Natrag   Forum.hr > Razno > Arhiva > Olimpijske igre 2020. - Tokyo

Olimpijske igre 2020. - Tokyo 23.07.-08.08.2021.

Tematski alati Opcije prikaza
Old 27.07.2021., 23:43   #41
Ali mene fascinira Bangladeš sa skoro 170mil. koji je bez medalje,znam da su prije nastupali pod Indijom i Pakistanom(možda je tu netko njihov uzeo nešto) ali od kad su samostalni sve same nule.Nisu ni Indija i Pakistan puno bolji kad se uzme broj stanovnika.

Ali ima tu još primjera : DR kongo s preko 100mil,Angola - 30mil,Madagaskar-30mil,Čad -16mil.Yemen-28 mil,Somailji-16mil,Kambođža-16mil,Burkina Faso -21 mil...
Branimir85 is offline  
Old 28.07.2021., 00:27   #42
Quote:
Branimir85 kaže: Pogledaj post
Ali mene fascinira Bangladeš sa skoro 170mil. koji je bez medalje,znam da su prije nastupali pod Indijom i Pakistanom(možda je tu netko njihov uzeo nešto) ali od kad su samostalni sve same nule.Nisu ni Indija i Pakistan puno bolji kad se uzme broj stanovnika.

Ali ima tu još primjera : DR kongo s preko 100mil,Angola - 30mil,Madagaskar-30mil,Čad -16mil.Yemen-28 mil,Somailji-16mil,Kambođža-16mil,Burkina Faso -21 mil...
da, ono govore neki da je to jer su siromasni, tocno, to je istina, ali cista statistika da medju 200m ljudi rodi se neki turbo sprinter npr.

posebno indija gdje citamo rodio se pas s glavom macke, beba rodjena trudna, muskarac s 20 nogu i slicno da se nije rodio neki s nogama gazele pa leti.
klingonac_worf is offline  
Old 28.07.2021., 01:08   #43
pa i kod nas neces u nekim dijelovima hrvatske naci niti jednog skakca u vodu kad nema skakaonice, kako da skace. isto je i s trcanjem tamo. ako nema neki klub u kojem ce trenirati od malih nogu nista od rezultata. znam da takvih klubova tamo ima, ali puno ovisi o metodama rada i dakako ulaganju.
melos is offline  
Old 28.07.2021., 03:02   #44
Bangladeš je zaista posebna priča. Indija je jako loša na svjetskoj razini, ali na kontinentalnoj recimo na Azijskim igrama ima dosad 672 medalje i četvrta je iza Kine, Japana i Južne Koreje.

A Bangladeš je na Azijskim igrama osvojio samo 12 medalja od čega jedno jedino zlato. Od tih 12 medalja - 11 je u neolimpijskim sportovima, četiri (i jedino zlato, i to 2010. kada su zbog drugih međunarodnih natjecanja zapravo igrali B timovi, a Indija nije ni sudjelovala) u kriketu i sedam u kabbadiju, uz to imaju jednu jedinu broncu u boksu.

Na Igrama Commonwealtha, pak, imaju samo 8 medalja u povijesti, svih osam u streljaštvu (u kojem na Igrama Commonwealtha fali brdo svjetski relevantnih nacija), između ostalog i dva zlata.
KLCCLK is offline  
Old 28.07.2021., 14:30   #45
Albanac Birken Calja na nevjerojatan i sulud način ostao bez medalje - koja bi bila prva u povijesti Albanije. Dizao je da bude treći u A skupini, koja je inače neusporedivo jača, no ovog puta su malo skiksali pa je u B skupini dizao Indonežanin koji je podigao 342 pa je Albanac sa 341 četvrti

Fidži druga medalja u povijesti - obranili zlato u ragbiju 7
KLCCLK is offline  
Old 28.07.2021., 14:42   #46
Quote:
Branimir85 kaže: Pogledaj post

Prosječni stanovnik Bangladeša je neuranjen.Ima 162 cm i 48 kg. I to ako jede svaki dan.U kom sportu bi oni trebali biti konkurentni?U stoni tenisu ne mogu od Kineza...kriket?Indija i Pakistan jači itd...

Meni je najveći luzer Bosna.Ovo su im OSME OI i ni jedna jedina medalja.5 mjesto onog tekvandoiste od neki dan im je najveći uspeh.
Valjda će Amel Tuka biti konkurentan.
Mondragon is offline  
Old 28.07.2021., 16:36   #47
Natjecatelji San Marina u streljaštvu su pri vrhu u trapu prvog dana i u muškoj i ženskoj konkurenciji. Nadajmo se medalji za potomke klesara Marina s Raba.
rapid135 is offline  
Old 29.07.2021., 08:08   #48
San Marino

Čestitke, vjerojatno bronca
mone8 is offline  
Old 29.07.2021., 08:41   #49
Povijesna bronca za San Marino, Alessandra Perilli u trapu, vratilo joj se za traume iz Londona

San Marino je sada i najmanja zemlja koja je ikada osvojila medalju, ne samo na ljetnim igrama nego i ukupno jer imaju manje stanovnika i od Lihtenštajna.
KLCCLK is offline  
Old 29.07.2021., 11:59   #50
San Marino
ono kada mali postaju veliki
Imran is offline  
Old 29.07.2021., 12:11   #51
Quote:
Mondragon kaže: Pogledaj post
Prosječni stanovnik Bangladeša je neuranjen.Ima 162 cm i 48 kg. I to ako jede svaki dan.U kom sportu bi oni trebali biti konkurentni?U stoni tenisu ne mogu od Kineza...kriket?Indija i Pakistan jači itd...

