Svijet Zbivanja u svijetu |
Pogledaj rezultate ankete: Hoće li Trump pokušati osvojiti 3. mandat?
|
Ne, dosta će mu biti i 2. da sve okrene naglavačke
|

|
10 |
25.00% |
Da, pokušat će i bez promjena propisa
|

|
9 |
22.50% |
Da, pokušat će to putem lažnog podpredsjednišva
|

|
3 |
7.50% |
Da, jer će uspjeti inicijativa kongresnika Oglesa
|

|
1 |
2.50% |
Ne, jer će prije ili umrijeti ili postati dementan
|

|
17 |
42.50% |
|
|
03.04.2025., 08:27
|
|
15/JG52 forever
Registracija: Mar 2004.
|
Quote:
pilif12 kaže:
Dio ljudi prevedeno 100 milijuna ljudi u Americi
|
Velika većina ispitanika, 68%, rekla je da Trumpu definitivno ili vjerojatno ne bi trebalo dopustiti da služi treći mandat - što ukazuje da većina Amerikanaca vjeruje da se treba pridržavati Ustava. Nasuprot tome, 20% je reklo da bi mu definitivno ili vjerojatno trebalo dopustiti da služi još jedan mandat. Ovdje je opet došlo do značajnih stranačkih razlika.
Ogromna većina demokrata i nezavisnih kandidata - 87% i 73% - rekla je da Trumpu treba zabraniti treći mandat. No, republikanci su bili podjednako podijeljeni, s 43% reklo je da bi mu trebalo dopustiti da odsluži još jedan mandat, a 42% reklo je da ne bi trebao biti u mogućnosti link
i uzgred, Trump popular vote: 77,302,580 wiki
|
03.04.2025., 10:47
|
|
Konzervativac-Reakcionar
Registracija: Oct 2009.
|
Quote:
Ego kaže:
Znači nešto kao Putin-Medvedev muljaže dakle.
|
Ne znam sto Putin i Medvedev rade, ali 52% americkih glasaca vjeruje da bi Trump dobio treci term.
https://www.newsmax.com/newsfront/ra...19/id/1199724/
|
|
|
03.04.2025., 10:52
|
|
Rolling with hedgehogs
Registracija: Oct 2007.
|
|
03.04.2025., 10:54
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2015.
|
Quote:
Dilberth kaže:
|
a zašto je to uopće bitno?
osim toga, pitanje je jako "misleading" kada ga ovako postaviš.
jer hrpa ljudi će misliti da je 52% američkih glasača za to da Trump dobije treći mandat, a neće skužiti da se zapravo radi o broju ljudi koji vjeruje da bi on to dobio, a ne da su oni sami za to..
Zapravo, totalno debilno postavljeno pitanje i razultati -kao stvoreno za manipulaciju i plasiranje lažnih narativa ..
Jer isto to istraživanje navodi da skoro 60% glasača nije za to da Trump dobije treći mandat..
Ali kao što rekoh -sasvim svejedno na kraju. Postoji jako dobar razlog za ograničavanje mandata i uveli su ga puno pametniji i pošteniji ljudi od Trumpa i njegove svite..
|
|
|
03.04.2025., 11:13
|
|
Konzervativac-Reakcionar
|
|
|
|
03.04.2025., 11:28
|
|
Rolling with hedgehogs
|
Quote:
Dilberth kaže:
|
Ha?
Ja sam ti nešto linkala sa MSNBCa i tvrdila da je to relevantna informacija? Skrećeš pažnju na nešto što se nije dogodilo kako ne bi morao priznati da tvoj podatak nije vjerodostojan? Ček, na koga i što me to podsjeća? 
|
03.04.2025., 11:58
|
|
Konzervativac-Reakcionar
|
Quote:
shtefy kaže:
Ha?
Ja sam ti nešto linkala sa MSNBCa i tvrdila da je to relevantna informacija? Skrećeš pažnju na nešto što se nije dogodilo kako ne bi morao priznati da tvoj podatak nije vjerodostojan? Ček, na koga i što me to podsjeća? 
|
Sorry. To je samo bio primjer da tvoj link ukazuje TV Networks kao MSNBC, CNN, CBS, novine Miami Herald, New York Times, itd., ljevicarski biased.
Gdje stoji da oni govore potpunu istinu?
|
|
|
03.04.2025., 12:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2014.
