Natrag   Forum.hr > Sport > Nogomet

Nogomet O loptanju nogom u širem smislu.
Podforumi: Svjetsko klupsko nogometno prvenstvo, Navijači

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 04.06.2025., 00:24   #41
Quote:
klingonac_worf kaže: Pogledaj post
točno, plastičan klub nastao prije 13 godina, a ovdje se napada PSG ili city a ova plastika je kao svetinja
kakav crni plastični klub? čovjek se vratio iz njemačke, hrvat, osjeća se vukovarcem iako je rođen tamo, supruga mu izašla u onoj vukovarskoj koloni.
više nego dovoljno razloga da ga se ne smatra "plastikom".

umjesto da tu pljuckaš pokaži malo respekta, ne bi ti škodilo
Ajutokintumi is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2025., 07:45   #42
HNK Vukovar 1991

Koliko se svakodnevno love baca na raznorazne nistkoristi i uhljebe po cijeloj državi, koliko se reketiraju porezni obveznici, a da ne govorimo o svim ostalim muljažama i sad je problem izgradnja jednog manjeg stadiona.

I nogomet je simbol lokalpatriotizma i tko ga danas uopće vise treba nego jedan Vukovar koji je grad heroj rata. Ako i nema tradiciju, tko kaže da ju neće stvoriti.

Stadion za 5 tisuca vjerojatno ne bi koštao vise od 5 jebenih milijuna €. Ovaj traženi novac od 900k za godinu dana je petina vrijednosti novog stadiona. To su smiješne cifre o kojima govorimo.

50% grad, 50% država.
Klub sklapa ugovor i obavezu održavanja i plaćanja nekakve pristojne cifre za korištenje stadiona i sve ostaje u normalnim zakonskim okvirima.
Old 04.06.2025., 09:02   #43
Quote:
preatorian kaže: Pogledaj post
Koliko se svakodnevno love baca na raznorazne nistkoristi i uhljebe po cijeloj državi, koliko se reketiraju porezni obveznici, a da ne govorimo o svim ostalim muljažama i sad je problem izgradnja jednog manjeg stadiona.

I nogomet je simbol lokalpatriotizma i tko ga danas uopće vise treba nego jedan Vukovar koji je grad heroj rata. Ako i nema tradiciju, tko kaže da ju neće stvoriti.

Stadion za 5 tisuca vjerojatno ne bi koštao vise od 5 jebenih milijuna €. Ovaj traženi novac od 900k za godinu dana je petina vrijednosti novog stadiona. To su smiješne cifre o kojima govorimo.

50% grad, 50% država.
Klub sklapa ugovor i obavezu održavanja i plaćanja nekakve pristojne cifre za korištenje stadiona i sve ostaje u normalnim zakonskim okvirima.
pod broj jedan -nisi ni blizu sa cijenom oko stadiona.

pod broj dva -ne možeš stvoriti tradiciju silom.

pod broj tri - održavanje i najam je još jedna zasebna priča.

I opet, nemam ništa protiv Vukovara i neka ga u prvoj ligi, ali ovo vezivanje DRa i nogometa i slične stvari -nemaju nikakve logike.

Normalna infrastruktura bi se trebala podrazumjevati bez obzira da li je klub u prvoj ligi ili nije. Da je Vukovaru kao gradu stalo do toga -već bi stradion napravio ili prilagodio Penava, ili sada ovaj novi, a koji mu je bivši kolega (a oboje se furaju na veliko hrvatstvo)..ali nisu napravili ništa.
Ali i da daš Vukovaru stadion -jako teško da ta priča može imati dugoročnu održivost. Sva logika i sve što smo do sada gledali -govori tome u prilog.

