Psihologija Vodič kroz um i ponašanje za entuzijaste. Podforum: Psihokauč |
|
|
07.11.2014., 18:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2004.
|
Ako je riječ o Plenkovićevoj monografiji koju sam gore već linkao u postu #555, ona bi trebala biti relativno lako nabavljiva. Ali mi je sumnjivo ovo što je navedeno u onom syllabusu. Kao da je netko nešto pobrkao ili nije napisao potpuno točno ime knjige, ako se uopće radi o knjigama.
|
07.11.2014., 19:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2014.
|
MANOVA (seminar) help!!!
Imam seminar o MANOV-i... inače mi statistika nije baš jača strana, a s manovom se nisam nikad ni služila. Dakle, našla sam dosta literature na engleskom, ali me malo treminologija zeza  (( bilo kakva pomoć je dobrodošla (literatura na hrv i sl.). 
|
|
|
08.11.2014., 22:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2013.
|
Pozdrav kolegama!
Naime, trebam pomoć oko ideje za nastavnu jedinicu vezanu uz zakonitosti i načela percepcije. Potrebno mi je za stručni ispit.
Teoriju znam ali nikako da dobijem ideju za vježbu.
Ako ima neki nastavnik s idejom, neka je slobodno podijeli! A mogu i ostali 
|
12.11.2014., 16:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2011.
|
@galadrielka
Quote:
galadrielka kaže:
Pozdrav kolegama!
Naime, trebam pomoć oko ideje za nastavnu jedinicu vezanu uz zakonitosti i načela percepcije. Potrebno mi je za stručni ispit.
Teoriju znam ali nikako da dobijem ideju za vježbu.
Ako ima neki nastavnik s idejom, neka je slobodno podijeli! A mogu i ostali 
|
Bok,
Ne znam o kome ces tocno predavati, ali ako je rijec o klincima predlazem ti neku od perceptivnih varki, uz objasnjenje zasto se dogadja.
to mi se cini dosta zgodnim i atraktivnim, a imas i dosta literature o tome.
|
|
|
12.11.2014., 23:22
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
durki kaže:
@galadrielka
Bok,
Ne znam o kome ces tocno predavati, ali ako je rijec o klincima predlazem ti neku od perceptivnih varki, uz objasnjenje zasto se dogadja.
to mi se cini dosta zgodnim i atraktivnim, a imas i dosta literature o tome.
|
Hvala na prijedlogu, no imam točno određene pojmove koje trebam obraditi a varke nisu predviđene u toj nastavnoj jedinici.
Pronašla sam neke primjere za percepciju dubine, perceptivnu konstantnost i ostalo, pa se nadam da će biti ok. 
|
14.11.2014., 19:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2014.
|
Quote:
galadrielka kaže:
Hvala na prijedlogu, no imam točno određene pojmove koje trebam obraditi a varke nisu predviđene u toj nastavnoj jedinici.
Pronašla sam neke primjere za percepciju dubine, perceptivnu konstantnost i ostalo, pa se nadam da će biti ok. 
|
Ako se dobro sjećam, u ovoj su knjizi bili ok primjeri (slikovni i sl.) pa možda još koju ideju dobiješ. 
|
|
|
16.11.2014., 18:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2014.
|
Pozdrav pametni ljudi! Hitno mi je potrebna pomoć! Na faxu nisam imala statistiku. Radila sam jedno istraživanje, i sad moram interpretirati rezultate. Djevojka koja mi je računala, nije napisala objašnjenja ispod tablica. Naravno, ne javlja se, a meni se žuri. Ja ne kontam što bih napisala ispod tabele. Znam što krtice znače ali.... Ako može netko da pojasni što bih trebala napisati. Znam da je rezultat statistički značajan. Ali to nije dovoljno, moram tablicu objasniti. Nadam se da razumijete. Evo primjer jedne tablice (nisam mogla kopirati, pa sam ovako napisala). Tko se razumije, skontat će. HVALA!!!
Df 2
SS 228,91
MS 114,46
F 7,081
p 0,000
|
|
|
16.11.2014., 19:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
Pozdrav ljudi! trebala bih pomoc oko dva pitanja 1. koje se misaone operacije provode prilikom biranja knjige u knjiznici? 2. kako kulturoloski okvir utjece na percepciju? hvala puno!
|
17.11.2014., 17:49
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Aelia kaže:
Ako se dobro sjećam, u ovoj su knjizi bili ok primjeri (slikovni i sl.) pa možda još koju ideju dobiješ. 
|
Hvala na preporuci. Pokušala sam doći do knjige, ali nisam uspjela. A cijena je malo
Snašla sam se nekako ipak.
|
21.11.2014., 15:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2014.
|
može li netko navesti 3 vrste ponašanja?
|
|
|
21.11.2014., 15:43
|
|
The cool girl
Registracija: Sep 2010.
|
Quote:
brennan kaže:
može li netko navesti 3 vrste ponašanja?
|
Stvarno?
Stvarno???
|
|
|
21.12.2014., 13:54
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2014.
|
Dragi svi,
kolegice i ja provodimo istraživanje u sklopu kolegija Konstrukcija i interpretacija testova pri Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku te ukoliko ste studenti osječkog, zagrebačkog, riječkog i mostarskog sveučilišta s ekonomskog, filozofskog, građevinskog, medicinskog i pravnog fakulteta, pozivamo Vas da sudjelujete u našem istraživanju.
