Natrag   Forum.hr > Društvo > Religija

Religija Religija u društvu
Podforum: Teologija i religijska praksa

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 18.03.2025., 08:51   #41
Quote:
manchild kaže: Pogledaj post
maljem po vješticama - jedna od najgorih knjiga ikad
Lik koji je to napisao je bio poremećeni pervertit, sve nam je napisao u uvodu autor teme.
Odgovori s citatom
Old 18.03.2025., 11:17   #42
Thumbs down

Malj vještica

Quote:
Gingerina kaže: Pogledaj post
Lik koji je to napisao je bio poremećeni pervertit, sve nam je napisao u uvodu autor teme.
Taj "lik" je bio katolički klerik, i dobio je ovlaštenje od Isusovog predstavnika na zemlji, Svetoga Oca Pape, u doba spaljivanja "vještica":

"Kramer je primio papinsku bulu Summis desiderantes affectibus 1484. godine. Njom je dano potpuno papinsko odobrenje inkviziciji da procesuira ono što se općenito smatralo vješticama, a također su dane pojedinačne ovlasti posebno Krameru i dominikanskom fratru Jacobu Sprengeru.
wiki
Odgovori s citatom
Old 18.03.2025., 14:51   #43
Pa kaj, svejedno je bio pervertit.

Svi skupa nekakvi poremećeni
Odgovori s citatom
Old 18.03.2025., 23:15   #44
Quote:
panced kaže: Pogledaj post
Tocno. Premda autor spominje katolicanstvo, brojke su puno manje prema broju spaljenih vjestica kod protestanata.

U ovom stoljecu imamo nekoliko slucajeva spaljivanja i egzekucija vjestica u Juznoafrickoj republici, Indiji, Somailiji, Gani i nekoliko odsjecanja glava vjestica u (gle cuda) Saudijskoj Arabiji (Amina bint Abdulhalim Nassar).
Yep.
Jean Calvin je bio poznati spalitelj, vjerojatno i najveći.
Palio je sve. Od vještica, preljubnica, lopova do onih koji se teološki i nisu baš slagali se njegovom vizijim prakticiranja kršćanstva na islamski način.
Poznat je slučaj kad je španjoski heretik Miguel Servet došao u Genevu da se spasi progona od strane katolika, da bi, čim je spomenuo Calvinu da je Isus stvoren, na brzinu bio spaljen. Nije se ni raspakirao nakon dugog puta.
cave troll is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.03.2025., 09:03   #45
Quote:
Gingerina kaže: Pogledaj post
Ljudska vrsta je stvarno najgora sorta na ovoj pikuli. U svojoj biti još su onakvi kakvi su bili u pećini.

Gledala sam Nu2 s Vedranom Rudan, koja nažalost umire (), i ona je tamo dala jedan Freudov citat i veli da ju je cijeli život to intrigiralo - pojavi se neka zla ličnost, recimo Hitler ili Putljer. Pa kako bi mogao opstati bez svih ovih oko njega, bez mase? Što s njima? I reče da uglavnom nema dobrih ljudi, da je dobre ljude srela tek sad, pred smrt, na onkološkom odjelu.

Toliko si sranja ovdje prosuo da čisto sumnjam da će ti dopustiti povratak, ali ako se vratiš daj mi odgovori:

Evo, ja sam npr. antikrist. Kako bih ja mogla do nekih nadnaravnih moći, jer ovako obična mogu raditi samo sićušćna dobra djela, a ja imam tu veće ambicije - da radim velika i značajna dobra djela?
Đinđe, ti si opsjednuta duhom nečistim.
Old 19.03.2025., 11:42   #46
To je poznato. Imam ja u obitelji evangelizatora koji su me na svu silu htjeli izvući iz đavoljih ralja. Ne zezam se. Vjerski fanatici.
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:11.