|
Quote:
denijama kaže:
jer hrpa ljudi će misliti da je 52% američkih glasača za to da Trump dobije treći mandat, a neće skužiti da se zapravo radi o broju ljudi koji vjeruje da bi on to dobio, a ne da su oni sami za to..
|
Sa pitanja: treba li omogućiti da se ista osoba tri puta natječe za predsjednika SAD-a prešli ste na pitanje bi li Trump dobio treći mandat. To su dva različita pitanja.
Ovaj njegov mandat ne ni dva mjeseca, efekti za SAD tek će se vidjeti i ja ne vjerujem da bi Trump pobijedio na slijedećim izborima za predsjednika SAD-a.
Ni jedan organizam ne može stajati sam za sebe. Evolucija prvih živih organizama odvijala se zajedno s pretvorbom planetarne površine iz neorganskog okruženja u samoregulirajuću biosferu. Život je značajka planeta a ne pojedinih organizama.
|
|
|
03.04.2025., 12:13
|
|
Rolling with hedgehogs
|
Quote:
Dilberth kaže:
Sorry. To je samo bio primjer da tvoj link ukazuje TV Networks kao MSNBC, CNN, CBS, novine Miami Herald, New York Times, itd., ljevicarski biased.
Gdje stoji da oni govore potpunu istinu?
|
Dakle ja tebi komentiram ono što jesi napisao, ti mene uvjeravaš nešto o nečemu što nisam ni spomenula.
Reci onda jasno da ti se ne sviđa mogućnost da brojevi tvog izvora nisu točni. Ne izvlači se jeftinim pokušajima spinanja. 
|
03.04.2025., 12:17
|
|
Rolling with hedgehogs
|
Quote:
mravac8 kaže:
Ovaj njegov mandat ne ni dva mjeseca, efekti za SAD tek će se vidjeti i ja ne vjerujem da bi Trump pobijedio na slijedećim izborima za predsjednika SAD-a.
|
Da li vjeruješ da bi bio spreman služiti se bilo kakvim sredstvima, savijati ili direktno kršiti zakone i sl., da bi zadržao vlast?
Teško je zaboraviti da je riječ o čovjeku koji je napravio neviđeni cirkus sa kmečanjem kako je pokraden, koji je rulju huškao na institucije demokratske države i kojem je u tom trenu čak i njegov najbliži suradnik okrenuo leđa i rekao sad je dosta.
|
03.04.2025., 12:36
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
shtefy kaže:
Da li vjeruješ da bi bio spreman služiti se bilo kakvim sredstvima, savijati ili direktno kršiti zakone i sl., da bi zadržao vlast?
|
Naravno, pa sam je rekao nešto u smislu: *Ameri, izaberite me ponovo pa nećete više morati ići na glasanje*, dakle i uvođenje diktature nije mu strano.
Međutim, moje pitanje je bilo: hoće li on moći ponovo pobijediti na poštenim demokratskim izborima.
Iako, vidimo da je i danas SAD u nekom obliku diktature, evo ove carine je donio sam Trump. Kao i mnoge druge odluke u ovih dva mjeseca vladavine.
Ni jedan organizam ne može stajati sam za sebe. Evolucija prvih živih organizama odvijala se zajedno s pretvorbom planetarne površine iz neorganskog okruženja u samoregulirajuću biosferu. Život je značajka planeta a ne pojedinih organizama.
|
|
|
03.04.2025., 13:21
|
|
Rolling with hedgehogs
|
Quote:
mravac8 kaže:
Međutim, moje pitanje je bilo: hoće li on moći ponovo pobijediti na poštenim demokratskim izborima.
|
Znaš što, da nije već jednom pobijedio na izborima iako je prethodno napravio ono sranje sa "krađom glasova" i huškanjem na raidanje Capitola, da nisam vidjela ova njegova 3 mj. na vlasti, da ne vidim svakodnevno videe na YTu kako magaši opravdavaju ovaj kaos koji Trump radi, koji su to neobrazovani likovi koji sa žarom i 100-postotnim uvjerenjem hmmmću i mmmću i gledaju kao telad kad ih se pita konkretno pitanje, ali su i dalje za Trumpa... rekla bih da nema mrtve šanse.
