Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH |
|
|
14.11.2023., 07:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2009.
|
Vidim i krvna zrnca se broje.
|
|
|
14.11.2023., 07:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2014.
|
Quote:
zulualpha kaže:
Čitam komentare u kojima se uglavnom izvlači crnilo i gdje ga ima i gdje ga nema. Čovjek je bio vojnik za razliku od svog prethodnika, bio je uspješan župan. To su činjenice koje ne spominjete.
|
Vidiš, slažem se ja s tim (pogotovo kao načelnik Antunovca), ali opet ne mislim da je dobar izbor za čelo MORH-a. Ima iskustvo u ratu i svaka mu čast na tome, ali mislim da to u 2023. ne bi trebao biti kriterij. Ministar bi trebao biti netko tko se kuži u oružje, strategije i te pizdarije, tko se stvarno bavi vojnim politikama ovoga desetljeća. A i samom izboru se krenulo krivo - tražilo se Slavonca jer ih nema u vladi. Kužim ja to, ali meni je to užasno da svaki kraj mora imati svog ministra (tako su i kod Zokija neki SDP krajevi kukali da je malo njihovih predstavnika). Jel bolji izbor od Baneta? Je, i Rojs bi bio. Jel moglo bolje? Je. A ostalo ćemo vidjeti - ionako ima premalo vremena za nešto napraviti
|
|
|
14.11.2023., 08:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2022.
|
Quote:
komutator kaže:
|
Uhljeb, jasno, koji nema dana rada na trzistu.
|
|
|
14.11.2023., 09:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2005.
|
Quote:
zulualpha kaže:
Čitam komentare u kojima se uglavnom izvlači crnilo i gdje ga ima i gdje ga nema. Čovjek je bio vojnik za razliku od svog prethodnika, bio je uspješan župan. To su činjenice koje ne spominjete.
|
Možeš mislit što je bio uspješan župan. U njegovom mandatu mu Roks i ekipa zatvorili šećeranu pod nosom.
Za to što je bio u ratu,to mu svaka čast.
|
|
|
14.11.2023., 09:10
|
|
L.E.D. there be light
Registracija: Feb 2005.
|
Quote:
zulualpha kaže:
|
Bio je u ratu...kada netko to krene izvlačiti kao argument, odmah mi se jako prisere...pa zašto ne lobiraš da bude premijer ili apsolutni vladar, a ne da je dobio jedno pišljivo ministarstvo koje je ionako zatvoren krug samo po sebi?
Da se malo ipak prisjetimo...dok HDZ nije došao na vlast na lokalnoj razini, OBŽ i Slavonija općenito su ne samo bili njihova zadnja rupa na svirali, nego su i aktivno kočili razvoj...a od kapitalnih projekata i investicija, pretežno su one fondova EU i privatne investicije, tako da je njegova "sposobnost" pod znakom pitanja, a "lojalnost" Slavoniji isparila skupa s maglom te subote kada je Bane odlučio glumiti safari.
|
|
14.11.2023., 09:17
|
|
...a ne koment@tor....
Registracija: Mar 2010.
|
Bio je u ratu obični vojnik, pješak, decko od 18 godina.
Moralno to zvuči super, ali ga nimalo ne kvalificira ni za zapovjednika satnije, a kamoli za ministra.
Više mu za ulogu ministra vrijedi iskustvo iz općine nego vojničko ili župansko iskustvo.
Kao nacelnik opcine bavio se nekim stvarnim problemima.
|
|
|
14.11.2023., 09:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2022.
|
Odlazak u rat mu je bila bolja odluka nego da je upisao matematicki fakultet, cisto financijski i karijerno gledano. Takvu karijeru bi mogao samo sanjati bez rata, a dogurao je cak i do ministra.
Na trzistu jedne lipe nije zaradio. Taj pusti kadar i strucnjak. Ne vjerujem ni da je 100% pismen.
Cast poginulim i ranjenim u ratu, a ostalima nema nikakve casti barem sto se mene tice.