Priče poput Vukovara, kada se ispušu i ispadnu iz prve lige, vrlo često završavaju sa sunovratom u još niže rangove ili i gašenjem i bankrotom. Jer klub zapravo nema logično postavljene temelje. Rudeš je recimo klub u koji politika nije ulagala i bio je apsolutno nekonkurentan u prvoj ligi, ali oni imaju ustroj, imaju dobru akademiju gdje klinci od pionira do juniora igraju HNL, i takav klub se ne raspadne kada se spusti u rang niže. Spustili su se u rang niže seniorski i to je to.
A Vukovar možda nije Zrinski Osječko, ali je negdje ne pola puta između njih i recimo Solina, Rudeša i sl, klubova. Prilično klimavo sve skupa..
Vukovar takvu organizaciju nema...da se malo zavrne pipa oni su odmah u banani totalnoj.
denijama is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2025., 11:40   #44
Quote:
preatorian kaže: Pogledaj post

50% grad, 50% država.
ajde da i od tebe napokon čujem nešto pametno

to bi bila mizerija kolika lova se baca na kojekakve gluposti

ali ja se kladim da klub ne želi sve dobiti na gotovo, želi maximalno participirati, ako su ušli s računicom o najmu onda mogu i sudjelovati u izgradnji. ima sto modela partnerstva.

uostalom tko je vlasnik stadiona u vinkovcima?
Ajutokintumi is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2025., 11:52   #45
Quote:
denijama kaže: Pogledaj post
.

Normalna infrastruktura bi se trebala podrazumjevati bez obzira da li je klub u prvoj ligi ili nije. Da je Vukovaru kao gradu stalo do toga -već bi stradion napravio ili prilagodio Penava, ili sada ovaj novi, a koji mu je bivši kolega (a oboje se furaju na veliko hrvatstvo)..ali nisu napravili ništa.
Ali i da daš Vukovaru stadion -jako teško da ta priča može imati dugoročnu održivost. Sva logika i sve što smo do sada gledali -govori tome u prilog.

Priče poput Vukovara, kada se ispušu i ispadnu iz prve lige, vrlo često završavaju sa sunovratom u još niže rangove ili i gašenjem i bankrotom. Jer klub zapravo nema logično postavljene temelje. Rudeš je recimo klub u koji politika nije ulagala i bio je apsolutno nekonkurentan u prvoj ligi, ali oni imaju ustroj, imaju dobru akademiju gdje klinci od pionira do juniora igraju HNL, i takav klub se ne raspadne kada se spusti u rang niže. Spustili su se u rang niže seniorski i to je to.
A Vukovar možda nije Zrinski Osječko, ali je negdje ne pola puta između njih i recimo Solina, Rudeša i sl, klubova. Prilično klimavo sve skupa..
Vukovar takvu organizaciju nema...da se malo zavrne pipa oni su odmah u banani totalnoj.
Problem je što nitko izvan Zagreba mi nema neke financijske uvjete za prvoligaša, ali onda bi imali tramvaj ligu.

Što se tiče Vukovara, samo me strah da ne završi kao Šibenik iduće godine.
Old 04.06.2025., 12:00   #46
Quote:
Michael Collins kaže: Pogledaj post
Problem je što nitko izvan Zagreba mi nema neke financijske uvjete za prvoligaša, ali onda bi imali tramvaj ligu.

Što se tiče Vukovara, samo me strah da ne završi kao Šibenik iduće godine.
ma nije baš tako...

to što se rade svakakve malverzacije i makinacije je jedna stvar, a financijske mogućnosti su nešto drugo. Jednostavno nije istina da jedan Zadar npr. nema financijske mogućnosti za prvoligaša.

A i ne radi se o tome, tj. - ja i nisam govorio o tome, već o ustroju kompletnog kluba. Od najmlađih kategorija pa do seniora. Tu vidiš koliko priča zapravo ima ili nema smisla i da li je umjetna, poluumjetna ili ima normalan ustroj i razvoj.
Zato i jest priča Vukovara relativno upitna, a recimo priča Cibalije ili nesretnog Šibenika je drugačija.
denijama is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2025., 12:35   #47
Proglas UCV;

https://www.tportal.hr/sport/clanak/...adion-20250602
Mare- is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2025., 12:55   #48
Mene u ovoj cijeloj zavrzlami zanima:

1. Ako smo se zadnjih 10ak dana naslušali priča o Vukovaru i licenci, kako je došlo do situacije da se Vukovar 1991 opće bori za SHNL? Tko je gazda, kako je okupio momčad, kako je doveo Schildenfelda za trenera da opće može pričati o nekom napadu na SHNL? Mislim, očito je trebalo ulupati neku lovu u to. Pa nisu ovi svi stranci došli za džabe. Ajuto je spomenuo nekog tipa koji je rođeni Vukovarac pa me zanima tko je taj lik. Očito je inteligentniji od Komaka čim ga nisu pune naslovnice, ali evo, interesira me tko stoji iza pobjednika 1.HNL ako znamo da je taj klub pred 2 sezone još igrao 3. rang nogometa.

