Natrag   Forum.hr > Razno > Četeraj

Četeraj Raj za chatere, bivši Off Topic

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 12.05.2020., 09:37   #41
Rosemary Brown's Ghost
lazan is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.05.2020., 01:22   #42
nastavak

Quote:
lazan kaže: Pogledaj post
Waw! Predivno slikani narcisi. Koji divan tableau!
Je, i meni se sviđaju, zato sam ih i stavila

I tvoja slikica je lijepa.

Quote:
Nemam obicaj fotografirati. Prvo sta ne nosim aparat od kako su tu telefoni a telefonm ne uspijevam slikati, fotografirati(ne znam koji termin je tocan za upotrebiti) dobro. I ako imam relativno dobar telefon,ne zamijenjuje aparat.
Slikati=fotografirati i obrnuto (u svakodnevnom govoru), to smo objasnili.

Aparat uvijek imam u torbi, taj "za torbicu" (ako ga koji put zaboravim, obično taj dan ima neki detalj koji bi valjalo zabilježiti, ako ništa drugo, onda zalazak sunca tj. taj specifični kolorit na nebu <3), trenutno jedan "zamjenski" jer mi je drugi na stand-by-u zbog jednog sitnog kvara (iako i dalje normalno radi), i drago mi je što nisam ovog što trenutno koristim u međuvremenu nekom proslijedila (samo je stajao nekorišten godinama, nov) jer mi je idealan za moja svakodnevna ili vrlo česta "zabilježavanja" razno raznih detalja koje bilježim. Jednog dana ću imati i još bolji, profi-aparat, ali nemam trenutno za tim potrebe; tu ti je i odgovor na zaključak da "nisi znala da se bavim fotografijom". Ne bavim se fotografijom, ne profesionalno (iako, možda bih rado), samo privatno i čisto amaterski (i još puno toga imam za naučiti što se tog svijeta tiče, fotografije i fotografiranja, u tehničkom smislu). Život, svijet oko sebe, gledam "fotografskim očima" (ili "slikarskim", kako ti draže), sve mi je jedan "kadar", ali vidiš, s druge strane, ne podastirem te svoje "kadrove" svima "na izvol'te", u smislu da okinem ručak koji sam skuhala i nešto što trenutno jedem ili pijem i obavezno to moram ODMAH I SAD staviti na neku društvenu mrežu da SVI vide. : rolleyes : Vjerovatno će velik dio tih "zabilježenih trenutaka" ostati samo u mojoj arhivi (ako ne nestane s vremenom, većina toga je samo u folderima, ne i na nekoj sigurnoj vrsti zapisa (klasična fotografija), osim ako ne odlučim dio toga iskoristiti za neke svrhe o kojima sam razmišljala proteklih godina, ali nekako, budući da nisam ušla u te neke "projekte" kad je bila svježa ideja, onda sam samo pustila...Iz lijenosti, indolencije, nedovoljne motiviranosti ili nečeg desetog, svejedno...(no, jedan drugi "projekt" bih voljela dovršiti (počela jesam, tek je u "povojima"), trebat će i dosta slikanja/fotografiranja, da ostane nešto iza mene u tom smislu, a za sve koje zanima tematika "projekta" ...Neću pisati ništa o tome jer se kaže da o planovima (ili željama) ne treba (puno) govoriti unaprijed ili naglas )

Što se tiče slikanja "pametnim mobitelima" ili tim novotarijama u tehničkom smislu, znam da neki imaju višestruko bolje kamere itd. od "običnih aparata", nekad kad vidim obične fotografije zabilježene nekim od tih boljih mobitela oduševljena sam koliko su dobre, odlične u stvari, samo škljocneš, nema podešavanja ovog ili onog, eventualno jedno podešavanje, ali nije to to, neusporedivo s fotografiranjem "običnim aparatima", pogotovo profi i s profi objektivima itd., a da ne kažem koliko je zanimljivo, upravo suprotno od sveg ovog digitaliziranog svijeta, fotografirati nekim vintage analognim aparatom i sam razvijati slike...Može slika "digitalcem" ispasti savršeno, ali neusporedivo je, ponekad, sa slikama koje su se postepeno razvijale, korak po korak, u tamnim komorama i pod specifičnom rasvjetom...Nešto slično usporedbi zvuka s gramofonskih ploča i cd-a...Ima tu još puno detalja.

Quote:
Medjutim jako cesto uslikam pejzaze kada sam na putovanju . Recimo ako sam na nekoj planini i uhvatim predivan pogled, kaskade ,rado zabiljezim fotografiranjem.
Bilježenje Trenutka. <3 I na taj način se još bolje upamti, često je tako.

