Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 11.06.2021., 10:06   #561
Ja tražil ponudu za Jumpy-a, da ne ujebem tepih, u ponudi je SAMO na šrafe. Kaj je i logični s obzirom da je kombi u pitanju. Putnički, al kombi. Pun kurac opreme i komoditeta, al ipak kombi ispod svega toga....
Old 15.06.2021., 08:12   #562
Da li je pametno stavljati kuku na benzinac obujma 1.2, 66kW? Koliki problem bi bio vući prikolicu sa teretom cca 500kg?
Horvat is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.06.2021., 08:41   #563
Pa kad natovariš auta sa 4 malo jača muža - to ti je 500 kg tereta. Dakle prazan auto + priksa ili pun auto - to ti je tu negdje.
Odgovori s citatom
Old 15.06.2021., 14:57   #564
Quote:
Horvat kaže: Pogledaj post
Da li je pametno stavljati kuku na benzinac obujma 1.2, 66kW? Koliki problem bi bio vući prikolicu sa teretom cca 500kg?
Problem je krenut
S takvim autima su ljudi prije kuce sagradili tak da bude prezivio bez neke frke ak se malo pripazi.
Racunaj da bude lamela i kocnica optetecenija neg inace tak da treba pripazit na promet malo.
Old 15.06.2021., 15:35   #565
Što bi rekao Drele u jednom uratku:

Bogmeč Franc tvoj Watburg, svaka čast .... to je prava limuzina
A kolike je taj građevnog materijala navlekel - pa za piramidu jednu!
Odgovori s citatom
Old 15.06.2021., 15:56   #566
Warburg je vec komad auta...kolki su s ficekima isli na more s kampicama pa su nekak dosli...
60ks je cist ok za povuc teret samo treba pripazit malo na promet okolo...u biti je veca frka vozit u rikverc neg sve drugo.
Old 15.06.2021., 15:57   #567
Quote:
Horvat kaže: Pogledaj post
Iz vlastitog iskustva, nemaš brige. Na 1.4 55 kw izdržao Clio 150 tkm, dovršio viksu na moru i prodan dalje. Jedino promijenjeni zadnji amortizeri propišali na 90 tkm. Često vukao 2-3 krkana i tonu tereta na duže ture, jedino se oprosti od brzinskih prosjeka i shvati da smetaš na uzbrdici.
mack1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.06.2021., 16:06   #568
...peglicom (560 kg, 4 x bubanj kočnice) sam vukao prikolicu i na njoj 500 kg kamena za stepenice.
Šlepo kumovog audija 80.
Išao preko velebita.
Stvar je u tome, da koristiš niže stupnjeve prijenosa i veće brojeve okretaja.
Najteže je stat, a drugo najteže je krenit' s' mjesta.
Ostalo je čipkin dim.
Kad kreneš, malo po malo dodaješ gas i postepeno povećavaš okretaje do 4 ili 4.5 tisuće, prebaciš u višu brzinu i opet tako.
Motor vrišti al' se podmazuje i hladi, nije opterećen, može tako bez problema.
Više mu smeta u petoj sa malo okretaja a puno gasa, tako nemoj jer mu to ne godi.
Ako je slab motorić, i ako osjetiš da dodavanje gasa ne uzrokuje ubrzanje, bolje prebaci u nižu brzinu.
Nije nikakav problem ako ne ide petom, vozi četvrtom, neće mu ništa bit za 100-200 km......

EDIT:
...e da, vozio i 7 vreća cementa u kabini.......da, stane to u peglicu, kad izvadiš sjedalo suvozača.....(onih starih od 50 kila, ne ovih današnjih.
sinisaplatz is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.10.2021., 09:35   #569
Što treba od papira za atestirat euro kuku? Izgubio sam negdje račun a nisam mogo odmah ugraditi, ili ako je potrebno ima li kakva alternativa?
Felix 3575 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.10.2021., 15:08   #570
jesi li pitao u stanici za tehnički?