2. Licenciranje generalno smatram lošim kriterijem za određivanja ranga, pogotovo kada se uzme u obzir da većina klubova neke kriterije naprosto nemre ispuniti. Slažem se sa nekim tko je napisao da travnjak pod muss mora biti sređen inače nema govora o igranju. Tako da ako jedan Slaven može igrati na onakvom stadionu, što ne bi i Vukovar, postave metalnu ogradu sa sponzorima i na taj način stadion ne izgleda kao da je seosko polje.

3. Drugim riječima, mislim da ekipa u HNSu živi u nekom paralelnom univerzumu i licenciranjem zapravo koči razvoj nogometa. Da, neki minimalni kriteriji za teren (reflektori i travnjak) moraju biti ispunjeni, ali nekom logikom onda pola SHNL ne bi smjelo imati licencu. Jer onda klubovi koji možda imaju igrački potencijal za SHNL odustanu i "odjednom" padnu u formi jer shvate da ne bi dobili licencu. Jedno je podmirivanje obaveza prema igračima/trenerima, nekakav polu-profesionalni ustroj, ali jebati ljude sa brojačima ulaznica i ostalim stvarima koje se mogu u hodu rješavati (a pritom se ne daje HNSova lova - neka me ispravi netko ako griješim) mi je prerigidno i previše restriktivno. I ubija sportsku draž natjecanja. Onda posložimo drugoligaše odmah po uvjetima, ne mora se prvenstvo niti igrati. Tko ima najbolji stadion? Dugopolje. Odma u SHNL. Tko nema stadion? Croatia Zmijavci. Raus iz 1.HNL, itd itd

4. Kroz temu se provlači neka teza koju nitko nije zapravo izrekao, ali topic odiše tim tonom, kao da svaki dio Hrvatske mora imati stabilan klub. Ne mora. Eto, cijela Podravina, zapadna Slavonija, Lika i dubrovačko područje, nemaju ni u primislima nekog drugoligaša, kamoli prvoligaša. Zašto bi Vukovar bio iznimka. Ako se klub ustroji i postane koliko-toliko stabilan kao Varaždin ili neko vrijeme Šibenik (do raspada), top.
Galijun1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2025., 13:21   #49
Quote:
Galijun1 kaže: Pogledaj post
4. Kroz temu se provlači neka teza koju nitko nije zapravo izrekao, ali topic odiše tim tonom, kao da svaki dio Hrvatske mora imati stabilan klub. Ne mora. Eto, cijela Podravina, zapadna Slavonija, Lika i dubrovačko područje, nemaju ni u primislima nekog drugoligaša, kamoli prvoligaša. Zašto bi Vukovar bio iznimka. Ako se klub ustroji i postane koliko-toliko stabilan kao Varaždin ili neko vrijeme Šibenik (do raspada), top.
Slažem se više manje, ali samo digresija, Podravina ima prvoligaša
Mare- is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2025., 13:31   #50
Mislim da bi bilo poželjno (ili prirodno -kako god želite) da postoji jedan prvoligaš između Rijeke i Splita...

Zato mi je Šibenik bio ok, a ne bi imao ništa ni protiv Zadra. Čisto zbog regionalne zastupljenosti i razvoja nogometa u tim područijima.