Quote:
Wau predivna skulptura. Draga moja hvala ti velika na ovom otkricu! Moram ti reci da nisam uopste narcis i da se miram u ogledalu cijeli dan niti se divim mojoj lijepoti.
Samo slijed asocijacija i nema nužno veze sa samim cvijetom, a još manje je poveznica s tobom u tom smislu koji spominješ Očigledno volim i kiparska djela

Quote:
Ako uspijem ,staviti cu jednu moju sliku skulpture na drvetu kojom se bave pojedini planinari u pojedinim zemljama, planinskim mjestima.
Ne obecajem ti nista ali probati cu.
Samo spontano i po trenutnom nadahnuću
ekaliopa is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.05.2020., 01:22   #43
(: off: kad mi barem postojao "unlimited space" na forumu, bez ograničenja u vidu broja znakova, emotikona i svega što nas ograničava u pisanju pa moramo nešto ili kratiti ili eliminirati iz teksta ili modificirati (emotikone na pr.)

Quote:
lazan kaže: Pogledaj post
Tocno draga moja. Ko ne koristi, izgubi! Nisam pisala godinama. Ne pisem ni sada. Bez ove nove tehnologije budi sigurna da ja rijec jednu ne bih znala napisati.
Tebi smetaju tvoje greskice? Ti barem vidis tvoje "greskice". Dan kada budem vidjela moj mozda naucim pisati.: rofl :

Da, meni smetaju moje greškice, ali znaš zašto mi nekad smetaju? Zato što prođem nekoliko puta tekst prije nego ga pustim, i onda još dodatno, i ne vidim neke, kao da se naknadno stvore

Quote:
N znam kako napraviti tranziciju nakon ovog mog gafa . Je te prie de m'excuser ?
Gafa?

Quote:
...
Imam u mom okruzenju par dosta dobrih fotografa.

Jedan je izdao vise knjiga i napravio par ekspozicija. Njegova specificnost je sta slikava sve moguce pod uvjetom da nema ljudi. Odsutnost ljudi kod njega me je odmah zacudila.
Prije desetak godina bio je u Coreji. Slikao je Seoul danju nocu ,cijelu Coreju. Bez i jedne zive duse.
Ništa čudno, i jako dobro ga razumijem Netko se koncentrira na ovo, netko na ono, netko isključivo bilježi ljudska lica (bilo koje dobne skupine), netko tijela (aktovi, erotska fotografija...<3), netko životinje, netko arhitekturu, netko od svačeg ponešto...Ako bilježim detalj na nekoj fasadi ili cvijet - close-up, što će mi ljudsko biće pored? Neka zanimljiva vrata, portal, prozor, teksturu kamena itd... Nebrojene su kombinacije, svatko sam odabire što mu više leži ili odgovara za bilježenje.

Quote:
Sada u vreme ove pandemije njegove slike mi se vrte po glavi. Taj pustos koji sam dozivjela i vidjela sada .
Zaboravi ti reci da se on bavi snimanjem klipova. I tu je jako specifican. Tada mi se njegov rad nije dopao uopste.
Evo jedan od njegovih radova. Staro je to . Datira od par godina unaazad.
https://www.youtube.com/watch?v=W9q9...nel=karlophone
Baš onako fin, nježan i romantičan klip kao uvod u san

Zanimljivo, hvala ti na ovome, nepoznat mi je autor i opus, samo mi još objasni tko je tko u klipu (piše ispod comment, ali više je tu imena pa da nešto ne pobrkam )

Ovo mi se sviđa, kad smo već kod Kida:

A ovo je čisto random, svidjelo mi se, ne traži nužno poveznice

ekaliopa is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2020., 10:51   #44
Draga moja, samo sam skoknula da vidim sta ima sada kada samo konacno izasli iz "zatvora" figurativno govoreci. Otisal sam malo na odmor.
Nakon dva mjeseca nerada, trebao mi je odmor.
Procitam sve na miru i napisem kako si me naucila. Ne zelim brzati po mom obicaju.

