Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Blisko politici

Blisko politici Teme povezane s politikom koje ne spadaju pod ostale podforume

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 28.08.2009., 00:14   #561
Quote:
VrangeL_1917 kaže: Pogledaj post
Nije 5 nije ni 10 negde oko 25 ljudi. Ja to zovem uzorkom, i to je još dobro jer kada bi se rukovodio ovim forumom bilo bi oko 95% a ne 60-70%.
Znači 16 ljudi te zamaralo nazzi pričama. Baš me zanima kakvim.

Quote:
Odakle su ti ti susjedi iz Zemuna? Ko ih je proterao? Kako to da ja imam isto tako susjede koje niko nije proterao niti ih je ikada smarao. Kako to da imam drugaricu koja se zove Korana i bila je u CRO kod familije pa su je smarali da se "iseli iz četničkog Beograda".
Aha, tu smo dakle. Hrvati su otišli zbog pritisaka familije iz Hrvatske.
Kefal is offline  
Old 28.08.2009., 00:15   #562
Quote:
marwin kaže: Pogledaj post
Kompleksi,kompleksi...faksirano paleolože,"ne moraš da brineš"...a ti bi da te shvatim kao Čanka,Popovića,Biserko...dug je put,potrudi se!
Ti si mlad očigledno pa si pokupio ono što se našlo na putu a pride si se zakovao za HRT. Nije dobro za zdravlje. Čanak je običan profiter i budala al laje glasno pa ga svi čuju, ako misliš na Bebu Popovića to je druga stvar jer je on pragmatik i veoma vispren ali ima problematičnu prošlost, Sonja Biserko je savetnik predsednika Srbije i nemam preterano visoko mišljenje o njoj.
VrangeL_1917 is offline  
Old 28.08.2009., 00:16   #563
Quote:
Odakle su ti ti susjedi iz Zemuna? Ko ih je proterao? Kako to da ja imam isto tako susjede koje niko nije proterao niti ih je ikada smarao. Kako to da imam drugaricu koja se zove Korana i bila je u CRO kod familije pa su je smarali da se "iseli iz četničkog Beograda".
Koji si ti lik...daj čovječe to su ljudske sudbine kao i obitelji Zec,al na vašoj strani ih nitko nije želio zapisati,tko je vladao Zemunom?Prave ste im bile "komšije"!
marwin is offline  
Old 28.08.2009., 00:16   #564
Quote:
teranova kaže: Pogledaj post
Pa nije mi logično da proterane čekaju kuće i stanovi.
Jel?
A ti misliš da su ih čekali stanovi i kuće onda? Ajme meni

Pomogla im vlada i rodbina. Neki prodali kuće i tak. Snalazili se

Evo to je meni smiješno. Neki ljudi su tu vrhunski poznavatelji situacije u Hrvatskoj, a nemaju pojma kaj im se događalo u njihovoj zemlji ili čak i njihovom gradu.
Kefal is offline  
Old 28.08.2009., 00:18   #565
Quote:
Neki prodali kuće i tak. Snalazili se

Imali su šta da prodaju dakle.
Za razliku od onih iz kampa Krnjača.
teranova is offline  
Old 28.08.2009., 00:20   #566
Quote:
Kefal kaže: Pogledaj post
Znači 16 ljudi te zamaralo nazzi pričama. Baš me zanima kakvim.

Aha, tu smo dakle. Hrvati su otišli zbog pritisaka familije iz Hrvatske.
Možda je bilo i 17, nisam siguran. Kako ko, neko bi počeo sa pričom o Bošnjacima kako nisu nacija i ne postoje ili kako su u stvari Hrvati al su na to malo zaboravili, drugi bi me pitali za Cigane u Beogradu, treći da li sam ja za ujedinjenje Srbije i RS-a, neki direktno da li sam bio u ratu, neki kako imaju sliku Franje Tuđmana u svojoj sobi itd, itd. Nije strašno al mnogo smara. Veruj mi.