Ja sam prije 4-5god montirao rabljenu kuku, morala je imati pločicu proizvođača i uputu za montažu.
Uputu sam našao kod trgovca (iako je bila rabljena). Drugo ništa nisu tražili.
baustelac99 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.10.2021., 20:01   #571
Ako sam dobro skonto ove oriđinale kuke imaju 2 vrste na vijke i na ključ?
Odgovori s citatom
Old 18.04.2023., 13:45   #572
Imate savjet di ugraditi kuku na Opel Astru K (Zagreb) i kolika bi bila cijena?
Old 18.04.2023., 14:00   #573
Ja moram ovaj tjedan kuku ugraditi. Traže samo pločicu i papire od kuke (naručena je nova preko intercars) tako da evo javim kako će to proći
Old 23.04.2023., 09:23   #574
Pretpostavljm da ces proci povoljnije nego sa si kupio kod nekog Hr trgovca/montera kuka ?
baustelac99 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.04.2023., 11:44   #575
Tu ti je veči problem elektrika od same montaže kuke jer ma današnjim autima več imaš predviđene rupe gdje se što šarafi. Više se budešnazafrkavao ako nije orginalna tipska instalacija sa istraživanjem koja je žica od čega i spajanjem elektronike.

Az Kerbi pisah ovo na forumu
kerbi is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.05.2023., 21:03   #576
Opel Astra K 2019.

Koliko OKVIRNO mogu očekivati da košta ugradnja kuke na Opel Astra K 2019.? Znači komplet, od samog materijala pa ruke pa tehnički i sve sve. Nemam nikakav dojam o cijeni pa zato čisto okvirno da znam ima li smisla razmišljati o tome.
Old 18.05.2023., 21:15   #577
Ja sam riješio, struju sam kupio utičnicu već sa kablom i shemom tako da sam to riješio za pol sata pipanja po žicama. Samo što mušterija još nije išla na atest

Btw na nekom novijem autu tako računaj 500-700eura

Ja sam ovo radio na Passatu B5 i dijelovi su koštali manje od 200eura i 2 sata posla...
Old 18.05.2023., 21:54   #578
Danas ispao budala. Sam pred sobom

Isprobavam Thule Euroclassic 903 Pro, idem za Split sljedeći petak pa vozim i vozila, i ne radi mi rikverc svjetlo na njemu. Kolko žarulja sam promjenil dok nisam skužil zakaj? Samo jednu, nažalost

A još tam nakon ugradnje padne mi na pamet da sam trebal tražit 13-pinsku utičnicu, umjesto Pokradistan standarda od 7 pinova.

No, pošto imam malu "doradu", kod stiskanja kočnice gase se gabaritke i/ili svjetla za registraciju, moram pitat za upgrejd. Pa bude na Thuleu sve radilo.

Inače, ugradnja, prije 2 godine, je došla 2500,00 mrtvih živina. Kuka na šrafe, druga se ne nudi za moj ormar.
Old 18.05.2023., 22:35   #579
Quote:
horrortatoo kaže: Pogledaj post
Koliko OKVIRNO mogu očekivati da košta ugradnja kuke na Opel Astra K 2019.? Znači komplet, od samog materijala pa ruke pa tehnički i sve sve. Nemam nikakav dojam o cijeni pa zato čisto okvirno da znam ima li smisla razmišljati o tome.
Ajde se raspitaj ŠTO SVE treba izmjenit s kukom da nebi bilo iznenađenja kasnije.
Odgovori s citatom
Old 19.05.2023., 22:37   #580
Quote:
CDRW kaže: Pogledaj post
Ajde se raspitaj ŠTO SVE treba izmjenit s kukom da nebi bilo iznenađenja kasnije.
kuka i svi limovi - 200e (intercars najjeftnija ima i skupljih)
modul struje 130e (nije potrebno kodiranje unutar auta jer mislim da krade signal od štopova, a napajanje ima direktno s akumulatora)
i taj posao mozda 100-200eura..

taman se eto moze uklopiti u 500e + 30eura atest..
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:11.