Ispricam ti pricu kasnije. Evo jos jedan od mojih poznanika.
KADEBOSTANY - Walking with a Ghost

KADEBOSTANY - SAVE ME
lazan is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2020., 10:55   #45
The Avener, Kadebostany - Castle In The Snow
lazan is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2020., 11:27   #46
Quote:
ekaliopa kaže: Pogledaj post
(: off: kad mi barem postojao "unlimited space" na forumu, bez ograničenja u vidu broja znakova, emotikona i svega što nas ograničava u pisanju pa moramo nešto ili kratiti ili eliminirati iz teksta ili modificirati (emotikone na pr.)
DRaga moja, imas temu na PZK otvorena je za predloge.Upitaj redakciju,administraciju ,mozda moderniziraju ovaj forum. Obitavala sam na jednom drugom forumu jedno pet godina. Milina ziva,uzivala u svim tehnoloskim carima foruma. Ne znam koja verzija Bulletina je bio,ali da je odrzavan kao svicarski sat ,bogme jeste .

Quote:

Da, meni smetaju moje greškice, ali znaš zašto mi nekad smetaju? Zato što prođem nekoliko puta tekst prije nego ga pustim, i onda još dodatno, i ne vidim neke, kao da se naknadno stvore

Gafa?
Gaffe!Napisala fonetski.
Joj poznata mi je problematika po pitanju gresaka. Znam nekada editirati pet puta. Razumijem te potpuno.

Quote:

Ništa čudno, i jako dobro ga razumijem Netko se koncentrira na ovo, netko na ono, netko isključivo bilježi ljudska lica (bilo koje dobne skupine), netko tijela (aktovi, erotska fotografija...<3), netko životinje, netko arhitekturu, netko od svačeg ponešto...Ako bilježim detalj na nekoj fasadi ili cvijet - close-up, što će mi ljudsko biće pored? Neka zanimljiva vrata, portal, prozor, teksturu kamena itd... Nebrojene su kombinacije, svatko sam odabire što mu više leži ili odgovara za bilježenje.
Svatko sam odabire sto mu vise lezi , je tocno, medjutim , govoreci o mom poznaniku izbor je oslikavao njegovo mentalno stanje u tom periodi njegovog zivota. Sta je meni bilo jako zabrinjavajuce. Zgodan , pametan, mlad musakrac, zatvoren u jednoj spiritualnoj pustinji je mene je zabrinulo. Pogotovo sta ssmo jako bliski .
Naravno svako izabere svoj stili i svako oslikava svoje emocije na svoj nacin.
Zato sluze sve podloge pa i digitalne.

Quote:

Baš onako fin, nježan i romantičan klip kao uvod u san

Zanimljivo, hvala ti na ovome, nepoznat mi je autor i opus, samo mi još objasni tko je tko u klipu (piše ispod comment, ali više je tu imena pa da nešto ne pobrkam

Ovo mi se sviđa, kad smo već kod Kida:

A ovo je čisto random, svidjelo mi se, ne traži nužno poveznice

Kida sam upoznala jako davno jos kada se trazio i vise zafrkavao, igrao, sa grupom prijatelja.
Na svim kulturoloskim eventima grada susrecemo se manje vise uvjek jedni te isti kada se radi o elektronskoj glazbi, izlozbama slika, snimanju filmova. Znas i sama kako je to . Upoznas hrpu ljudi uz casu , razgovori se produze nakon projekcije. S nekima ostanes u kontaktu ,druge, nikada vise ne sretnes i ako zivimo u maloj sredini .
Tako se formirala jedna grupa koja je ostala vezana i redovno se se susrecemo, kretajuci se u tom krugu, naravno prosiris poglede naucis mnogo toga.
lazan is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2020., 15:40   #47
Quote:

