Natrag   Forum.hr > Društvo > Lijepa naša

Lijepa naša Gradovi i sela Hrvatske - Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Babina Greda...

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 07.04.2019., 16:24   #41
Quote:
spalatina-nyc kaže: Pogledaj post
A da Biljeznica robija K mozes narucit ovde :mig :

https://www.index.hr/magazin/clanak/...a/2029642.aspx
ajme puno hvala
Quote:
Hesteg kaže: Pogledaj post
A kakva je nova Bakra?
Kako neces saznat za suside, morat ce te neko pitat cukar ili sol karepovac ni ne smrdi vise. Ja tamo blizu radim pa ne osjecam vec dugo nista. Ono kad su radili je bilo za izrigat.
E znam sve. Ja se stim ljudima ne mogu nikako uklopit.

Da cita. Ja.sam uziva u tome. Nela svinjogojstvo i ostali. Kad sam bia mal to je izlazilo i gusta san citat robija. Vidis bas bi moga to potrazit negdi.
Da, nema na Marjan. I ja sam mislia trcat al cu morat kucni jbt jesi li ti zenski ja?
necu, necu, iman namjeru nabavit ovakav otirac

A bakra, dobro posluje i uvik puna...novi vlasnik se zbilja potrudio...zamjerka na fumar koji kad lozi na drva, usmrdi robu na teraci
nela, pa piple d smajling fejs, sjecam se najdraze price, stari cijelo vrijeme robiju drza prodike kako ne smi rec necu jer je to nepristojno i da ce ga nabit ako bude drzak...ne sjecam se detalja ali nasa mu je kasicu prasicu sa lovom i stari ga zica lovu, opalija mu socijalno emotivnu pricu i kaze" os mi posudit pare robi"? a robi njemu, ocu kurac
evo spalatina nas spasila..
Ahaha, a ocito smo slicni kad smo ovisni o seratoninu , bizi, najgore se pustit, sport me drzi zivom i veselom
Gorgo is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2019., 16:38   #42
Quote:
Gorgo kaže: Pogledaj post
ajme puno hvala

necu, necu, iman namjeru nabavit ovakav otirac

A bakra, dobro posluje i uvik puna...novi vlasnik se zbilja potrudio...zamjerka na fumar koji kad lozi na drva, usmrdi robu na teraci
nela, pa piple d smajling fejs, sjecam se najdraze price, stari cijelo vrijeme robiju drza prodike kako ne smi rec necu jer je to nepristojno i da ce ga nabit ako bude drzak...ne sjecam se detalja ali nasa mu je kasicu prasicu sa lovom i stari ga zica lovu, opalija mu socijalno emotivnu pricu i kaze" os mi posudit pare robi"? a robi njemu, ocu kurac
evo spalatina nas spasila..
Ahaha, a ocito smo slicni kad smo ovisni o seratoninu , bizi, najgore se pustit, sport me drzi zivom i veselom
super je tapetic. Ja imam welcome al moga bi ga zaminit
E jbg, zato ne valja zivit kraj restorana. Uvik to mora smrdit.
E vidis bas cu uzet. Tnx spalatina. Nisam to stvarno dugo cita. Di si se ti toga sitila
Ko je pisa uopce robija? Ja mislim da je taj lik umra cak.
E tako je i meni. I kad nista ne treniram 10 dana onda se osjecam nekako trulo. Bude me sram samog sebe
Hesteg is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2019., 16:55   #43
Quote:
super je tapetic. Ja imam welcome al moga bi ga zaminit
E jbg, zato ne valja zivit kraj restorana. Uvik to mora smrdit.
E vidis bas cu uzet. Tnx spalatina. Nisam to stvarno dugo cita. Di si se ti toga sitila
Ko je pisa uopce robija? Ja mislim da je taj lik umra cak.
E tako je i meni. I kad nista ne treniram 10 dana onda se osjecam nekako trulo. Bude me sram samog sebe
ma super je ali skup, jos se mislim ocu li ga uzet...ali ima super poruku za parazite sa secerom i soli
viktor ivancic..evo ti o njemu, vidim ziv je https://bs.wikipedia.org/wiki/Viktor_Ivan%C4%8Di%C4%87

Preraste to u ovisnost i kad pauziras imas osjecaj krivnje (bar ja), tromosti i nezadovoljstva...ali bolje to nego lokat ili pusit.
Sreca misic pamti pa se brzo vrati u formu. E kad smo vec na ovoj temi, dalmatinci su najbolji sportasi
Gorgo is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2019., 17:24   #44
Quote:
ma super je ali skup, jos se mislim ocu li ga uzet...ali ima super poruku za parazite sa secerom i soli
viktor ivancic..evo ti o njemu, vidim ziv je https://bs.wikipedia.org/wiki/Viktor_Ivan%C4%8Di%C4%87

Preraste to u ovisnost i kad pauziras imas osjecaj krivnje (bar ja), tromosti i nezadovoljstva...ali bolje to nego lokat ili pusit.
Sreca misic pamti pa se brzo vrati u formu. E kad smo vec na ovoj temi, dalmatinci su najbolji sportasi
Mozda ima u ikei jeftiniji.
Duhovit lik taj Viktor triba je to nastavit pisat.

