Natrag   Forum.hr > Razno > Arhiva > Star Trek Fan Club

Star Trek Fan Club Resistance is futile.

Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.05.2006., 20:31   #41
Quote:
jack_r kaže:
da fakat, u svemiru nema dana i noci...
ili kada se likovi izmaknu fazorima
to je nemoguce jel je fazorska zraka koncentrirani snop energije, pa se krece brzinom svjetlosti. A ako ide brzinom svjetlosti, prvo ju ne bi trebali vidjeti, a kamoli izmaknuti joj se
Pa vjerojatmo su takve smjene zadržali radi lakšeg buđenja i tih shema?!
Old 02.05.2006., 21:24   #42
Quote:
Camaria kaže:
UT prevodi i prvu riječ rasa s kojima se nikad nije sreo zato što radi na frekvenciji moždanih valova, nešto kao čitanje misli samo što to radi aktiviran zvukom. Moš ti govorit i skroz izmišljeni jezik koji samo ti koristiš, glavno da on ima značenje i UT će ti ga prevest zato jer je on UNIVERZALNI TRANSLATOR:
oke, nek prevodi tak i nek ostane neprevedeno ono kaj se na engl. nemre prevest, al kak neke prevodi na los engl. ili s naglaskom?
xxGaladrielxx is offline  
Old 02.05.2006., 21:31   #43
ono kaj mene zifcira je kretanje prije neg kaj transportiranje zavrsi.
U jednoj epizodi Lwaxana Troi je vec na pola "isparila" kad se sjetila jos nekaj reci Picardu ...
xxGaladrielxx is offline  
Old 04.05.2006., 09:33   #44
Quote:
jack_r kaže:
da fakat, u svemiru nema dana i noci...
Postoje smjene: alfa, beta, i gama (a ponegdje i delta).
Po definiciji je (ako se dobro sjećam)
alfa: 0800-1600
beta: 1600-2400
gama: 2400-0800
pa ima donekle smisla govoriti o danu i noći.
Ako uzmemo i delta smjenu, onda smjena traje šest sati, a ne osam.
Quote:
jack_r kaže:
ili kada se likovi izmaknu fazorima
to je nemoguce jel je fazorska zraka koncentrirani snop energije, pa se krece brzinom svjetlosti. A ako ide brzinom svjetlosti, prvo ju ne bi trebali vidjeti, a kamoli izmaknuti joj se
Ne možeš se izmaknuti zraci svjetlosti (osim ako je usporena - tada joj se, barem onom opasnom dijelu, izmakao Archer, ako se tko sjeća), ali se možeš (pokušati) izmaknuti oružju uperenom u tebe.
Old 07.05.2006., 21:34   #45
Da se fazorskim zrakama ne može izmicat svi naši junaci bi poginili.
Evo još jedan gaf (već san to spominja)...
Transwarp je warp 10 i pri letenju takvom brzinom dođe do mutacija (Tom Paris i kapetanica) dok je Kirk sa svojon ekipon u Enterpriseu vozio oko warp 11 u jednoj epizodi i ništa in se nije dogodilo!!!!!!
Old 08.05.2006., 19:33   #46
Quote:
crazyGauss kaže:
je, ali govorim o izrazima koji imaju prevod. npr. on kaze negdi grok! grok!, a prevod toga je zaklacute!!!! to je i te kako prevodivo
možda su neprikladne?????
Old 09.05.2006., 10:56   #47
nisu, nego je to jednostavno jedna od gluposti u seriji. ne znam zasto ljudi imaju potrebu sad smisljat svakakva glupa opravdanja.
crazyGauss is offline  
Old 11.05.2006., 20:09   #48
To je najjednostavnije objašnjenje!!!!!
glupost je i gotovo.
Old 11.05.2006., 20:14   #49
Da pitaš ST "inženjere", začas bi ti smislili odgovor i razrješili misteriju!!!

Inače, obožavam eksplozije!!!
gandalf2246 is offline  
Old 11.05.2006., 23:14   #50
Kapetan Janeway je ružna i smrdi!!!
Old 13.05.2006., 10:41   #51
Da su se scenaristi držali svih zakona fizike koje mi danas znamo federacija se nebi proširila dalje od Marsa.
B.A.K.I. is offline  
Old 14.05.2006., 16:08   #52
Quote:
worf01 kaže:
To je najjednostavnije objašnjenje!!!!!
glupost je i gotovo.
pa, zato sto i je. neznam zasto se uvik nađu ovako neki frikovi koji misle da je to neka ultra realna serija i onda je svim sredstvima brane i opravdavaju. meni je ST super. gleda sam sve serije i sve filmove i zakon su mi.
ali to je SF, i to jedan od onih koji nisu bas bazirani na znanosti ili zdravom razumu. jednostavno ekipa prihvatite da u ST ima rupa, i to puno.
crazyGauss is offline  
Old 18.05.2006., 21:44   #53
Quote:
worf01 kaže:
Evo još jedan gaf (već san to spominja)...
Transwarp je warp 10 i pri letenju takvom brzinom dođe do mutacija (Tom Paris i kapetanica) dok je Kirk sa svojon ekipon u Enterpriseu vozio oko warp 11 u jednoj epizodi i ništa in se nije dogodilo!!!!!!

