Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Razno > Arhiva > Izbori predsjednički 2010

Izbori predsjednički 2010 Josipović vs. Bandić

Tematski alati Opcije prikaza
Old 11.01.2010., 17:37   #41
revolution
*

revolution Avatar

Registracija: Jan 2004.
Quote:
pino3 kaže: Pogledaj post
Hrvati iz Australije i Novog Zelanda su kršćani i mrzitelji komunizma,kao i većina zapadnih zemalja tako da ne čudi da su glasali za Bandića.
Old 11.01.2010., 17:54   #42
logokey
Patience - key to success

logokey Avatar

Registracija: Sep 2007.
Moram reći da Josipović nije komunist, čovjek je iz kršćanske obitelji. To što je agnostik mislim da nije nešto posebno loše jer, budimo iskreni, većina nas kršćana smo takvi... A što se tiće Bandićeva kršćanstva dalo bi se dosta pisati, jer taj čovjek jedino viče na sva usta da je vjernik, a zapravo je teški Bogohulnik, po mojem mišljenu je barem 10 puta gori kršćanin od Josipovića... Kakve to kršćanske vrijednosti Bandić pokazuje svojim primjerom osim što puno priča o njima?!! I kakve mi to imamo svećenike koji podupiru takvog kandidata?! Zaista, čovjek izgubi volju uopće otići u crkvu. U najmanju ruku, svećenici su se trebali uopće ne petljati u izbore. Nadalje, što je sa ljudima koji su napustili SDP i svoje pozicije da bi bili uz Bandića, koja je sada njihova pozicija? Bandićevim porazom oni su se našli u velikim problemima, a Bandić je elegantono rekao kako se on vraća sutra na svoj posao gradonačelnika!!!.. ( a Vas koji ste tu ko jebe a? To dovoljno govori o njegovu karakteru).
I kakva je to priča o Davidu i Golijatu, pa Bandić je potrošio duplo više novca od Josipovića... a to je glavno oružje u izborima... Druga je stvar to što je on odabrao takav marketinški splet kakav je odabrao pa se zgadio ljudima. U svojim nastupima se ponašao kao Sanader što je bilo daleko od poželjnoga i da je bio samo malo razumniji i razboritiji, da je barem odglumio malo kulturnijeg čovjeka a ne išao sa tolikom sirovošću pobijedio bi... Sreća naša da nije, jer sačuvaj nas Bože još jednog Sanadera.

I za kraj što se tiče glasanja dijaspore... slažem se da je to jako kompleksno pitanje, ali budimo realni... da li je zaista pošteno da nama političku sudbinu odlučuju oni koji ne osjete posljedice svojih glasova? ...jer ima jedna narodna... Lako je tuđim kurcem gloginje mlatiti!
logokey is offline  
Old 11.01.2010., 17:56   #43
manaus
član kluba

manaus Avatar

Registracija: Aug 2007.
Dan kad su Hercegovci pali na tjeme

paralelni svemir
Old 11.01.2010., 19:17   #44
F10EXX
Registrirani korisnik

Registracija: Jul 2007.
Quote:
logokey kaže: Pogledaj post
Moram reći da Josipović nije komunist, čovjek je iz kršćanske obitelji. To što je agnostik mislim da nije nešto posebno loše jer, budimo iskreni, većina nas kršćana smo takvi... A što se tiće Bandićeva kršćanstva dalo bi se dosta pisati, jer taj čovjek jedino viče na sva usta da je vjernik, a zapravo je teški Bogohulnik, po mojem mišljenu je barem 10 puta gori kršćanin od Josipovića... Kakve to kršćanske vrijednosti Bandić pokazuje svojim primjerom osim što puno priča o njima?!! I kakve mi to imamo svećenike koji podupiru takvog kandidata?! Zaista, čovjek izgubi volju uopće otići u crkvu. U najmanju ruku, svećenici su se trebali uopće ne petljati u izbore. Nadalje, što je sa ljudima koji su napustili SDP i svoje pozicije da bi bili uz Bandića, koja je sada njihova pozicija? Bandićevim porazom oni su se našli u velikim problemima, a Bandić je elegantono rekao kako se on vraća sutra na svoj posao gradonačelnika!!!.. ( a Vas koji ste tu ko jebe a? To dovoljno govori o njegovu karakteru).
I kakva je to priča o Davidu i Golijatu, pa Bandić je potrošio duplo više novca od Josipovića... a to je glavno oružje u izborima... Druga je stvar to što je on odabrao takav marketinški splet kakav je odabrao pa se zgadio ljudima. U svojim nastupima se ponašao kao Sanader što je bilo daleko od poželjnoga i da je bio samo malo razumniji i razboritiji, da je barem odglumio malo kulturnijeg čovjeka a ne išao sa tolikom sirovošću pobijedio bi... Sreća naša da nije, jer sačuvaj nas Bože još jednog Sanadera.
A kad je to i jedan svecenik promicao krscanscke vrijednosti? Pa to je sve mafija koja zivi od pranja ljudskih mozgova i od tudjih novaca, otprilike kao i bandic. Govori ono sto moras, radi ono sto hoces. Modus operandi i Bandica i Crkve. Katolicka Crkva, u Hrvatskoj pogotovo, sa krscanskim vrijednostima ima izuzetno malo dodirnih tocaka.
F10EXX is offline  
Old 11.01.2010., 19:24   #45
TurbulentFluid
..is leaving the building