E pa tocno to. Bas je ovisnost. I ne mozes vise propustat trening nikako. Ja se bas lose osjecam kad ne mogu par dana.
Jesu, kad su uglavnom visoki i muski i zenske. Jesi i ti visoka?
Hesteg is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2019., 17:47   #45
Quote:
Mozda ima u ikei jeftiniji.
Duhovit lik taj Viktor triba je to nastavit pisat.

E pa tocno to. Bas je ovisnost. I ne mozes vise propustat trening nikako. Ja se bas lose osjecam kad ne mogu par dana.
Jesu, kad su uglavnom visoki i muski i zenske. Jesi i ti visoka?
Proguglam jos par trgovina.
Ne znam da je bas do visine, jednom mi je trener rekao da se sportasi dijele na one koji imaju atleticarske sklonosti i oni koji su superiorniji u vjezbama snage, a da je vrhunski spotras ako ima oboje, a tu dominiraju dalmatinci.
Ja sam 172, zlatna sredina
Ajme iden trenirat, vec je 6...
Gorgo is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2019., 17:51   #46
Quote:
Proguglam jos par trgovina.
Ne znam da je bas do visine, jednom mi je trener rekao da se sportasi dijele na one koji imaju atleticarske sklonosti i oni koji su superiorniji u vjezbama snage, a da je vrhunski spotras ako ima oboje, a tu dominiraju dalmatinci.
Ja sam 172, zlatna sredina
Ajme iden trenirat, vec je 6...
Da. Ti kad gledas na tako malu regiju zapravo koliko je doslo vrhunskih svjetskih sportasa. Stvarno cudo. I to u razlicitim sportovima.
Je to je taman za zensku
Aj treniraj. I ja cu brzo
Hesteg is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2019., 11:29   #47
https://www.slobodnadalmacija.hr/dal...ih-nesporazuma

nabijem im adrenalinski park. Sjebali su cilu šumu i sad još treba gradit žičare po Marjanu
Hesteg is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.04.2019., 15:27   #48
Težak grad. Rođen sam u njemu i volim ga, ali prevladava malograđanština, primitivizam, nekultura i divljaštvo. Tužno je sve to promatrati, pogotovo je tužno promatrati lokalne idiote koji se hvale navedenim značajkama jer misle da je to tobože nekakva "duša" ili "dišpet". Jednako su krivi i "pravi" splićani i doseljenici. Ne znam kako riješiti problem Splita, ali nadam se da će vrijeme učiniti svoje i da će se barem do neke mjere civilizirati. U međuvremenu, treba se okružiti konstruktivnim i pametnim ljudima i stvoriti nekakvu oazu koja će poslužiti kao zaštita protiv toksične okoline. Uvjeren sam da svatko tko voli ovaj grad i ima IQ iznad 90 ne može uživati u ovakvom stanju.
Old 11.04.2019., 16:23   #49
Quote:
Teolog kaže: Pogledaj post
Težak grad. Rođen sam u njemu i volim ga, ali prevladava malograđanština, primitivizam, nekultura i divljaštvo.
Da, od početka devedesetih je tako.
Old 11.04.2019., 16:36   #50
Teolog odlicno napisano...
Old 11.04.2019., 16:47   #51
Quote:
Teolog kaže: Pogledaj post
Težak grad. Rođen sam u njemu i volim ga, ali prevladava malograđanština, primitivizam, nekultura i divljaštvo. Tužno je sve to promatrati, pogotovo je tužno promatrati lokalne idiote koji se hvale navedenim značajkama jer misle da je to tobože nekakva "duša" ili "dišpet". Jednako su krivi i "pravi" splićani i doseljenici. Ne znam kako riješiti problem Splita, ali nadam se da će vrijeme učiniti svoje i da će se barem do neke mjere civilizirati. U međuvremenu, treba se okružiti konstruktivnim i pametnim ljudima i stvoriti nekakvu oazu koja će poslužiti kao zaštita protiv toksične okoline. Uvjeren sam da svatko tko voli ovaj grad i ima IQ iznad 90 ne može uživati u ovakvom stanju.
Stvarno odličan post, kratko, precizno sve objašnjeno.
Meni je Split tak drag grad ali sve što si naveo jednostavno upropasti uživanje, sa Zagrebom je slično tužno je promatrati.
emanuel shiver is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2019., 13:48   #52
Zelio bih preseliti u Splitu, trenutno zivim i radim u Sarajevu kao programer. Jako mi se svidio sad kad sam bio za 1.maj i ozbiljno razmisljam o stalnom prelasku, pa bih volio cuti neka misljenja. Hvala
slamd64 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2019., 15:16   #53
Quote:
slamd64 kaže: Pogledaj post
Zelio bih preseliti u Splitu, trenutno zivim i radim u Sarajevu kao programer. Jako mi se svidio sad kad sam bio za 1.maj i ozbiljno razmisljam o stalnom prelasku, pa bih volio cuti neka misljenja. Hvala
Imaš gore malo o Splitu od drugih forumaša, ja se jedino mogu složiti s njima težak je grad,mentalitet je očajan i stalno neki vrag puše i nosi sve živo.
Gužve ljeti da ne govorim, trenutno sad rade na 3-4 mjesta u gradu ne znaju se ni organizirat. Ali opet sve ovisi o pojedincu, ali nemoj se obeshrabrit sto su drugi napisali a i ja. Nadam se da ti nisam ubio dojam.
Tyr1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2019., 02:10   #54
Quote:
slamd64 kaže: Pogledaj post
Ako se bavis programiranjem, u Splitu ces bez problema naci posao. Po mom skromnom misljenju IT industrija u gradu je vrlo dobra s tendencijom da postane odlicna.

