Hrana i zdravlje Posebni režimi prehrane |
|
|
13.01.2009., 09:49
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Oct 2007.
|
Quote:
Makar kaže:
Udri po špinatu,blitvi isl.-tamo ima željeza
|
jedem to ko mutava 
|
|
|
13.01.2009., 09:55
|
|
bubica
Registracija: Dec 2008.
|
pa, mislim da meso nije glava namirnica, i da se može živjeti bez njega, s vi potrebni vitamini mogu se dobiti kombiniranjem žitarica mmmm, ječam, proso, riža, zob, heljda.....
|
13.01.2009., 11:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2004.
|
Quote:
Zvjezdica86 kaže:
al zato imam problema sa zeljezom i krvnom slikom, imala sam i kad sam jela meso , pa se ne optercujem previse time jer znam da se hranim zdravo , pa iako zeljezo moram unositi umjetnim putem(uh, koja recenica  )
|
i ja sam imala problema sa zeljezom, i dok sam jela meso i kad sam prestala (ribu jedem). sada vise nemam, ali se puno kvalitetnije hranim. pokusaj smanjiti kolicinu popijenog čaja i kave (uključujući i zeleni čaj), jer to moze ometati apsorpciju. i ne pretjeruj sa spinatom, jer oksalna kiselina iz spinata ometa apsorpciju.
|
|
|
13.01.2009., 11:57
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Oct 2007.
|
Quote:
yeya kaže:
i ja sam imala problema sa zeljezom, i dok sam jela meso i kad sam prestala (ribu jedem). sada vise nemam, ali se puno kvalitetnije hranim. pokusaj smanjiti kolicinu popijenog čaja i kave (uključujući i zeleni čaj), jer to moze ometati apsorpciju. i ne pretjeruj sa spinatom, jer oksalna kiselina iz spinata ometa apsorpciju.
|
ne pijem kavu ni caj, u nikakvim bojama a pogotovo ne zeleni 
ne jedem puno spinata, priustim si ga jednom u dva tjedna 
|
|
|
13.01.2009., 17:16
|
|
Idimi dođimi.
Registracija: May 2007.
|
Quote:
Zvjezdica86 kaže:
postala sam vegetarijanka prije nekih 6 godina...prvo sam izbacila sve hrenovke, salame, pastete itd, a onda mi se sa svim tim zgadilo i meso...
|
Mislim da sam i ja na tom putu. Za božić sam imao moment kad sam vidio onu reklamu od Vindije - božićni ugođaj, obitelj za stolom, svi sretni, dižu poklopac sa pladnja, a ono unutra pečeni leš. Dakle, to meso nisam povezao sa pojmom "pečenka" tj. nešto normalno, hrana; nego "leš". Možda da je to sve izgledalo malo abstraktnije...
Quote:
Zvjezdica86 kaže:
imam problema sa zeljezom i krvnom slikom, imala sam i kad sam jela meso , pa se ne optercujem previse time jer znam da se hranim zdravo , pa iako zeljezo moram unositi umjetnim putem(uh, koja recenica  )
|
da li jedeš hranu bogatu C vitaminom? on dosta pomaže kod absorpcije željeza ( link)
|
|
|
13.01.2009., 17:23
|
|
Idimi dođimi.
|
Quote:
nutrizone kaže:
ja sam čitala da se rade o nafte, da aspartam uzrokuje rak, deblja ima ga u svim sugarfree žvakama  , da se mogu koristiti za ubijanje štakora, a coca colm se mogu prati stakla
|
svakakve glasine idu okolo.. ja sam čuo da je prije korišten kao bojni otrov (ne da mi se googlat da provjerim  )
inače kola je ful dobra za čistit wc
|
|
|
13.01.2009., 18:34
|
|
bubica
|
joj daj, moj tata poslije božićnih blagadana neće više jesti meso, moš mislit pa kupi pršut, koji mi btw ne valja, ili idem kuhat grah već on trči u mesnicu po suhe nogice...
|
15.01.2009., 16:37
|
|
Ponekad nisam na forumu
Registracija: Oct 2006.
|
Otvaramo ponovo ovu temu ali vas lijepo molimo da pazite na način izražavanja i da ne upotrebljavate izraze i smajliće koji nisu dozvoljeni na gastronomiji. Bez obzira na naslov teme ( koji sam malo promijenila) i dalje se nalazite na podforumu Gastronomije pa vas molim da se pridržavate pravila koja na istom vrijede!
Zadnje uređivanje murtela : 15.01.2009. at 16:42.
|
|
|
15.01.2009., 16:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2006.
|
Ja sam sve sokove izbacio, ponajvise jer me od gaziranih nesto kiselina zdere iduci dan, a ovi za pravljenje su svi kemija i šećer.
