Interijeri Unutrašnja ljepota. |
|
|
03.01.2024., 11:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
Pozdrav,
Imam problem sa perilicom posuđa stariji model. Negdje gubi kontakt i u normalnom položaju zatvorenih vratq ne radi. Kad zaglavim prekidač vrata i otvorim vrata do pola, onda počne normalno raditi sa otvorenim vratima do pola i više. Ako počnem zatvarati vrata prestane raditi.
Šta bi mogao biti problem?
|
|
|
03.01.2024., 12:49
|
|
tiki
Registracija: Mar 2006.
|
Meni smrdi na ostecene zice na pregibu vrata.
|
|
|
03.01.2024., 15:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
Tako je, žica na pregibu vrata je bila puknuta.
Imam još jedan problem. Radi se o bravi vrata. Prekidač na vratima šteka, nekad uhvati nekad ne. Nešto se izlizalo i kad zatvorima vrata ne dihta najbolje, i vidim da malo vode prolazi kroz gumu na gornjem dijelu vrata. Vrata imaju sistem kad se zatvore da neka plastika fiksna na perilici sa okruglim krajem aktivira prekidač u vratima. Čini mi se da bi taj mehanizam trebao privući vrata jače, ali neznam kako.
|
|
|
06.01.2024., 01:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2008.
|
Pozdrav
Perilica whirpool Lympia 2008 god mi curi na spoju izmjenjivaca i magistrale.Kanalici u magistrali cisceni pred 1,5 god tako da nije bilo puno kamenca sada, ocisceni svi kanali, i dalje curi i to na prvom kanalu onom koji ide preko senzora protoka vode.Jednostavno digne gumicu iz lezista, druge dve se ne podignu
Dali je moguce da je pritisak jaci nego sto bi trebao biti pa probija preko gumice i sto bi moglo biti zasluzno za to?

Hvala
Zadnje uređivanje mo black : 06.01.2024. at 01:24.
Reason: Update
|
|
|
08.01.2024., 23:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Pozdrav,
imam perilicu posuđa Blomberg GVN9480E7 iz 2014 godine. Naravno perilica ne radi.
U prozorčiću programa prikazuje "0" dok na displeju stoji poruka 1:Ft.
Dakle skidao sam nepovratni ventil, otvorio sam pumpu vode, niti jedno dugme ne čini nikakvu razliku koliko god ga držao pritisnutim. Skidao sam tiskanu pločicu, otpajao konektore.
Da li je netko imao išta slično?
|
|
|
20.01.2024., 12:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2023.
|
Pozdrav,
Molio bih pomoć. U pitanju je perilica rublja LGF4WV508S1 stara tri godine.
Od nedavno perilica prilikom uzimanja vode ispušta čudan zvuk. Zna li netko u čemu je problem? Očistio sam sve filtere uključujući i onaj na elektromagnetskom ventilu ali nije pomoglo.
https://www.youtube.com/shorts/3CgH0luobz4
|
|
|
12.03.2024., 18:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2010.
|
Pozdrav,
Imam perilicu elektrolux esi5201lox. Problem sa njom je sto pri pranju blokira u jednom modu i ne prebaci na slijedeci, cini mi se pri pranju stalno vrti prskalice i prska vodu. Tako moze raditi cijeli dan dok je ne prekinemo. Je li problem sa elektronikom ili neki senzor ne odradi svoje i ne prebaci je na slijedecu fazu pranja.
Unaprijed hvala na odgovorima.
|
|
|
02.06.2024., 20:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
Gorenje perilica suđa, program pranja se produžio, pere cijelu noć…zna li netko u čemu bi mogao biti problem?
|
|
|
23.07.2024., 19:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2007.
|
Pozdrav, imam suđericu Candy brava već 2 godine i kod svakog pranja se negdje na sredini ciklusa čuje zujanje/cviljenje pumpe dok pere posuđe, to traje nekih pola minute do minutu i onda prestane.
Jel to pumpa pri kraju ili je neki drugi problem?
|
|
|
08.08.2024., 09:47
|
|
dlucoratvijanuropestaluk
Registracija: May 2008.
|
Candy ugradbena perilica - curi voda!?
Imam ugradbenu perilicu Candy. Duž cijelog spoja bočne desne stranice i podnožja curi voda kad mašina krene s primanjem vode. U tijeku pranja pomalo kaplje. Zvati majstora ili ne?
|
|
|
01.09.2024., 02:17
|
|
c'est la vie
Registracija: Dec 2003.
|
Ja SAM NAJJEFTINIJU (45CM USKU) PERILICU CANDY KUPIO evo sad gledam mailove i forum, 2017-e.
