koji kao nebi trebao uzrokovati probleme. Prepisan Nebilet 1/4 iako je doktor rekao da nije za ljecenje nego po potrebi, s obzirom na moj vec nizak tlak 90/60 moglo bi mi jos vise sniziti tako da nisam nikad ni pocela uzimati. Koristila sam samo kalij jer je tad bio ispod donje granice.

Znala sam imati i trnce/bockanja, osjecaj nedostatka zraka, stezanje, pulsiranje u vratu. Pa kao da ne mogu napuhnuti trbuh, kao da mi je zeludac zaljepljen negde za kicmu pa ne mogu normalno udahnuti..

Jednom sam zvala hitnu jer mi je puls skocio preko 125, srce jako preskakalo, sva sam protrnula, lice oko usta, sake se ukocile, nedostatak zraka, kao da hiperventiliram, da bi se na kraju smirilo nakon sto sam pojela dve banane..

Cak sam pocela sumnjati i na hijatalnu herniju iako prije 2 godine na transnazalnoj gastroskopiji (dok sam zivjela u Danskoj) nije navodno nista nadjeno.

Vec 10 godina imam i LPR, a dijagnozu dobila pred par godina.. terapija nije pomogla. Postnazalno sljevanje, peckanje grla, zamor glasnica, ponekad kao blagi bolovi u vratu, cesto prociscavanje, hrackanje..pogotovo ujutro ili nakon jela. H.pylori imala samo jednom prije 10 godina kad je rijeseno terapijom i poslje uvijek negativno.. najvise me smeta KONSTANTNI OSJECAJ GLADI, koji se cini jos gorim nakon jela.. jedino kad ne osjetim tu "glad" je dok jedem i gutam hranu ili zvacem zvakacu.. mislim si da bi trebala ponoviti gastroskopiju ovdje u Hr ili onu ph metriju?? Vec me to izludjuje i utjece lagano na psihu i raspolozenje..

E da.. od skolskih dana imam i skoliozu, desno rame spustenije, lopatice malo prema van, ramena unutra, znaci lose drzanje..

I unazad 6 godina, nakon prvog poroda, nekad svakodnevno, nekad prodje par dana.. pojavljuje mi se svrbez na licu kao ubod, koji prodje kroz pola sata. Bila kod dva dermatologa i na temelju opisa i slika kazu najvjerojatnije kronicna urtikarija.. uvijek i samo na licu, cesto i na istim mjestima. Takodjer ne znam sa cime bi povezala.. Od poznatih alergija samo pelud trava, drveca i ambrozija..

Eto oduzilo se, ako se jos ceg sjetim dodat cu..

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk
Old 12.11.2020., 21:13   #5774
Quote:
Hvala. Znači značajnije od krvne slike bi bili utz pregledi ili rtg, kao i opće stanje i neki od simptoma koji bi se prikazivali i, pretpostavljam, pojačavali?
A neki od tumorskih markera? Feritin, LD(H)...?
Teško mi je odgovoriti izravno i sažeto na Vaše pitanje. Nema sigurnog simptoma ili znaka limfoma, nema pouzdanog biljega iz krvi za dijagnozu, pa tako i feritin i LDH mogu biti uredni. Dijagnoza se postavlja biopsijom. Sve drugo liječniku može pomoći u prosudbi hoće li se odlučiti za biopsiju ili neće, ali dok biopsija nije učinjena, ne možemo znati imali li netko limfom ili ne. I, naravno, važna je i tehnika biopsije i kvaliteta dobivenog materijala pa neadekvatan uzorak može biti i lažno negativan. Nije to nimalo jednostavno... U svojom sam praksi vidio svašta pa i do toga da je postojao limfom a nalazi su bili uredni, a osoba je čak i dobivala na tjelesnoj težini i osjećala se izvrsno i nije odavala nikakav dojam bolesti. A na kraju je potvrđen limfom koji se našao posve slučajno.
El Gato Félix is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2020., 21:16   #5775
Quote:
0merta kaže: Pogledaj post
Da li bi trebalo napraviti jos kakve pretrage??

