|
|
18.04.2020., 23:42
|
|
Hepek
Registracija: Dec 2002.
|
Quote:
Brolin kaže:
I kako stvari stoje neće ni biti. Osim ako se ovo baš oduži. Hajduk će iz ovoga izaći nikad jači od kada je RH. U to sam uvjeren.
|
Problem je samo što je prilično izvjesno da se ovo hoće odužiti. Problem je što će nogomet generalno doživjeti težak udarac , a u toj situaciji nitko neće proći dobro niti će biti jači , osjetit će svi od najvećih do najmanjih s tim da će , naravno , bogatiji prebroditi lakše pa će razlika između bogatih i siromašnih postati još veća. Transferi će potonuti , a izgledi da se bilo gdje u Europi ove godine igra s publikom (a lako moguće i cijele slijedeće) minimalni su. Sve to nama nikako ne ide u prilog.
Ja volim optimizam , ali temeljen na činjenicama i realnosti , a ne željama i snovima.
Trenutno jedini razlog za blagi optimizam imam u uvjerenju da je Hajduk financijski i organizacijski puno stabilniji od ostatka HNL-a. Ali i to je samo moja pretpostavka , ne mogu reći da znam.
|
|
|
19.04.2020., 00:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2011.
|
Quote:
Urpanus kaže:
Problem je samo što je prilično izvjesno da se ovo hoće odužiti. Problem je što će nogomet generalno doživjeti težak udarac , a u toj situaciji nitko neće proći dobro
|
Hold my beer
Druže Brba mi ti se kunemo
|
|
|
19.04.2020., 06:32
|
|
Tubby
Registracija: Jul 2014.
|
Quote:
Urpanus kaže:
Problem je samo što je prilično izvjesno da se ovo hoće odužiti. Problem je što će nogomet generalno doživjeti težak udarac , a u toj situaciji nitko neće proći dobro niti će biti jači , osjetit će svi od najvećih do najmanjih s tim da će , naravno , bogatiji prebroditi lakše pa će razlika između bogatih i siromašnih postati još veća. Transferi će potonuti , a izgledi da se bilo gdje u Europi ove godine igra s publikom (a lako moguće i cijele slijedeće) minimalni su. Sve to nama nikako ne ide u prilog.
Ja volim optimizam , ali temeljen na činjenicama i realnosti , a ne željama i snovima.
Trenutno jedini razlog za blagi optimizam imam u uvjerenju da je Hajduk financijski i organizacijski puno stabilniji od ostatka HNL-a. Ali i to je samo moja pretpostavka , ne mogu reći da znam.
|
1. S obzirom da nisi skužio bit tog "nikad jači" preformulirati ću rečenicu. Hajduk će iz ovoga cirkusa s obzirom na ostatak lige izaći najspremniji, jer ako će ovo pogoditi Hajduk koji nikako ne ovisi o državnim parama (Dinamo) ili samo jednom sponzoru (Rijeka ili Osijek) zamisli kako će tek onda proći ostali.
2. To što će transferi potonuti nama uopće ne predstavlja ogroman problem kao što ga predstavlja recimo onima gore nabrojanima. Past će transferi, ali pasti će i plaće igrača. Poanta je da mi jedini koliko toliko možemo napuniti proračun bez transfera i bez nekog ultra jakog sponzora koji će nam pljuniti par milijuna eura kao recimo Osijeku. Nek mi napunimo 5 milijuna , to je 5 više od svih ostalih.
I ne, ne vjerujem da će se bez publike igrati cijele ove, a pogotovo sljedeće godine, jer ako se to dogodi onda će nam nogomet biti najmanji problem.
Kao klub imamo puno razloga za optimizam jer one razlike u proračunima između GNK i nas možeš zaboraviti. Što je samo po sebi valjda nekakav dokaz karme i kozmičke pravde, jer oni su zadnje 2-3 godine stvarno otišli dosta ispred nas. Da je ovako ostalo ne bi ih se stiglo još jedno desetljeće. Ovako imamo ogromnu priliku prestići ih.
|
19.04.2020., 10:38
|
|
jel te baca
Registracija: Dec 2002.
|
U krizama a ova je jebena kriza bogati obično prođu relativno dobro jer su bogati međutim u nogometu mnogi ti bogati žive i na dug koji godišnje namiruju iz raznih sponzorskih prava i dotoka love od saveza, TV i UEFA i naravno prodaje igrača. Ti će imat jebenih ali jebenih problema jer će ekonomije na koje su oni naslonjeni disat na škrge.
Prije koji misec je recimo Real vridija miljardu eura na tržištu igrača i oko te brojke je slaga priču a sad to ne vridi ni pola jer tržišta nema a ako ga i bude cijene idu doli najmanje 50% pa ti vidi kako će to izgledat. Nek im pofali samo 10% to je 100 milj eura a to nać je problem
Rakutenu ako pade prihod 30% neće dat onoliko love ka obično Barceloni a to su cifre da te glava zaboli i nešto će im patit i to dobro.