Vrijeme ispunjavanja upitnika traje 15-20 minuta te nam Vaši odgovori zaista puno znače!
Unaprijed hvala
Ana-Marija Galić, Anita Idžanović, Ivona Matešić, Mirjana Sučević i Marija Štuc.
|
|
|
21.12.2014., 22:21
|
|
The cool girl
Registracija: Sep 2010.
|
Quote:
konstrukcijates kaže:
Dragi svi,
kolegice i ja provodimo istraživanje u sklopu kolegija Konstrukcija i interpretacija testova pri Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku te ukoliko ste studenti osječkog, zagrebačkog, riječkog i mostarskog sveučilišta s ekonomskog, filozofskog, građevinskog, medicinskog i pravnog fakulteta, pozivamo Vas da sudjelujete u našem istraživanju.
Vrijeme ispunjavanja upitnika traje 15-20 minuta te nam Vaši odgovori zaista puno znače!
Unaprijed hvala
Ana-Marija Galić, Anita Idžanović, Ivona Matešić, Mirjana Sučević i Marija Štuc.
|
A na koji se način može sudjelovati u istraživanju?
|
|
|
22.12.2014., 09:07
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
konstrukcijates kaže:
Dragi svi,
Unaprijed hvala
|
Quote:
Almost Rosey kaže:
A na koji se način može sudjelovati u istraživanju?
|
Ja se zaista ispričavam na propustu, evo linka:
https://docs.google.com/forms/d/1pOA...requested=true
|
|
|
29.12.2014., 12:50
|
|
Registrirani korisnik
|
Bok!
Ne znam stavljam li ovo na pravo mjesto, ali trebao bi mi dobrovoljac.
Moram napisati seminar na temelju nekoliko susreta s osobom u kojima bi radili/razgovarali na temelju Gestalt terapije.
Cilj je poboljšati sugovornikovu svijest o sebi, navesti ga da uvidi svoje dobre strane i slično.
Ključno je da osobu s kojom radim ne smijem poznavati pa mi je problem naći nekoga koga ne poznajem, a tko bi bio voljan govoriti o sebi. Nadala sam se zato da bi se na ovom podforumu možda našao netko takav?
Ne moramo se nužno naći u živo, možemo i online.
Osjećam se još dužnom napomenuti da sam studentica, nisam nikakav stručnjak i znanje mi je više nego manjkavo, ali ako se netko javi nadam se da ćemo oboje iz toga nešto naučiti. 
|
|
|
29.12.2014., 14:56
|
|
?
Registracija: Oct 2006.
|
To bi bio kao nekakav terapijski razgovor? Terapijski interview?
|
|
|
29.12.2014., 16:29
|
|
Registrirani korisnik
|
Tako je.
|
|
|
06.01.2015., 20:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2013.
|
Quote:
blackadder24 kaže:
Pozdrav, kolegice i ja provodimo istraživanje o PONAŠANJU U ROMANTIČNIM ODNOSIMA i molimo muške osobe sa sela u dobi od 20 do 34 da ispune upitnik. Također, važno je da ste trenutno u vezi ili da ste unazad 5 godina imali barem jednu partnericu.
Link upitnika: http://goo.gl/forms/RrYosRmCgK
|
Ispunio sam, ali neka vam pitanja logicki potrazuju crno-bijele odgovore, stoga mislim da ste takva pitanja trebali izdvojiti i staviti u "da-ne" sekciju upitnika. Ovako ce ljudi odabirati medubrojeve, iako je pitanje postavljeno tako da potrazuje odgovr u vidu jedne od dvije krajnosti.
Takoder, posto trenutno nisam u vezi, problem je odgovarati na neka pitanja poput "planirate li buducnost sa svojom partnericom?" na temelju posljednje veze koja je zavrsena.
Problem je takoder bilo davanje odgovora na neka pitanja za ciji nam je odgovor potreban siri kontekst od onoga prisutnog u pitanju.
|
12.01.2015., 07:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2014.
|
Pozdrav svima! Potrebna mi je bilo kakva literatura o emocionalnim/psihičkim zlostavljačima, manipulatorima ili posesivcima (posebice o takvom ponašanju u vezama). Članci, knjige, internetski izvori, bilo što o toj tematici dolazi u obzir. Unaprijed hvala 
|
|
|
12.01.2015., 23:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2014.
|
Quote:
kašica kaže:
Pozdrav svima! Potrebna mi je bilo kakva literatura o emocionalnim/psihičkim zlostavljačima, manipulatorima ili posesivcima (posebice o takvom ponašanju u vezama). Članci, knjige, internetski izvori, bilo što o toj tematici dolazi u obzir. Unaprijed hvala 
|
Neću biti baš od neke pomoći, al' jesi probala guglati? 
Sumnjam da će ti netko ovdje linkati nešto što sama ne možeš pronaći. Osim toga, pogledaj u knjižnici, ako pretražuješ po ključnim riječima, dobit ćeš popis svih knjiga s tim temama. 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:59.
|
|
|
|