Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika

Politika Najstariji zanat na svijetu
Podforumi: Lokalni izbori 2025., Politička scena, Europska unija, Svijet, Blisko politici, Rat u Ukrajini

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 21.03.2019., 12:48   #41
Quote:
lukarak kaže: Pogledaj post
??

A da ga proba zagrliti?

Sta sve necu procitati tu.
I ja sam tako mislila.

Onda je jedan balavi idiot u školi preko puta moje kuće iz pizdarije izišao kroz krovni prozor i hodao po simsu širine 15 cm. Na visini od dobrih 15-ak m, a ispod njega asfaltirani parking. Kad je kroz drugi prozor ušao, dočekala ga je dežurna nastavnica i odvalila mu šamar iz sve snage. Onda se počela tresti i doslovno se samo skljokala na pod. Itekako je razumijem. Ti misli koji god klinac hoćeš.
Old 21.03.2019., 13:29   #42
Quote:
shtefy kaže: Pogledaj post
I ja sam tako mislila.

Onda je jedan balavi idiot u školi preko puta moje kuće iz pizdarije izišao kroz krovni prozor i hodao po simsu širine 15 cm. Na visini od dobrih 15-ak m, a ispod njega asfaltirani parking. Kad je kroz drugi prozor ušao, dočekala ga je dežurna nastavnica i odvalila mu šamar iz sve snage. Onda se počela tresti i doslovno se samo skljokala na pod. Itekako je razumijem. Ti misli koji god klinac hoćeš.
Nekima nasilje nikad nije opravdano, a drugima nikad nije opravdano - osim.
ZloPrase is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2019., 13:57   #43
Quote:
ZloPrase kaže: Pogledaj post
Kao što rekoh - puca mi ćuna tko što misli. Mišljenje je zna se kao što. Tvoje vrijedi isto kao i moje. E sad, ja svoje mišljenje bar pokušam objasniti, a neki samo seru po suprotnom. I još si zabriju da je to argument za njihovo mišljenje. Hau jes nou. Ali samo se ti zabavi...
Old 21.03.2019., 14:04   #44
Quote:
Ima takve "Nisam rasist, ali...." ekipe.

Za

jedan dobar klipić:

https://youtu.be/D9yzL7BgIrI?t=66
lukarak is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2019., 14:46   #45
Quote:
Znaš, s čovjekom koji namjerno sve izvrće je glupo uopće pokušavati razumno i uljudno razgovarati.

Imala sam na umu (stvarnu) situaciju kad dijete ne razmišljajući dovede sebe u životnu opasnost, sve dobro prođe, ali ga mater od mješavine panike, straha, olakšanja i čega sve ne ošamari. Ošamariti nekoga u svađi, jer ne možeš kontrolirati frustraciju, a ne želiš otići od te osobe je kretenizam.
jedna mala digresija.

Ja drzim da je "siba iz raja izasla" i da je povremeno udaranje djece...naravno kontrolirano i iskljucivo iz odgojnih motiva dobra stvar i da je rijec gotovo o nuznosti koju jedan od roditelja mora preuzeti na sebe.

Mnogi se naravno nece sloziti da ovom dogmom ali drzim da je dovoljan dokaz ispravnosti cinjencia da je prestankom te prakse nastala cijela jedna generacija idiota (nesto o cemu vec duze vrijeme prica ekipa iz obrazovanja ) i da ce se u skladu taj dobri obicaj prije ili kasnije morati vratiti natrag.

dakle..raditi razliku izmedju odgoja djece i medjusonog mlacenja partnera.
Old 21.03.2019., 15:14   #46
Quote:
u prolazu kaže: Pogledaj post
jedna mala digresija.

Ja drzim da je "siba iz raja izasla" i da je povremeno udaranje djece...naravno kontrolirano i iskljucivo iz odgojnih motiva dobra stvar i da je rijec gotovo o nuznosti koju jedan od roditelja mora preuzeti na sebe.

Mnogi se naravno nece sloziti da ovom dogmom ali drzim da je dovoljan dokaz ispravnosti cinjencia da je prestankom te prakse nastala cijela jedna generacija idiota (nesto o cemu vec duze vrijeme prica ekipa iz obrazovanja ) i da ce se u skladu taj dobri obicaj prije ili kasnije morati vratiti natrag.

dakle..raditi razliku izmedju odgoja djece i medjusonog mlacenja partnera.
To je tvoje mišljenje. Mm je imao oca koji je smatrao da je šiba iz raja izašla. Šteta što on ne želi napisati svoje mišljenje na forumu.