Koristim recimo dva puta tjedno u prosjeku, mozda nekad i manje.
Tu na forumu su mi nesti popovali, ja sma je gasio kad god sam se sjetio u fazi sušenja - jer to susenje tka i tak nema smisla uvijek mi se zadrzi vode na vrhu starih salica i js nekih stvari, opet sve bude vlazno, onda ja iskljucim u fazi susenja, malo prodrmam da voda iscuri sa vrha posudja samo se osuši.
Ti neki strucnjaci s foruma sumiu popovali kao da to nema smisla a nijedan nije napisao nijedan argument zasto nema smisla - i kako to da , po njima, nema uštede struje (ne kuzim kak nema, kad ja iskljucim perilicu u fazi susenja ona vise ne zuji i ne radi to sto vec radi u fazi susenja poojma ja nemma ali znam da trosi struju. )
e sad znam i prat neke gluposti u njoj poput tipkovnica za laptope polovnh, mozda je i to doprinjelo da se pumpa sjebe jer us neki sitni dijelovi usli.
Perilica je uglavno radila vise manje OK sve do prjelaza 2022/2023 tad je prvi putprocurila, prilikom korištenja.
Majstor mi je ja misli uzeo 500kn, kao, zamijenio pumpu, i procurila je prilikom prvog sljedeceg koristenja. Onda ju je opet uzeo , vratio, i radila je ok do neki dan.
Kada je procurila je jedne noci a da je taj dan tj tu noc nisma ni koristio (MALO ME TO sjeblao JER JE OTISLO I ISPOD KUHINJSKOG ELEMENTA PA SAM MICUCI ELEMENT DA OBRISEM SJEBo ODVOD I TAK DALJE, sad je i to u kvaru nikak nastelat da ne curi. Pa MORO PONOVO silikonirat itd)
Uglavnom, perilica bila iskljucena, otvorena vrata, nakupilo se vode i u njoj, dosta, ali je na curilo jamislim odozdo preko vrata
I cim sam zatvorio vrata, pocela je ispumpavat vodu - dal se to aktivirao akvastop sistem?=? jer perilica je bila iskljucena, nisma je ukljucivao , smao sam zatvorio vrata.
PITANJE: ja sad ne znam, sta je bolje. Imam na istu vodu/slavinu spojenu ives masinu i perilicu sudja. Jel bolje svaki put odvrtat zavrtat slavinu (vec je stara i vec vidim da cu je tako brzo morat mijenjat).
Jer sjecma se da mi je i jedan poznanik imao tako poplavu jer mu je popustila neka brtva na vecs masini.
Drugo, iako je tak periolica jeftinjara, izgleda da ima aquastop sistem. Ali on funkcionira jel tako samo kadaq su ztatvorena vrata (citraj gore)
I sad ne kuzim, ovo pred godinu u i osam mjeseci kad je bio zadnji kvar, tad je uvijek procurila dok je radila, i onda je pumpa procurila.
Sad je procurila kad niej radila. To bi onda bio neki drugi kvar?
I najbitnje, isplati li se to popravljati ili da kupujem novu?
I da li da zavrćem tu slavinu svaki put i odvrćem prije korištenja?
Ili koja je najjeftinija 45cm samostojeca da i ma pouzdan aquastop?
PS: Da malo sam guglao i izgelda da to nema veze sa aquastopom
2) to je inace ova perilica https://tehno-mag.hr/candy-cdph-1l94...proizvod-6307/ i u bviti nigdje se i ne spominje aquastop
|
|
|
01.09.2024., 02:23
|
|
c'est la vie
Registracija: Dec 2003.
|
Evo gledam ima perilica sa aquastopom samostojecih Candy 329 € Beko 330 € Candy 339 €, Gorenje 350,
šta je bolje?
Gorneje ima jamstvo 5 godina a ostela 2+ 3 god ma sta to znacilo
|
|
|
16.09.2024., 09:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Pitanje, ne mogu saznati koja je tvrdoća vode u Zagrebu, Oko Trešnjevke/centar/Cibona?
|
27.10.2024., 11:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2012.
|
Imam jedan zanimljiv problemčić s mašinom za suđe Blomberg GVN 1380.
Naime mašina s vremena na vrijeme neće da ispusti vodu i to samo na određenim programima i temperaturama, ali i to nije svaki put.