U Kirkovo vrijeme warp se računao po drugoj skali po kojoj warp 10 nije beskonačna brzina, i zato se pri warp 10 ili 11 (po staroj skali) ništa zanimljivog ne događa.
Old 18.05.2006., 22:03   #54
Čak se stvar sa zvukom i vidljivosti fazora da objasniti.

Zvuk:
Zvuk se zapravo ne čuje, a mi čujemo zvuk koji bi nastao kao miks zvukova koje bi snimili imaginirani mikrofoni u svemiru, čija je jačina obrnuto proporcionalna kvadratu udaljenosti objekta s kojih potječu. Isto tako bi netko mogao zamjeriti to što se čuje muzika u svemiru (ili bilo gdje drugdje - da bi zamjerka mogla pasti većini filmova i serija), a nju čujemo samo mi kao gledatelji i ona služi za doživljaj (a, zvuk nam služi za dobivanje podrobnijih informacija o trenutačnom događaju).
Osim toga, gdje ste vidjeli da u Star Treku netko od posade ili bilo tko drugi zapravo čuje taj zvuk i na temelju njega nešto poduzima?

Vidljivost fazora:
Fazori NISU laseri, jer bi se inače zvali laseri, što znači da se fazorska na sastoji (samo) od onoga od čega se sastoji laserska, dakle od fotona, nego (i) od drugih čestica. Neke tih od čestica imaju masu mirovanja različitu od nule, pa se gibaju sporije od svijetlosti (odtud mogućnost izmakivanja fazorskim zrakama) i neke od njih zrače energiju, pa je zato fazorska zraka vidljiva.
Old 18.05.2006., 22:08   #55
zakaj nikad nemaju skurene majice nakon pogotka fazorom?
Old 19.05.2006., 21:09   #56
Quote:
Daniels kaže:

U Kirkovo vrijeme warp se računao po drugoj skali po kojoj warp 10 nije beskonačna brzina, i zato se pri warp 10 ili 11 (po staroj skali) ništa zanimljivog ne događa.
gospon Daniels fala na objašnjenju!
Old 07.06.2006., 10:38   #57
meni je palo na pamet, da ako imaju antigravitaciona kolica i gravitacione ploce po podu brodova, zasto se i dalje vozikaju u shatlovima na impulsni pogon i trustere...zasto nemaju antigravitacioni shuttle koji se moze gibati u svim smjerovima i svim vremenskim uvjetima jednako, tako im se ne bi dogodilo da kod prve malo jace kisice padnu usred _ _ _ _ _ _ (upisi sam)
startrekfan is offline  
Old 07.06.2006., 20:48   #58
Quote:
startrekfan kaže:
meni je palo na pamet, da ako imaju antigravitaciona kolica i gravitacione ploce po podu brodova, zasto se i dalje vozikaju u shatlovima na impulsni pogon i trustere...zasto nemaju antigravitacioni shuttle koji se moze gibati u svim smjerovima i svim vremenskim uvjetima jednako, tako im se ne bi dogodilo da kod prve malo jace kisice padnu usred _ _ _ _ _ _ (upisi sam)
To bi bilo prejednostavno i scenaristi ne bi mogli napisati 10010010001 verziju pada evej mišona na negostoljubiv planet.
gandalf2246 is offline  
Old 08.06.2006., 20:16   #59
Ono za lebdenje ST kolica ne funkcionira na principu antigravitacije, nego djeluje samo blizu podloge, jer da je antigravitacija u pitanju, onda rezultantna sila na kolica bi u homogenom gravitacionom polju bila nula, a to nije slučaj.

Osim toga čak i kad bi to bila neka antigravitacija i kad bi se to ugradilo u šatlove, sasvim sigurno bi po običaju prestajalo funkcionirati u najnezgodnijim trenutcima.
Old 09.06.2006., 14:06   #60
he...
a jedna od meni najglupljih stvari je to kako su Borgovi glupi. svaki put kad pokusavaju osvojit Zemlju(i opcenito Alfa kvadrant) salju jednu kocku, i naravno skupi se cila Flota i jedva je raznesu. da su poslali dvi, mogli su odma sve pomest.
crazyGauss is offline  

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:32.