13.05.2009., 09:20
|
|
Koi No Yokan
Registracija: Dec 2002.
|
Quote:
edge79 kaže:
Vrhunac je bio razgovor s Ćorlukom:
Reić: Di je bolja atmosferu u Splitu il Zagrebu?
Ćorluka: Zagrebu
Reić: A ne u Splitu?
Ćorluka: Ma dobra je i u Splitu. al meni je u Zagrebu bolja.
Reić: Ma da al Split ima ono ludilo pozitivno.
Ćorluka: Da istina je
Reić: Pa di je onda bolja atmosfera u Splitu il Zagrebu?
Reić: Ma dobro, al ne mislite li da je u Splitu vatrenije?

|
općenito mi ide nakurac ta komponenta novinarstva gdje novinar pokušava izazvat efekt ispadanja bonbona iz ustiju sugovornika.
Ono recimo na EP-u ulove pomoćnog trenera Rumunjske uoči susreta s Nizozemskom i sad ga Bruno Kovačević davi da ako zna tko je Kukoč i što misli o Hrvatskoj, i jel mu lijepa zemlja (iako ovaj kaže da nikada nije bio), itd.
Uvijek dave stranca s time. Mislim postavi mu normalno pitanje o HR igračima recimo, bez sugestija, bez setupiranja pitanja da ovaj naleti na točno onaj volej, ionako uvijek bez iznimke odgovaraju "čujem da je prekrasna zemlja, čuo sam za Dubrovnik i lijepo more i pristupačne ljude, planiram vas posjetiti sljedećeg ljeta, ako dopuste obaveze!"
To mi je ono svjetsko dno od novinarenja  .
|
|
|
13.05.2009., 09:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2009.
|
Quote:
L.Nimoy kaže:
općenito mi ide nakurac ta komponenta novinarstva gdje novinar pokušava izazvat efekt ispadanja bonbona iz ustiju sugovornika.
Ono recimo na EP-u ulove pomoćnog trenera Rumunjske uoči susreta s Nizozemskom i sad ga Bruno Kovačević davi da ako zna tko je Kukoč i što misli o Hrvatskoj, i jel mu lijepa zemlja (iako ovaj kaže da nikada nije bio), itd.
Uvijek dave stranca s time. Mislim postavi mu normalno pitanje o HR igračima recimo, bez sugestija, bez setupiranja pitanja da ovaj naleti na točno onaj volej, ionako uvijek bez iznimke odgovaraju "čujem da je prekrasna zemlja, čuo sam za Dubrovnik i lijepo more i pristupačne ljude, planiram vas posjetiti sljedećeg ljeta, ako dopuste obaveze!"
To mi je ono svjetsko dno od novinarenja  .
|
nesto slicno sam vido na skijanju, gdje su sve zive pitali za misljenje, od trenera, preko skijasa, sevisera, fizioterapeuta, vozaca busa, sobarice i onda im neki skijas veli: "Jedino jos sa snjegom niste obavili intervju".... 
|
|
|
13.05.2009., 09:28
|
|
bijela psina
Registracija: Feb 2007.
|
Quote:
L.Nimoy kaže:
Svi kažu da je Židak dno, dođe Roby i njemu je dobar. Zašto me to ne čudi.
Btw Roby, sjećam se ja kad si bio nešto mlađi i luđi da si se žestio na Židaka strašno, čak si mu neke mailove slao.
sad je ok, popravio se? 
|

|
|
|
13.05.2009., 09:32
|
|
Koi No Yokan
|
Quote:
jägermeister kaže:
nesto slicno sam vido na skijanju, gdje su sve zive pitali za misljenje, od trenera, preko skijasa, sevisera, fizioterapeuta, vozaca busa, sobarice i onda im neki skijas veli: "Jedino jos sa snjegom niste obavili intervju".... 
|
užasno ali UŽASNO su dosadni s time. Što mislite o Janici?
-Pa ono, super je, svaka joj čast.
Jebote što će mislit?  to su apsolutno zaglupljujuća pitanja koja su postala neizostavan trend. Svaki jebeni stranac koji kroči na hrvatsko tlo, ili kojeg sretnu tijekom EP/SP, moraju ga pitat jesu čuli za Hrvatsku i znaju li tko je Zvone Boban.

|
|
|
13.05.2009., 10:09
|
|
Samo konstruktiva
Registracija: Nov 2008.
|
Quote:
L.Nimoy kaže:
Svi kažu da je Židak dno, dođe Roby i njemu je dobar. Zašto me to ne čudi.
Btw Roby, sjećam se ja kad si bio nešto mlađi i luđi da si se žestio na Židaka strašno, čak si mu neke mailove slao.
sad je ok, popravio se? 
|
Mailove sam slao Blažičku.