Ta devojka se vratila iz posete familiji u CRO i zavetovala se da neće više nikada ići tamo. I dalje je hvala Bogu u Zemunu. E da, najbolji prijatelj mog oca je Hrvat i to sremački koji se krio kod nas u Zemunu 1995 kada su Srbi bežali iz CRo zbog oluje. Ja sam se svađao sa njim tokom devedesetih jer je uvek glasao za Slobu.
VrangeL_1917 is offline  
Old 28.08.2009., 00:20   #567
Quote:
Ti si mlad očigledno pa si pokupio ono što se našlo na putu a pride si se zakovao za HRT. Nije dobro za zdravlje. Čanak je običan profiter i budala al laje glasno pa ga svi čuju, ako misliš na Bebu Popovića to je druga stvar jer je on pragmatik i veoma vispren ali ima problematičnu prošlost, Sonja Biserko je savetnik predsednika Srbije i nemam preterano visoko mišljenje o njoj.
Hvala na komplimentu,ali ne toliko...vidiš kako su ljudi koji problem nazivaju pravim imenom "problematični,pragmatični,nemaš visoko mišljenje",a bit je istina...ja ti isto tako mogu pričati o Bačkoj(Tavankutu),a ti ćeš to opet braniti svojim frazama!
marwin is offline  
Old 28.08.2009., 00:22   #568
Quote:
Koji si ti lik...daj čovječe to su ljudske sudbine kao i obitelji Zec,al na vašoj strani ih nitko nije želio zapisati,tko je vladao Zemunom?Prave ste im bile "komšije"!
Nijedan Hrvat u Zemunu nije ubijen a kada je Šešelj hteo da protera hrvatsku porodicu iz Zemuna, tj. da im oduzme stan nekoliko hiljada ljudi je ustalo protiv toga i Šešelj je sprečen. I nemoj meni da pričaš o mom komšiluku bratac jer nemaš pojma. Bez uvrede.
VrangeL_1917 is offline  
Old 28.08.2009., 00:24   #569
Quote:
Odakle oni u tvojoj zgradi?
Zar nisu u izbegličkom kampu?
Kao školske drugarice moje ćerke, recimo, koje žive već četrnaest godina u kampu Krnjača.
Kao i za većinu Srba iz Hrvatske pobrinula se za njih ova država,dobili su stan na izbjeglički status,vjeruj mi ,meni to uopće nije smješno jer obitelj od 5 članova živi u 38m2!
marwin is offline  
Old 28.08.2009., 00:26   #570
Quote:
Hvala na komplimentu,ali ne toliko...vidiš kako su ljudi koji problem nazivaju pravim imenom "problematični,pragmatični,nemaš visoko mišljenje",a bit je istina...ja ti isto tako mogu pričati o Bačkoj(Tavankutu),a ti ćeš to opet braniti svojim frazama!
Stavljaš u istu ravan problematičan i pragmatičan. Nadam se da znaš šta ti pojmovi označavaju. Ja na primer poštujem Rasima Ljajića i glasao bih za njega na predsedničkim izborima. Kada bi nas udostojio svojom kandidaturom. Kakva Bačka, kakav Tavankut??????
VrangeL_1917 is offline  
Old 28.08.2009., 00:28   #571
Quote:
Nijedan Hrvat u Zemunu nije ubijen a kada je Šešelj hteo da protera hrvatsku porodicu iz Zemuna, tj. da im oduzme stan nekoliko hiljada ljudi je ustalo protiv toga i Šešelj je sprečen. I nemoj meni da pričaš o mom komšiluku bratac jer nemaš pojma. Bez uvrede.
Dobro je Paleolože,ja sam za to da se sve udruge za ljudska prava presele u Srbiju,imat će uspjeha i bit će brzo prepoznate..."žmuriš na komšiluk"!
marwin is offline  
Old 28.08.2009., 00:28   #572
Evo, moj muž je polu-Hrvat iz Zemuna i još ga nisam proterala.
A kad ću, ne znamo!
teranova is offline  
Old 28.08.2009., 00:35   #573
Quote:
Imali su šta da prodaju dakle.
Za razliku od onih iz kampa Krnjača.
Neki jesu neki nisu. Dosta im je država pomogla i gradila stanove.

Quote:
Možda je bilo i 17, nisam siguran. Kako ko, neko bi počeo sa pričom o Bošnjacima kako nisu nacija i ne postoje ili kako su u stvari Hrvati al su na to malo zaboravili, drugi bi me pitali za Cigane u Beogradu, treći da li sam ja za ujedinjenje Srbije i RS-a, neki direktno da li sam bio u ratu, neki kako imaju sliku Franje Tuđmana u svojoj sobi itd, itd. Nije strašno al mnogo smara. Veruj mi.
S kim si takav si?