Samo kavu i vodu pijem
Meso jako rijetko jer mi se iskreno gadi, ali eto chevape uvijek mogu pojest 
|
|
|
16.01.2009., 00:33
|
|
Idimi dođimi.
|
Vratilo nam temu
Quote:
nutrizone kaže:
joj daj, moj tata poslije božićnih blagadana neće više jesti meso, moš mislit pa kupi pršut, koji mi btw ne valja, ili idem kuhat grah već on trči u mesnicu po suhe nogice...
|
e ovi izrazi su mi najbolji.. umanjenice za mesne proizvode - nogice, plućaca, jetraca... ili kad neka debela baba na tvu kaže da voli papat meseko, kao umanjuje problem debljine i pretjeranog jedenja sa deminutivima
ali opet, mi ovdje kažemo čevapčići, tako da sam možda u krivu
Quote:
Velorien kaže:
Meso jako rijetko jer mi se iskreno gadi, ali eto chevape uvijek mogu pojest 
|
ja isto.. njih ću se najvjerovatnije zadnjih riješit, zajedno sa majonezom
|
|
|
16.01.2009., 11:01
|
|
bubica
|
ma to tak mi govorimo nogice, ne svinjske noge, tak svi govore
|
16.01.2009., 12:28
|
|
Cruel One
Registracija: Jun 2007.
|
Quote:
doktorinho kaže:
Šta ste vi izbacili iz prehrane jer vam se zgadilo ili nije dobro za zdravlje?
|
- meso (sam miris, izrazi neprimjereni podforumu neovisno o tome da li se radi o sirovom ili kuhanom/pečenom mesu) i mesne prerađevine.
- gazirana pića (tim smećem se ne može utažiti žeđ)
- bijeli kruh, tjesteninu i rižu (kod mene samo integralno)
- pomfrit (od onog mi se smrada okreće želudac).
Zadnje uređivanje murtela : 16.01.2009. at 16:23.
|
|
|
16.01.2009., 12:59
|
|
Idimi dođimi.
|
Quote:
Inanna kaže:
- meso (sam miris, odnosno smrad, me tjera na povraćanje, neovisno o tome da li se radi o sirovom ili kuhanom/pečenom mesu) i mesne prerađevine.
- pomfrit (od onog mi se smrada okreće želudac).
|
pohvalno, ali ako nam sad na zatvore topic...
citat od moda:
Quote:
murtela kaže:
Otvaramo ponovo ovu temu ali vas lijepo molimo da pazite na način izražavanja i da ne upotrebljavate izraze i smajliće koji nisu dozvoljeni na gastronomiji. Bez obzira na naslov teme ( koji sam malo promijenila) i dalje se nalazite na podforumu Gastronomije pa vas molim da se pridržavate pravila koja na istom vrijede!
|
|
|
|
16.01.2009., 16:26
|
|
Ponekad nisam na forumu
Registracija: Oct 2006.
|
Doktorinho hvala na pomoći  Dakle, još jedno lijepo molim da pazite koje izraze i smajliće koristite ili ćemo morati zatvoriti topik
|
|
|
17.01.2009., 19:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2007.
|
Quote:
khm01 kaže:
pastetu i parizer, ali ne zato sto su mi se zgadili nego ih organizam vise ne podnosi pa onda trk na wc 
|
a meni su se zgadili  nema šanse da pojedem bar malo 
|
17.01.2009., 21:19
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jul 2006.
|
Ne jedem:
čips i slične ultra teške i masne grickalice
gazirane sokove
bijeli šećer
Gotovo nikad ne jedem:
svinjetinu (možda jednom u mjesec dana ako i toliko)
jaja
salame
gotove umake
Postepeno izbacujem:
bijeli kruh
čokoladu (svakim danom mi sve manje fali  )
"prirodne" sokove
alkohol
kavu
|
|
|
17.01.2009., 22:16
|
|
lady
Registracija: Mar 2006.
|
Izbacila sam krumpir bilo kako napravljen, pomfri, pire, restani, pečeni... Škodi mi pa ga ni ne jedem, uvijek ga zamijenim sa nečim drugim
|
|
|
18.01.2009., 17:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2006.
|
- meso i mesne prerađevine
- grickalice
- bijeli kruh i bijelu tjesteninu
- skoro sve vrste sokova (tu i tamo cedevita i ledeni čaj)
- pire/restani krumpir i pomfrit
- gotove umake (osim domaćeg ajvara -> ne znam spada li u umake uopće)
- vrhnje za kuhanje
- slatkiše (osim ferrero roschera  )
- kavu
- zaslađene čajeve
Jako rijetko konzumiram kolače i mlijeko. I soljenje hrane mi baš ne paše....
To je, ja mislim, to.
|
|
|
20.01.2009., 19:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2008.
|
Prije mjesec dana ja sam izbacila kruh (bilo kakav, bijeli, peciva, crni, sve!) i otada jedem, kao zamjenu za kruh, niskokalorične pločice (jedna ima oko 20 kcal) i u ovih mjesec dana izgubila sam 4 kile! A to je bila jedina promjena u mojoj prehrani  prezadovoljna sam..kruh ipak nije toga bio vrijedan 
|
|
|
20.01.2009., 20:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2007.
|
izbacila sam već odavno lisnato tijesto - napuhnem se ko puh i peče me žgaravica...
trenutno sam na Montignacovoj prehrani pa sam izbacila svašta - bilo bi puno za nabrajat 
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:24.
|
|
|
|