Ovako...  Recimo da se više ničemu ne bih čudila.
https://www.youtube.com/watch?v=W7661YW0FH4
|
03.04.2025., 13:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2015.
|
Quote:
shtefy kaže:
Znaš što, da nije već jednom pobijedio na izborima iako je prethodno napravio ono sranje sa "krađom glasova" i huškanjem na raidanje Capitola, da nisam vidjela ova njegova 3 mj. na vlasti, da ne vidim svakodnevno videe na YTu kako magaši opravdavaju ovaj kaos koji Trump radi, koji su to neobrazovani likovi koji sa žarom i 100-postotnim uvjerenjem hmmmću i mmmću i gledaju kao telad kad ih se pita konkretno pitanje, ali su i dalje za Trumpa... rekla bih da nema mrtve šanse.
https://www.youtube.com/watch?v=W7661YW0FH4
|
a btw. -di su nestali viđeniji Trump idolopoklonici od prije izbora?
Ne pratim baš svakodnevno, ali nešto ih ne vidim po temama previše..ili mi se samo čini 
|
|
|
03.04.2025., 13:39
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
shtefy kaže:
|
Slažem se. Dodala bi i situaciju u drugim državama, u Rusiji Putin vlada desetljećima, kod nas HDZ tri mandata, pa Orban ...... ne vidim zašto se takvo nešto ne bi dogodilo i u SAD-u.
S druge strane, pred Trumpom su četiri duge godine vladavine. Budući da nije odustao od carina SAD će potonuti u recesiju, pa inflacija, pa otkazi ..... i sve će to američki glasači itekako osjetiti.
Ne znam što će biti, moguće je i jedno i drugo.
|
|
|
04.04.2025., 15:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2008.
|
Quote:
mravac8 kaže:
S druge strane, pred Trumpom su četiri duge godine vladavine. Budući da nije odustao od carina SAD će potonuti u recesiju, pa inflacija, pa otkazi ..... i sve će to američki glasači itekako osjetiti.
Ne znam što će biti, moguće je i jedno i drugo.
|
Ne bi bio prvi vladar koji započne ratni sukob da skrene pažnju stoci sitnog zuba s domaćih problema.
|
|
|
04.04.2025., 17:55
|
|
u prolazu
Registracija: Jun 2003.
|
Pitanje nije da li ce stabilni biti tu za treci mandat,
vec je pitanje, kako je ovaj krenuo, hoce li biti USA tu. 
|
|
|
07.04.2025., 12:01
|
|
Davitelj
Registracija: Jul 2009.
|
Quote:
mravac8 kaže:
Slažem se. Dodala bi i situaciju u drugim državama, u Rusiji Putin vlada desetljećima, kod nas HDZ tri mandata, pa Orban ...... ne vidim zašto se takvo nešto ne bi dogodilo i u SAD-u.
|
Ne uspoređuješ samo kruške i jabuke, nego kruške, jabuke, naranče, ... a možda i još ponešto.
Da, kad bi Trump izveo (ili bar pokušao izvesti) neki od ovdje predloženih upitno ustavnih trikova, to bi možda bilo usporedivo s Putinovim konstantnim promjenama ruskog ustava kako bi mu se uvijek iznova računao "novi" mandat.
Ali pri tome ne bi bilo nikakve usporedbe ni s HDZ-om, ni s Orbanom, kao ni s i jednim drugim dugačkim nizom mandata bilo kojeg premijera u bilo kojem parlamentarnom sustavu bez ustavnog ograničenja broja premijerskih mandata. Helmut Kohl, Angela Merkel, Margaret Thacher, Felipe Gonzales, ... Mogao si se i njih sjetit, zer ne? 
|
|
30.05.2025., 14:53
|
|
Okajava grijehe
Registracija: May 2025.
|
|
|
|
30.05.2025., 15:05
|
|
Seljak
Registracija: Apr 2016.
|
Wish list i nista vise...
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:47.
|
|
|
|