Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Svijet

Svijet Zbivanja u svijetu

Pogledaj rezultate ankete: Hoće li Trump pokušati osvojiti 3. mandat?
Ne, dosta će mu biti i 2. da sve okrene naglavačke 10 25.00%
Da, pokušat će i bez promjena propisa 9 22.50%
Da, pokušat će to putem lažnog podpredsjednišva 3 7.50%
Da, jer će uspjeti inicijativa kongresnika Oglesa 1 2.50%
Ne, jer će prije ili umrijeti ili postati dementan 17 42.50%
Glasovatelji: 40. Ne možete glasovati u ovoj anketi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 03.04.2025., 08:27   #41
Quote:
pilif12 kaže: Pogledaj post
Dio ljudi prevedeno 100 milijuna ljudi u Americi
Velika većina ispitanika, 68%, rekla je da Trumpu definitivno ili vjerojatno ne bi trebalo dopustiti da služi treći mandat - što ukazuje da većina Amerikanaca vjeruje da se treba pridržavati Ustava. Nasuprot tome, 20% je reklo da bi mu definitivno ili vjerojatno trebalo dopustiti da služi još jedan mandat. Ovdje je opet došlo do značajnih stranačkih razlika.
Ogromna većina demokrata i nezavisnih kandidata - 87% i 73% - rekla je da Trumpu treba zabraniti treći mandat. No, republikanci su bili podjednako podijeljeni, s 43% reklo je da bi mu trebalo dopustiti da odsluži još jedan mandat, a 42% reklo je da ne bi trebao biti u mogućnosti
link

i uzgred, Trump popular vote: 77,302,580 wiki
Old 03.04.2025., 10:47   #42
Quote:
Ego kaže: Pogledaj post
Znači nešto kao Putin-Medvedev muljaže dakle.
Ne znam sto Putin i Medvedev rade, ali 52% americkih glasaca vjeruje da bi Trump dobio treci term.
https://www.newsmax.com/newsfront/ra...19/id/1199724/
Dilberth is online now  
Odgovori s citatom
Old 03.04.2025., 10:52   #43
Quote:
Dilberth kaže: Pogledaj post
Ne znam sto Putin i Medvedev rade, ali 52% americkih glasaca vjeruje da bi Trump dobio treci term.
https://mediabiasfactcheck.com/newsm...y-reliability/

Koliko je to vjerodostojno?
Old 03.04.2025., 10:54   #44
Quote:
a zašto je to uopće bitno?

osim toga, pitanje je jako "misleading" kada ga ovako postaviš.

jer hrpa ljudi će misliti da je 52% američkih glasača za to da Trump dobije treći mandat, a neće skužiti da se zapravo radi o broju ljudi koji vjeruje da bi on to dobio, a ne da su oni sami za to..

Zapravo, totalno debilno postavljeno pitanje i razultati -kao stvoreno za manipulaciju i plasiranje lažnih narativa ..

Jer isto to istraživanje navodi da skoro 60% glasača nije za to da Trump dobije treći mandat..

Ali kao što rekoh -sasvim svejedno na kraju. Postoji jako dobar razlog za ograničavanje mandata i uveli su ga puno pametniji i pošteniji ljudi od Trumpa i njegove svite..
denijama is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.04.2025., 11:13   #45
Quote:
shtefy kaže: Pogledaj post
Koliko i ovo.
https://mediabiasfactcheck.com/msnbc/
Dilberth is online now  
Odgovori s citatom Received Infraction
Old 03.04.2025., 11:28   #46
Quote:
Ha?

Ja sam ti nešto linkala sa MSNBCa i tvrdila da je to relevantna informacija? Skrećeš pažnju na nešto što se nije dogodilo kako ne bi morao priznati da tvoj podatak nije vjerodostojan? Ček, na koga i što me to podsjeća?
Old 03.04.2025., 11:58   #47
Quote:
Ha?

