Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija > Hrana i zdravlje

Hrana i zdravlje Posebni režimi prehrane

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 13.01.2009., 09:49   #41
Quote:
Makar kaže: Pogledaj post
Udri po špinatu,blitvi isl.-tamo ima željeza
jedem to ko mutava
Zvjezdica86 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.01.2009., 09:55   #42
pa, mislim da meso nije glava namirnica, i da se može živjeti bez njega, s vi potrebni vitamini mogu se dobiti kombiniranjem žitarica mmmm, ječam, proso, riža, zob, heljda.....
Old 13.01.2009., 11:49   #43
Quote:
Zvjezdica86 kaže: Pogledaj post
al zato imam problema sa zeljezom i krvnom slikom, imala sam i kad sam jela meso , pa se ne optercujem previse time jer znam da se hranim zdravo , pa iako zeljezo moram unositi umjetnim putem(uh, koja recenica)
i ja sam imala problema sa zeljezom, i dok sam jela meso i kad sam prestala (ribu jedem). sada vise nemam, ali se puno kvalitetnije hranim. pokusaj smanjiti kolicinu popijenog čaja i kave (uključujući i zeleni čaj), jer to moze ometati apsorpciju. i ne pretjeruj sa spinatom, jer oksalna kiselina iz spinata ometa apsorpciju.
yeya is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.01.2009., 11:57   #44
Quote:
yeya kaže: Pogledaj post
i ja sam imala problema sa zeljezom, i dok sam jela meso i kad sam prestala (ribu jedem). sada vise nemam, ali se puno kvalitetnije hranim. pokusaj smanjiti kolicinu popijenog čaja i kave (uključujući i zeleni čaj), jer to moze ometati apsorpciju. i ne pretjeruj sa spinatom, jer oksalna kiselina iz spinata ometa apsorpciju.
ne pijem kavu ni caj, u nikakvim bojama a pogotovo ne zeleni
ne jedem puno spinata, priustim si ga jednom u dva tjedna
Zvjezdica86 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.01.2009., 17:16   #45
Quote:
postala sam vegetarijanka prije nekih 6 godina...prvo sam izbacila sve hrenovke, salame, pastete itd, a onda mi se sa svim tim zgadilo i meso...
Mislim da sam i ja na tom putu. Za božić sam imao moment kad sam vidio onu reklamu od Vindije - božićni ugođaj, obitelj za stolom, svi sretni, dižu poklopac sa pladnja, a ono unutra pečeni leš. Dakle, to meso nisam povezao sa pojmom "pečenka" tj. nešto normalno, hrana; nego "leš". Možda da je to sve izgledalo malo abstraktnije...

Quote:
imam problema sa zeljezom i krvnom slikom, imala sam i kad sam jela meso , pa se ne optercujem previse time jer znam da se hranim zdravo , pa iako zeljezo moram unositi umjetnim putem(uh, koja recenica)
da li jedeš hranu bogatu C vitaminom? on dosta pomaže kod absorpcije željeza (link)
doktorinho is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.01.2009., 17:23   #46
Quote:
nutrizone kaže: Pogledaj post
ja sam čitala da se rade o nafte, da aspartam uzrokuje rak, deblja ima ga u svim sugarfree žvakama , da se mogu koristiti za ubijanje štakora, a coca colm se mogu prati stakla
svakakve glasine idu okolo.. ja sam čuo da je prije korišten kao bojni otrov (ne da mi se googlat da provjerim )

inače kola je ful dobra za čistit wc
doktorinho is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.01.2009., 18:34   #47
joj daj, moj tata poslije božićnih blagadana neće više jesti meso, moš mislit pa kupi pršut, koji mi btw ne valja, ili idem kuhat grah već on trči u mesnicu po suhe nogice...
Old 15.01.2009., 16:37   #48
Otvaramo ponovo ovu temu ali vas lijepo molimo da pazite na način izražavanja i da ne upotrebljavate izraze i smajliće koji nisu dozvoljeni na gastronomiji. Bez obzira na naslov teme ( koji sam malo promijenila) i dalje se nalazite na podforumu Gastronomije pa vas molim da se pridržavate pravila koja na istom vrijede!

