Kokošinjac Nesuvisle i chaterske teme |
|
|
07.04.2025., 09:07
|
|
The Crone
Registracija: Dec 2005.
|
Quote:
Pješčani sat kaže:
Lijekovi vjerojatno.
|
aha, toliko su jaki da ovise o uvozu antibiotika iz Kine i Indije. (edit: 2021 godine su vratili proizvodnju iz Kine i sada opet prave sami).Kada pogledaš i tablice na koje grupe bolesti se najviše ulaže u razvoj novih lijekova, malo toga je što ne spada u kategoriju metaboličkog sindroma.
Ni sama nisam znala, ali je lijepo vidjeti koliko jakih europskih proizvođača ima na europskom tržištu
I još nešto, nakon što su totalno razmrdali svoju FDA i nakon ekspresnog odobravanja Pfizer cjepiva, baš i nisu neka garancija kvalitete. Da jesu ne bi im toliko prehrambenih proizvoda bilo izvan europskih normi i onemogućeno prodavati na eu tržištu.
|
07.04.2025., 09:14
|
|
VIP gošća
Registracija: Sep 2006.
|
Može biti ne znam kako smanjen udio prodaje lijekova, još uvijek se ide u Ameriku na liječenje, koje se ne može naći drugdje.
|
07.04.2025., 09:29
|
|
The Crone
Registracija: Dec 2005.
|
ako govorimo o raku istina je da jedino u tom sektoru drže primat i u razvoju lijekova i u novim protokolima i u eksperimentalnom liječenju, ali i to je pitanje kako će dalje biti pošto je većina tih trialova bila potpomognuta federalnim fondovima kojih sada nema.
Liječenje u USA, pogotovo ako se ide na neku od individualiziranih terapija za teške bolesti košta toliko puno novaca da si rijetko tko to može priuštiti, što smo vidjeli kada su se skupljali novci za bolesnu djecu.
Trialovi na području demencije i Alzheimera su ostali bez financiranja i pitanje je koliko će im trebati da se oporave.
|
07.04.2025., 09:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Američko, a ne mogu bez toga? Google i Apple.
Išla sam citati čiji je epson - japanski.
Ostalo mi stvarno ništa ne pada na pamet, a da je američko, a da ne mogu bez.
|
07.04.2025., 09:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2014.
|
Quote:
Kamill kaže:
Makake s kojom klopom hraniš mačka?
|
Purizon, njemačka neka marka.
Odlična mi je jer je mačak obožava jesti, nije skupa, a fakat je kvalitetna.
Ovaj mjesec sam za probu uzela Calibru, i psu i mački, i to im je ok.
E: sad si me natjerala na guglanje, jebemimmater, njemački brand je u američkom vlasništvu
Zato ovaj drugi nije, e pa mačak, ima da ti bude najdraži ikad 
|
07.04.2025., 11:00
|
|
pixie
Registracija: Nov 2013.
|
Google, Youtube, Pinterest. Doslovno nista drugo osim toga ni ne koristim, ali to koristim non stop.
|
|
|
07.04.2025., 11:09
|
|
VIP gošća
Registracija: Sep 2006.
|
Quote:
Donata kaže:
Trialovi na području demencije i Alzheimera su ostali bez financiranja i pitanje je koliko će im trebati da se oporave.
|
Čitala sam o ovome kad je krenulo.
Da, ne znam kako će sad izgledati istraživanja.
Zadnje što je došlo do mene je odluka nekih fakulteta da im ICE i tko već mogu ući na kampuse i dovesti studente, što se dotad nije smjelo. To je pak dovelo do toga da mnogi bivši studenti tih fakulteta prekidaju sa donacijama tim fakultetima, jer se ne slaže s njihovim stavovima.
Liječenje raka u Americi je naprednije nego bilo gdje drugdje, pa mi smo u RH skupljali pare i slali djecu tamo da spase živu glavu i na eksperimentalnim i neeksperimentalnim terapijama,
Quote:
Hazen kaže:
Google, Youtube, Pinterest. Doslovno nista drugo osim toga ni ne koristim, ali to koristim non stop.
|
Whatsapp?
Nastavno na uvođenje carina, Osvrnuo se i na svakodnevne proizvode poput kave. "Kad gledate da su Kolumbija, Vijetnam i Brazil pogođeni carinama, nemoguće je da to neće imati učinka na cijenu kave koju pijemo svaki dan", rekao je Kovač.
index
Makar ne znam zašto bi kava za EU poskupila ako Amerika stavlja carine.
|
07.04.2025., 11:16
|
|
Rolling with hedgehogs
Registracija: Oct 2007.
|
Moj ždere Happy Dog, čista švapska hrana. Ajfona ne bih ni da mi ga poklone, Coca Colu ne pijem, u mekdrek ne idem. Itd.
Jedino što bi mi falilo je šveps.  Pas mater, ni jedan tonik nije tako dobar. Jedino ima neki u Eurospinu koji je hajde ok, ali ga većinu vremena nema.