90% njih su bili foliranti, zato su Srbi drzali cak 4 godine okupiran teritorij. Da se nije ispregovaralo i istrgovalo, uz potporu usa, i danas bi bili okupirani pored tih silnih heroja iz cuvenih postrojbi, a koji danas imaju mirovine, funkcije i druge privilegije na konto rata.
|
|
|
14.11.2023., 10:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2012.
|
Nije stvar što je bio u ratu, nego što je bio u miru, realno čovjek je viši trener sportke rekreacije, ne sumnjam da razumije nogometnu ili rukometnu obranu, al nisam siguran što zna o vojnoj obrani ili sustavu općenito.
Nije to držanje kalašnjikova i juriš, općenito za ministre obrane često se biraju ljudi koji sa tim sektoriom nemaju nikakve veze.
|
|
|
14.11.2023., 10:10
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
water strider kaže:
Nije stvar što je bio u ratu, nego što je bio u miru, realno čovjek je viši trener sportke rekreacije, ne sumnjam da razumije nogometnu ili rukometnu obranu, al nisam siguran što zna o vojnoj obrani ili sustavu općenito.
Nije to držanje kalašnjikova i juriš, općenito za ministre obrane često se biraju ljudi koji sa tim sektoriom nemaju nikakve veze.
|
Ovo zadnje je točno da ne može biti točnije - valjda su Krstičević i Kotromanović jedini koji su imali veze s tim sektorom. E, da i pokojni Pavao Miljavac. Ostali vojsku vidjeli samo na TV-u.
No, baš gledam ministre obrane Njemačke - nisu ni oni puno stručniji za tu funkciju
|
|
|
14.11.2023., 10:18
|
|
...a ne koment@tor....
Registracija: Mar 2010.
|
Quote:
Tomo1972 kaže:
Ovo zadnje je točno da ne može biti točnije - valjda su Krstičević i Kotromanović jedini koji su imali veze s tim sektorom. E, da i pokojni Pavao Miljavac. Ostali vojsku vidjeli samo na TV-u
|
Krstičević i Kotromanović su bili zapovjednici brigada.
Miljavac je bio nacelnik Glavnog stožera.
Anušić je bio obicni vojnik koji nema pojma kako funkcionira vojska, a kamoli mninistarstvo obrane.
Ja bih mu savjetovao da si odabere 2-3 iskusna savjetnika, i da dobro sluša što govori admiral Hranj.
Bane je umislio da zna više od Hranja.
|
|
|
14.11.2023., 10:26
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
komutator kaže:
Krstičević i Kotromanović su bili zapovjednici brigada.
Miljavac je bio nacelnik Glavnog stožera.
Anušić je bio obicni vojnik koji nema pojma kako funkcionira vojska, a kamoli mninistarstvo obrane.
Ja bih mu savjetovao da si odabere 2-3 iskusna savjetnika, i da dobro sluša što govori admiral Hranj.
Bane je umislio da zna više od Hranja.
|
Pa onaj zamjenik što je mijenjao Baneta ima dobru biografiju, ni ne treba mu više
|
|
|
14.11.2023., 11:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2006.
|
Dajte ljudi, jedini tko ima iskustvo s MO su ljudi koji kao profesionalci godinama rade u njemu... nije uopće potrebno predznanje u specifikumima MO, ministar je ionako političko-organizacijska funkcija koja prenosi politike Vlade po pitanju obrane na niže instance i upravlja provođenjem. Svakako je poželjno da osoba ima iskustva u upravljanju sustavima, načelnik i župan je adekvatno iskustvo za to. S te pozicije podržavam odabir (doduše ne za vrijeme dok je još na toj poziciji), ali Medvedovo trkeljanje o važnosti ratnog puta i činjenice da mu je brat poginuo za biti ministar obrane je daleko previše. To je ona tipična HDZ-ova retorika , sve je nevažno i sve je dopušteno i možeš biti sve kaj bi štel biti ako si bio i/ili nastradao (ili netko tvoj) u ratu.