Ja sam ti nešto linkala sa MSNBCa i tvrdila da je to relevantna informacija? Skrećeš pažnju na nešto što se nije dogodilo kako ne bi morao priznati da tvoj podatak nije vjerodostojan? Ček, na koga i što me to podsjeća?
Sorry. To je samo bio primjer da tvoj link ukazuje TV Networks kao MSNBC, CNN, CBS, novine Miami Herald, New York Times, itd., ljevicarski biased.
Gdje stoji da oni govore potpunu istinu?
Dilberth is online now  
Odgovori s citatom
Old 03.04.2025., 12:09   #48
Quote:
denijama kaže: Pogledaj post

jer hrpa ljudi će misliti da je 52% američkih glasača za to da Trump dobije treći mandat, a neće skužiti da se zapravo radi o broju ljudi koji vjeruje da bi on to dobio, a ne da su oni sami za to..
Sa pitanja: treba li omogućiti da se ista osoba tri puta natječe za predsjednika SAD-a prešli ste na pitanje bi li Trump dobio treći mandat. To su dva različita pitanja.

Ovaj njegov mandat ne ni dva mjeseca, efekti za SAD tek će se vidjeti i ja ne vjerujem da bi Trump pobijedio na slijedećim izborima za predsjednika SAD-a.
Ni jedan organizam ne može stajati sam za sebe. Evolucija prvih živih organizama odvijala se zajedno s pretvorbom planetarne površine iz neorganskog okruženja u samoregulirajuću biosferu. Život je značajka planeta a ne pojedinih organizama.
mravac8 is online now  
Odgovori s citatom
Old 03.04.2025., 12:13   #49
Quote:
Sorry. To je samo bio primjer da tvoj link ukazuje TV Networks kao MSNBC, CNN, CBS, novine Miami Herald, New York Times, itd., ljevicarski biased.
Gdje stoji da oni govore potpunu istinu?
Dakle ja tebi komentiram ono što jesi napisao, ti mene uvjeravaš nešto o nečemu što nisam ni spomenula.

Reci onda jasno da ti se ne sviđa mogućnost da brojevi tvog izvora nisu točni. Ne izvlači se jeftinim pokušajima spinanja.
Old 03.04.2025., 12:17   #50
Quote:
mravac8 kaže: Pogledaj post
Ovaj njegov mandat ne ni dva mjeseca, efekti za SAD tek će se vidjeti i ja ne vjerujem da bi Trump pobijedio na slijedećim izborima za predsjednika SAD-a.
Da li vjeruješ da bi bio spreman služiti se bilo kakvim sredstvima, savijati ili direktno kršiti zakone i sl., da bi zadržao vlast?

Teško je zaboraviti da je riječ o čovjeku koji je napravio neviđeni cirkus sa kmečanjem kako je pokraden, koji je rulju huškao na institucije demokratske države i kojem je u tom trenu čak i njegov najbliži suradnik okrenuo leđa i rekao sad je dosta.
Old 03.04.2025., 12:36   #51
Quote:
Da li vjeruješ da bi bio spreman služiti se bilo kakvim sredstvima, savijati ili direktno kršiti zakone i sl., da bi zadržao vlast?
Naravno, pa sam je rekao nešto u smislu: *Ameri, izaberite me ponovo pa nećete više morati ići na glasanje*, dakle i uvođenje diktature nije mu strano.

Međutim, moje pitanje je bilo: hoće li on moći ponovo pobijediti na poštenim demokratskim izborima.

Iako, vidimo da je i danas SAD u nekom obliku diktature, evo ove carine je donio sam Trump. Kao i mnoge druge odluke u ovih dva mjeseca vladavine.
Ni jedan organizam ne može stajati sam za sebe. Evolucija prvih živih organizama odvijala se zajedno s pretvorbom planetarne površine iz neorganskog okruženja u samoregulirajuću biosferu. Život je značajka planeta a ne pojedinih organizama.
mravac8 is online now  
Odgovori s citatom
Old 03.04.2025., 13:21   #52
Quote:
Međutim, moje pitanje je bilo: hoće li on moći ponovo pobijediti na poštenim demokratskim izborima.
Znaš što, da nije već jednom pobijedio na izborima iako je prethodno napravio ono sranje sa "krađom glasova" i huškanjem na raidanje Capitola, da nisam vidjela ova njegova 3 mj. na vlasti, da ne vidim svakodnevno videe na YTu kako magaši opravdavaju ovaj kaos koji Trump radi, koji su to neobrazovani likovi koji sa žarom i 100-postotnim uvjerenjem hmmmću i mmmću i gledaju kao telad kad ih se pita konkretno pitanje, ali su i dalje za Trumpa... rekla bih da nema mrtve šanse.

