Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Glazba

Glazba Rock around the clock
Podforumi: Play liste, Stvaranje glazbe, Zabavna glazba, Gitaristički kutak

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 31.10.2006., 18:22   #41
Quote:
Narantxa kaže:
lave, kako se to poznaješ u sladunjavu produkciju ako nisi čuo više od 3 pjesme?

Pa ne poznajem se, ali sam čuo produkciju te tri pjesme i ne čini mi se produkcija na BOTW pjesmi nimalo sladunjava i mislim zapravo da produkcija ne može biti sladunjava, već samo pjesma. Produkcija eventualno može biti loša, sintetička, preproducirana ili preminimalistička. No jebi ga- to sam samo ja!
A čuo sam sigurno još njihovih pjesama, no nisam ih registrirao.
Odgovori s citatom
Old 31.10.2006., 18:23   #42
Vidi, ko mene je potpuno suprotno. Ja kad cujem Sounds of Silence, gasim. Kad bude Bridge Over Troubled Water, stavim na maksimum. E, a tek Sounds of Science, to je pijesmica za odvrnut na bum boksu.
oktopod is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.10.2006., 18:28   #43
Quote:
Cijanid kaže:
Pa ne poznajem se, ali sam čuo produkciju te tri pjesme i ne čini mi se produkcija na BOTW pjesmi nimalo sladunjava i mislim zapravo da produkcija ne može biti sladunjava, već samo pjesma. Produkcija eventualno može biti loša, sintetička, preproducirana ili preminimalistička.
odlično, ali je žena spominjala aranžman a ne produkciju
Narantxa is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.10.2006., 18:29   #44
Quote:
oktopod kaže:
Vidi, ko mene je potpuno suprotno. Ja kad cujem Sounds of Silence, gasim. Kad bude Bridge Over Troubled Water, stavim na maksimum. E, a tek Sounds of Science, to je pijesmica za odvrnut na bum boksu.

Ma gle, možda sam malo pretjerao i krivo me se shvatilo. BOTW je odlična stvar i zbilja sam je uvijek volio slušati, kao i ostale navedene, no te njihove hitove slušam od trena kada sam iz pičke ispal na radiju, a to nakon puno vremena pomalo ubije u pojam.
Odgovori s citatom
Old 31.10.2006., 18:30   #45
Quote:
Narantxa kaže:
odlično, ali je žena spominjala aranžman a ne produkciju

ah...aranžmani-produkcija...isto sranje-drugo pakovanje
Odgovori s citatom
Old 31.10.2006., 18:31   #46
Ne mogu se zamisliti kako gasim radio na bilo koju pjesmu S&G, ma koliko sam ih puta čuo.
No, ne volim BOTW aranžman, prepatetičan mi je i prepompozan. No ni ja nigdje ne vidim neku sladunjavost...
Old 31.10.2006., 18:34   #47
Ja obožavam tu pompoznost na BOTW. A inače nisam sklon takvim aranžmanskim rješenjima. Ne znam, nekako mi baš fino naglašava tu zaluđenost. Me like.
oktopod is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.10.2006., 18:35   #48
usudio bih se stidljivo reci da je simon bolji autor od eltona
parliament is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.10.2006., 18:49   #49
Quote:
parliament kaže:
Skrušeno se pridružujem ovom sentimentu.
oktopod is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.10.2006., 18:51   #50
too doo doo doo dah dah dah dah
feellin' groovy
haddock is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.10.2006., 18:57   #51
Quote:
PrittPen kaže:
cute stvar... postlušaj girl of the north country od dylana pa usporedi :-)))
i dylan i simon su je maznuli od martin carthyja
parliament is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.10.2006., 19:17   #52
imaju jako dobre dvije pjesme
-Sound of silence
-brige over truble water
Ivan aka Jigsaw is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.10.2006., 19:29   #53
Quote:
parliament kaže:
i dylan i simon su je maznuli od martin carthyja
... a on od nekoga nepoznatog tko je u srednjevjekovnoj Engleskoj smislio tu melodiju... Ako netko nije uočio, nalazimo je i na debiju Stone Rosesa pod nazivom Elizabeth My Dear.
Old 31.10.2006., 19:41   #54
Quote:
dmj kaže:
... Ako netko nije uočio, nalazimo je i na debiju Stone Rosesa pod nazivom Elizabeth My Dear.
da, kratko i slatko
parliament is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.10.2006., 20:11   #55
Quote:
parliament kaže:

