Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH |
|
|
13.12.2024., 20:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
Quote:
yolyet kaže:
Sad znamo zašto ste bili tako glasni kada je došao Turudić. Znali ste da je sposoban mnogo toga iskopati.
|
gftuutuuuiug
da, da bi mogao sakriti, baciti u rezač papira, oteti istragu od EU i sve slične svinjarije
|
13.12.2024., 20:29
|
|
Neregistrirani korisnik
Registracija: Jan 2011.
|
Quote:
Adam kaže:
Dobro kažeš. To su opća mjesta oporbe za parlamentarne izbore. Ali druže, ti si aktualni predsjednik, tražiš promjene, a predsjednik si 5 godina. Aha, sad ćeš, u novom mandatu.
Na prvu i meni je to lijepo zvučalo. A besmislice zapravo.
|
Isti taj ZM 2019.
Quote:
Govoreći o izbornim programima, Milanović je rekao kako je on „svjestan ograničenja predsjedničke funkcije, a da " drugi u programima pričaju bajke, gluposti laži, obećavaju stvari za koje znaju da ih sigurno nikada neće provesti i to je HDZ“.
|
Mislim općenito je cijela ta kampanja (sve) basmislena. Jedino čime bi se trebali baviti je vanjska politika, obrana gdje postoje kakve takve ovlasti.
Ostalo je lajanje na mjesec.
|
|
|
13.12.2024., 21:38
|
|
Korisnik malo ON puno OFF
Registracija: Feb 2021.
|
Quote:
Cuka kaže:
Ako je točna informacija da je ova zadnja priča u zastari koji je smisao tih izvida osim političkih poena??
|
Od nekud je procurila informacija da u Hrvatskoj kriminalne radnje ne mogu stupiti u zastaru.
|
13.12.2024., 21:42
|
|
jel te baca
Registracija: Dec 2002.
|
Quote:
yolyet kaže:
Od nekud je procurila informacija da u Hrvatskoj kriminalne radnje ne mogu stupiti u zastaru.
|
U to ti baš nisam siguran a ti???
|
13.12.2024., 22:06
|
|
|
Quote:
Cuka kaže:
U to ti baš nisam siguran a ti???
|
Ne mogu tvrditi, mislim da je to rekao jedan Nobilo ili Oluić poznati pravnik. Još jednom: Nisam siguran,
|
13.12.2024., 23:56
|
|
You shall not pass
Registracija: Jan 2010.
|
Quote:
yolyet kaže:
Ne mogu tvrditi, mislim da je to rekao jedan Nobilo ili Oluić poznati pravnik. Još jednom: Nisam siguran,
|
Pojedine vrste kriminala ne idu u zastaru (ratni zločini, genocid, terorizam, mislim da neke vrste gospodarskog kriminala).
Recimo ono što je Dragan Primorac napravio sa stanom je kriminal, ali je otišlo u zastaru.
|
|
|
14.12.2024., 01:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2020.
|
Quote:
Gargamell kaže:
|
To nije bezvezni HDZ-ovski članak koji pljuje po Milanoviću, već Indexov koji potpisuje Ilko Ćimić  koji je zaslužan za otkrivanje mnogih afera ponajviše naravno HDZ-ovih, kao i za smjene ministara.
Podsjetio me na najveću svinjariju ever koju je pokušala Milanovićeva vlada, točnije Siniša Hajdaš Dončić, kada je htio dati u koncesiju Hrvatske autoceste na 50 godina. Borio se i rukama i nogama za to. To je bio pokušaj u rangu Sanaderove prodaje Ine Mađarima. I da nije bilo onog sindikalca Mijata Stanića  koji je digao opću frku, autoceste bi za siću plus proviziju Dončiću završile u francuskim rukama.
A gle, autoceste su nam ostale u 100% vlasništvu, HAC i država nisu propali, HAC lijepo posluje s dobiti i uredno otplaćuje kredit. Dončić je ipak uspio dati Francuzima zračnu luku FT. I sada vodi SDP. Da pobijedi SDP, on je vjerojatni premijer.
Nisam ničiji navijač, svi su političari isti i glupo vam je navijanje, vaši kradu, ne vaši kradu više. Kradu i jedni i drugi. Prilika čini lopova. Realno, ako imaš jedan mandat u 20 godina, koliko si stigao ukrasti?