Nisam nigdje napidsao da je Židak dobar, samo da je postao jedna od Dinamovih maskota i da je mi trenutno teško zamisliti subotnji Jutarnji bez "Maksimirske šume". A složili su mu i utorkom kolumnu iliti analizu zbivanja.
Ali ova kolumna o sebi mu je jedna od boljih do sada. Najbolji je ovaj dio, antologijski:
Imao sam privilegiju da sam vidio gotovo sve Šukerove golove uživo, da sam satima sjedio za istim stolom s Veselkom Tenžerom, da sam pola svijeta obišao s najpoznatijim hrvatskim “škljocalom” Dragom Soptom, iako - najljepše sate proveo sam s Ericom Cantonaom. Sjedili smo na večeri u Buenos Airesu nakon Maradonine oproštajne utakmice i nismo progovorili niti jednu jedinu riječ. Savršeno smo se razumjeli. On je prezirao novinare, a ja - Francuze!
|
|
|
13.05.2009., 10:14
|
|
Koi No Yokan
|
Roberte, sjećam se da si jednom slao Židaku nešto. Dobro se toga sjećam. 
|
|
|
13.05.2009., 10:16
|
|
CUT
Registracija: Jul 2007.
|
Da, da jebene su te ideje da baš moraju pitat ljude kaj misle o Hrvatskoj, pazi za Janicu još ajde, al za Hrvatsku?
Tamo ranih 90ih mi je to bilo razumljivo, mlada zemlja bez identiteta pa je bilo i simpatično.
Al sad?
Kog boli krasan kuratz kaj Jean Baptiste Grange misli o Hrvatskoj?
Ono super si skijaš, lijepo je to gledat, pitaj ga o stazi, o ivici ok, al kog boli ona stvar kaj on misli o Jadranskoj obali. 
|
|
|
13.05.2009., 10:16
|
|
Samo konstruktiva
|
Quote:
L.Nimoy kaže:
Roberte, sjećam se da si jednom slao Židaku nešto. Dobro se toga sjećam. 
|
Ne sjećam se toga, mislim da nisam. Prekopat ću staru yahoo mail adresu, ako nađem onda sam stvarno zaboravio.
|
|
|
13.05.2009., 10:21
|
|
Samo konstruktiva
|
Quote:
edge79 kaže:
Da, da jebene su te ideje da baš moraju pitat ljude kaj misle o Hrvatskoj, pazi za Janicu još ajde, al za Hrvatsku?
Tamo ranih 90ih mi je to bilo razumljivo, mlada zemlja bez identiteta pa je bilo i simpatično.
Al sad?
Kog boli krasan kuratz kaj Jean Baptiste Grange misli o Hrvatskoj?
Ono super si skijaš, lijepo je to gledat, pitaj ga o stazi, o ivici ok, al kog boli ona stvar kaj on misli o Jadranskoj obali. 
|
Pa kad Hrvati najviše drkaju na to. Najljepše more, najpametnija nacija, najbolje škole, najbolji sportaši, najveći nosevi bla-bla-bla. Zamisli sreće i veselja kada jedno od toga potvrdi snob sa zapada.
|
|
|
13.05.2009., 11:46
|
|
Ovo
Registracija: Apr 2008.
|
Quote:
Delvecchio kaže:
Jebiga, sad mi je ispalo kao da je ež otvorio nakon što sam prebacio postove 
|
Znat će ljudi da nije, prekonstruktivno je 
|
|
|
13.05.2009., 13:26
|
|
Samo konstruktiva
|
Quote:
Alex84 kaže:
|
Posve nebitno izvlačenje priče od prije 20 godina. Ne zanima me. Ne zanima me Boban, a ne zanima me više ni 13. svibnja. Pun mi je više kuratz i rata i Srba i raznoraznih "Bobana". Jučer sam popizdio kada sam u čak dvije brošure kandidata za gradonačelnika vidio vrlo važno istaknuto "bio sam u Domovinskom ratu. Nisam bio u KPJ". Nabijem vas na kuratz. Odlučivali bi o gradskim novcima, a argument vam je da ste domoljubi. Nebitno. Prošla baka s kolačima, to je bilo bitno prije 20 godina. Hoće li se ljudi mentalno konačno prebaciti u datum u kojem zaista žive? Hoće li ostaviti "mitove" i mitove na miru? Što sad imaju kopati po Bobanovim motivima? Što je pak on sada zgriješio da ga neki lešinar gricka nakon 20 godina?
|
|
|
13.05.2009., 13:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2007.
|
Quote:
Alex84 kaže:
|
ma to je najveci serator na indexu, iskompleksirani majmun koji se pravi pametan. sad sam malo proso njegove clanke i skuzio da taj pljuje i sere po svemu, izvrce istinu samo da još više popljuje ono o cemu pise...
|
|
|
13.05.2009., 13:28
|
|
C.C. Capwell
Registracija: Jun 2004.
|
To ti se zove tipični konstrukcionizam novinarskog šljama.
