Natrag   Forum.hr > Društvo > Povijest

Povijest Politička, društvena, kulturna, univerzalna povijest.
Podforumi: Vojna povijest i tehnologija, Domovinski rat

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 12.04.2014., 15:50   #561
Quote:
Veliki Despot kaže: Pogledaj post
Hrvat na slovenskom znaci brdjanin, tumacenje iz DAI "onaj koji ima puno zemlje" je pogresan i netacan, da bi to znao trebao bi da citas malo vise relevantne istoricare a ne forume
Tu SANU mitomaniju ostavi za kurir i slične portale
forumas ja is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2014., 15:55   #562
Quote:
forumas ja kaže: Pogledaj post
Tu SANU mitomaniju ostavi za kurir i slične portale
Prema legendi Hrvati su se doselili pod vodstvom petero braće (Klukas, Lobel, Muhlo, Kosjenac i Hrvat) i dvije sestre (Tuga i Buga), pa je moguće da od jednog od braće koji se zvao Hrvat potječe i ime za narod Hrvati; osim te legende postoji i vrlo vjerojatna teorija s kojom se slaže večina povijesničara a po kojoj su plemena Hrvata koji su obitavali na brdovitom ozemlju Karpata u Bijeloj Hrvatskoj između Krakova u Poljskoj i Lavova u Ukrajini bili nazvani Hrbati ili Hrvati od strane slavenskih plemena u močvarnim nizinama po riječi "hrbat" koja u staroslavenskom znači vrhovi brijega odnosno brđani.
Veliki Despot is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2014., 16:03   #563
Quote:
DJ_Bobo kaže: Pogledaj post
...Zato kažem, nije bitno za nas šta naše ime znači na latinskom, staroturskom, hebrejskom, kineskom... bitno je ime od kuda smo došli, dakle kao što sam rekao - izvorni temelj. Jer smo po tom jeziku dobili ime, a ne po nekom tamo potpuno drugom jeziku, pobogu.
Tu si potpuno u pravu. Treba traziti korjene imena u povjesnim izvorima doticnog naroda. Kakvog smisla ima traziti znacenje Srbin ili Hrvat na japanskom? Danas je gotovo univerzalno prihvacena teorija da su nekadasnji Hrvati bili iranskog podrijetla. Ne bi li bilo logicno traziti znacenje tog imena na staro-iranskom, t.j. avestanskom jeziku.

Za Srbe znamo samo da se je naziv "sorab" javio tek u vrijeme avarske drzave u srednjoj Europi. Znamo da su tamo postojala slavenska plemena sa slavenskim imenima kao Ljutici, Bodrici i sl. Sorabi je ocito egzonim. Nemamo nikakvih dokaza da su nekakvi Sorabi dojasili iz istocne Europe, znaci ime se je javilo tek za vrijeme avarske drzave. Nije li logocno da se pitamo sto to ime znaci na avarskom jeziku?
Ako u Hrvatskoj postoji toponom "Velebit", da li cemo se pitati sto to znaci na kineskom ili na hrvatskom jeziku?
Dilberth is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2014., 16:08   #564
Quote:
Prema legendi Hrvati su se doselili pod vodstvom petero braće (Klukas, Lobel, Muhlo, Kosjenac i Hrvat) i dvije sestre (Tuga i Buga), pa je moguće da od jednog od braće koji se zvao Hrvat potječe i ime za narod Hrvati; osim te legende postoji i vrlo vjerojatna teorija s kojom se slaže večina povijesničara a po kojoj su plemena Hrvata koji su obitavali na brdovitom ozemlju Karpata u Bijeloj Hrvatskoj između Krakova u Poljskoj i Lavova u Ukrajini bili nazvani Hrbati ili Hrvati od strane slavenskih plemena u močvarnim nizinama po riječi "hrbat" koja u staroslavenskom znači vrhovi brijega odnosno brđani.
Opet lažeš ovo"odosno brđani" si dodao. Lijepo piše da znaći vrhovi brijega.
forumas ja is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2014., 16:13   #565
Quote:
Opet lažeš ovo"odosno brđani" si dodao. Lijepo piše da znaći vrhovi brijega.
hahahaha jel ti citas,znaci stanovnici brdskih delova u odnosu na nizinu gde su bili poljani, znaci brdjani,valjda za toliko mozes shvatiti.
Veliki Despot is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2014., 16:18   #566
Quote:
hahahaha jel ti citas,znaci stanovnici brdskih delova u odnosu na nizinu gde su bili poljani, znaci brdjani,valjda za toliko mozes shvatiti.
Lagao si , daj izvor gdje to piše što si napisao osim na ovom forumu gdje si dodao "odnosno brđani". I napusti temu i nađu život.