Što se tiče "generacije idiota", tako ih uglavnom karakteriziraju ljudi koji su zabrijali da bi djeca trebala biti njemački ovčari. Onako, fućneš, a oni u stavu mirno.

Da mm ikad udari našu kćer, garantiram da bi je gledao samo preko ceste. Srećom, i on tako misli.
Old 22.03.2019., 07:38   #47
Quote:
To je tvoje mišljenje. Mm je imao oca koji je smatrao da je šiba iz raja izašla. Šteta što on ne želi napisati svoje mišljenje na forumu.

Što se tiče "generacije idiota", tako ih uglavnom karakteriziraju ljudi koji su zabrijali da bi djeca trebala biti njemački ovčari. Onako, fućneš, a oni u stavu mirno.

Da mm ikad udari našu kćer, garantiram da bi je gledao samo preko ceste. Srećom, i on tako misli.
Ovo si napisala
Quote:
Imala sam na umu (stvarnu) situaciju kad dijete ne razmišljajući dovede sebe u životnu opasnost, sve dobro prođe, ali ga mater od mješavine panike, straha, olakšanja i čega sve ne ošamari.
pa pitam važi li to i za oca jer pišeš kako bi tvoju kćer mm gledao samo preko ulice kad bi je ošamario.

Ono dogovorimo se pa recimo kako je nasilje bilo koje vrste prema bilo kome nedopustivo ali budimo svjesni da će nekome nekad neki šamar sjest na lice u nekim prilično specifičnim situacijama kao možda na žalost jedini način da se nešto na vrijeme zaustavi.
Old 22.03.2019., 08:12   #48
Quote:
Cuka kaže: Pogledaj post
Ovo si napisala pa pitam važi li to i za oca jer pišeš kako bi tvoju kćer mm gledao samo preko ulice kad bi je ošamario.

Ono dogovorimo se pa recimo kako je nasilje bilo koje vrste prema bilo kome nedopustivo ali budimo svjesni da će nekome nekad neki šamar sjest na lice u nekim prilično specifičnim situacijama kao možda na žalost jedini način da se nešto na vrijeme zaustavi.
Možda sam se nespretno izrazila, ali mislim da je iz prethodnih postova bilo jasno što hoću reći. Dakle, spomenula sam po život opasnu situaciju (znam za nekoliko sličnih) u kojima bi šamar bio samo panična reakcija. I to mogu razumjeti. Nisam napisala da bih ja tako reagirala (jer nemam pojma, srećom), nisam napisala čak ni da opravdavam, napisala sam da to mogu razumjeti.

Šamar ili bilo kakav udarac u odgojne svrhe ili kao reakcija na frustraciju zbog svađe ili neke "obične" gluposti koju netko napravi (npr. dijete napuca loptu i razbije prozor) mi je neprihvatljiv.

Dakle da, ti si to formulirao spretnije od mene, ali da je netko htio razumjeti, razumio bi.
Old 22.03.2019., 10:29   #49
Kad osoba upotrebljava skraćenice za bračnog druga (mm umjesto moj muž ili moj suprug), sve ti je jasno..

Interesantno, nikada nisam vidio muškarca da za svoju suprugu piše mž..
Knosos is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.03.2019., 11:16   #50
Quote:
Knosos kaže: Pogledaj post
Kad osoba upotrebljava skraćenice za bračnog druga (mm umjesto moj muž ili moj suprug), sve ti je jasno..

Interesantno, nikada nisam vidio muškarca da za svoju suprugu piše mž..
Meni nije jasno. Možeš mi pojasniti?
Old 25.03.2019., 08:36   #51
Samo debil može udarati svoje dijete i to koristiti kao odgojnu mjeru. Ako ne znaš drugačije riješiti problem, to samo govori koliko si intelektualno jadan.
vknez is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.03.2019., 09:50   #52
Quote:
Da mm ikad udari našu kćer, garantiram da bi je gledao samo preko ceste.
Prvo, što ako kaže da se uspaničio?

Drugo, ima li - osim panike - i drugih subjektivnih mentalnih stanja koja opravdavaju šamaranje, i tko to određuje?
ZloPrase is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.03.2019., 10:25   #53
Quote:
Prvo, što ako kaže da se uspaničio?

Drugo, ima li - osim panike - i drugih subjektivnih mentalnih stanja koja opravdavaju šamaranje, i tko to određuje?
Prvo: pitanje je jedino u svrhu provokacije. Ili smatraš cijeli ženski rod glupačama. Hipotetski, dijete loptom razbije prozor i dobije šamar. Kako misliš paniku uklopiti u tu priču (a da ima veze s mozgom)?