Prvo je šljam došao do jedne nevažne vijesti da je Boban igrao utakmicu za Jugoslaviju određenog datuma. Razlozi naravno nisu bitni i ne traže se. Priča sama po sebi ne znači mnogo osim ako ju se ne uklopi u neku drugu. I sada šljam traži načina da iskoristi komad papira na kojem stoje datumi igranja Bobana za razne reprezentacije. I od nekoliko opcija uzima se ona koja će izazvati najviše senzacija.
Takvih primjera imaš na tone u stranim medijima. Npr, Ronaldo u utorak krivo pogleda SAF-a na treningu i sljedećeg dana se u novinama vade svi takvi primjeri sa naslovom "Ronaldo u Realu". Odmah u petak Ronaldov agent pije cola-colu sa klupskim mesarom i sljedećeg dana u novinama "Pomirba Ronaldo i MUFC-a".
Smeća.
EDIT - aaaa, sada tek čujem da je obljetnica tekme Dinamo-Zvezda. Šljam.
Zadnje uređivanje fortaleza : 13.05.2009. at 13:35.
|
|
|
13.05.2009., 13:41
|
|
Archduke
Registracija: Nov 2003.
|
Pustim si Simple Mindse, zatvorim oči i zamišljam da sam ja njihov pjevač na velikom koncertu. Odjeven sam u bijelo odijelo i dugi bijeli lagani kaput, imam roza košulju. Oko vrata imam lanac, prstenje na svakoj ruci, a našminkan sam kao Boy George.
|
|
|
13.05.2009., 14:13
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Apr 2008.
|
Quote:
edge79 kaže:
Sad si me sjetio s ovim o Splitskim novinarima.
Jel se sjećate onih Reićevih emisija, "Istinom do gola" čini mi se.
Pa na koju foru je taj kralj novinar, ok možda za pisane medije, al ta emisija je bila smijurija teža, toliko priglupih, nepotrebnih, nezanimljivi pitanja, onih na koje si odgovor čuo 100 puta, al on pita još jednom.
Vrhunac je bio razgovor s Ćorlukom:
Reić: Di je bolja atmosferu u Splitu il Zagrebu?
Ćorluka: Ma dobra je i u Splitu. al meni je u Zagrebu bolja.
Ćorluka: Da istina je
Reić: Pa di je onda bolja atmosfera u Splitu il Zagrebu?

|
Ja reića organski ne podnosim, a i znali su mu se često događati ovakvi idiotski dijalozi, ali nitko mu ne može osporiti goste. To je sve vrh hrvatskog sporta, bez obzira koji sport. Ne znam ni ja na koju šemu on njih dovodi, ali meni je gušt sjest i slušat to.. 
|
|
|
13.05.2009., 14:20
|
|
peca palamude
Registracija: Nov 2007.
|
Mislim da mu je nedavno Jurčić bio, al nisam gledao. Jel zna tko kako je prešlo?
|
|
|
13.05.2009., 14:30
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
nerazzurri kaže:
Mislim da mu je nedavno Jurčić bio, al nisam gledao. Jel zna tko kako je prešlo?
|
Reić: Di je bolje bit trener u Splitu il Zagrebu?
Jurcic: U Zagrebu
Jurcic: Ma dobro je i u Splitu. al meni je u Zagrebu bolje.
Jurcic: Da istina je.
Reić: Pa di je onda bolje bit trener u Splitu il Zagrebu?
Jurcic: Zagrebu
dalje nisam gledao....
|
|
|
13.05.2009., 15:59
|
|
Registrirani korisnik
|
Sportske klasika:
dok je Nikica Jelavić, aktualni napadač Rapida, sjeo sa Deanom Računicom da bi usporedili austrijska iskustva. Računica se u srijedu psihički pripremao na gledanje finalne utakmice sa maksimirskih tribina zbog kazne od dva mjeseca zabrane vršenja dužnosti uslije dverbalnog delikta prema sucima prošlonedjeljne utakmice na Kantridi.
- Iz kluba sam dobio dvije obavijeti. Prva kaže da nema priče za medije dok se disciplinski postupak ne okonča, a druga je da maksimirski finale gledam s tribina umjesto sa klupe – rekao je Računica.
 aj bok!
|
|
|
16.05.2009., 16:58
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jul 2008.
|
Zadnje uređivanje Delvecchio : 19.05.2009. at 19:04.
|
|
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:26.
|
|
|
|