Zamijenio sam pumpu i ništa ista situacija pokrenem program npr. 70 stepeni do prvog izbacivanja vode, krene s izbacivanjem nakon toga tišina i muk jedno 1-2 minute i počne primati novu vodu iako nije svu vodu ispraznila (provjerio voda unutra). Znači nije do pumpe za vodu...
Prekiem program - resetujem mašinu/program pokrenem ponovo isti. Nakon što na početku isprazni vodu koja je ostala - uredno sve, krene u isti program kao prethodni i kod prvog izbacivanja uredno izbaci vodu 
Nakon uspješnog izbacivanja vode jedno 1-2 ne uzima vodu i onda nakon te 1-2 minute počene uzimati vodu (kao i gore s problemom) i nastavlja dalje pranje do kraja bez ikakvih problema (nisam primjetio da stane kod nekog drugog pražnjenja i punjenja).
Ono što sam još primjetio je da se ovo ćešće dešava na programima visoke temperature 70 stepeni tj. onima koji imaju zagrijavanje vode u pred pranju, dok je to na 55 stepeni vrlo rijetko ili nikako (nema zagrijavanje vode u pred pranju - hladno pranje).
Nije pumpa, nije začepljeno ništa, filteri čisti, neka ideja?
|
|
|
16.02.2025., 15:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2012.
|
Pozdrav svima, kupila sam novi perilicu Candy brava. Sve ok radi, no dok ne perilica ugašena, pojave se dvije crtice na led ekranu. To nije nikakva greška, ne postoji u uputama takvo što. I nije uvijek ista kombinacija crtica. Čudno...serviser je rekao poslati candyju upit jer se on s time nije susreo, a mene baš to kopka.
|
|
|
25.03.2025., 17:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
Nakon programa pranja perilice sa sredstvom za pranje dočekalo nas je krasno iznenađenje - uočili smo poklopac od spremnika za sol odšarafljen unutar perilice.
Ne znamo kako je do toga došlo, ali se nekako sjećam da to može biti dosta veliki problem i da je povezano s onim drugim spremnikom (ionskim izmjenjivačem). Voda nam je inače izrazito tvrda, ali soli u spremniku ima još cca. 2 cm po cijeloj površini.
Kako se manifestiraju problemi uzrokovani oštećenim izmjenjivačem? (Samo zamućeno posuđe uz eventualno slani "okus" ili ima još nešto)?
Kako utvrditi je li nastala neka šteta i koliko je zapravo nastradao izmjenjivač? Što nam je dalje činiti?
|
|
|
09.04.2025., 20:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
Jedva sam odšarafila čep za sol (javilo je da više nema pa sam trebala staviti). Kad sam odšarafila na čepu je bilo nešto smeđe crveno kao neka otopljena hrđa. Oprala sam, stavila prati suđe. Na bijeloj cjediljci za limun vidim da ima malo crvenih mrlja.
Ponovno sam otvorila čep za sol, opet ima tog smeđeg, kao i okolo otvora za sol. Kao da sam prala suđe u bolonjezu 
Kako se riješiti toga??
|
|
|
11.04.2025., 09:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
Zna li tko?  hvala!
|
|
|
11.04.2025., 21:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2008.
|
[mention]mali grizzly [/mention] ima znanje i iskustvo rjesavanja problema na daljinu
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
21.04.2025., 11:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2009.
|
Pozdrav ekipi,opisati cu problem pa ako netko ima ideju / iskustvo sta bi moglo biti i sta da radim..
Perilica suda bosch 5 g. ,u nekoliko navrata unazad 6 mj na kraju pranja javi se greska E04. Opere solidno ,ali onda kad se to javi ne grije i ne osusi sude. Dan dva bude ta greska i onda nastavi normalno. I sad pocetkom 4mj greska je trajala cca tjedan dana ,i zovem servis, oni dodu isto stave prati i javi tu gresku. Stave grijac na dijagnoatiku on kaze da je ok. Ali zovu centralu servisa i oni kazu greska grijaca. Ako nije grijac onda je elektronika. I prvo ce kao zamjeniti grijac (150 eur)pa ako nije to onda elektroniku (200-220 eur). Uglavnom dok cekam grijac meni je perilca opet proradila ,tj grije i susi dva dana za redom. I sad ne znam sta raditi ,mjenjati grijac a on radi.. kako cu znati dali je masina ok. Da ga je imao odmah kod sebe jos ajde ali ovako ne znam sta.. nije pod garancijom i moram platiti.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 10:13.
|
|
|
|