Natrag   Forum.hr > Društvo > Koronavirus

Koronavirus Obavezna EU covid-potvrda.
Podforum: Skeptici

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 25.03.2020., 21:18   #41
Firma je radila do potresa, onda je ostavio minimum, kolegica od doma hendla rijetke pozive i narudzbe a kolega na skl dezura ako nesto bude
Ostali smo svi na godisnjem kojeg cemo ocito cijelog ispucat a kaj bu dalje, nemam pojma
Mala privatna firma, 20 zaposlenih

#nemrem
Francesca is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.03.2020., 21:20   #42
Nazalost situacija za mikropoduzetnike ni dobra, nije dobra za nikoga
edwood is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.03.2020., 21:30   #43
Quote:
edwood kaže: Pogledaj post
Nazalost situacija za mikropoduzetnike ni dobra, nije dobra za nikoga
Prvi su koji propadaju

Radim, al više dežuram nego kaj radim.
Intel_85 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.03.2020., 07:46   #44
Wink

Quote:
t79 kaže: Pogledaj post
Ja svog poslodavca želim ovdje pohvaliti.

Firma gdje ja radim (neću pisati ime da netko misli da je reklama), privatnog vlasništva, maloprodajne trgovine u 9 slavonskih gradova (neprehrane, poput bauhaus-a recimo), web shop, stovarišta građevinskog materijala, veleprodaju koja prodaje robu u cijelog HR. cca 250 zaposlenih i postoji od 90tih... Znaći moglo bi se naći tu puno uvjeta da se radi u "sivoj zoni"...

* Odlučili su da se sve aktivnost zaustavljaju do daljnjeg, samo aktivnosti vezano uz robu koju je nemoguće preusmjeriti i koja je već u HR će se primiti u skladište.

* Sigurnost i zdravlje djelatnika na prvom mjestu, ujedno su produženi svi ugovori na određeno da bi se ti ljudi osjećali sigurno, nitko nije dobio otkaz (a ima nas 250).

*novo otvoreni web shop ugašen iz razloga jer svejedno netko mora tu robu poslati ili dostaviti...

*obustavili i dostavu robe kupcima (velikim trgovačkim lancima) gdje smo svjesni da bi mogli biti naplaćeni penali za nedostavljeno sa njihove strane...

*Svi djelatnici su poslani kući, dio knjigovodstva i komercijale je osposobljen sa računalima i programom da rade od kuće.

*dio vozila je stavljen na raspolaganje crvenom križu i caritasu za njihove potrebe.

*Svim djelatnicima je poslana poruka da je uprava svjesna žrtve koju su pridonjeli izgradnji firme za sve ove godine te će se isto firma u ovome trenutku odnositi prema njima te će se sva sredstva korisiti za isplatu plaće u narednom razdoblju...

da razjasnimo, ovo nije plaćeni oglas! radim ovdje 15godina i znam za sve negativnosti rada za privatnika...puno puta sam bio protiv odluka uprave i stajališta oko puno stvari. Puno puta sam bio uvjeren da se koriste loši socijalni standardi za niske plaće i slično...pa ako sam mogao "kenjati" kad stvari nisu bile, iz mog stajališta, ispravne....sad mogu kenjati kad je sve ispravno da nemože ispravnije.

Ponosan sam što radim ovdje, za razliku od mnogih puno većih od nas...a mogli smo poput PEVEC-a i sličnih, lakoćom raditi i skupljati prihode, mi se pravila držimo i sigurnost djelatnika i njihovih obitelji je na prvom mjestu!
to je super ali nek potraje par mjeseci sto onda
Only Love is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.03.2020., 07:55   #45
Ja frisko zaposlena prije cijele ove frke, radim od doma
Decko mora ici na posao (zastitar), u njegovoj firmi nitko nista ne spominje sta ce biti dalje...radimo i nadamo se da cemo i dalje raditi
Exene is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.03.2020., 10:05   #46
Je li ima itko info je li se može kako obnoviti vozačka bez da idem u policijsku postaju?
ForumHacker is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.03.2020., 12:19   #47
Quote:
Tourniquet_ kaže: Pogledaj post
Raspoređeni smo u timove i sad smo dobili mailove da je obavezno doć na posao i da ćemo dobit propusnice..moje pitanje je kako doć na posao kad ne posjedujem auto, mogu na posao vlakom i tramvajem koji su ukinuti, nije valjda da bum svaki dan 2x morala taxi uzimat? Bum bankrotirala
Najgore je kaj ne radim kod privatnika al "šef" ne da da se ostane doma, kaže ovo nam je svima izlika da zabušavamo
Da pogodim javna ili državna služba.
Old 26.03.2020., 14:25   #48
Ja sam za vikend napokon slobodna, preumorna sam i preiscrpljena.