Gle, tko te uopće tu pita o Eltonu!? Tebi je sve bolje od Eltona! I dlaka sa Štefine pičke ti je sigurno bolja od Eltona kao i Dylanov prdac!
A moje mišljenje je suprotno, a i mogu ga imati sa obzirom da sam čuo Simonove stvari i mogu reći da je njegova glazba naspram Eltonove jedna velika nula. ALI FAKAT NULETINA! Uopće mi niti ne pada na pamet spominjati Eltona na svakom jebenom glazbenom topicu.
Čuo sam gro albuma i Elton je daleko bolji glazbenik i skladatelj od 99,999% glazbe koja je uopće postojala u posljednjih 50 godina, a to što ti nisi ni preslušao pravo Eltonove albume i što najviše ne voliš one njegove koje nisi nikada niti imao, pa tako niti preslušao, govori dosta o kompetentnosti ovakvih izjava, tvoj prijezir prema Eltonu kao i frustriranosti kada osjećaš potrebu da ovakvo nešto izjaviš na topicu koji nije uopće vezan za Eltona. Očito da te Elton jako boli kada ga moraš spomenuti.
Samo lagana obzervacija
Odgovori s citatom
Old 31.10.2006., 20:30   #56
Quote:
Cijanid kaže:
A moje mišljenje je suprotno, a i mogu ga imati sa obzirom da sam čuo Simonove stvari i mogu reći da je njegova glazba naspram Eltonove jedna velika nula. ALI FAKAT NULETINA!
Svako ima pravo na svoje misljenje i o ukusima se ne raspravlja ali nazvati Simonovu glazbu nulom uz Dylana i Cohena najveceg tekstopisca svih vremena atak je ne samo na dobar ukus nego i na zdrav razum i inteligenciju.
Simonova glazba je ipak malo zahtjevnija ali dobro, kao sto rekoh o ukusima se ne raspravlja.

Odgovori s citatom
Old 31.10.2006., 20:33   #57
moram priznati da ovaj sig zaista daje poseban finiš sjaj svakom cijanidovom postu
Old 31.10.2006., 20:42   #58
Quote:
saruman74 kaže:
Svako ima pravo na svoje misljenje i o ukusima se ne raspravlja ali nazvati Simonovu glazbu nulom uz Dylana i Cohena najveceg tekstopisca svih vremena atak je ne samo na dobar ukus nego i na zdrav razum i inteligenciju.
Simonova glazba je ipak malo zahtjevnija ali dobro, kao sto rekoh o ukusima se ne raspravlja.

Nuletina jest naspram Eltonove glazbe kada se Eltona kao prvo gura tamo gdje mu nije mjesto. Nije uopće Simonova glazba zahtjevna. Tip zna drkati i udarati po đembama, pa šta!? Po đembama znaju lupati mnogi afrički domoroci i od Simona je u tome sigurno bolji onaj afrikanac Mamady Keita. You Can Call Me Al je zahtjevna? Ta minimalistička ljiga iz 80-tih? Ili možda neko drugo njegovo remek djelo?

I kada sam ja rekao da su Dylan i Cohen nule?
Zapravo ne sjećam se da sam uopće raspravljao o Cohenu, već sam jedan njegov tekst bio objavio tu.
Dylan? Pa Simon je i naspram Dylana nula ako ćemo biti zločesti.

Naravno da svatko ima svoj ukus, ali onda nema smisla niti da me se ovako povlači za jezik i da se na svakoj jebenoj temi spominje Elton gdje mu fakat nije mjesto. Da se spominje samo zato da se izazove neka reakcija od mene. A katkad mi se niti ne da reagirati, no reagiram jer jako dobro znam o čemu govorim.
Tko voli Simona više od Eltona- odlično, ja sam za, ali kada se to napiše samo zbog mene radi nekakve provokacije onda već postaje zbilja glupo.
Kao da ja sada na ovom postu kažem da mi je Edith Piaf bolja od Paul Simona, pa i je...bolja mi je i to neopisivo bolja! Evo, možemo nastaviti trend ubacivanja drugih izvođača gdje im nije mjesto ak je to tak supač trupač
Odgovori s citatom
Old 31.10.2006., 20:47   #59
Quote:
Cijanid kaže:
I dlaka sa Štefine pičke ti je sigurno bolja od Eltona kao i Dylanov prdac!
Prvo svakako.
Drugo vjerojatno.
Old 31.10.2006., 20:52   #60
Quote:
dmj kaže:
Prvo svakako.
Drugo vjerojatno.

Ma garant. I moj prdac je sigurno bolji od Eltonove glazbe i rado ga u bočici sa svojom dlakom adresiram forumašima da ih uvjerim u istinitost njihovih vjerovanja
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:05.