|
|
01.03.2007., 11:56
|
|
PSYCHO DAD I SIROVINA
Registracija: Nov 2002.
|
Quote:
bailey kaže:
mi se prijavili za kalamiri krajem sijecnja 07, rekli da se pocinje graditi u travnju, a dvojni objekti za koje smo zainteresirani bi trebali biti gotovi sredinom 2008. Curica s kojom smo pricali u oglednoj kuci bila nezainteresirana i neljubazna.
Imam jedno pitanje: novo naselje se gradi sjeverno od srednje skole, izmedju Mokricke ulice i sume. Koliko je Mokricka ulica prometna? Naime, vrtovi i djecje sobe dvojnih objekata gledaju na Mokricku ulicu, ne znam koliko je to dobro. Ima li neki Zapresicanin u blizini?
hvala!
|
Nije baš da nema prometa jer je malo dalje naselje kalamiri, a kako je ravna cesta klinci znaju jurcati tamo po noći. Kad se sagradi naselje vjerojatno će toga biti manje.
|
02.04.2007., 00:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2007.
|
Zvao me Marko u srijedu da dođem na dogovor za predugovor, bio sam u subotu kod njega,REKAO JE DA POČINJE GREDNJA MU 5 ILI 6mj.
polog od 20 posto treba uplatiti za nekih 20setak dana
|
|
|
03.04.2007., 18:06
|
|
Registrirani korisnik
|
zvala sam danas, i rekli mi da lokacijske jos uvijek nema i da se predugovori jos ne potpisuju. ?!?! Mozda zovu po broju predbiljezbe.
|
|
|
01.05.2007., 21:59
|
|
Registrirani korisnik
|
Evo da vam javim da sam potpisao predugovor za kuću u Kalamirima
|
|
|
02.05.2007., 20:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2007.
|
ja imam jednu rez. za prepustiti dvojna kuća na kraju najveće dvorište, hitno sutra ili prekosutra za predugovor
|
|
|
02.05.2007., 23:22
|
|
Registrirani korisnik
|
Molim vas da mi odgovorite koliko traba vremena od betoniranog temelja pa do završetka kuće.
|
|
|
03.05.2007., 00:58
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Tonča kaže:
Molim vas da mi odgovorite koliko traba vremena od betoniranog temelja pa do završetka kuće.
|
oko godinu dana
|
|
|
03.05.2007., 09:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2007.
|
Hitan odgovor
Molim Vas da mi hitno odgovorite koje je kvadrature ta dvojna kuća. Ja sam jako zainteresirana i mogla bih odmah sklopiti predugovor. Kako da stupimo u kontakt?
|
|
|
03.05.2007., 09:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2006.
|
Quote:
Clarens kaže:
Molim Vas da mi hitno odgovorite koje je kvadrature ta dvojna kuća. Ja sam jako zainteresirana i mogla bih odmah sklopiti predugovor. Kako da stupimo u kontakt?
|
Ovdje imas sve detalje, pa i plan svih kuca:
http://www.mandic-kanadske-kuce.hr/hrv/kalamiri.asp
|
|
|
03.05.2007., 10:18
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
vladekmeister kaže:
|
Znam sve o tim kućama ali postoje dvije dvojne kuće Marijana i Tanja,a mene zanima koju lucas3 ima za prepustiti i da li je to sigurno
|
|
|
03.05.2007., 14:58
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Clarens kaže:
Znam sve o tim kućama ali postoje dvije dvojne kuće Marijana i Tanja,a mene zanima koju lucas3 ima za prepustiti i da li je to sigurno
|
tanja tip 750 idem do Marka vidjeti kako detalje rješiti
|
|
|
03.05.2007., 18:01
|
|
Registrirani korisnik
|
kada saznaš nešto od Marka, molim te javi mi
|
|
|
03.05.2007., 18:10
|
|
Registrirani korisnik
|
Tonča, čestitam. Molim te par odgovora na moja pitanja. Koji broj predbilježbe si imao ? Ja sam 288 i polako gubim nadu da će me zvati. Kako je izgledao razgovor uoći predugovora ? Da li u predugovoru stoji bilo kakvo osiguranje u tvoju korist ako se slučajno tvoja kuća ne sagradi ? Da li u predugovoru stoji rok kada će se kuća početa graditi i kada se oni obvezuju da će ti je predati i ako to ne ispoštuju kako si ti osiguran ? Da li si potpisao predugovor sa tvrtkom Solin Mandić ili se možda pojavio netko drugi ? Koji rok imaš za uplatu prvih 20 % ? Koju kuću si odabrao ? Da li su oni dobili sve potrebne dozvole za početak gradnje (lokacijsku) ako su ti to uopće rekli ?
Unaprijed hvala za odgovore, mući me puno stvari jer se svašta priča "po selu"
|
|
|
03.05.2007., 22:16
|
|
Registrirani korisnik
|
Dana2 evo par odgovora, predbilježio sam se prvi dan kad su počeli primati predbilježbe 1.2.2006 a predbilježba je br.2. Na razgovoru mi je rečeno da treba uplatiti 20 posto i uzeli su moje podatke na konto kojih sastavljaju predugovor.U predugovoru ne piše datum početka gradnje, rečeno mi je 1.7.2007, a rok za useljenje je kraj 2008. Predugovor je sklopljen sa firmom Solin Mandić. Rok za 20posto je 1.6.2007 do kada mi treba biti realiziran kredit.
Kuća je krajnja tip MAJA. Gradnju ne započinju dok nemaju lokacijsku dozvolu.