Ovako... Recimo da se više ničemu ne bih čudila.

https://www.youtube.com/watch?v=W7661YW0FH4
Old 03.04.2025., 13:26   #53
Quote:
Znaš što, da nije već jednom pobijedio na izborima iako je prethodno napravio ono sranje sa "krađom glasova" i huškanjem na raidanje Capitola, da nisam vidjela ova njegova 3 mj. na vlasti, da ne vidim svakodnevno videe na YTu kako magaši opravdavaju ovaj kaos koji Trump radi, koji su to neobrazovani likovi koji sa žarom i 100-postotnim uvjerenjem hmmmću i mmmću i gledaju kao telad kad ih se pita konkretno pitanje, ali su i dalje za Trumpa... rekla bih da nema mrtve šanse.

https://www.youtube.com/watch?v=W7661YW0FH4
a btw. -di su nestali viđeniji Trump idolopoklonici od prije izbora?

Ne pratim baš svakodnevno, ali nešto ih ne vidim po temama previše..ili mi se samo čini
denijama is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.04.2025., 13:39   #54
Quote:

Slažem se. Dodala bi i situaciju u drugim državama, u Rusiji Putin vlada desetljećima, kod nas HDZ tri mandata, pa Orban ...... ne vidim zašto se takvo nešto ne bi dogodilo i u SAD-u.

S druge strane, pred Trumpom su četiri duge godine vladavine. Budući da nije odustao od carina SAD će potonuti u recesiju, pa inflacija, pa otkazi ..... i sve će to američki glasači itekako osjetiti.

Ne znam što će biti, moguće je i jedno i drugo.
mravac8 is online now  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2025., 15:32   #55
Quote:
S druge strane, pred Trumpom su četiri duge godine vladavine. Budući da nije odustao od carina SAD će potonuti u recesiju, pa inflacija, pa otkazi ..... i sve će to američki glasači itekako osjetiti.

Ne znam što će biti, moguće je i jedno i drugo.
Ne bi bio prvi vladar koji započne ratni sukob da skrene pažnju stoci sitnog zuba s domaćih problema.
ZloPrase is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2025., 17:55   #56
Pitanje nije da li ce stabilni biti tu za treci mandat,
vec je pitanje, kako je ovaj krenuo, hoce li biti USA tu.
Dragan is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2025., 12:01   #57
Quote:
Slažem se. Dodala bi i situaciju u drugim državama, u Rusiji Putin vlada desetljećima, kod nas HDZ tri mandata, pa Orban ...... ne vidim zašto se takvo nešto ne bi dogodilo i u SAD-u.
Ne uspoređuješ samo kruške i jabuke, nego kruške, jabuke, naranče, ... a možda i još ponešto.

Da, kad bi Trump izveo (ili bar pokušao izvesti) neki od ovdje predloženih upitno ustavnih trikova, to bi možda bilo usporedivo s Putinovim konstantnim promjenama ruskog ustava kako bi mu se uvijek iznova računao "novi" mandat.

Ali pri tome ne bi bilo nikakve usporedbe ni s HDZ-om, ni s Orbanom, kao ni s i jednim drugim dugačkim nizom mandata bilo kojeg premijera u bilo kojem parlamentarnom sustavu bez ustavnog ograničenja broja premijerskih mandata. Helmut Kohl, Angela Merkel, Margaret Thacher, Felipe Gonzales, ... Mogao si se i njih sjetit, zer ne?

Navijanje protiv reprezentacije je navijanje za reprezentaciju.
nvnk is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.05.2025., 14:53   #58
Treći Trumpov mandat: scenarij koji nije nemoguć

https://actualitica.com/politika/tre...-nije-nemoguc/
vesko22 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.05.2025., 15:05   #59
Wish list i nista vise...
Roodonja is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:47.