E da, i Netflix i Max.
|
07.04.2025., 11:36
|
|
larpurlartistična
Registracija: Dec 2008.
|
Quote:
makake kaže:
Imam u užem krugu ljude koji se bave autima, Tesla je uistinu baš jako veliko smeće što se tiče kvalitete izrade.
|
Aha, jer Tesla ima samo jedan model
Quote:
Ali tko baš voli poremećenog ketaminskog ovisnika valjda još uvijek razmatra kupnju te krntije
|
Zapravo ne, samo volim potrošiti manje a dobiti više, a bojkoti mi se čine ko idealna prilika za to.
Quote:
Zapravo uopće se ne mogu sjetiti nekog američkog superiornog proizvoda koji nema alternativu u svijetu.
|
Osim tehnoloških kompanija koje su već spomenute..
Ponuda suplemenata i dodataka hrani. Ne samo da je kvalitetnije i povoljnije, nego puno toga u bioiskoristivom obliku u Europi uopće nemreš naći.
Asics. Jednom kad obuješ nimbus, sve ostalo je tek sjena
Paula's Choice - top kozmetika bez suvišnih dodataka kojoj već više deset godina nisam našla pandan. Cerave, Deciem
Ovak na prvu 
|
|
|
07.04.2025., 11:38
|
|
Registrirani korisnik
|
Deciem je, koliko znam, kanadski?
|
07.04.2025., 11:39
|
|
larpurlartistična
Registracija: Dec 2008.
|
Ne, u vlasništvu Estee Lauder po novom
|
|
|
07.04.2025., 11:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
zanimljivo koje stvari su nam najbitnije.
pokusavam izbjeci novu kupnju koja ima veze s usa. najvise iz moralnih razloga, naravno da ne mislim da cu ja nesto promijeniti. tako sam npr. ("onomad") bojkotirala nike i adidas, nije bilo tesko.
volim apple, imam iphone, laptop si vise i tako ne mogu priustiti.
ovako napamet, najteze mi se odreci amazona (knjige, suplementi i prime delivery). jako sam smanjila narucivanje, sto mi je pomoglo u odvikavanju od "next day delivery" potrebe, ali i dalje cu tu i tamo nesto naruciti dok ne nadjem alternativu.
i iherb mi je "must have".
ima li vas jos koje kupujete fizicke knjige online? gdje?
|
|
|
07.04.2025., 11:46
|
|
ay joder
Registracija: Apr 2018.
|
Quote:
makake kaže:
E: sad si me natjerala na guglanje, jebemimmater, njemački brand je u američkom vlasništvu
Zato ovaj drugi nije, e pa mačak, ima da ti bude najdraži ikad 
|
Uvijek ima neki keč
Sretno s prebacivanjem mačka na drugu hranu.
Kod mene to ne ide jednostavno 
|
07.04.2025., 11:47
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
larlar kaže:
Ne, u vlasništvu Estee Lauder po novom
|
Nisam znala, ok, nw odričem se, osim ako cijene ne podivljaju.
Kindle sam su taman ljetos kupila novi, mirna sam 10 godina. 
|
07.04.2025., 11:51
|
|
Rolling with hedgehogs
|
Knjige skidam s jednog foruma u epubu, domaće, strane... Volim knjige na papiru, ali nemam više mjesta. Pa se fizičkim knjigama počastim tu i tamo, kad naiđem na nešto vrijedno imanja. Po web shopovima antikvarijata se nekad nađe prave cvebe. 
|
07.04.2025., 12:06
|
|
Registrirani korisnik
|
Koji? Vk ili ima još neki?
|
07.04.2025., 12:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2014.
|
Quote:
Kamill kaže:
Uvijek ima neki keč
Sretno s prebacivanjem mačka na drugu hranu.
Kod mene to ne ide jednostavno 
|
Ma, ovaj svako malo dobije nešto drugo. Tipa zaboravim naručiti pa mu uzmem nešto u marketu, pa málo kod naručivanja šaram po markama, uvijek je nešto na akciji, tako sam došla i do jedne i do druge
Krenuli smo s Britom od kojeg je prdio ko prase i tako smo krenuli eksperimentirati. Osim jedne vrste koju je odbio načisto i pomirisati, ostale su mu sve ok, sve jede. Tako da mu je bolje da ne sere sad
Ne koristim suplemente, u životu ništa nisam naručila s iherba, kozmetika mi je korejska i europska...ono, ja stvarno stvarno mogu bez američkih proizvoda
Ostaje mi samo Google, koji se također srozava u kvaliteti iz godine u godinu i da imam alternativu, rado bih ju upogonila.
|
07.04.2025., 12:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
Zaboravili ste booking i airbnb 
|
|
|
07.04.2025., 12:25
|
|
Rolling with hedgehogs
|
Quote:
Andra kaže:
Koji? Vk ili ima još neki?
|
Za forum pitaš?
|
07.04.2025., 12:28
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
shtefy kaže:
Za forum pitaš?
|
Da.
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:19.
|
|
|
|