A sto se tice Splita i Splicana, zivio sam dosta dugo u Splitu i u Zagrebu te nesto kratko u Rijeci i neke sustinske razlike izmedju ljudi koji zive u tim gradovima i nisam bas primijetio.
Najveci problem u Splitu, za razliku od drugih gradova u HR, je naci stan. Cijene najma su otisle u nebo. Stanovi u sirem centru se ljeti iznajmljuju turistima tako da krajem svibnja moras iselit. Opcenito, najmodavci su se poprilicno razbahatili. Rjesenje je trazit stan van centra Splita, u Solinu ili Kastelima, a i za to ce ti trebat dosta srece.
Paha Laps is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.05.2019., 20:08   #55
Bok svima,

Može li se kraj aerodroma ostaviti auto na više dana? Ako je besplatno, bilo bi super. Ako ne, nije mi jasno gdje se može platiti za višednevni parking. Hvala na odgovoru!
Old 13.05.2019., 20:56   #56
Prekoputa aerodroma se parking ne placa i mos ostavit auto koliko hoces...
Odgovori s citatom
Old 19.05.2019., 22:29   #57
Poznajem i sjever i jug Hrvatske. U Splitu sam zivio 16 godina. Slazem se s vecinom toga vec napisano na forumu o glavnim manama splitskog drustva. Izuzev opce poznatih vlaja, nekvaliteta Splicana se ocituje i u drugom sloju drustva. Mislim na hohstaplere koji sebe etiketiraju kao "gradske" Splicane, kao barijeru da se odvoje od vlaja. Vecina takvih su povrsni materijalisti (a tako i uce svoju djecu). Taj rang ljudi seze od doktorcica do kojekakvih nebitnih novinarcica s nasljedjenim stanom u nekom boljem kvartu. U katolickom Splitu, ponasanje i sustav vrijednosti je obrnut naspram onog kakav se pripovijeda u crkvi.

U osnovnim skolama je vrlo popularno pitanje medju vrsnjacima bilo "Kol'ko ti stan ima kvadrata?" A u srednjoj se predje na dokazivanje s apartmanima i autima. To govori o znacaju materijalnog u Splicana.

U Splitu nema pravog dzira. Dzikani, alternativci, metalci.. svi su prilicno slicni, ustvari su sustinski isti ispod svojih tankih kamuflaza. Ima zanimljivih ljudi i drugacijih (u pravom smislu te rijeci) ali takve je vec tesko naci.
Iz iskustva bih rekao da su zreli sportasi mozda najzdraviji krug ljudi Splita.

Gradanska kultura je skroz osiromasila u Splitu. Rozga, Stavros i Seve i dalje pune dvorane. Kerum je broj jedan izbor. Negiranje velikana kao sta je Vasko Lipovac. Sve vise knjizara se zatvara u zamjenu za kafice. Grad nesto zivne kroz turisticku sezonu, tada ima i film festivala i nesto gradskih izlozbi ali to je to. Mislim da selo kao Durdjevac ima bolji kulturni program i organizaciju od Splita.

Pozitivne strana Splicana je sta su drustveni, zivotni i ako naucis s njima, znaju biti stvarno ok.