Vukovar isto naravno nije problem, ali već sam rekao što mislim i predviđam da će se dogoditi...
denijama is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2025., 14:28   #51
Quote:
Ajuto je spomenuo nekog tipa koji je rođeni Vukovarac pa me zanima tko je taj lik.
markus-buzov-u-vukovaru-zelimo-stvoriti-stabilnog-prvoligasa-i-dovesti-vatrene-na-novi-stadion

i šta sad fali tom čovjeku?
Ajutokintumi is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2025., 14:31   #52
Quote:
Tako da ako jedan Slaven može igrati na onakvom stadionu, što ne bi i Vukovar, postave metalnu ogradu sa sponzorima i na taj način stadion ne izgleda kao da je seosko polje.
bravo, o tome ti pričam, sve se može kad se hoće,
šminka čini čuda
Ajutokintumi is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2025., 14:32   #53
apsolutno ništa...čini se kao čovjek na mjestu i sasvim normalan, sa sasvim normalnim karijernim putem.. (za razliku od Komaka recimo..).
denijama is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2025., 14:57   #54
Quote:
denijama kaže: Pogledaj post
apsolutno ništa...čini se kao čovjek na mjestu i sasvim normalan, sa sasvim normalnim karijernim putem.. (za razliku od Komaka recimo..).
ne znam samo onda odkud toliko pravo navijačima cibalije da pljuju tako po njemu i klubu iz vukovara, valjda bi to onda najprije trebali učiniti sami vukovarci

ne kužim otkud tolika frustracija i animozitet
Ajutokintumi is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2025., 14:59   #55
možda oni znaju nešto više od jednog intervjua jer su imali posla s njim
Old 04.06.2025., 15:08   #56
valjda postoje više instance koje će odlučiti tko će gdje privremeno igrati
Ajutokintumi is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2025., 17:11   #57
vukovar-se-okrece-hnl-sezoni-svjesni-smo-razlike-i-izazova-uspjeh-mora-biti-poticaj

Ajutokintumi is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2025., 17:21   #58
Quote:
Ajutokintumi kaže: Pogledaj post
ne znam samo onda odkud toliko pravo navijačima cibalije da pljuju tako po njemu i klubu iz vukovara, valjda bi to onda najprije trebali učiniti sami vukovarci

ne kužim otkud tolika frustracija i animozitet
Nema tu animoziteta. Vukovar nikad nije ima neki relevantan nogometni klub s navijačima da bi se tu stvorilo nekakvo rivalstvo, što navijačko što nogometno. U Vinkulji se navija za Cibaliu, a u Vukovaru se ne navija za Vukovar.

Naravno da ih smeta šta će netko igrat na njihovom stadionu prvu ligu, a to nisu oni. Tu se priča o nekakvim milijunima eura da bi se ulupalo Vukovaru u nekakav stadion, a Cibalia ima solidnu navijačku bazu, tradiciju, istoku Hrvatske treba jaka Cibalia, a ne nekakvi menadžerski projekti koji će propast kroz sezonu ili dvi.
Mare- is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2025., 17:36   #59
Quote:
Mare- kaže: Pogledaj post
Nema tu animoziteta. Vukovar nikad nije ima neki relevantan nogometni klub s navijačima da bi se tu stvorilo nekakvo rivalstvo, što navijačko što nogometno. U Vinkulji se navija za Cibaliu, a u Vukovaru se ne navija za Vukovar.

Naravno da ih smeta šta će netko igrat na njihovom stadionu prvu ligu, a to nisu oni. Tu se priča o nekakvim milijunima eura da bi se ulupalo Vukovaru u nekakav stadion, a Cibalia ima solidnu navijačku bazu, tradiciju, istoku Hrvatske treba jaka Cibalia, a ne nekakvi menadžerski projekti koji će propast kroz sezonu ili dvi.
e fino si to izložio a ja ću sad tebe fino priupitati a ZAŠTO to vukovar nikada nije imao relevantan klub?
Ajutokintumi is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2025., 18:12   #60
https://www.youtube.com/watch?v=Kz9H...cJCbEJAYcqIYzv

stadion na kojem ce vukovar igrati, lijep video
inace, iznos koji ce cibalia dobiti je 200.000€, sto je apsolutno nista koliko ce se troskova nabit na cibalijinu grbaču...
Mortiis is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:36.