Quote:
Ta devojka se vratila iz posete familiji u CRO i zavetovala se da neće više nikada ići tamo. I dalje je hvala Bogu u Zemunu. E da, najbolji prijatelj mog oca je Hrvat i to sremački koji se krio kod nas u Zemunu 1995 kada su Srbi bežali iz CRo zbog oluje. Ja sam se svađao sa njim tokom devedesetih jer je uvek glasao za Slobu.
Ajde drago mi je da se uspjela izvući iz ruku krvoločne familije.
Jbt svi osim Srba su glasali za Miloševića. Održaval se na vlasti zbog Albanaca i Hrvata.
Kefal is offline  
Old 28.08.2009., 00:35   #574
Quote:
Dobro je Paleolože,ja sam za to da se sve udruge za ljudska prava presele u Srbiju,imat će uspjeha i bit će brzo prepoznate..."žmuriš na komšiluk"!
Ne znam da li se u tom padežu kaže "Paleolože" ili "Paleologu".

Ja sam za to da se manje nerviraš i prihvataš argumentovanu rapsravu čak i kada se apsolutno ne slažeš sa onim što suprotna strana ima da kaže.

Ma ne žmurim ja na komšiluk, Korana je mrak riba. Nema veze što je Hrvatica, priča odličnu ekavicu.
VrangeL_1917 is offline  
Old 28.08.2009., 00:36   #575
Quote:
Stavljaš u istu ravan problematičan i pragmatičan. Nadam se da znaš šta ti pojmovi označavaju. Ja na primer poštujem Rasima Ljajića i glasao bih za njega na predsedničkim izborima. Kada bi nas udostojio svojom kandidaturom. Kakva Bačka, kakav Tavankut??????
Tko živi tamo?...citirane su tvoje karakteristike navedenih ljudi,skoncentriraj se i pogledaj si vlastiti post!Za Tavankut znam ,imam tetu dole,kaj se događalo sa njima 95.,sa školom Matija Gubec,ljudima...kada su došle izbjeglice iz Hrvatske...kasniju radikalizaciju neću komentirati,ali vjeruj mi da vi nećete poput Slovenaca ući u EU sa novm "izbrisanima" na tom području(Hrvati-Bunjevci),ni uz lovu,propagandu niti uz išta drugo!
marwin is offline  
Old 28.08.2009., 00:37   #576
Quote:
A kad ću, ne znamo!
Hrvati Zemuna nikak na zelenu granu
Kefal is offline  
Old 28.08.2009., 00:38   #577
Quote:
Kefal kaže: Pogledaj post
Neki jesu neki nisu. Dosta im je država pomogla i gradila stanove.

S kim si takav si?

Ajde drago mi je da se uspjela izvući iz ruku krvoločne familije.
Jbt svi osim Srba su glasali za Miloševića. Održaval se na vlasti zbog Albanaca i Hrvata.
Ne znam da li su krvoločni. Verovatno jesu malo. Hebeš Hrvata bez imalo krvoločnosti, pa kako bi se onda družili sa istočnom braćom.

Nisu svi drugi, samo taj tip, naveo sam to kao izuzetak ne kao pravilo zato ne kakuraj.
VrangeL_1917 is offline  
Old 28.08.2009., 00:40   #578
Quote:
Ne znam da li se u tom padežu kaže "Paleolože" ili "Paleologu".

Ja sam za to da se manje nerviraš i prihvataš argumentovanu rapsravu čak i kada se apsolutno ne slažeš sa onim što suprotna strana ima da kaže.

Ma ne žmurim ja na komšiluk, Korana je mrak riba. Nema veze što je Hrvatica, priča odličnu ekavicu.
Neka priča,glavno da dobro pliva,ak je dobra riba...padež je približen "komšimskom shvatanju,dakle Paleolože"!
marwin is offline  
Old 28.08.2009., 00:42   #579
Quote:
A kad ću, ne znamo!
Pa "teraš ga na pola,to je"!
marwin is offline  
Old 28.08.2009., 00:42   #580
Quote:
Tko živi tamo?...citirane su tvoje karakteristike navedenih ljudi,skoncentriraj se i pogledaj si vlastiti post!Za Tavankut znam ,imam tetu dole,kaj se događalo sa njima 95.,sa školom Matija Gubec,ljudima...kada su došle izbjeglice iz Hrvatske...kasniju radikalizaciju neću komentirati,ali vjeruj mi da vi nećete poput Slovenaca ući u EU sa novm "izbrisanima" na tom području(Hrvati-Bunjevci),ni uz lovu,propagandu niti uz išta drugo!
Jesi ti citirao i to precizno ali ne razumem to uravnilovku između "problematičan" i "pragmatičan". Da li je to po tebi isto? Bolje se ti skoncentriši na čitanje mojih postova pažljivije ili ih nemoj čitati uopšte.

Jel teta i dalje "dole" il je zapalila?
VrangeL_1917 is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:23.