|
|
|
14.11.2023., 12:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2013.
|
Nakon svega što je Anušić izgovorio na račun Pupovca, zanima me: hoće li Pupovac dići ruku za njega i kako će to glasanje objasniti novinarima, ako ga budu pitali. Naime, barem triput Anušić je rekao da nema problem sa SDSSom, da ima problem s Pupovcem. Doslovno i bez ograda.
|
|
|
14.11.2023., 12:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2008.
|
Quote:
Tratin20 kaže:
Nakon svega što je Anušić izgovorio na račun Pupovca, zanima me: hoće li Pupovac dići ruku za njega i kako će to glasanje objasniti novinarima, ako ga budu pitali. Naime, barem triput Anušić je rekao da nema problem sa SDSSom, da ima problem s Pupovcem. Doslovno i bez ograda.
|
Govoreći o smjeni ministra Marija Banožića rekao je da je odmah dao podršku novom ministru obrane Ivanu Anušiću: “Da, jučer sam to rekao predsjedniku Vlade. Ima određeni autoritet, taj dio Vlade mora imati osobu koja će to adekvatno voditi, vjerujemo da on ima kapaciteta. Znamo za izjave koje su bile usmjerene protiv mene. Nismo uvijek bili na istoj valnoj duljini.”
https://www.nacional.hr/pupovac-anus...i-ni-17-ni-18/
Nije baš neko iznenađenje...
|
|
|
14.11.2023., 12:20
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
gost na forumu kaže:
Govoreći o smjeni ministra Marija Banožića rekao je da je odmah dao podršku novom ministru obrane Ivanu Anušiću: “Da, jučer sam to rekao predsjedniku Vlade. Ima određeni autoritet, taj dio Vlade mora imati osobu koja će to adekvatno voditi, vjerujemo da on ima kapaciteta. Znamo za izjave koje su bile usmjerene protiv mene. Nismo uvijek bili na istoj valnoj duljini.”
https://www.nacional.hr/pupovac-anus...i-ni-17-ni-18/
Nije baš neko iznenađenje...
|
ono kad se čovjek sam po sebi pošteno posere. Bravo, Pupovac... Dobra predavanja na faksu, očito, bile su iznimka.
|
|
|
14.11.2023., 12:28
|
|
parlavora trikante
Registracija: Jan 2011.
|
a kakve je kompetencije imala Željka Antunović? svakako pravi čovjek na pravom mjestu, treba utvrditi granice prema srbiji, bih i crnoj gori, uvesti reda. sva koncentracija na istok.
|
|
|
14.11.2023., 12:32
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Ajutokintumi kaže:
a kakve je kompetencije imala Željka Antunović? svakako pravi čovjek na pravom mjestu, treba utvrditi granice prema srbiji, bih i crnoj gori, uvesti reda. sva koncentracija na istok.
|
granica nije u ingerenciji MORHa.
|
|
|
14.11.2023., 13:03
|
|
Zivot je igra, na tebi je
Registracija: Sep 2013.
|
Ivan Anušić, ministar obrane (HDZ)
|
|
|
14.11.2023., 13:09
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
mezzzzzo kaže:
|
nažalost, njima nije jasno da bi Anušić mogao biti potrošen za tri-četiri mjeseca ministarskog mandata, nakon čega Plenković može reći da nije bio zadovoljan njime i da ga u, možebitni, novi mandat ne uzme. i onda Anušić može svirati...
|
|
|
14.11.2023., 13:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2018.
|
jel tocno da je Anusic bio pred 5,6 godina nacelnik neki opcine u Slavoniji...
i eto za 6 godina samo sto nije predsjednik adezeta...???
lik ima petlje reci vozdu tu i tam nesto....sto i nije nesto posebno....i to je sve, cini se
ali ostalo, ako je tocno, mogu komotnu vratiti Tomicu...i voialaia
sto bi sesirdija rekao, kako je.... dobro je...
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:02.
|
|
|
|