Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 17.11.2005., 15:27   #41
Quote:
ROAD RUNNER kaže:
Ej, tigrasta.... mašina ponekad neće krenuti ako nisu vrata dobro zatvorena..

Ona izgledaju ko da jesu zatvorena, ali nije zatvoren i kontakt na zaštitnom prekidaču na vratima.
Kad ti se to dogodi idući put, jednostavno lupi rukom ili nogom po vratima tamo gdje se otvaraju i mašina će krenuti

moguce da je i to bilo!

V. V.
Tigrica is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.11.2005., 21:59   #42
Quote:
ROAD RUNNER kaže:
Ej, tigrasta.... mašina ponekad neće krenuti ako nisu vrata dobro zatvorena...
khm....
Quote:
Johnny B. kaže krajnje "neljubaznim" tonom :
...2. Provjerite jesu li vrata perilice dobro zatvorena....

- Bob Dylan
Johnny B. is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2007., 16:23   #43
Perilica rublja - kako popraviti, savjeti

Prvo provjeri dovod vode,od priključka do perilice.Najbolje da odšarafiš crijevo na perilici (prije toga zatvori ventil) i onda lagano otvori ventil.Tako ćeš vidjeti dolazi li uopće voda do nje.Vjerovatno ima neki filter na dovodu u obliku nekakve mrežice pa je možda tu problem.Malo je vjerovatno,ali najjednostavnije.Idući problem bi mogao iti elektro ventil ili programator,ali tu ti je potrebna pomoć stručnjaka.
Heg is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2007., 17:35   #44
Quote:
langeles kaže: Pogledaj post
Jučer mi se pokvarila perilica za suđe, tj. neće ništa prati Marka je Bosch, a perilica je mala i uska. Kad okrenem program na pranje i uključim ju samo jako buči te nakon par minuta stane. Mislim da je problem u dotoku vode jer kad sam ju otvorila unutra nije bilo ni kapi vode. Pokušala sam par puta ali s istim rezultatom. Do jučer je radila besprijekorno!!! Da li netko ima ideju što bi to moglo biti, da li je moguće popraviti ili sam osuđena na kupnju nove? Help!!!
a jesi je možda prala izvana pa povukla s krpom odjednom preko svih tipki ?
ja imam isto boschovu i upravo tako sam joj "zmrdala" elektoniku
majstor to popravi za 3 min.kad skine onu donju masku
...ako je to
pušimalboro is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.07.2007., 21:31   #45
Quote:
Heg kaže: Pogledaj post
Prvo provjeri dovod vode,od priključka do perilice.Najbolje da odšarafiš crijevo na perilici (prije toga zatvori ventil) i onda lagano otvori ventil.Tako ćeš vidjeti dolazi li uopće voda do nje.Vjerovatno ima neki filter na dovodu u obliku nekakve mrežice pa je možda tu problem.Malo je vjerovatno,ali najjednostavnije.Idući problem bi mogao iti elektro ventil ili programator,ali tu ti je potrebna pomoć stručnjaka.
Kod nas u Varaždinu moramo s vremena na vrijeme učiniti upravo to što je gore opisano jer se nakupi toloko kamenca da nemreš bolivit!
Perilica se, u tom slučaju, malo zalaufa, pa ispušta neki čudan zvuk. Kad očistim filter (mrežicu) dalje radi normalno.
Old 08.07.2007., 00:39   #46
Kad obaviš sve ovo gore opisano, ako ne pomogne,
a prije nego pozoveš servis, probaj još ovo:

izvuci utikač iz utičnice, ponovno ga uključi ali na drugu stranu, samo okreni drugačije, razumiješ?