TurbulentFluid Avatar

Registracija: Dec 2007.
Quote:
hehehoho kaže: Pogledaj post
Ja mislim da je nemoralno da u Hrvatskoj glasaju i oni koji ne plaćaju porez, ujedno je nemoralno da isto pravo glasa oni koji plaćaju malo poreza i oni koji plaćaju puno poreza, trebalo bi uvest nekakve elektorske glasove u zavisnosti o visini pridonošenja državnim financijama.
To je interesantna ideja, međutim mislim da u RH još nije vrijeme za takvo nešto... naime socijalne razlike diljem ovako malene zemljice su fantastične; tj. vjerojatno bi zagrebačka, varaždinska i istarska Županija odnijele preko 80% elektorskih glasova.
TurbulentFluid is offline  
Old 11.01.2010., 20:44   #46
mladi_logicar
One man standing......

mladi_logicar Avatar

Registracija: Nov 2009.
Quote:
LuckyD kaže: Pogledaj post
Oni koji zive u HR imaju pravo glasa kao i ti i ja (uf ja trenutno i ne zivim u HR) jer se sve odluke politicara reflektiraju i na njih.Oni koji zive u BiH glasaju jer im je u interesu da pobjedi frakcija koja ce im pomoc sto dostojnije zivit.U ovim presjednickim izborima pomoc im je obecana od kandidata za kojeg su i glasali.Zar im se to moze zamjerit?
koliko sam primjetio, ti ne živiš u hrvatskoj trnutno, stoga, se nemam potrebe argumentirati. ono, svatko i ma pravo na svoje mišljnje......
mladi_logicar is offline  
Old 11.01.2010., 20:48   #47
vita_jela
Registrirani korisnik

Registracija: Aug 2009.
Quote:
manaus kaže: Pogledaj post

a hebiga, svašta su im naobećavali i ode sad u vjetar
vita_jela is offline  
Old 11.01.2010., 20:52   #48
vita_jela
Registrirani korisnik

Registracija: Aug 2009.
Quote:
Hrvati iz Australije i Novog Zelanda su kršćani i mrzitelji komunizma,kao i većina zapadnih zemalja tako da ne čudi da su glasali za Bandića.
hrvati u australiji su ustaše koje nemaju pametnijeg posla, dosadno im u australiji, pa imaju sektu
znam, imam rodbinu
vita_jela is offline  
Old 11.01.2010., 21:22   #49
pino3
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2010.
Quote:
vita_jela kaže: Pogledaj post
hrvati u australiji su ustaše koje nemaju pametnijeg posla, dosadno im u australiji, pa imaju sektu
znam, imam rodbinu

Ustaše i partizani su već poumirali ili imaju po minimalno 80 godina! Potomci ustaša i desničari,to da!
pino3 is offline  
Old 12.01.2010., 02:40   #50
deli
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2009.
Quote:
a Hrvati is Hrvatske nisu krscani nego talibani i obozavatelji su komunizma pa su glasovali za Josipovica
deli is offline  
Old 12.01.2010., 12:28   #51
pino3
Registrirani korisnik

Quote:
deli kaže: Pogledaj post
a Hrvati is Hrvatske nisu krscani nego talibani i obozavatelji su komunizma pa su glasovali za Josipovica
U Hrvatskoj crkva nema skoro nikakav utjecaj,pravih vjernika ima možda 10%,to su pokazali i ovi izbori.A to da je Hrvatska izrazito ljevičarska zemlja se može vidjeti u tome da su nam svi pobjednici u dosadašnjih 5 predsjedničkih izbora bili bivši komunisti! Mislim da smo po tome jedinstveni u Europi.Kao i to da nam najveće stranke SDP i HDZ uglavnom vode bivši komunisti! U Hrvatskoj i danas 20 godina nakon pada komunizma skoro svaki grad ima ulicu ili trg Maršala Tita!
pino3 is offline  
Old 12.01.2010., 12:41   #52
conan12
Registrirani korisnik

Registracija: Nov 2008.
Quote:
U Hrvatskoj crkva nema skoro nikakav utjecaj,pravih vjernika ima možda 10%,to su pokazali i ovi izbori.A to da je Hrvatska izrazito ljevičarska zemlja se može vidjeti u tome da su nam svi pobjednici u dosadašnjih 5 predsjedničkih izbora bili bivši komunisti! Mislim da smo po tome jedinstveni u Europi.Kao i to da nam najveće stranke SDP i HDZ uglavnom vode bivši komunisti! U Hrvatskoj i danas 20 godina nakon pada komunizma skoro svaki grad ima ulicu ili trg Maršala Tita!