Da, zato Zoran Milanović. Ne vjerujem ni njemu, ali bar neće žmiriti kad ovi drugi kradu.
|
|
|
14.12.2024., 01:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2010.
|
Quote:
dje-CAk kaže:
Što je on to kao predsjednik dosad radio po tom pitanju i što je uopće mogao, i što će to raditi ako opet bude izabran? Mislim, jasno mi je signaliziranje problema u državi, ali on je 5 godina bio predsjednik i to se već sve dogodilo, on sve i da je htio nije to nikako spriječio, a niti će u sljedećih 5 godina... jesu li poruke na njegovim plakatima jeftini populizam?
|
KOMPLETNO politicko djelovanje je jeftini populizam.
Manji porezi, manja drzava, efikasnija drzava, to su univerzalna rjesenja.
Ravno 0 (NULA) politickih aktera to zastupa, odnosno ima konkretna rjesnja.
Naravno, nema ih niti iz razloga jer se to 90% ljudi ne bi svidjelo.
Prema tome apsolutno svi odreda si populisti, u vecoj ili manjoj mjeri.
Trenutno dva jedina bitna aktera su HDZ (model ustrojstva talijanske mafijaske organizacije) i SDP, apsolutno dokazani kao nesposobni.
U tome mozda bolje da imamo populizam, a u pozadini potezi se nekako vuku inercijom birokracije i onih neeksponiranih koji nekog vraga razumiju.
|
|
|
14.12.2024., 08:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2023.
|
Quote:
Bijesna domaćica kaže:
Da, zato Zoran Milanović.
Ne vjerujem ni njemu, ali bar neće žmiriti kad ovi drugi kradu.
|
Ali hoće kad njegovi kradu?
|
|
|
14.12.2024., 08:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2023.
|
Quote:
stegaNo1 kaže:
Trenutno dva jedina bitna aktera su HDZ (model ustrojstva talijanske mafijaske organizacije) i SDP, apsolutno dokazani kao nesposobni.
U tome mozda bolje da imamo populizam, a u pozadini potezi se nekako vuku inercijom birokracije i onih neeksponiranih koji nekog vraga razumiju.
|
Ako i uzmemo da je kleptomanija == kriminal, gledam ovako:
- s jedne strane imamo HDZ - kriminal
- s druge strane imamo oporbu - nesposobnost
U takvoj situaciji ću birati da me vodi kriminalac. Prvo - voli sebe i nastoji preživjeti, što bolje može. Drugo - da bi nešo ukrao mora organizirati tako da zaista ima nešto za ukrasti.
Nesposoban će me odvesti u provaliju, a ako nekako i uspijemo preživjeti, umrijet ćemo od gladi (kao što nas je Milanović držao još godinama u krizi nakon što s su se "svi" već davno izvukli).
|
|
|
14.12.2024., 08:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2009.
|
A oporba je nesposobna jer ti je to objasnio Plenković na Dnevniku...
|
|
14.12.2024., 09:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2014.
|
Quote:
Lord Byron kaže:
A oporba je nesposobna jer ti je to objasnio Plenković na Dnevniku...
|
Ne, rezultati dva zadnja parlamentarna ciklusa.
|
14.12.2024., 09:16
|
|
∞
|
Quote:
SveJeOkej2 kaže:
Ako i uzmemo da je kleptomanija == kriminal, gledam ovako:
- s jedne strane imamo HDZ - kriminal
- s druge strane imamo oporbu - nesposobnost
U takvoj situaciji ću birati da me vodi kriminalac. Prvo - voli sebe i nastoji preživjeti, što bolje može. Drugo - da bi nešo ukrao mora organizirati tako da zaista ima nešto za ukrasti.
Nesposoban će me odvesti u provaliju, a ako nekako i uspijemo preživjeti, umrijet ćemo od gladi (kao što nas je Milanović držao još godinama u krizi nakon što s su se "svi" već davno izvukli).
|
Svatko bira prema sebi i svom kućnom odgoju. 
Lopov ostaje lopov. 
|
|
|
14.12.2024., 09:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2020.
|
Quote:
SveJeOkej2 kaže:
Ali hoće kad njegovi kradu?
|
Da, naravno, Milanović žmiri kad njegovi kradu. Spomenula sam Hajdaša Dončića, uhapšenog direktora Janafa Dragana Kovačevića je on postavio 2013. i prijatelj mu je, radilo se o sličnoj stvari kao kod Beroša.