A za tzv Srbe kako god okreneš uvijek dobiješ isto rob, sluga
forumas ja is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2014., 16:23   #567
Quote:
Dilberth kaže: Pogledaj post
Tu si potpuno u pravu. Treba traziti korjene imena u povjesnim izvorima doticnog naroda. Kakvog smisla ima traziti znacenje Srbin ili Hrvat na japanskom? Danas je gotovo univerzalno prihvacena teorija da su nekadasnji Hrvati bili iranskog podrijetla. Ne bi li bilo logicno traziti znacenje tog imena na staro-iranskom, t.j. avestanskom jeziku.

Za Srbe znamo samo da se je naziv "sorab" javio tek u vrijeme avarske drzave u srednjoj Europi. Znamo da su tamo postojala slavenska plemena sa slavenskim imenima kao Ljutici, Bodrici i sl. Sorabi je ocito egzonim. Nemamo nikakvih dokaza da su nekakvi Sorabi dojasili iz istocne Europe, znaci ime se je javilo tek za vrijeme avarske drzave. Nije li logocno da se pitamo sto to ime znaci na avarskom jeziku?
Ako u Hrvatskoj postoji toponom "Velebit", da li cemo se pitati sto to znaci na kineskom ili na hrvatskom jeziku?
Dokle ces visee da iznosis lazi? ja jos uvek od tebe nisam video nijedan jedini dokaz za ovo sto pises,nijedan jedini izvor,nijedan jedini link da vidimo ko je kada i da li je neko ikada nesto slicno napisao?
Avari dolaze u VI veku u Evropi Serby ili Sorbi od II-IV veka,jel ti znas uopste gde su bili Avari a gde su Luzicki Srbi?

Evo mapa da ti docaram i srusim snove,vreme kad je Avarski kaganat bio najveci,vidi gde je a vidi gde su Sorbi http://www.euratlas.net/history/euro...Northwest.html

Zadnje uređivanje Veliki Despot : 12.04.2014. at 16:46.
Veliki Despot is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2014., 16:27   #568
Evo malo vise o knjizi
Velikaya Horvatiya (Aleksander Mayorov, 2006.): monografija o kasnoantičkom carstvu pontskih Iranohrvata

Майоров А. В. Великая Хорватия: этногенез и ранняя ис-
тория славян Прикарпатского региона. СПб.: Издательство
Санкт-Петербургского университета, 2006. 209 с.

http://history.spbu.ru/userfiles/RA_Recensii_2011_1.pdf
forumas ja is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2014., 17:25   #569
Quote:
Dokle ces visee da iznosis lazi? ja jos uvek od tebe nisam video nijedan jedini dokaz za ovo sto pises,nijedan jedini izvor,nijedan jedini link da vidimo ko je kada i da li je neko ikada nesto slicno napisao?
Avari dolaze u VI veku u Evropi Serby ili Sorbi od II-IV veka,jel ti znas uopste gde su bili Avari a gde su Luzicki Srbi?

Evo mapa da ti docaram i srusim snove,vreme kad je Avarski kaganat bio najveci,vidi gde je a vidi gde su Sorbi http://www.euratlas.net/history/euro...Northwest.html
http://s155239215.onlinehome.us/turk...20AvariaR1.gif
Dilberth is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2014., 17:44   #570
bravo
600.
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...East_Roman.jpg

650.
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...around_650.jpg

800.
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...around_800.gif
Veliki Despot is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2014., 17:47   #571
opet Servia opet područje robova