Aparat uvijek imam u torbi, taj "za torbicu" (ako ga koji put zaboravim, obično taj dan ima neki detalj koji bi valjalo zabilježiti, ako ništa drugo, onda zalazak sunca tj. taj specifični kolorit na nebu <3), trenutno jedan "zamjenski" jer mi je drugi na stand-by-u zbog jednog sitnog kvara (iako i dalje normalno radi), i drago mi je što nisam ovog što trenutno koristim u međuvremenu nekom proslijedila (samo je stajao nekorišten godinama, nov) jer mi je idealan za moja svakodnevna ili vrlo česta "zabilježavanja" razno raznih detalja koje bilježim. Jednog dana ću imati i još bolji, profi-aparat, ali nemam trenutno za tim potrebe; tu ti je i odgovor na zaključak da "nisi znala da se bavim fotografijom". Ne bavim se fotografijom, ne profesionalno (iako, možda bih rado), samo privatno i čisto amaterski (i još puno toga imam za naučiti što se tog svijeta tiče, fotografije i fotografiranja, u tehničkom smislu). Život, svijet oko sebe, gledam "fotografskim očima" (ili "slikarskim", kako ti draže), sve mi je jedan "kadar", ali vidiš, s druge strane, ne podastirem te svoje "kadrove" svima "na izvol'te", u smislu da okinem ručak koji sam skuhala i nešto što trenutno jedem ili pijem i obavezno to moram ODMAH I SAD staviti na neku društvenu mrežu da SVI vide. : rolleyes : Vjerovatno će velik dio tih "zabilježenih trenutaka" ostati samo u mojoj arhivi (ako ne nestane s vremenom, većina toga je samo u folderima, ne i na nekoj sigurnoj vrsti zapisa (klasična fotografija), osim ako ne odlučim dio toga iskoristiti za neke svrhe o kojima sam razmišljala proteklih godina, ali nekako, budući da nisam ušla u te neke "projekte" kad je bila svježa ideja, onda sam samo pustila...Iz lijenosti, indolencije, nedovoljne motiviranosti ili nečeg desetog, svejedno...(no, jedan drugi "projekt" bih voljela dovršiti (počela jesam, tek je u "povojima"), trebat će i dosta slikanja/fotografiranja, da ostane nešto iza mene u tom smislu, a za sve koje zanima tematika "projekta" ...Neću pisati ništa o tome jer se kaže da o planovima (ili željama) ne treba (puno) govoriti unaprijed ili naglas )

Što se tiče slikanja "pametnim mobitelima" ili tim novotarijama u tehničkom smislu, znam da neki imaju višestruko bolje kamere itd. od "običnih aparata", nekad kad vidim obične fotografije zabilježene nekim od tih boljih mobitela oduševljena sam koliko su dobre, odlične u stvari, samo škljocneš, nema podešavanja ovog ili onog, eventualno jedno podešavanje, ali nije to to, neusporedivo s fotografiranjem "običnim aparatima", pogotovo profi i s profi objektivima itd., a da ne kažem koliko je zanimljivo, upravo suprotno od sveg ovog digitaliziranog svijeta, fotografirati nekim vintage analognim aparatom i sam razvijati slike...Može slika "digitalcem" ispasti savršeno, ali neusporedivo je, ponekad, sa slikama koje su se postepeno razvijale, korak po korak, u tamnim komorama i pod specifičnom rasvjetom...Nešto slično usporedbi zvuka s gramofonskih ploča i cd-a...Ima tu još puno detalja.

Bilježenje Trenutka. <3 I na taj način se još bolje upamti, često je tako.

Samo slijed asocijacija i nema nužno veze sa samim cvijetom, a još manje je poveznica s tobom u tom smislu koji spominješ Očigledno volim i kiparska djela

Samo spontano i po trenutnom nadahnuću
Spontano i po mom nadahnucu. Bila sam na par izlozbi fotografija. Cak sam isla pogledati izlozbu jednog cuvenog franko-brazilskog fotografa.Sebastião Ribeiro Salgado

Bila sam impresionirana.
Danas iz moga kutka gledanja imas previse fotografija. Digitalni svjet ubija fotografiju.

Ljudi fotografiraju svega i svacega u jednoj ogromnoj kolicini da je ne moguce pogledati sve to.

Trebaju ti sati, dani ,mjeseci. Sada se zadovoljim da pokazem jednu sliku ako treba.
Ovaj made self service je ubijo svijet. Ubijo je iz moga kutka gledanja cari. U svim domenima je tako. Bilo da govorimo o glazbi, o svim mogucim umjetnostima.

Imas svega previse. Sve je gratis i sve je pristupno jednim klikom. Prije se radilo o necmu rijetkom, izabranom , kvalitetnom, pozeljnom.

Sve je postalo banalno.toliko banalno da je totalno ne interesantno. Personalno sam zasicena . A da ne govorim o déjà vue .

Netko me je jednom savjetovao da digitaliziram sve slike. Ne bih to uradila za nikakve pare.

Nema nista lijepseg nego izvuci jedan stari album i listati slike . Sada i ove digitalizirane imam namjeru kao i ti premijestiti na sigurno,ako danas postoji ista sigurno.
Katastrofirana sam cinjenicom da je sve memorizirano,negdje zabiljezeno a da ne znam gdje.

Isla sam konsultirati hrpu sajtova da vidim kako bih povratila moju privatnost. A jojjjjjjjjjj. To je missions impossibles .

Ne znam i ne pitam te za tvoj projekat,ali,ako ti je namijera digitalizirati, spremiti na sigurno, pisi propalo.
lazan is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.05.2020., 22:15   #48
CAB CALLOWAY - Minnie the moocher
lazan is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2021., 22:55   #49
Zaboravila sam da imam moju temu! Luda Glavo!

