Blisko politici Teme povezane s politikom koje ne spadaju pod ostale podforume |
|
|
22.07.2021., 21:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2009.
|
Quote:
selo moje malo kaže:
Ajde da se i Hrvati poklone jednom srbinu,šteta samo kaj i onih 250000 Hrvatskih pravoslavaca nije tak poznato pa nebi bili otjerani .
|
A zakaj ne sjedneš na traktor pa im se pridružiš kad ti tak nedostaju?
Quote:
Yuna kaže:
Sad smo ga "zauzeli" tak da ga ne bi jednog dana Srbi stavili na svoju euro kovanicu 
|
Aha, kao kad su ga Srbi zauzeli pa ga stavili na svoju novčanicu, jer je našim fašistima bio bitniji nekakav Juraj Dobrila od nekakvog prljavog pravoslavca.
Quote:
Nagurski kaže:
ako se ne varam, ima rumunjske ili vlaske korijene. tesla je prije rumunjsko nego tipicno srpsko prezime
|
O Isuse i Super Mario...
Tesla je alat za tesanje, a s Rumunjskom kurčeve veze nema.
Gdje se ti informiraš, zaboga? Ja sam mislio da je Weekly World News prestao izlaziti.
Quote:
selo moje malo kaže:
Moji pravoslavci ????????
inače odgovoril si jednom domicilnom Hrvatu (ne rvatu ) koji je između ostalog bil 8 mj na prvoj liniji u DR,tak da......
|
...tak da prestani srat. Netko tko je bio osam mjeseci na prvoj crti trebao bi jako dobro znati zašto su Srbi podvili rep i pobjegli, a i tko im je to naredio i organizirao.
|
|
|
22.07.2021., 21:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2013.
|
Smatram da je samo Tesli mjesto na hrvatskim kovanicama eura, ali me ipak kopka... da je u mandatu lijeve vlade predložen Srbin kao lik na tri kovnice hrvatskih eura, jel bi branitelji stali na jahanju plinskih boca o gradu, ili bi 'eskaliralo'?
p.s. ja sam svjestan da je Tesla, takav kakav je bio, i zbog svega što mu nisu pružili, prezirao i srpski rod i hrvatsku domovinu
|
|
|
22.07.2021., 21:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2020.
|
Quote:
Tratin20 kaže:
p.s. ja sam svjestan da je Tesla, takav kakav je bio, i zbog svega što mu nisu pružili, prezirao i srpski rod i hrvatsku domovinu
|
znaš to ili si negdi pročital
|
|
|
22.07.2021., 21:46
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
selo moje malo kaže:
znaš to ili si negdi pročital
|
to je dojam koji sam stekao čitajući izjave njegovih suvremenika o njemu. nikome od njih nikad nije pričao o Hrvatskoj, o Srbima čak niti kad bi ga pitali... a tu su i opsesija brojem tri, mržnja prema biserima, romansa s golubicom, život u hotelu i činjenica d se nikad nije imao potrebu vratiti. radije je živio u New Yorker hotelu.
|
|
|
22.07.2021., 21:51
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Tratin20 kaže:
to je dojam koji sam stekao čitajući izjave njegovih suvremenika o njemu. nikome od njih nikad nije pričao o Hrvatskoj, o Srbima čak niti kad bi ga pitali... a tu su i opsesija brojem tri, mržnja prema biserima, romansa s golubicom, život u hotelu i činjenica d se nikad nije imao potrebu vratiti. radije je živio u New Yorker hotelu.
|
sve ok, vraćamo se pitanju svih pitanja- hrvat ili srbin......
mama i tata pravoslavci..
|
|
|
22.07.2021., 21:56
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
selo moje malo kaže:
sve ok, vraćamo se pitanju svih pitanja- hrvat ili srbin......
mama i tata pravoslavci..
|
pouzdano se zna da su mu roditelji bili pravoslavci. vjerojatno je bio Srbin biološkim vezama. Ali, uvjeren sam da odrasli on nikad o sebi nije razmišljao osim u kontekstu Amerike. Imao je dobar razlog da ne misli prečesto na Smiljan i obitelj, to definitivno
I nešto, kao zaključak... Tesla je bio 200 godina ispred svoje doba i ljudi među kojim je odrastao (u Hrvatskoj, a među Srbima). Takvom genijalcu nacionalnost je bila bitna koliko i paučina na klupici u NY.
|
|
|
22.07.2021., 22:07
|
|
blog.dnevnik.hr/zib
Registracija: Dec 2005.
|
Tesla Hrvat
Quote:
Tratin20 kaže:
pouzdano se zna da su mu roditelji bili pravoslavci.
|
Istina. Ali još nije bilo Srpske pravoslavne Crkve (od 1920.)
A Tesla je bio ateist, a ne pravoslavac.
Quote:
vjerojatno je bio Srbin biološkim vezama.
|
A vjerojatno i nije, nego Hrvat.