Sjever Hrvatske je nesto drugaciji. Kao sto je netko vec spomenuo na forumu (klasicni odnos sjevera i juga) Ali kad izbacis dalmatinsku buku, divljastvo, cmizdravost i dramatiziranje, ni nema neke razlike.
KakaoPakao is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.09.2019., 12:55   #58
Vidim da tema nije dugo otvarana ali trebala bih pomoć od ljudi koji žive u Splitu ili okolici. Uglavnom tražim jednog dečka, ima 27 godina, živi u Splitu ili okolici, znam da ima 3 sestre (jedna je časna sestra u italiji, ako se u međuvremenu nije makla od tamo). Znam da je otišao radit u njemačku (možda ko profesor il nesto slično) rođen je 28.02. Znam da njegovi iznajmljuju sobe o da imaju i neko imanje na selu negdje oko Splita. Veliki je fan tita i voli kumrovec 😂😂 zove se Krunoslav prezime neznam ali nadam se da ga netko od forumasa zna pa da mi pomogne da stupim u kontakt s njim...
Kazuplava is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.10.2019., 19:30   #59
Quote:
KakaoPakao kaže: Pogledaj post
Izuzev opce poznatih vlaja, nekvaliteta Splicana se ocituje i u drugom sloju drustva. Mislim na hohstaplere koji sebe etiketiraju kao "gradske" Splicane, kao barijeru da se odvoje od vlaja. Vecina takvih su povrsni materijalisti (a tako i uce svoju djecu). Taj rang ljudi seze od doktorcica do kojekakvih nebitnih novinarcica s nasljedjenim stanom u nekom boljem kvartu..
Odlicno receno. Kao Splicanka, apsolutno se slazem da je problem itekako i u tzv. i samozvanim splitskim intelektualcima koji u zadnjih 30 godina totalnog unistenja ovog grada, kulturno, moralno, ekonomski - nisu napravili nista da ga zastite. Zasto? Zato jer su nacelno isti ko i Vlaji kojima sve spocitavaju, prodali bi se za drzavnu penziju, uhljebnicka mjesta po gradskim sluzbama i sl.

Uzasno mi fali moj grad u kojem ne zivim vec 17 godina, jer mislim da je potencijal bio golem. Ljudi vani nisu vjerovali da je grad od jedva 200,000 stanovnika nekad imao nekoliko odlicnih festivala, umjetnickih udruga, sportskih klubova. To se danas sve osulo, isto kao sto se moja generacija iz gimnazije rasula po svijetu. Mislim da ih je tek negdje desetak ostalo u Splitu, jer su im roditelji "rijesili poslove", s par iznimki koji zivotare jer nisu mogli napustiti roditelje i sl. Ako netko ima neki dobar projekt, svi ce se urotit protiv tebe da ti to ne uspije. Jer zasto bi, kad ni njima nije. A tu je i "sta ti mislis, ko si ti" - jedna od omiljenih splitskih parola.

Splicani su generalno grozni snobovi, jako je bitno koje cvike nosis, rebe, borsu, cipele, ne mozes na kavu na rivu bez zadnjeg ajfona. Isto tako oblace i svoju djecu, makar se zaduzili do grla, nema "polovno". Glavno je koga znas, "ko ti je sta rijesia" i kako si guzicar jer ti se "bas namistilo" sve da lova kapa, a ne moras prstom mrdnit. Taj aspekt Splita mi ne fali ni najmanje i glavni je razlog zasto ne zelim da mi dijete tamo odrasta.

S druge strane, ne mogu ne spomenuti da sam najzanimljivije ljude u citavom zivotu (a proputovala sam ohoho i zivjela u 3 druge zemlje) upoznala upravo u Splitu. I danas mi se cini da je kao sredina dosta prijemciv za razne "nove ideje" i subkulture, ali zbog seljoberskog mentaliteta od toga nikad necemo imati koristi, nazalost.
Old 29.10.2019., 14:36   #60
JAsam bio ovo ljeto u SPlitu.

Bio sam u nekih recimo 7, 8 razlicitih ducana.

Ajme majko.

Uzas.
Kad hoda ljua prodavacica ducanom ima da joj se svi micu.
Jer ona nosi nesto u rukama.
Radi zena.

Zazivaju jedna drugu s jednog kraja ducana na drugi.

Nemaju pojma kako kasa radi.

Jos se zale kupcima kako su im promijenili program i da ona nista ne zna na tom novom programu.

Na kasi prodavacacia sortia cijene gdje bi kupc trebali slagat robu prije nego im prodavacica naplati.

I tako ona nsamo nemoj mi tu stavit stvari.

I cijeli red se iza slozio, ona sortira.
I svi moraju robu drzat u rukama jer ona sortira cijene, odnosno one stoje poslagane i cekaju da ih se ona opet uhvati, a uhvatit ce ih se opet kad nestanu kupci.
Backpacker is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:59.