MPV je takodjer na gornjoj granici..http://uploads.tapatalk-cdn.com/202...b7fc2ea139.jpg

U priloženim nalazima ne vidim nikakva odstupanja koja bi zahtijevala daljnju obradu.
El Gato Félix is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2020., 21:17   #5776
Quote:
Teško mi je odgovoriti izravno i sažeto na Vaše pitanje. Nema sigurnog simptoma ili znaka limfoma, nema pouzdanog biljega iz krvi za dijagnozu, pa tako i feritin i LDH mogu biti uredni. Dijagnoza se postavlja biopsijom. Sve drugo liječniku može pomoći u prosudbi hoće li se odlučiti za biopsiju ili neće, ali dok biopsija nije učinjena, ne možemo znati imali li netko limfom ili ne. I, naravno, važna je i tehnika biopsije i kvaliteta dobivenog materijala pa neadekvatan uzorak može biti i lažno negativan. Nije to nimalo jednostavno... U svojom sam praksi vidio svašta pa i do toga da je postojao limfom a nalazi su bili uredni, a osoba je čak i dobivala na tjelesnoj težini i osjećala se izvrsno i nije odavala nikakav dojam bolesti. A na kraju je potvrđen limfom koji se našao posve slučajno.

Jasno mi je da je to jako složena materija i da nema kratkih i sažetih odgovora.
Hvala Vam na svemu Vašem trudu na ovoj temi
Old 12.11.2020., 21:55   #5777
Quote:
Utječe, prije ili poslije onako kako je El Gato napisao. S tim da je bitno pitati i za dob osobe o kojoj se radi, vidjeti nalaze i uopće vidjeti razlog zbog kojeg je postavljena sumnja. HL i NHL nisu pretjerano slični entiteti (u smislu nalaza i posljedične terapije), a "zlatni standard" takve hematološke dijagnostike su punkcije limfnih čvorova ako su uvećani i punkcija koštane srži, odnosno kasnije biopsija kosti. Laboratorijski nalazi mogu biti nespecifični iako mogu upućivati u smjeru daljnje dijagnostike.
Old 12.11.2020., 22:11   #5778
Ne znam da li ste vidjeli post kad sam editirala i dodala tegobe.. a da nadodam sto sam zaboravila, kad je krenulo to sve prije 5 mjeseci sa preskakanjem srca imala sam i pojacanu zedj, suha usta i cesto mokrenje.. par puta mi se i mutio dio desnog oka, onako na treptaj.. te sam povremeno vidjela kao neke bljeskove kao elektricitet.

Cudno je to sto bi neko vrijeme bilo ok, onda bi se opet pojavilo..

Znala sam po ljeti iz cista mira osjetit kao neko mravinjanje, bockanje po cijelom tijelu, slabost/tezinu u desnoj ruci.. bas nelagodan osjecaj kao da nisam sva svoja, prisutna..

Old 12.11.2020., 22:28   #5779
Quote:
Utječe, prije ili poslije onako kako je El Gato napisao. S tim da je bitno pitati i za dob osobe o kojoj se radi, vidjeti nalaze i uopće vidjeti razlog zbog kojeg je postavljena sumnja. HL i NHL nisu pretjerano slični entiteti (u smislu nalaza i posljedične terapije), a "zlatni standard" takve hematološke dijagnostike su punkcije limfnih čvorova ako su uvećani i punkcija koštane srži, odnosno kasnije biopsija kosti. Laboratorijski nalazi mogu biti nespecifični iako mogu upućivati u smjeru daljnje dijagnostike.
Konkretno kod nas je u pitanju dijete s uvećanim i umnoženim limfnim čvorovima svih regija koji ultrazvučno daju sliku reaktivnih.
El Gato Feliks prati nalaze već godinama (malac je friško napunio 7, a u nadzoru je od 3,5).
Nema posebnih odstupanja u lab. nalazima iako je bilo na razmazima nekih nezrelih stanica. Druga obrada nije pokazala uzroka.
Obrađivan je jedan čvor, a tome je sad već dugo, više od godine i pol i nema posebnih pogoršanja od tada.
2 punkcije su bile inkonkluzivne pa je ucinjena biopsija konglomerata iz vrata. Nalaz uglavnom mjesovit s uvecanim indeksom proliferacije...
Također, nema ili ima neznatnu količinu iga bez kompenzacije s igg.