O svom porijeklu Tesla je u osobnom dnevniku napisao:
“Drago mi je što me i Hrvati smatraju svojim jer su moji preci hrvatski koljenovići Draganići iz Zadra. Kao hrvatski plemići u 16. stoljeću došli su u Liku i tu ostali. U Liku su moji prepreci došli preko Novog Vinodola.
Preci moje majke, Kalinići, također su hrvatski plemići iz Novog Vinodola. Moj pradjed stjecajem okolnosti morao je otići u Bosansku krajinu (turska Hrvatska) te se tamo oženio pravoslavnom djevojkom i prešao na pravoslavlje.
On je imao isturene prednje zube pa ga je narod prozvao Tesla, prema alatki kojom se obrađuje drvo, i od tuda i moje sadašnje prezime Tesla. To je zapravo nadimak. Moj djed je bio časnik u ličkoj regimenti, a moj otac pravoslavni prota“, napisao je genijalac iz Smiljana.
https://www.maxportal.hr/premium-sad...vat-ili-srbin/
Quote:
Ali, uvjeren sam da odrasli on nikad o sebi nije razmišljao osim u kontekstu Amerike. Imao je dobar razlog da ne misli prečesto na Smiljan i obitelj, to definitivno
|
Itekako je s nostalgijom mislio o Smiljanu i Lici i svojoj majci....
Quote:
I nešto, kao zaključak... Tesla je bio 200 godina ispred svoje doba i ljudi među kojim je odrastao (u Hrvatskoj, a među Srbima). Takvom genijalcu nacionalnost je bila bitna koliko i paučina na klupici u NY.
|
Kovanje Tesle u zvijezde, također je bezvezarija. Bio je dobar izumitelj... ne i znanstvenik.
|
|
|
22.07.2021., 22:13
|
|
Nedokazan i sumnjiv
Registracija: Sep 2008.
|
Srbi bi trebali biti polaskani što smo odabrali Srbina iz Hrvatske da nas predstavlja na euro kovanicama.
|
|
|
22.07.2021., 22:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2014.
|
Quote:
Phlegma kaže:
Srbi bi trebali biti polaskani što smo odabrali Srbina iz Hrvatske da nas predstavlja na euro kovanicama.
|
I još da se počne poštivati ćirilica po ustavnom zakonu od mjesta do mjesta, općine do općine i možemo reći sudiji da svira kraj.
|
|
|
22.07.2021., 22:19
|
|
blog.dnevnik.hr/zib
|
Quote:
dragobrat kaže:
njegovi su SRbi iz HR i on je Srbin.
|
Ako je ovo istina, onda Teslini roditelji nisu Srbi bili, nego Hrvati:
“Drago mi je što me i Hrvati smatraju svojim jer su moji preci hrvatski koljenovići Draganići iz Zadra. Kao hrvatski plemići u 16. stoljeću došli su u Liku i tu ostali. U Liku su moji prepreci došli preko Novog Vinodola.
Preci moje majke, Kalinići, također su hrvatski plemići iz Novog Vinodola. Moj pradjed stjecajem okolnosti morao je otići u Bosansku krajinu (turska Hrvatska) te se tamo oženio pravoslavnom djevojkom i prešao na pravoslavlje.
On je imao isturene prednje zube pa ga je narod prozvao Tesla, prema alatki kojom se obrađuje drvo, i od tuda i moje sadašnje prezime Tesla. To je zapravo nadimak. Moj djed je bio časnik u ličkoj regimenti, a moj otac pravoslavni prota“, napisao je genijalac iz Smiljana.
https://saborsko.net/index.php/povij...anici-iz-zadra
|
|
|
22.07.2021., 22:21
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Nepoznati kaže:
Istina. Ali još nije bilo Srpske pravoslavne Crkve (od 1920.)
A Tesla je bio ateist, a ne pravoslavac.
A vjerojatno i nije, nego Hrvat.
https://www.maxportal.hr/premium-sad...vat-ili-srbin/
Itekako je s nostalgijom mislio o Smiljanu i Lici i svojoj majci....
Kovanje Tesle u zvijezde, također je bezvezarija. Bio je dobar izumitelj...
|
da nije bio ateist, bio bi pop, ne vrhunski znanstvenik. Sjećanja na Smiljan i Liku bila su mu i draga i mrska. I nije volio pričati o domovini (našao na nekoliko mjesta) On nije bio najstariji sin, nije bio miljenik, nije rođen kao nasljednik. Čitao sam da je njegov obiteljska situacija bila klasična heir and spare priča tog doba. od petero djece, "samo" dvoje muških, a nasljednik je poginuo u nesreći i to pod kopitima očeva omiljena konja.