Ne znam u čemu je štos ali meni je pomoglo u dva slučaja.
Jedan od njih je bila perilica suđa.
Ukopčam je, blinka svjetlo, ali ništa, nikako da krene.
Ili, odradi do ispiranja, a onda stane i opet blinka.
Onda neko vrijeme sve OK, pa opet...
Sve sam isprobala, dovode, odvode, mrežice, filtere, sve...
Ovo pomoglo, od tad ko urica.
Pa probaj.
Možda su mali zeleni.
Old 08.07.2007., 19:12   #47
Hvala na savjetima, upravo mi dolazi tata pa će mi pomoći oko svega što ste rekli (on se kuži u tehniku puno više od mene). Javim kad isprobam, samo se nadam da je problem u nečem banalnom poput kamenca, inače mi ne gine težak udarac po džepu.
langeles is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2007., 21:11   #48
Quote:
colour kaže: Pogledaj post
Kad obaviš sve ovo gore opisano, ako ne pomogne,
a prije nego pozoveš servis, probaj još ovo:

izvuci utikač iz utičnice, ponovno ga uključi ali na drugu stranu, samo okreni drugačije, razumiješ?

Ne znam u čemu je štos ali meni je pomoglo u dva slučaja.
Jedan od njih je bila perilica suđa.
Ukopčam je, blinka svjetlo, ali ništa, nikako da krene.
Ili, odradi do ispiranja, a onda stane i opet blinka.
Onda neko vrijeme sve OK, pa opet...
Sve sam isprobala, dovode, odvode, mrežice, filtere, sve...
Ovo pomoglo, od tad ko urica.
Pa probaj.
Možda su mali zeleni.
Štos ti je u tome da danas sve perilice nemaju programator, već procesor upakiran u nekakav chip. Ta se stvar poput svakog kompjutera može zablesirati. Izvlačenjem utičnice ga jednostavno resetiramo. Da li smo je okrenuli za 180° ili ne, to je sasvim svejedno.
Old 09.09.2007., 18:45   #49
Gorenje WA 442

evo ovako, upalim masinu i nece da radi na niti jednom programu osim na programu za izbacivanje vode (pumpa) mislio sam da je problem u elektro ventilu posto masina nebi trebala radit dok se ne napuni vodom, prova sam el. ventil direktno na 220V i radi bez problema, takodjer sam provao hidrostate (ima 2 sa 2 nivoa vode) oni normalno skljocaju i takodjer u tim situcijama masina stoji i ne radi nista osim pumpe, prova sam i motor sa kondezatorom direktno i on takodjer radi, prova sam motoric programatora direktno na 220V takodjer i on radi, e sada u cemu je problem jel moze biti do samog programatora do kontakti u njemu???
innuendo_st is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.09.2007., 19:36   #50
i mislim da nije do brave vratiju , jer radi pumpa...
innuendo_st is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.09.2007., 21:37   #51
Quote:
innuendo_st kaže: Pogledaj post
i mislim da nije do brave vratiju , jer radi pumpa...
Greška! Pumpa radi i u tom slučaju. Najjednostavnije je provjeriti tako da se kratko spoje dva vanjska kontakta (deblje žice) i proba upaliti. Ako je u tome kvar mašina bi trenutno trebala uzimati vodu.
Vremensku bravicu obavezno zamjeniti novom jer ako ostane kratko spojena neće stajati na "STOP" nego voziti u nedogled.
Old 10.09.2007., 00:15   #52
Quote:
in@ kaže: Pogledaj post
Greška! Pumpa radi i u tom slučaju. Najjednostavnije je provjeriti tako da se kratko spoje dva vanjska kontakta (deblje žice) i proba upaliti. Ako je u tome kvar mašina bi trenutno trebala uzimati vodu.
Vremensku bravicu obavezno zamjeniti novom jer ako ostane kratko spojena neće stajati na "STOP" nego voziti u nedogled.
da... totalno sam neozibljno postupio kad nisam bravu provjerio...al bilo mi je neobicno posto radi pumpa, i nemam shemu masine, sutra se pozabavim sa time, hvala
innuendo_st is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.11.2007., 13:57   #53
molio bih za pomoc, imam perilicu suđa gorenje. Od prije neki dan (neki dan? mislim da ima vec 3 tjedna) suđe je nakon pranja puno fleka a masina trosi sol ko luda (bar prema indikatoru). Kad dodam novu sol, potraje jedva jedno pranje. Cep sa sol mi izgleda ok, dajte mi neki tip, zena mi je za vratom a i ne uzivam prati na ruke. Hvala.
hakea is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.12.2007., 20:15   #54
Angry