Drugo: ja sam pisala i dovoljno puta napomenula da je to MOJE mišljenje. Koji dio te rečenice nisi u stanju shvatiti?
Old 25.03.2019., 10:47   #54
Quote:
Prvo: pitanje je jedino u svrhu provokacije. Ili smatraš cijeli ženski rod glupačama. Hipotetski, dijete loptom razbije prozor i dobije šamar. Kako misliš paniku uklopiti u tu priču (a da ima veze s mozgom)?
U tvom primjeru je dječak, "balavi idiot", hodao po krovu i zaradilo opravdani šamar. Da je u identičnoj situaciji bila djevojčica i dobila identični šamar od učitelja muškarca?

Quote:
Drugo: ja sam pisala i dovoljno puta napomenula da je to MOJE mišljenje. Koji dio te rečenice nisi u stanju shvatiti?
Tvoje mišljenje je kontradiktorno.

Opravdano ti je kad nastavnica flisne dječaka jer se uspaničila, ali otac "ako ikad" udari tvoju (i svoju, valjda) kćer - dakle i ako je hodala po krovu, i ako je zapalila kuću, i ako je digla naftnu rafineriju u zrak, *ikad* - "garantiraš da bi je gledao samo preko ceste".
ZloPrase is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.03.2019., 12:00   #55
Quote:
U tvom primjeru je dječak, "balavi idiot", hodao po krovu i zaradilo opravdani šamar. Da je u identičnoj situaciji bila djevojčica i dobila identični šamar od učitelja muškarca?

Za razliku od tebe, postoje ljudi koji druge ljude ne cijene po onome što imaju između nogu i koji duboko vjeruju da muškarci i žene pripadaju istoj biološkoj vrsti.

Quote:
Tvoje mišljenje je kontradiktorno.

Meni nije.

Quote:
Opravdano ti je kad nastavnica flisne dječaka jer se uspaničila, ali otac "ako ikad" udari tvoju (i svoju, valjda) kćer - dakle i ako je hodala po krovu, i ako je zapalila kuću, i ako je digla naftnu rafineriju u zrak, *ikad* - "garantiraš da bi je gledao samo preko ceste".
Sereš kvake samo radi flejmanja i da bi sve izokrenuo na muško - ženske odnose.

Ako moja kći bude ikad hodala po krovu, onaj tko je taj trenutak osgovoran za nju - profesor, profesorica, otac, tetka, slučajni prolaznik Marsovac i sa pimpekom i vaginom istovremeno, štogod - shvatit ću (ne opravdati) ako je ošamare. Ostalo naprosto nije vrijedno odgovora.

A sad mi lijepo ideš na ignore jer mi je pun kufer tvog zaseravanja svake teme podjebavanjem žena za spolnu diskriminaciju. Moj dobronamjerni savjet je da je Psihologija nekoliko pdf-a niže.
Old 25.03.2019., 13:38   #56
Quote:
Ako moja kći bude ikad hodala po krovu, onaj tko je taj trenutak osgovoran za nju - profesor, profesorica, otac, tetka, slučajni prolaznik Marsovac i sa pimpekom i vaginom istovremeno, štogod - shvatit ću (ne opravdati) ako je ošamare.
Eto, jel to bilo teško reći.
Stavila si si nogu u usta kad si ocu zaprijetila s "ako ikad".

Ostali ad homini i strawmeni su posve suvišni.
ZloPrase is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.03.2019., 13:50   #57
Quote:
Eto, jel to bilo teško reći.
Stavila si si nogu u usta kad si ocu zaprijetila s "ako ikad".

Ostali ad homini i strawmeni su posve suvišni.
ne budi tako zločesto prase jer ne razumiješ. neka djeca zaslužuju šamar. njena ne.
Old 25.03.2019., 14:34   #58
Quote:
all_or_nothing kaže: Pogledaj post
ne budi tako zločesto prase jer ne razumiješ. neka djeca zaslužuju šamar. njena ne.
Da mi je znati odakle si izvukao ovu briljantnu umotvorinu?
Old 26.03.2019., 11:28   #59
Quote:
Da mi je znati odakle si izvukao ovu briljantnu umotvorinu?
daj ne paničari.
Old 26.03.2019., 11:43   #60
Quote:
all_or_nothing kaže: Pogledaj post
daj ne paničari.
Meni je tebe malo žao..
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:09.