Nekada davno sam mnogo sanjarila o nekim stvarima. Slusam jednu pjesmu u kojoj je postavljeno pitanje: Sta bih radila kada bih realizarala svoje snove?!

Nasla sam napisan odgovor decenijama unazad i nasmijala se kao luda na moje piskaranje i mastanje.

Malo je preintimno i mozda ne bas pametno od strane mene da podjelim moje sanjarenje javno.

Medjutim nalazim da je jako lijpo sanjariti,mastati. Nalazim da danas ljudi ne mastaju ne sanjaju,ne sanjare.Vjerovatno nitko nece stici ni procitati.
On : (uzdise) Sta citate ?
Ona : Tijelo muskarca…
On : Ah, cudno .Od kada ju citate ?
Ona : Pocela veceras . Dans sam ju kupila .Zasto pitate ?
On : Dans u jednoj knjiznici sam vidijo jednu drugu knjigu intituliranu
Tijelo zene .
Ona : (smije se ) Zbilja ? Radi se o jednome paru ?
On : Cini se . Izgleda da se radi o istim autorima .
Ona : Moji se zovu Irfen Arns i Lise Miel .
On : Cini mi se da se radi o istim autorima u obrnutome smijeru .
Ona : Logicno .
On : Dokle ste dosli ?
Ona: Na samom pocetku ,ali ne citam sve . Jako je gusto …detaljno . Povjest muskoga tijela kroz cijeli zivot . Zavrti mi se u glavi .
On : Imam isti dojam . Malo sam prelistao Tijelo Zene ,i odmah sam zazelijo da ju imam . Ali sam odustao .
Ona : Iznenadjujete me ! Ako se radi o slicnome dijelu koje je jako lijepo i slicno mome (okrece stranice ,cuje se buka stranica koje lista) . Oh , razmisljam ,bolje da ga nemate .
On: Zeljeti sve znati o zenskome tijelu ,nije krim..
Ona : Sve zavisi kome pripada to tijelo . Na papiru ..
On : Znaci da ne trebam da se osjecam kriv …
Ona : Zbog cega bi ste bili krivi ?
On : Zbog moje radoznalosti .
Ona : Nema nista losega u radoznalosti . Zbog radoznalosti sam kupila Musko tijelo .
On : Iskreno , iznenadjen sam . Imao sam osjecaj …
Ona : Da ?
On : Mislio sam da ste vec davno svladali gradivo .
Ona: Ma nisam ! (smije se ) Ne znaci ako smo svirali na mnogim instrumentima da sve znamo ? Vidite ,kada prodjem ispred vitrine trgovine za instrumente ,zaustavim se ,udjem , da probam novi violoncel On : Pa sve violine su iste ?
Ona : Uopce ! Mozda izgled ,boja , tekstura drveta , kada ga stavim izmedju mojih nogu i kada ga osjetim na mojim bedrima, i uzmem rucku u moju ruku , sapat niza kada stavim gudalo , njegovo stenjanje kada moje ruke idu po njemu
lazan is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.02.2022., 13:33   #50
Ne znam zasto se setam na glazbi!
Imam temu i mogu na nju staviti svu glazbu koja mi prodje kroz glavu.
lazan is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.02.2022., 13:40   #51
Susanna
lazan is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.02.2022., 13:41   #52
Lemon Tree
lazan is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.02.2022., 13:44   #53
Get Down Saturday Night
lazan is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.02.2022., 15:24   #54
lazan is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.02.2022., 15:27   #55

Pola sata se mucim kako staviti sliku. Konacno sam uspijela.
lazan is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.02.2022., 16:03   #56
Lazo koji ti je kurac?
Old 20.02.2022., 09:40   #57
Cuj, ako je Djuro koji ti guro, mogao godinama da pise sta ga volja, zasto ne bih ja?
Mislim stavljam bisere na mnoge teme, a imam svoju. Ne nalazis da je glupo imati jako dobru temu i pustiti ju da nestane?
lazan is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.02.2022., 09:43   #58
https://www.google.com/search?q=Deep...hrome&ie=UTF-8
Old man shakin' dice down on the street
Try'n to make a livin' somehow
But I'm really sure about gettin' things sorted out
And I'm gettin' ready right now
You can't hold me
I have told you
Might just take your life
Might just take your life
lazan is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.02.2022., 09:48   #59
When the Music's Over
lazan is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.02.2022., 09:57   #60
The Temple Of The King
lazan is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:58.