Manji klubovi u financijskim gabaritima ako imaju neku lovu u bunkeru ili su pažljivo trošili ono šta imaju ovo mogu proć nešto bezbolnije.
|
19.04.2020., 10:48
|
|
Tubby
|
Quote:
Cuka kaže:
U krizama a ova je jebena kriza bogati obično prođu relativno dobro jer su bogati međutim u nogometu mnogi ti bogati žive i na dug koji godišnje namiruju iz raznih sponzorskih prava i dotoka love od saveza, TV i UEFA i naravno prodaje igrača. Ti će imat jebenih ali jebenih problema jer će ekonomije na koje su oni naslonjeni disat na škrge.
Prije koji misec je recimo Real vridija miljardu eura na tržištu igrača i oko te brojke je slaga priču a sad to ne vridi ni pola jer tržišta nema a ako ga i bude cijene idu doli najmanje 50% pa ti vidi kako će to izgledat. Nek im pofali samo 10% to je 100 milj eura a to nać je problem
Rakutenu ako pade prihod 30% neće dat onoliko love ka obično Barceloni a to su cifre da te glava zaboli i nešto će im patit i to dobro.
Manji klubovi u financijskim gabaritima ako imaju neku lovu u bunkeru ili su pažljivo trošili ono šta imaju ovo mogu proć nešto bezbolnije.
|
Potpis.
Velika većina tih koji su svoje proračune dignuli na samu granicu održivosti kako bi bili konkurentniji bi u cijelom ovom cirkusu mogla proći najgore.
|
19.04.2020., 12:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2014.
|
.... bolje da izbrišen, još če mi neki debil doč objasnit, nisan raspoložen...
|
19.04.2020., 17:16
|
|
Samo Hajduk i medine
Registracija: May 2014.
|
|
19.04.2020., 21:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
|
Quote:
Urpanus kaže:
|
Mislim da je pjesnik htio reći da će hajduk iz ovoga svega izaći još jači iz razloga što: prvo- gore ne može.
drugo- svi ostali će kliznit skalinu dvije(što s hajdukove perspektive izgleda kao penjanje skalinu dvije)
treće- generalno manja aktivnost na tržištu(za hajduk opet super jer je manji rizik za dovođenje novih bulosa)
četvrto- s obzirom na manju aktivnost na tržištu i domaći mladi jebivjetri će shvatit da ne bi bilo zgorega barem dvije sezone ostati tu gdje jesu, a ne poletit u inozemstvo na prvu ponudu pa kakva god da bila.....
Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk
|
19.04.2020., 21:32
|
|
Registrirani korisnik
|
|
19.04.2020., 21:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2010.
|
Quote:
grandetoro kaže:
Mislim da je pjesnik htio reći da će hajduk iz ovoga svega izaći još jači iz razloga što: prvo- gore ne može.
drugo- svi ostali će kliznit skalinu dvije(što s hajdukove perspektive izgleda kao penjanje skalinu dvije)
treće- generalno manja aktivnost na tržištu(za hajduk opet super jer je manji rizik za dovođenje novih bulosa)
četvrto- s obzirom na manju aktivnost na tržištu i domaći mladi jebivjetri će shvatit da ne bi bilo zgorega barem dvije sezone ostati tu gdje jesu, a ne poletit u inozemstvo na prvu ponudu pa kakva god da bila.....
|
Jesi li siguran u ovo ?
|
|
|
20.04.2020., 07:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2014.
|
https://sportske.jutarnji.hr/nogomet...glas/10224640/
Ovo je clanak godine. U normalnom klubu odma dobije papire nako ovakvog clanka. Odma !!
|
20.04.2020., 08:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
|
Quote:
ravno do dna kaže:
Jesi li siguran u ovo ?
|
Nisam
|
20.04.2020., 11:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2017.
|
Quote:
matoc kaže:
|
tableta pomalo, ovo je samo reciklaža članaka koje objavljuju zadnjih godina i uvik isto 
|
|
|
20.04.2020., 12:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2015.
|
Bolje posadit maslinu na desnom boku nego šta on igra. U 5-6 godina koliko je on u klubu, maslina bi već stasala i zaustavila više napada a prema naprid bi bili jednako neučinkoviti.
|
20.04.2020., 13:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2010.
|
|
20.04.2020., 13:24
|
|
Samo Hajduk i medine
Registracija: May 2014.
|
|
20.04.2020., 13:45
|
|
Plemeniti tapir
Registracija: Apr 2010.
|
Quote:
Mr Beholder kaže:
Bolje posadit maslinu na desnom boku nego šta on igra. U 5-6 godina koliko je on u klubu, maslina bi već stasala i zaustavila više napada a prema naprid bi bili jednako neučinkoviti.
|
a opet prvotimac kod svih trenera. što onda oni vide, a što mi ne vidimo?
|
|
|
20.04.2020., 13:51
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Sep 2011.
|
Quote:
Imran kaže:
a opet prvotimac kod svih trenera. što onda oni vide, a što mi ne vidimo?
|
oni vide da je to jedini desni bek u momčadi već godinama, pa izbora ni nemaju, da se dovelo desnog beka možda svih ovih godina možda i nebi bio prvi izbor
|
|
|
20.04.2020., 13:54
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2017.
|
Quote:
Boka Juniors kaže:
|
Moderni Hajduk sa "prosječnim" igračima.
Sve ostalo je prodavanje magle.
|
|
|
20.04.2020., 14:43
|
|
The Warmth of the Sun
Registracija: Oct 2012.
|
Klub pozvao na bojkot SN. 
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:55.
|
|
|
|