Zadnje uređivanje murtela : 15.01.2009. at 16:42.
murtela is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2009., 16:55   #49
Ja sam sve sokove izbacio, ponajvise jer me od gaziranih nesto kiselina zdere iduci dan, a ovi za pravljenje su svi kemija i šećer.
Samo kavu i vodu pijem

Meso jako rijetko jer mi se iskreno gadi, ali eto chevape uvijek mogu pojest
Velorien is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.01.2009., 00:33   #50
Vratilo nam temu

Quote:
nutrizone kaže: Pogledaj post
joj daj, moj tata poslije božićnih blagadana neće više jesti meso, moš mislit pa kupi pršut, koji mi btw ne valja, ili idem kuhat grah već on trči u mesnicu po suhe nogice...
e ovi izrazi su mi najbolji.. umanjenice za mesne proizvode - nogice, plućaca, jetraca... ili kad neka debela baba na tvu kaže da voli papat meseko, kao umanjuje problem debljine i pretjeranog jedenja sa deminutivima

ali opet, mi ovdje kažemo čevapčići, tako da sam možda u krivu

Quote:
Velorien kaže: Pogledaj post
Meso jako rijetko jer mi se iskreno gadi, ali eto chevape uvijek mogu pojest
ja isto.. njih ću se najvjerovatnije zadnjih riješit, zajedno sa majonezom
doktorinho is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.01.2009., 11:01   #51
ma to tak mi govorimo nogice, ne svinjske noge, tak svi govore
Old 16.01.2009., 12:28   #52
Quote:
doktorinho kaže: Pogledaj post

Šta ste vi izbacili iz prehrane jer vam se zgadilo ili nije dobro za zdravlje?
- meso (sam miris, izrazi neprimjereni podforumu neovisno o tome da li se radi o sirovom ili kuhanom/pečenom mesu) i mesne prerađevine.
- gazirana pića (tim smećem se ne može utažiti žeđ)
- bijeli kruh, tjesteninu i rižu (kod mene samo integralno)
- pomfrit (od onog mi se smrada okreće želudac).

"You all like climbing mountains, don't you?""I don't. I like smoking, drinking and ordering in restaurants."

Zadnje uređivanje murtela : 16.01.2009. at 16:23.
Inanna is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.01.2009., 12:59   #53
Quote:
Inanna kaže: Pogledaj post
- meso (sam miris, odnosno smrad, me tjera na povraćanje, neovisno o tome da li se radi o sirovom ili kuhanom/pečenom mesu) i mesne prerađevine.
- pomfrit (od onog mi se smrada okreće želudac).
pohvalno, ali ako nam sad na zatvore topic...

citat od moda:
Quote:
murtela kaže: Pogledaj post
Otvaramo ponovo ovu temu ali vas lijepo molimo da pazite na način izražavanja i da ne upotrebljavate izraze i smajliće koji nisu dozvoljeni na gastronomiji. Bez obzira na naslov teme ( koji sam malo promijenila) i dalje se nalazite na podforumu Gastronomije pa vas molim da se pridržavate pravila koja na istom vrijede!
doktorinho is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.01.2009., 16:26   #54
Doktorinho hvala na pomoći Dakle, još jedno lijepo molim da pazite koje izraze i smajliće koristite ili ćemo morati zatvoriti topik
murtela is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.01.2009., 19:15   #55
Quote:
khm01 kaže: Pogledaj post
pastetu i parizer, ali ne zato sto su mi se zgadili nego ih organizam vise ne podnosi pa onda trk na wc
a meni su se zgadili nema šanse da pojedem bar malo
Old 17.01.2009., 21:19   #56
Ne jedem:
čips i slične ultra teške i masne grickalice
gazirane sokove
bijeli šećer

Gotovo nikad ne jedem:
svinjetinu (možda jednom u mjesec dana ako i toliko)
jaja
salame
gotove umake

Postepeno izbacujem:
bijeli kruh
čokoladu (svakim danom mi sve manje fali )
"prirodne" sokove
alkohol
kavu
kisikana is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.01.2009., 22:16   #57
Izbacila sam krumpir bilo kako napravljen, pomfri, pire, restani, pečeni... Škodi mi pa ga ni ne jedem, uvijek ga zamijenim sa nečim drugim
Teeja is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.01.2009., 17:11   #58
- meso i mesne prerađevine
- grickalice
- bijeli kruh i bijelu tjesteninu
- skoro sve vrste sokova (tu i tamo cedevita i ledeni čaj)
- pire/restani krumpir i pomfrit
- gotove umake (osim domaćeg ajvara -> ne znam spada li u umake uopće)
- vrhnje za kuhanje
- slatkiše (osim ferrero roschera )
- kavu
- zaslađene čajeve

Jako rijetko konzumiram kolače i mlijeko. I soljenje hrane mi baš ne paše....

To je, ja mislim, to.
Suzanna is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.01.2009., 19:52   #59
Prije mjesec dana ja sam izbacila kruh (bilo kakav, bijeli, peciva, crni, sve!) i otada jedem, kao zamjenu za kruh, niskokalorične pločice (jedna ima oko 20 kcal) i u ovih mjesec dana izgubila sam 4 kile! A to je bila jedina promjena u mojoj prehrani prezadovoljna sam..kruh ipak nije toga bio vrijedan
Old 20.01.2009., 20:12   #60
izbacila sam već odavno lisnato tijesto - napuhnem se ko puh i peče me žgaravica...

trenutno sam na Montignacovoj prehrani pa sam izbacila svašta - bilo bi puno za nabrajat

#nemrem
Francesca is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:24.