Upozoreni smo na mogućnost razvoja indolentnog (?) oblika linfoma i stoga se provodi uporan nadzor.
Ali kontrolira se samo krv dok sami odlazimo na uzv vrata, abdomena i pazuha cca 2 put godišnje.

A ponekad se susretnemo s informacijama koje se kose s našim pristupom pa osjetim potrebu po tome pročačkati da negdje ne promašimo neki korak.

Srećom, dijete je dobro, živahno, energično, s apetitom i umanjuje nam brige svojom pojavom.
Old 15.11.2020., 03:15   #5780
Quote:
Prema nalazu DKS rekao bih da je to posljedica ekcema jer mi vuče na kronično stanje, a pojava ekcema može biti posredovana upravo onim leukocitima koji su povišeni. Drmni malo željeza, ali nije nužno.
Ekcem je prisutan vec nekih 7 godina, ljeti primirenje, zimi divlja.

Quote:
Poštovani,

što se tiče odstupanja u Vašim nalazima, ona su uistinu prisutna, no pitanje je koliko su značajna. Navodite urinarne tegobe, no nalaz mokraće nije vidiljiv.

Koncentracija triglicerida upućuje na umjereno visoku hipertrigliceridemiju. Jeste li se pridržavali naputka o neuzimanju ikakve hrane 12 sati prije vađenja krvi, a 24 sata prije vađenja o nekonzumiranju premasne hrane?

TSH u rasponu kojeg navodite (do 6 mIU/L) nalazi se u sivoj zoni te bi prema još uvijek važećim Smjernicama Hrvatskog društva za štitnjaču za racionalnu dijagnostiku poremećaja funkcije štitnjače iz 2009. godine trebalo odrediti fT4 (T4) i protutijela te ovisno o nalazi kontrolirati fT4 (T4) i TSH svakih 6-12 mjeseci.

Neobičan je nalaz snižene koncentracije željeza za muškarce ove dobi, u punoj snazi, koji bi trebao biti besprijekoran. Trenirate li Vi, bavite li se kakvim sportom? Konzumirate li kakve dodatke prehrani?

Kakve tegobe Vi imate kada tako često kontrolirate laboratorijske nalaze?
Sto se tice mokrace, nalazi su uglavnom bili normalni, ponekad "nešto sluzi/nešto bakterija".

Sto se triglicerida tice, nazalost nisam se pridrzavao tog pravila (meni u obranu, nije mi ni receno).

Radene par puta ostale pretrage vezane za stitnjacu, svaki put sve uredno, jedino taj TSH malo preleti u H zonu.

Sto se zeljeza tice, ono me nazalost muci vec 10, 15 godina (prvi put je to bio ozbiljan manjak, razina je bila 3 ako se ne varam, nitko nije to dodatno istrazio). Uzimam dodatke zeljeza neko vrijeme pa malo stanem i tako u krug. Od ostalih stvari, vitamin D poprilicno nizak, 29 kod prvog mjerenja (75+ bi trebao biti), suplementiram navedeni vitamin neko vrijeme, trebao bih odraditi kontrolu ovih dana.

Treninzi- uglavnom da, ne mogu reci da sam ultra sportski tip, ali idem na kosarku, teretana 3, 4 puta tjedno. Ponekad imam pauze od par mjeseci pa se opet vratim. Pijem proteine.

Sto se tegoba tice, osim niskog zeljeza, do prije nekih 6, 7 godina apsolutno sve normalno. Tada zbog helikobakterije pijem antibiotsku terapiju te krecu probavni problemi u vidu kasaste, blijede stolice (problemi traju maltene do danas). Te iste godine, vjerojatno posljedicno, prilikom zahladenja pred zimu krecu kozni problemi u vidu opisanih u prijasnjem postu- crvenilo, svrbez, peckanje i ljustenje. Traju preko zimskih mjeseci, ljeti se smire i tako u krug. Posljedicno (barem vjerujem da su oni bili uzrok), upaljeni limfni cvorovi na vratu.

Sto se probavnih problema tice, odradenih par gastroskopija, celijakija iskljucena, SIBO potvrden izdisajnim testom (pokusaj rjesavanja istog u 2 navrata antibioticima, problem je sto nismo otkrili uzrok SIBOa te se oba puta vratio).

Osim toga, poprilican umor te nedostatak energije.
kaola is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:18.