„Serbs“ in the tongue of the Romans is the word for „slaves“ , whence the colluquial „serbula“ for menial shoes and „tzerboluianoi“ for those who wear cheap, shoddy footgear.
This name the „Serbs“ acguired from their being slaves of the emperor of the Romans

http://postimg.org/image/71hqbgggb/
forumas ja is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2014., 17:55   #572
Mapa Europe 1100 godine

euroatlas

http://mapsof.net/map/europe-map-1100
forumas ja is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2014., 17:56   #573
Quote:
opet Servia opet područje robova

„Serbs“ in the tongue of the Romans is the word for „slaves“ , whence the colluquial „serbula“ for menial shoes and „tzerboluianoi“ for those who wear cheap, shoddy footgear.
This name the „Serbs“ acguired from their being slaves of the emperor of the Romans

http://postimg.org/image/71hqbgggb/
Ti bas zelis da dobijes ban,mozgu Servia je latinizirani oblik od imena Srbija kao i Serbia cccc
Veliki Despot is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2014., 17:59   #574
Quote:
Ti bas zelis da dobijes ban,mozgu Servia je latinizirani oblik od imena Srbija kao i Serbia cccc
Je li ti umeš da čitaš? Pogledaj naslov teme. Trolaš ili misliš da su Srbi dio Hrvata pa bi tu nešto kao sudjelovao u raspravi?

Vidi idu kobre. Ko bre? Kobre! Ko bre? Kobre! Ko bre? ....
mozak_free is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2014., 18:00   #575
Quote:
Naravno Servi-robovi sluge kao sto pise i u DAI, i o kakvoj Srbiji ti pričaš kad ona nastaje u 19 stoljeću
forumas ja is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2014., 18:02   #576
Quote:
mozak_free kaže: Pogledaj post
Je li ti umeš da čitaš? Pogledaj naslov teme. Trolaš ili misliš da su Srbi dio Hrvata pa tu nešto kao sudjelovao u raspravi?

Vidi idu kobre. Ko bre? Kobre! Ko bre? Kobre! Ko bre? ....
wow kakav vic
Ne znam sta hoces od mene pogledaj pokretaca ove teme sta pise,i ove ostale pa se njemu obrati,ja samo odgovaram na budalastine
Veliki Despot is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2014., 18:03   #577
Quote:
Naravno Servi-robovi sluge kao sto pise i u DAI, i o kakvoj Srbiji ti pričaš kad ona nastaje u 19 stolječu
trolcicu slabe su ti provokacije
Veliki Despot is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2014., 18:06   #578
Quote:
wow kakav vic
Ne znam sta hoces od mene pogledaj pokretaca ove teme sta pise,i ove ostale pa se njemu obrati,ja samo odgovaram na budalastine
Trolaš i spamaš temu. To je i cilj.

Velikaja Horvatija Velikaja Horvatija Velikaja Horvatija Velikaja Horvatija

Ne pomaže ni Stojanović ni bezvezno mantranje. I Rusi su Ustaše. I Ukrajinci, i Poljaci i Česi i svi oni vide Hrvate, sve sami ustaše.
mozak_free is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2014., 18:06   #579
Iz ove mape 1100 se moze sve iscitati

Mapa Europe 1100 godine

euroatlas

http://mapsof.net/map/europe-map-1100
forumas ja is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2014., 18:11   #580
Quote:
mozak_free kaže: Pogledaj post
Trolaš i spamaš temu. To je i cilj.

Velikaja Horvatija Velikaja Horvatija Velikaja Horvatija Velikaja Horvatija

Ne pomaže ni Stojanović ni bezvezno mantranje. I Rusi su Ustaše. I Ukrajinci, i Poljaci i Česi i svi oni vide Hrvate, sve sami ustaše.
Meni su ti tzv Srbi postali totalno smiješni po svim .hr portalima trolaju da su svi tzv Srbi , Srbi prije ameba , a svi svjetski stručnjaci od Londona do Vladivostoka ih demantiiraju svi vide Hrvate , jedino SANU ne vidi. Sad ili su u cijelom svijetu budale ili su ovi SANU budale. Ipak mislim da je ovo drugo . Sad na popis Vatikan, Austrija, Njemačka, SAD, Poljska dodaju i Rusiju zavera protiv "nebeskog naroda" stvarno im je teško i teški kompleksi ih pucaju.
forumas ja is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:24.