Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Razno > Arhiva > Izbori predsjednički 2010

Izbori predsjednički 2010 Josipović vs. Bandić

Tematski alati Opcije prikaza
Old 12.01.2010., 07:32   #41
PowerLock
Style & Substance

PowerLock Avatar

Registracija: Dec 2002.
HDZ nije nikakva desnica. HDZ je klijentelisticka stranka koja u Hrvatskoj vlada zahvaljujuci neformalnoj koaliciji sa SDP-om i HNS-om, te formalnom koalicijom sa Srbima. Ljudi koji sebe smatraju desničarima a podržavaju, ili su čak članovi HDZ-a trebaju potražiti psihijatrijsku pomoć.

U jednom od svojih boljih tekstova u posljednjih nekoliko godina, Davor Butković je u Subotu detaljno objasnio kako je Ivo Sanader uništio HDZ, te kako mu je Jutarnji List pomogao da to uradi. Treba uočiti kako se sam Sanader u nekoliko prilika predstavio kao "liberal" - kao i da je cijelo vrijeme kada je kretao u taj projekt imao i podršku svoga šefa, tadašnjeg Ministra vanjskih poslova Mate Granića.

HDZ-ovac koji je volio Blaira, a ne Tuđmana

HDZ dakle nije desnica i više nikada neće biti. HDZ-ovci su kreteni koji su Sanaderu dozvolili da od njih uradi što je uradio - a desničari koji još uvijek glasaju za HDZ najveći su kreteni od svih!
PowerLock is offline  
Old 12.01.2010., 11:35   #42
conan12
Registrirani korisnik

Registracija: Nov 2008.
Kada jedan agnostik i ljevičar osvoji polovinu glasčkog tijela (a četvrtinu u prvom krugu) u jednoj konzervativnoj sredini kakva je Ličko senjska županija, može se razgovarati o krizi desnice i desnog centra.
conan12 is offline  
Old 12.01.2010., 11:53   #43
NoviDan1
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2010.
Mislim da su ljudi kod nas napokon evoluirali, barem malo. Možda, samo možda su odlučili gledati poštenje a ne samo ideologiju.
NoviDan1 is offline  
Old 12.01.2010., 12:04   #44
Basta
maliciozni progonitelj

Basta Avatar

Registracija: Jun 2006.
Quote:
Yivanmukta kaže: Pogledaj post
Paradoksalno zvuči, ali Josipovićeva pobjeda na predsjedničkim, zacementirala je trijumf Jadranke Kosor na parlamentarnim izborima.

HDZ će sa odlučnom, dijalogu sklonoj Jadrankom na čelu, trijumfirati s dosad najvećom podrškom u dosadašnjih 19 godina demokracije u RH...!!!

Suvereno odnosi preko 54% glasova biračkog tijela.
SDP će dobiti max.27%, sve ostale stranke zajedno - ostatak.

Garantiram životom !

Razlog je vrlo jednostavan.

Biračko tijelo u RH bira na 3 načina; 1. bira kontra vladajuće strukture, 2. uvijek bira tako da postoji ravnoteža vlasti, 3. manji broj glasača bira političku opciju koju preferira (bez obzira na okolnosti).

Parlamentarni izbori koji slijede potaknut će veliku većina birača da se opredjeliti za ravnotežu...tim više što Jadranka sve uvjerljivije nastupa.
Nemojte zanemariti činjenicu da je po prvi put jedan političar (Kosorica) skinuo Mesića s trona popularnosti !!!

Ljudi ne biraju političku opciju, već stabilnost.

Lijevo orjentirani predsjednik i reformama sklona premijerka desnoga centra to garantiraju...!

PS.
Na ruku će joj ići i Milanović koji će se u očima birača kompromitirati neprestanim, kapricoznim nastojanjima da pod svaku cijenu (uglavnom neutemeljeno i isforsirano) našteti njenom rastućem ugledu.

kakvo precjenjivanje mudrosti hrvatskog biračkog tijela... prosječni hrvatski birač ne zna tko mu glavu nosi, a kamoli da je sposoban politički prosuđivati...
Old 12.01.2010., 13:05   #45
pino3
Registrirani korisnik