Želim ti da te pozovu i da dogovoriš sve oko kuće.
Pozdrav, Tonča
|
|
|
04.05.2007., 00:56
|
|
Registrirani korisnik
|
clarens imaš privatnu poruku
|
|
|
04.05.2007., 08:19
|
|
Registrirani korisnik
|
Bok, ljudi !
Čitam i imam potrebu da se uključim u ovaj forum.
Mi smo se predbilježili u trećem mjesecu prošle godine za kuću u nizu pod nazivom MAJA i sada su nas konačno  pozvali za u vezi predugovora koji i danas popodne idemo potpisati.
Nadam se da će sve biti u redu i da će sve ispoštovati u vezi gradnje, kvalitete i usluge, jer do sada se nisu baš pokazali u redu što se tiče usluge i prodaje.
Marko i ona "frnja" u oglednoj se u nekim informacijama pobijaju i to mi se ne sviđa.  Već mi se kosa diže na glavi kada znam da na svako pitanje skoro da može i usta otvoriti, a o osnovnoj kulturi da i ne govorim.
Ali i to ćemo probaviti i nadam se sve riješiti bez natezanja i živciranja.
Nisam problematičan klijent ali mogu biti itekako neugodna, jer nekulturu i bahatost ne podnosim!!!
Još se čujemo...  jer tko zna kada će se sve to privesti kraju 
|
|
|
04.05.2007., 09:31
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
lucas3 kaže:
clarens imaš privatnu poruku
|
hvala lucas3 na odgovoru. Dali je netko od njih kupovao kuću za svoje zemljište? I kolika je cijena po kvadratu po sistemu "Ključ u ruke"?
Zadnje uređivanje Clarens : 04.05.2007. at 14:20.
Reason: da ne bude nesporazuma
|
|
|
04.05.2007., 09:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2006.
|
Evo i mene da podijelim iskustva.
I nas su pozvali na razgovor. Mi smo kuću (MAJA) rezervirali u ožujku 2006. Uzeli su nam podatke i dali primjerak predugovora. Marko je htio da predugovor potpišemo odmah drugi dan i da polog uplatimo za dva tjedna. Uspjeli smo se nagoditi da za "čitanje" predugovora ipak dobijemo bar vikend, a za uplatu pologa 18 dana.
Useljenje za južnu polovicu naselja je 2008., a za sjevernu 2009.
U primjerku predugovora ne stoji rok za izgradnju kuće. Ne znam da li će to biti navedeno u pravom predugovoru. Rubrika u ugovoru za to postoji s napomenom da se vrši korekcija roka nakon izdavanja građevinske dozvole. Ako prodavatelj ne završi kuću u ugovorenom roku plaća 0,1 promil dnevno do najviše 2%.
Ako kupac odustane od kupnje prodavatelj zadržava 15% pologa.
U predugovoru ima nekoliko "zanimljivih" stavki, ali jedna mi posebno privlači pažnju. Naime tamo piše da kupac nema pravo potraživati kamatu na uplaćena sredstva. No, u zakonu o zaštiti potrošača piše slijedeće:
Glava 5.
PLAĆANJE PREDUJMOM
Kamate na predujam
Članak 28.
(1) Ako trgovac zahtijeva ili izričito uvjetuje kupnju proizvoda ili pružanje usluge s
djelomičnim ili ukupnim jednokratnim ili obročnim predujmom i isporuči proizvod ili obavi uslugu
nakon primitka predujma, dužan je potrošaču prigodom isporuke proizvoda ili pružene usluge
obračunati i isplatiti kamate po kamatnjaku poslovne banke trgovca za oročene štedne uloge na tri
mjeseca za cijelo razdoblje računajući od dana primljenog predujma do dana isporuke proizvoda,
ako je rok isporuke proizvoda ili usluge dulji od jednog mjeseca.
(2) Odredba stavka 1. ovoga članka primjenjuje se i u slučaju kad trgovac ne može isporučiti
ugovoreni proizvod ili uslugu.
E sad. Jel ima tu na forumu neki pravnik da nam objasni da li je ovo iz Mandićevog ugovora u suprotnosti sa zakonom o zaštiti potrošača?
|
|
|
04.05.2007., 10:18
|
|
tražim ::etiketu
Registracija: Mar 2007.
|
Quote:
Drash kaže:
E sad. Jel ima tu na forumu neki pravnik da nam objasni da li je ovo iz Mandićevog ugovora u suprotnosti sa zakonom o zaštiti potrošača?
|
Ima, ima, kako ne, i to kakvih. Ja znam jednog, potrazi ga na PDFu "pravo".
|
|
|
04.05.2007., 15:19
|
|
Registrirani korisnik
|
Ja sam inače kupila stan u zadnjoj zgradi i moram priznat da sam vrlo razočarana sa njihovom bahatošću. Ona nadrkana milostiva Pušićka laže dok zine, a kao i Marko. U predugovoru mora stajati vrijeme završetka kuće. Uporabnu dozvolu ne očekujte, jer je nemaju ni kuće koje su sagrađene. Nas vuku za nos sa tom uporabnom i otvoreno nam lažu. Od penala ne očekujte ništa jer ih i nama sad ne daju. Ako tražite bilo kakvu izmjenu ugovora pripremite se na : Uzmi ili ostavi. To su meni rekli nakon što sam više od godine dana obilazila stan kružeći oko zgrade i zamišljala se u vlastitom stanu. Naravno da sam pristala na njihove uvjete. Sretno!
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:32.
|
|
|
|