Taman sam bila u pregovorima za novi posao i sad je to propalo
Sreća u nesreći da se sve dogodilo na vrijeme.

Nadam se da će ova boleština što prije proći i da će svi ovi ljudi koji su dobili otkaze naći posao najbrže što mogu i da neće biti prevelikih posljedica.

Naš direktor je već najavio mogućnost minimalca, što je vjerojatno znak da nas priprema na ono što sigurno dolazi.
forchetta is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.03.2020., 15:15   #49
Ja radim. Dragi isto. Državna služba. Radimo svaki drugi dan. Dezinfekcijsko sredstvo dobili prošli tjedan, rukavice danas. Do prošlog tjedna smo još primali stranke a dolazile su nam stranke koje su bile po cijelom svijetu i koje putuju po cijelom svijetu. Više ne primamo no svejedno zovu i pitaju dal mogu doći. Radimo skraćeno. Nema propusnice jer radimo i živimo u ZG.
pčelica88 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.03.2020., 15:47   #50
Radim od doma jer tako i inače radim, samozaposlena. Do kada i kako, vidjet ćemo.
Salammbo is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.03.2020., 15:54   #51
Privatna mala firma u poslovnoj zgradi (sablasno prazna, rade mislim još 2-3 firme od preko 50ak inače), nas dvoje radi svaki dan od početka, nismo ni prestajali. Sreća pa zbog prirode posla uopće radim, imam čak nove klijente (sišem ove razne koronaproftere koji se pune lovom za vrijeme krize). Poplaćao sam i ove obaveze prema državi jer ove odgode bi nas ubile, imali bi osjećaj ko da si kod zelenaša.

Muči me sve više odnos nekih prema nama, dvoje nas je (kolegica mi je ujedno i žena ), živimo potpuno izolirano, stan-ured, ista ruta, pridržavamo se svih pravila, perem ruke (oduvijek), nikog ne kontaktiram, ne ližem kvake, a osjećam se ko Židov u Berlinu 36.te. Ljudi su stvarno pretjerali... ako i argumentirano pitaš, čime ja to ugrožavam nekoga zato jer želim radit (stvarno nemam nikakve kontakte s nikim, a zadnji put sam putovao kad sam išao na ekskurziju) deru se o nekoj španjolskoj i italiji, mrtvima, mi smo sebični, mislit na svoju guzicu u ovakvoj situaciji , ako pitam kakvoj situaciji, prebaci ih u rage mode, pa najbolje istrpit i šutit, dok ih ne pusti malo.

Neke kolege i partneri privatnici koji ne mogu radit uglavnom ti zavide uopće na mogućnosti, užasno je gledat kako ti umire biznis, a ne znaš što i kako sutra. Strašno mi je zbog tih ljudi i njihovih firmi. Ogroman će ovo bit udarac na malo i srednje poduzetništvo, puno gori od svega dosad.
Chibuky is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.03.2020., 19:32   #52
Quote:
ForumHacker kaže: Pogledaj post
Je li ima itko info je li se može kako obnoviti vozačka bez da idem u policijsku postaju?
Preko e gradjani, za sto ti treba citac kartice (+npr. osobna s "cipom")
Old 26.03.2020., 19:54   #53
I ja još uvijek radim. Pitanje do kad.
Ako vlada uvede još kompletnu karantenu, možemo svi na burzu.

Više štete će korona napraviti tim putem.

Depresija- samoubojstva- deložacije.....

Virus neće nestati- doći će dogodine neki novi, a čovijek mora raditi. Ne može svijet stati. Tko će zarađivati. Od kud lova. Tko će nas hraniti ?
nidi is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.03.2020., 20:45   #54
Sutra nas je nekoliko na poslu. A u ponedjeljak normalno radimo. Bar sam imao malo lufta da napravim reda.