Meni je najveći luzer Bosna.Ovo su im OSME OI i ni jedna jedina medalja.5 mjesto onog tekvandoiste od neki dan im je najveći uspeh.

Valjda će Amel Tuka biti konkurentan.
Od svih 170 mil stanovnika Bangladeša, sigurno ih se bar 50mil moze bavit sportovima sto isto nije malo.

A sto se Bosne tice ona ima 3mil stanovnika, podijeljena je na tri entiteta i tri naroda koja se ne vole pa me ne cudi sto ih nema bas u sportovima jer vecina Srba i Hrvata odlazi nastupati za svoje.

Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk
Pelagus is offline  
Old 29.07.2021., 23:15   #52
Quote:
KLCCLK kaže: Pogledaj post
*SJEVERNA MAKEDONIJA* - imaju broncu kao Makedonija, ali po prvi puta nastupaju pod novim imenom i mogli bi do odličja u hrvanju (Magomedgadzhi Nurov, brončani sa SP)
Makedonija mi je jako draga, i volio bih ako već ne dobiju medalju, da zgaze Grčku u bilo čemu, makar i hokeju na travi
Old 30.07.2021., 01:27   #53
Nadam se da bude još crvenih crta na ovoj slici do kraja OI.

melos is offline  
Old 30.07.2021., 11:07   #54
Quote:
Druga najmanja olimpijska nacija, Nauru (1.800 stanovnika, manje ima samo Tuvalu)
E? Prema Wikipediji Nauru ima 10,670, a Tuvalu 11,646.
Old 30.07.2021., 16:48   #55
Quote:
Baklja kaže: Pogledaj post
E? Prema Wikipediji Nauru ima 10,670, a Tuvalu 11,646.
Hm, ja sam uzeo podatke odavde: https://en.wikipedia.org/wiki/List_o..._by_population

Očito mi je ispala prva jedinica kod Naurua, to je tipfeler, ali po ovoj listi Nauru ima 11.800, a Tuvalu 10.600.

Inače, on topic, BiH vjerojatno porazom Larise Cerić izgubila sve šanse da dođe do prve medalje u povijesti, Tuka bi ipak bio senzacija nad senzacijama, nije više na top razini.

Od stvari vrijednih spomena je možda jedino plivačko finale Guatemale na 100 leptir sutra - teško da će do medalje naravno (oni imaju jedno srebro u povijesti)
KLCCLK is offline  
Old 30.07.2021., 17:38   #56
Quote:
melos kaže: Pogledaj post
Nadam se da bude još crvenih crta na ovoj slici do kraja OI.

"Republic of China" je sluzbeno ime kojim se nazivaju Tajvanci. Zbog toga sto nisu medunarodno priznata drzava, natjecu se kao "Kineski Taipei" i imaju vec 6 medalja na ovim OI, jednu i zlatnu...
Resurrected is offline  
Old 30.07.2021., 18:00   #57
Ima li BIH kakve šanse do kraja?
cunyzg is offline  
Old 30.07.2021., 18:02   #58
Quote:
cunyzg kaže: Pogledaj post
Ima li BIH kakve šanse do kraja?
Atletika - Amel Tuka?
Mia Fan is online now  
Old 30.07.2021., 18:14   #59
Quote:
Mia Fan kaže: Pogledaj post
Atletika - Amel Tuka?
Njega sam zaboravio, vjerojatno im je on zadnja nada, stvarno mi nevjerojatno zvuči da nikad nisu osvojili medalju na OI, pogotovo što ljudi prate sport i briju na iste sportove ko mi i Srbi...
cunyzg is offline  
Old 30.07.2021., 22:31   #60
Quote:
Od stvari vrijednih spomena je možda jedino plivačko finale Guatemale na 100 leptir sutra - teško da će do medalje naravno (oni imaju jedno srebro u povijesti)
Imaju i kandidata u Badmintonu Kevin Cordon -pobijedio je nekog Kineza, i odma su svi poludili tamo u četvrtfinalu je, sutra rano igra za polufinale.
Inače, jedini vlasnik medalje iz Guate, Erick Barrondo ima kip u svom rodnom gradu, digli su ga odma nakon olimpijade njima je to stvarno bih deal, mi smo se malo previše naviknuli na njih. Super mi je njihov entuzijazam
Rearviewmirror is offline  

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:14.