A nitko ga ne kuje u zvijezde zato jer je prezirao žene, mrzio bisere, bio opsjednut čistoćom, zato jer prao ruke triput zaredom. Imao je žešći OKP, strah od bakterija, jedina prava ljubav bila mu je golubica koju je hranio u parku... Ali, napravio je cca milijardu puta više nego svi forumaši svijeta zajedno
|
|
|
22.07.2021., 22:21
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
dragobrat kaže:
I još da se počne poštivati ćirilica po ustavnom zakonu od mjesta do mjesta, općine do općine i možemo reći sudiji da svira kraj.
|
ko i Istri talijanski.....
|
|
|
22.07.2021., 22:23
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Nepoznati kaže:
Ako je ovo istina, onda Teslini roditelji nisu Srbi bili, nego Hrvati:
|
To je polutočna priča koju je preradila za svekoliki plebs drugarica Ljubica Štefan. Baba je bila na nekim bunikama. Demantirano hiljadu puta. 
|
|
|
22.07.2021., 22:23
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
selo moje malo kaže:
moji roditelji su Hrvati,iz Hrvatske, i njihovi roditelji isto tako,kaj sam ja onda
isto pitanje za NT,kaj je on onda.....
|
ti si ono što osjećaš. sve ostalo su pizdarije na razini religije. iz vremena prije sijalice i izmjenične struje, naravno.
|
|
|
22.07.2021., 22:30
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Tratin20 kaže:
ti si ono što osjećaš. sve ostalo su pizdarije na razini religije. iz vremena prije sijalice i izmjenične struje, naravno.
|
osjećam se kao čovjek,pošten i dobar
i plaćam sve poreze u državi u kojoj živim i ne kradem ju i ne varam ju
da, i razmišljam svojom glavom, ne ono kaj pročitam od plaćenih naručenih tekstova
tipa -NT je Hrvat pravoslavnih korijena
|
|
|
22.07.2021., 22:31
|
|
blog.dnevnik.hr/zib
|
Quote:
dragobrat kaže:
To je polutočna priča
|
Polutočna?
Nešto kao Schroedingerova mačka?
Quote:
koju je preradila za svekoliki plebs drugarica Ljubica Štefan. Baba je bila na nekim bunikama. Demantirano hiljadu puta.
|
Čemu toliko bijesa na tu ženu?
Tko je demantirao i gdje? Sa kojim argumentima? Tisuću ("hiljadu") puta? Link?
https://bs.wikipedia.org/wiki/Nikola...Tesla_0108.JPG
|
|
|
22.07.2021., 22:38
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
selo moje malo kaže:
osjećam se kao čovjek,pošten i dobar
i plaćam sve poreze u državi u kojoj živim i ne kradem ju i ne varam ju
da, i razmišljam svojom glavom, ne ono kaj pročitam od plaćenih naručenih tekstova
tipa -NT je Hrvat pravoslavnih korijena
|
eto vidiš... nisi napisao da se osjećaš Hrvatom, osjećaš se kao pošten i dobar čovjek.
p.s. nek je proklet jebeni crkveni raskol!!!!!!!!!!!!!! da njega nije bilo, nikad nitko ne bi zno tko je Hrvat, tko je Srbin... de facto smo isti narod.
|
|
|
22.07.2021., 23:02
|
|
Registered
Registracija: Jun 2006.
|
Quote:
dragobrat kaže:
|
Ne prije produžetaka u kojem će se poštivati zakon o boravištu i prebivalištu. 
|
|
|
22.07.2021., 23:11
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
fulcrum kaže:
Ne prije produžetaka u kojem će se poštivati zakon o boravištu i prebivalištu. 
|
Kad se recimo fiktivni stanovnici Vukovara koji žive po Osijeku, Vinkovcima, Đakovu, SL. Brodu i Zagrebu obrišu apsolutno se slažem ! 
|
|
|
23.07.2021., 03:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2009.
|
Quote:
dragobrat kaže:
Njegovo pravo ime je Nicolae Teslae , a baba mu je iz porodice Munteanu, inače svi njegovi u Smiljanu , uključujući i Bunjevce su teški navijači Steaue, kako znam ? Pa čitao sam ne nekom forumu 
|
Ma znaš ti moj kurac, nije Smiljan, nego Smilianesku Selo...  
Quote:
selo moje malo kaže:
i nitko da mi odgovori kaj je NT
kak je krenulo biće rvat iz Livna
|
Nikola Tesla, da ti odgovorim, bio je čovjek koji je uistinu znao koristiti svoj mozak.
Tako da tebi, nažalost, neće pomoći nikakav odgovor.
Quote:
selo moje malo kaže:
moji roditelji su Hrvati,iz Hrvatske, i njihovi roditelji isto tako,kaj sam ja onda
isto pitanje za NT,kaj je on onda.....
|
Ti si nitko i ništa. Eto kaj si.
Ali nije sve izgubljeno. Još uvijek možeš pisati po internetu kako je Nikola još veći šupak od tebe.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:36.
|
|
|
|