Quote:
hakea kaže: Pogledaj post
molio bih za pomoc, imam perilicu suđa gorenje. Od prije neki dan (neki dan? mislim da ima vec 3 tjedna) suđe je nakon pranja puno fleka a masina trosi sol ko luda (bar prema indikatoru). Kad dodam novu sol, potraje jedva jedno pranje. Cep sa sol mi izgleda ok, dajte mi neki tip, zena mi je za vratom a i ne uzivam prati na ruke. Hvala.
uh ja imam sličan problem.
Suđe je dobro oprano, ali evo već dva tri dana, bijeli talog po čašama
Ima dovoljno soli i isperivača, ne znam koji joj je vrag - jedino pretpostavljam da je mogao otići dihtung sa čepa na rezervoaru za sol - više u rezervoaru nije onako pritisak kad skinem čep - voda ne izlazi van nego je samo do vrha rezervoara. Ima li to veze? Mašina je Boschova i stara je desetak godina, ali je jako dobra - nije imala nekih većih dječjih bolesti do sad i fino pere.

Ajd pliz, zna li tko?
xena is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2007., 13:24   #55
Quote:
uh ja imam sličan problem.
Suđe je dobro oprano, ali evo već dva tri dana, bijeli talog po čašama
Ima dovoljno soli i isperivača, ne znam koji joj je vrag - jedino pretpostavljam da je mogao otići dihtung sa čepa na rezervoaru za sol - više u rezervoaru nije onako pritisak kad skinem čep - voda ne izlazi van nego je samo do vrha rezervoara. Ima li to veze? Mašina je Boschova i stara je desetak godina, ali je jako dobra - nije imala nekih većih dječjih bolesti do sad i fino pere.

Ajd pliz, zna li tko?
previše soli ili sjajila operi jednom na dugom progamu bez suđa

Quote:
Jučer mi se pokvarila perilica za suđe, tj. neće ništa prati Marka je Bosch, a perilica je mala i uska. Kad okrenem program na pranje i uključim ju samo jako buči te nakon par minuta stane. Mislim da je problem u dotoku vode jer kad sam ju otvorila unutra nije bilo ni kapi vode. Pokušala sam par puta ali s istim rezultatom. Do jučer je radila besprijekorno!!! Da li netko ima ideju što bi to moglo biti, da li je moguće popraviti ili sam osuđena na kupnju nove? Help!!!
ako ne uzima vodu moze bit aquastop ili njegova sklopka koja se aktivira i ukljucuje pumpu ako masina pušta vodu,na boschovim modelima s elektronikom problemi su releji kojima kontakti izgore,onda motor non stop vrti ili ne grije.
rsts-ri is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2007., 13:26   #56
Quote:
model gorenja i koja sol?
rsts-ri is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.01.2008., 20:17   #57
Problem sa perilicom posuđa

Imam Bosch perilicu posuđa i u zadnje vrijeme mi ostavlja pjenu na dnu mašine kao da dobro ne ispire pa ne znam dal neko ima već takav problem i kako ga riješiti prije nego zovem servis. Molim za pomoć perilica je stara godinu dana.
Morčić is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.01.2008., 16:43   #58
jel perilica uopce moze radit bez soli? jel ne ophodno je stavljati unutra... mislim i na senzore

koja je razlika izmedu obicne i soli bas za perilice.

bez deterdenta samo s tabletama radi.

i zasto su te tablete tako skupe. pa zar nema niti jedan HR proizvodac za njih

obicna kemikalija. prasak

i ako ne koristis perilicu zimi. jel krajnje neophodno ono sto reklamiraju? ciscenje s posebni samponom i jedan rad dok je prazna
supher mali is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2008., 10:02   #59
Question Perilica rublja lupa

Perilica rublja lupa i skace kad centrifugira a postavljena je u vagu.Da li bi rjesio problem ako promjenim amortizere
ZVRKANN is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2008., 11:59   #60
Možda nema dovoljno rulja u njoj pa prijeđe na jednu stranu i ispadne iz balansa.
Heg is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:41.