Besmislica je vjerovati političarima, "davati povjerenje". Gdje god postoji mogućnost da se mazne lova, ne treba se čuditi ako se mazne. Da nekom vjerujem na temelju plakata i onog što priča, kakav mu je kućni odgoj... Glupost, kajgod. Prilika i nužda čini lopova.
Zato sustav mora biti transparentan i pod nadzorom. Pa se neće Plenković čuditi, o bože, pa kako me je iznevjerio... Izborom Turudića sustav nadzora je sasvim prestao funkcionirati, mada nije ni prije funkcionirao. Samo sad se DORH koristi kao sredstvo s jedne strane spašavanja svojih, s druge blaćenja tuđih. Ostaje još jedino predsjednik. Ovaj ima opak jezik. Bar nešto.
|
|
|
14.12.2024., 10:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2009.
|
Quote:
Pamparello kaže:
|
Po tvojoj "logici", treba ukinuti izbore jer je oporba "dokazala da je nesposobna" tako što je izgubila dva posljednja izbora.
|
|
14.12.2024., 10:51
|
|
Ⓡ
Registracija: May 2015.
|
Quote:
Pamparello kaže:
|
Kažu neki (što je diskutabilno) da je za takav rezultta SDPa odgovoran ni manje ni više ZM
Međutim njemu će taj potez možda baš koristiti na ovim izborima, odnosno zato ima visok rejting.
I on se prezentira kao brana od previše Plenkovića-hadezea. Zato će i dobiti izbore unaprijed.
|
|
|
14.12.2024., 13:55
|
|
|
Milanović će dobiti ove izbore jer mnogi glasaći kao i većina članova SDP-a u SDP-u ne vide respektabilnu stranku i Milanović je jedini koji barem priča ako nije u stanju nešto korisno napraviti.
Po reakciji mnogih, Milanović vodi jer zna dobro zajebati, a mi smo takvi glasači da to cijenimo, još gore, Plenković nasjeda na njegove zajebe.
Ovaj igrokaz od politike me podsjeća na političku utrku u kojoj učesnici nemaju ideju kako i što napraviti i onda ostalim trkačima podmeću klipove da ne budu bolji od njih.
Pitaš li prosječnog glasača reći će ti da je to legitimno jer politika nije sport.
|
14.12.2024., 14:00
|
|
Registrirani korisnik
|
Milanović pametno zasad vodi kampanju. Priča minimalno i pušta Primorca da blebeće, a on svakom izjavom pada sve niže.
Milanović dozirano izleti s pokojim jakim sloganom i to je to.
To mu je dovoljno. On ionako kampanju vodi na onoj: zadnja crta obrane od krimosa i sam zbog toga će mu većina njegovih i dat glas.
|
|
|
14.12.2024., 14:11
|
|
Sebastian Vettel
Registracija: Apr 2008.
|
Quote:
yolyet kaže:
Stvarno zanimljiva logika. Ne bi rekao da je samo jedan ministar, mnogo je novca zamračeno za vrijeme Zorana, ali Zoran zna sakriti, a Andrej nastoji da se lopovima sudi.
|
Aha, Andrej nastoji samo su mu očito službe katastrofalno spore i loše  možda i preko nekoliko desetaka puta lošije od izbora ministara.
Jer ono koje li je objašnjenje da Andrej eto lovi korupciju i kriminalce samo mu treba deset godina da bar krenu u izvide oko Ostojića...
tom brzinom će bilo kojeg lopova ulovit kad konkretno ?
Mislim kriminalca mimo HDZ-a di nije tak lako doć do dokaza,
HDZ-ovce mu je ipak lakše ulovit jer mu oni valjda dođu samoincijativno na ispovjed pa kažu "Šefe krao sam to i to, kazni me kazni..."
Ne vidim koje bi bilo drugo objašnjenje da eto lovi samo ove iz HDZ-a, a za SDP-ove ministre mu treba preko 10 godina da se krene u izvide...
|
|
|
14.12.2024., 14:51
|
|
∞
|
Pa i Turudić je Milanovićev dečko kojeg je podmetnuo neiskusnom Plenkoviću.
A on je progutao mamac k'o somina. 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:55.
|
|
|
|