Magija i mistika Od parapsihologije do metafizike |
|
|
22.06.2020., 14:05
|
|
Kročim oblacima
Registracija: May 2020.
|
Quote:
Katayama kaže:
|
Što ti se čini ?
|
|
|
22.06.2020., 16:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2014.
|
Quote:
Ore Non Corda kaže:
Što ti se čini ?
|
Simbolika "Ruke Slave", nije full precizno naravno ali dosta baca na to..nebitno, palo mi na pamet..
|
|
|
25.06.2021., 08:19
|
|
Nomad
Registracija: Dec 2002.
|
Nova serija "Loki" ima zanimljivu premisu. Postoji Sveta Vremenska Linija čiju čistoću održavaju tri reptila kojima svi služe.
|
19.05.2022., 20:32
|
|
Nomad
|
Rekao bih da je uništavanje filmskih/TV simbola iz prošlosti (Zvjezdane staze, Ratovi zvijezda, Gospodari prstenova, Terminator....) jedan od načina uništavanja podsvjesti nekoliko generacija putem medija.
Pitanje je zašto to rade.
Srećom da knjige još uvijek ne mogu mjenjati 
|
21.05.2022., 09:50
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Jun 2015.
|
Simboli su tu oduvijek jer su jezik kojim se arhetipski dio uma koristi za komunikaciju. Taj dio uma ne poznaje komunikaciju zvukom za razliku od racionalng dijela uma. Tako su slova, brojevi i ostali simboli vizuelnog sadržaja koji služe za komunikaciju razvijeni koristeći kreativnost desne polovice uma. Da bi se programirao podsvjesni dio uma bitno je poznavati pravila komunikacije to je isto kao kad se kompjuteru zadaju komande bez predhodnog poznavanja programerskog jezika.
Očigledno je da pojedine grupe ljudi poznaju jezik simbola pa ga koriste u svoju korist. Biblija je oduvijek bila odličan izvor za programiranje kako masa, tako je pojedinci mogu koristiti da bi programirali sami sebe. Pisci i uređivači biblije su bili izvrsni kompozitori koji su koristeći svetu geometriju, matematički proračun na osnovu gematrijskih vrijednosti kreirali knjigu za sva vremena i uzraste.
Navesti ću primjer piramida kao simbola piramide u egiptu imaju kordinate tačno koliko iznosi brzina svjetlosti posvećene su svjetlu, a podudarne su sa riječju Amin R trougao uspravno simbolizira element vatre.
Piramida u Visokom u Bosni i Hercegovini ima kordinate kad se u rade proračuni dodatni podudarna je sa gematrijskom vrijednosti riječi Amin.
|
|
|
17.06.2022., 11:13
|
|
muško
Registracija: Oct 2019.
|
Quote:
Baphomet kaže:
Rekao bih da je uništavanje filmskih/TV simbola iz prošlosti (Zvjezdane staze, Ratovi zvijezda, Gospodari prstenova, Terminator....) jedan od načina uništavanja podsvjesti nekoliko generacija putem medija.
Pitanje je zašto to rade.
Srećom da knjige još uvijek ne mogu mjenjati 
|
neznaju šta triba radit. stalno
divilica 
|
23.07.2022., 00:02
|
|
Nomad
|
Interesantno kako uništavaju postojeće simbole serija i filmova tako što ubacuju razne rase koje nemaju veze sa početnom premisom knjiga. A sve u svrhu političke korektnosti.
No glavni cilj im je, zamislite, novac. Ali bitno je to zakamuflirati u leftardovsku politiku
Za one koji se nađe uvrijeđeni mojom izjavom mogu samo pitati zašto se za TV i kina ne prilagode razne priče i romani koji bez problema u sebi sadrže sve rase. Ima ih dosta, znam jer sam u zadnjih nekoliko godina pročitao jako puno fantasy knjiga.
|
14.10.2022., 22:06
|
|
Nomad
|
Dodajem i Predatora na listu
Baš me zanima koji je slijedeći kultni film/serija sada na redu za uništavanje.
Npr. Blade Runner bi mogao doći na red
|
15.10.2022., 08:48
|
|
Jednoborg
Registracija: Oct 2006.
|
Vidjeh nedavno komentar Mata Damona glede losih filmova u novije vrijeme. Kaze kako je prije interneta distribucija na dvd-ima (ranije valjda i kasetama) dozvoljavala dugorocniju zaradu i planiranje. Sada je gro u prvom valu u kinu, pa studijima nije isplativ rizik filmova koji nisu prvoloptaski i povrsno impresivni. Ergo superheroji, efekti itd.
Iako to nije spomenuo istom logikom se mozda onda muzu stare isprobane fransize, ne zele ulaziti u rizik dugogodisnjeg stvaranja novih "svijetova".
Streaming platforme tu vjerojatno inaju sada vise mogucnosti, s obzirom da smo u zadnje vrijeme vise originalnih ideja vidjeli u seijama nego holivudskim filmovima.
Guranje woke ideja? To je bolje pitanje. Mozda se bazira na istrazivanju ciljanog trzista, a mozda neka interna holivudska vrijednosna furka.
Ne vidim sto je tu magijski simbolizam, doduse 
|
|
|
15.10.2022., 21:30
|
|
Nomad
|
Quote:
Beljki kaže:
Ne vidim sto je tu magijski simbolizam, doduse 
|
Pa, valjda je stvar kako se gleda na to, mediji oblikuju društvo. Prilično sam siguran da simboli u medijima utječu na pojedince. Tu ne mislim doslovno na simbole kao crteže već na simbole kao arhetipe. Kako nam se kroz medije pokazuje što je danas prihvatljivo i na taj način utječu na svijest ljudi. Za mene je to magija a ne paljenje svijeća, dozivanje nečega i tako to. Takve stvari ne mijenjaju stvarnost za razliku od medija.
Magija koja ne mijenja stvarnost je samo fantazija 
|
01.11.2022., 09:38
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Jun 2015.
|
Quote:
Baphomet kaže:
Pa, valjda je stvar kako se gleda na to, mediji oblikuju društvo. Prilično sam siguran da simboli u medijima utječu na pojedince. Tu ne mislim doslovno na simbole kao crteže već na simbole kao arhetipe. Kako nam se kroz medije pokazuje što je danas prihvatljivo i na taj način utječu na svijest ljudi. Za mene je to magija a ne paljenje svijeća, dozivanje nečega i tako to. Takve stvari ne mijenjaju stvarnost za razliku od medija.
|
S tim da su vlasnici velikih medijskih kuća milijarderi, koji ne samo da žive u prvoklasnom luksuzu nego imaju putem tih sredstva ogroman utjecaj na nesvjesni i svjesni dio ljudi. Sa novcem kupuju moć i uspostavljaju utjecaj na svijet.
Onostrano se koristi jezikom znakova kako bi komuniciralo sa pojedincem i skupinom sad je druga stvar koliko je precizan način interpretacije tog jezika.
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
|
|
|
02.12.2022., 21:37
|
|
Nomad
|
|
28.05.2025., 21:17
|
|
Nomad
|
|
30.05.2025., 12:13
|
|
blog.dnevnik.hr/zib
Registracija: Dec 2005.
|
Quote:
Baphomet kaže:
|
Moćno! 
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:23.
|
|
|
|