Očito su riješili birokracija i prijevoz.
Old 26.03.2020., 21:50   #55
Radimo nas 120 cijelo ovo vrijeme na Krku LNG terminal dobavni plinovod i magistralni plinovod od Zlobina do Omišlja tu su jos građevinske firme izvođači podmorskog djela plinovoda ,nadzori iz IGH investitori Plinacro,JANAF
Pa u nasoj bazi u propaloj DINI nas je 120 ujutro pravi korona parti.
Kao postujemo neke mjere mos mislit radnici nam jedu u jednoj prostoriji gdi se presvlače .
Dobili te famozne propusnice po 100 puta prelazimo most murja nas vise ni ne gleda .
Kao posao od bitne drzavne važnosti .
Ili je murja vec klonula od kontrole ili je netko nekog dobro podmazao jer i famozna nacelnica Ahmetović šuti u zadnje vrijeme .
Ljudi su nam bjesni ako netko u toj gunguli pokupi virus ostat cemo zarobljeni tu na otoku radi nečije pohlepe .
Zivo sranje plus i ekonomski jaz ostale kolege na drugim projektima sjede doma a mi ovdi hladno kupimo plaće plus terenske bit ce frke ako ovo potraje u samoj nasoj firmi
A i ljudi su u banani sutra bi trebali ic doma na produzeni , ljudi koji doma imaju starije ili bolesne bi ostali ovdje preko vikenda drugi dio bi kući pod svaku cijenu.
Sa jedne strane je super radis u ovoj krizi nista neces osjetit novčano a sa druge strane psihoza do jaja ljut si na direktore sto nas nisu povukli.
Uglavnom cudna situacija na gradilistu .
Galliko fili is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.03.2020., 22:02   #56
Quote:
nidi kaže: Pogledaj post
I ja još uvijek radim. Pitanje do kad.
Ako vlada uvede još kompletnu karantenu, možemo svi na burzu.

Više štete će korona napraviti tim putem.

Depresija- samoubojstva- deložacije.....

Virus neće nestati- doći će dogodine neki novi, a čovijek mora raditi. Ne može svijet stati. Tko će zarađivati. Od kud lova. Tko će nas hraniti ?
Ili budeš završio u bolnici
Davorček is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.03.2020., 09:22   #57
Ja radim normalno 08-16
vknez is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2020., 07:54   #58
Thumbs down Radim

Radim u privat pekari.Radi se od 8-12 i od 12-17.A Nedjelja si inače radila do 13 ali sad se u doba epidemije radi do 15.Nema logike.Dobila sam 1 jednokratnu maskicu,koju nosim već jedno 10 dana,pomalo se raspada,rukavice nam kao daju pa nam pokradu sebi i optužili su kolegicu da ih je ukrala.Kolegica puca po pravu kaže da će otkaz dati,ja sam isto već luda što od straha od zaraze što od toga što nema čovječnosti,razumijevanja,kaj nas budalama rade,a plaću ćemo dobit ko zna kakvu
sandraalex is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2020., 08:02   #59
Quote:
sandraalex kaže: Pogledaj post
Radim u privat pekari.Radi se od 8-12 i od 12-17.A Nedjelja si inače radila do 13 ali sad se u doba epidemije radi do 15.Nema logike.Dobila sam 1 jednokratnu maskicu,koju nosim već jedno 10 dana,pomalo se raspada,rukavice nam kao daju pa nam pokradu sebi i optužili su kolegicu da ih je ukrala.Kolegica puca po pravu kaže da će otkaz dati,ja sam isto već luda što od straha od zaraze što od toga što nema čovječnosti,razumijevanja,kaj nas budalama rade,a plaću ćemo dobit ko zna kakvu
Ovo je prestrašno. Ja ne znam kako takva govna mogu biti vlasnici te tvoje pekare.
Old 28.03.2020., 08:20   #60
Quote:
sandraalex kaže: Pogledaj post
Zar ti nije bolje onda raditi u kakvom trgovačkom centru ili dućanu?
Tamo bi barem bila zaštićenija nego kod nekog lihvara kojemu je puno platiti jednu platnenu maskicu da je navečer opereš, a ujutro opet staviš
forchetta is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:05.