Zagovaraš li ti to reviziju državnih dotacija Katoličkoj crkvi.

Naime, ako 90% Hrvata nisu katolički vjernici, onda se i Katolička crkva može usporediti sa Islamskom zajednicom, Srpskom Pravoslavnom crkvom i ostalim vjerskim zajednicama u Hrvatskoj koje dijele 20 milijuna i 500 tisuća kuna, a ne 285 milijuna koliko je država rasporedila u proračunu za 2010. Katoličku crkvu.
conan12 is offline  
Old 12.01.2010., 15:00   #53
NitkoPoseban
Pilar Ternera

NitkoPoseban Avatar

Registracija: Mar 2008.
Quote:
Ovisi iz kojeg su dijela Hrvatske emigrirali.

Moji rođaci u Australiji nisu mrzitelji ničega .
Nisu politička nego davna ekonomska emigracija.
I nisu glasali jer smatraju da to nije u redu. Kao i većina ideološki neopterećenih emigranata. Ovi zasljepljeni su potrčali glasati. Što više govori o njima nego o onome za koga su glasali.

Ni moji rođaci iz Amerike nisu mrzitelji ničega .
Treća su generacija tamo i za koji kuki da glasaju na našim izborima?
Old 12.01.2010., 15:31   #54
pino3
Registrirani korisnik

Quote:
conan12 kaže: Pogledaj post

Zagovaraš li ti to reviziju državnih dotacija Katoličkoj crkvi.

Naime, ako 90% Hrvata nisu katolički vjernici, onda se i Katolička crkva može usporediti sa Islamskom zajednicom, Srpskom Pravoslavnom crkvom i ostalim vjerskim zajednicama u Hrvatskoj koje dijele 20 milijuna i 500 tisuća kuna, a ne 285 milijuna koliko je država rasporedila u proračunu za 2010. Katoličku crkvu.
I sa deklariranim pravoslavcima i muslimnima je isti slučaj kao i sa katolicima.Od ukupnog broja možemo samo desetak posto nazvati pravim vjernicima,pola stoljeća komunizma i ignoriranja religija je učinilo svoje!
pino3 is offline  
Old 12.01.2010., 15:46   #55
banderas
jetra na mukama

banderas Avatar

Registracija: Dec 2002.
Nikakve veze nema komunizam s tim, u zapadnoj Europi je postotak vjernika manji nego u istočnoj, a nikad vidjeli komunizma.
Old 12.01.2010., 16:03   #56
pino3
Registrirani korisnik

Quote:
banderas kaže: Pogledaj post
Nikakve veze nema komunizam s tim, u zapadnoj Europi je postotak vjernika manji nego u istočnoj, a nikad vidjeli komunizma.
Ne lupetaj! Recimo u Češkoj su većina građana ateisti.Reci mi koja zapadna zemlja ima većinu deklariranih ateista?
pino3 is offline  
Old 12.01.2010., 16:07   #57
pino3
Registrirani korisnik

Quote:
NitkoPoseban kaže: Pogledaj post
Ovisi iz kojeg su dijela Hrvatske emigrirali.

Moji rođaci u Australiji nisu mrzitelji ničega .
Nisu politička nego davna ekonomska emigracija.
I nisu glasali jer smatraju da to nije u redu. Kao i većina ideološki neopterećenih emigranata. Ovi zasljepljeni su potrčali glasati. Što više govori o njima nego o onome za koga su glasali.

Ni moji rođaci iz Amerike nisu mrzitelji ničega .
Treća su generacija tamo i za koji kuki da glasaju na našim izborima?
To je zato jer tvoji rođaci nisu uopće Hrvati,oni su Amerikanci i Australijanci.Na izbore idu samo oni koji se osjećaju Hrvatima.
pino3 is offline  
Old 12.01.2010., 23:36   #58
z_k
The Dude

z_k Avatar

Registracija: May 2007.
Quote:
Ne lupetaj! Recimo u Češkoj su većina građana ateisti.Reci mi koja zapadna zemlja ima većinu deklariranih ateista?
To u Češkoj nema baš previše veze sa komunizmom, već je starije (zapravo još od vjerskih ratova u 17. st). Uostalom, pogledaj Poljsku...

Možda nije većina, ali vrlo velik postotak npr. u Francuskoj je oko 33% ateista

http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_atheism
z_k is offline  
Old 12.01.2010., 23:42   #59
Hroboatos
U samoizolaciji

Registracija: Apr 2007.
Podatci su ovi:
http://www.hercegbosna.org/hrv/rezul...atska/483.html
Hroboatos is offline  

Pravila postanja