HDZ je već sada teško uzdrman,nikada HDZ nije ni blizu ovako popušio na izborima.Kakva je situacija u državi,može se očekivati još veća kriza,još veća nezaposlenost,čak i bankrot ukoliko brzo ne uđemo u EU.To znači da će i ovako jadan HDZ biti još jadniji i slabiji u budućnosti.
Sada dolazi pravo vrijeme na idućim parlamentarnim izborima za neku desnu stranku ili stranku centra da pomete HDZ koji je u vrhu pun kriminalaca i karijerista.
Ujedinjavanje Kerumove HGS sa Šišljagićevom strankom,te još ponekom regionalnom strankom,uz Bandićevce i odmetnute HDZ-ovce dalo bi jednu snažnu stranku centra ili desnog centra koja bi pomela HDZ sa scene na sljedećim izborima.Mislim da bi Kerum bio idealan premijer koji bi brzo digao naše gospodarstvo i državu iz ove krize.Pošten je i sposoban za razliku od budalaša koji su nam dosad vodili državu!
pino3 is offline  
Old 12.01.2010., 13:15   #46
F10EXX
Registrirani korisnik

Registracija: Jul 2007.
Quote:
pino3 kaže: Pogledaj post
HDZ je već sada teško uzdrman,nikada HDZ nije ni blizu ovako popušio na izborima.Kakva je situacija u državi,može se očekivati još veća kriza,još veća nezaposlenost,čak i bankrot ukoliko brzo ne uđemo u EU.To znači da će i ovako jadan HDZ biti još jadniji i slabiji u budućnosti.
Sada dolazi pravo vrijeme na idućim parlamentarnim izborima za neku desnu stranku ili stranku centra da pomete HDZ koji je u vrhu pun kriminalaca i karijerista.
Ujedinjavanje Kerumove HGS sa Šišljagićevom strankom,te još ponekom regionalnom strankom,uz Bandićevce i odmetnute HDZ-ovce dalo bi jednu snažnu stranku centra ili desnog centra koja bi pomela HDZ sa scene na sljedećim izborima.Mislim da bi Kerum bio idealan premijer koji bi brzo digao naše gospodarstvo i državu iz ove krize.Pošten je i sposoban za razliku od budalaša koji su nam dosad vodili državu!
Ovo je poraz odgojnog i obrazovnog sustava u HR.
F10EXX is offline  
Old 12.01.2010., 13:22   #47
conan12
Registrirani korisnik

Registracija: Nov 2008.
Quote:
pino3 kaže: Pogledaj post

Prozvat će se KGB (Kerum, Glavaš, Bandić)
conan12 is offline  
Old 12.01.2010., 14:34   #48
V_V
Registrirani korisnik

Registracija: Jun 2009.
A što je najgore, ovih 900 tisuća Bandićevih bi vjerojatno glasalo i za tu travestiju.

Svaki put kada se malo razagalim i pomislim kako ovaj narod konačno dolazi k sebi, pojavi se ovakva ideja i vrati stvari na svoje mjesto.
Old 12.01.2010., 14:45   #49
Ken
Registrirani korisnik

Registracija: Aug 2003.
Jedina pogreska desnice je sto nije izabrala Vidosevica kao kandidata. Em bi sa predznakom HDZ-a privukao bazu, em je prihvatljiviji sirom spektru Hrvata od jednog Hebranga (koji, kao sto smo vidili nije uspio ni cijeli HDZ privuc, a kamoli kojeg glasača van baze). Drugi krug bi bio zanimljviji, a u konačnici bi bilo i svejedno tko ce pobjediti, on ili Josipovic jer nema neke razlike između njih.
Ken is offline  
Old 12.01.2010., 15:03   #50
goldietrickz
Registrirani korisnik

goldietrickz Avatar

Registracija: Nov 2003.
Quote:
U prostorijama HKD Napredak prof. Tudjman se susreo s građanima i održao govor. Dočekali su ga i mnogobrojni novinari te je dao intervju za nekoliko bosanskohercegovačkih TV i radio postaja. Prof. Tuđman se založio za prava Hrvata u BiH na ostvarivanje trećeg entiteta istaknuvši da je temelj za treći entitet Cutilerov plan, što je novinare posebno zanimalo.
eh, Miro, Miro... da sam ovo znao prije...

http://www.miroslav-tudjman.com/inde...osti&Itemid=37
goldietrickz is offline  
Old 12.01.2010., 15:47   #51
pino3
Registrirani korisnik

Quote:
Ken kaže: Pogledaj post
Jedina pogreska desnice je sto nije izabrala Vidosevica kao kandidata. Em bi sa predznakom HDZ-a privukao bazu, em je prihvatljiviji sirom spektru Hrvata od jednog Hebranga (koji, kao sto smo vidili nije uspio ni cijeli HDZ privuc, a kamoli kojeg glasača van baze). Drugi krug bi bio zanimljviji, a u konačnici bi bilo i svejedno tko ce pobjediti, on ili Josipovic jer nema neke razlike između njih.

Mislim da bi Vidošević još ubijedljivije izgubio od Bandića.HDZ bi bio još više protiv njega nego što je bio protiv Bandić.Ako su Bandića mediji toliko ocrnili kao lopova,možeš zamisliti samo kako bi prošao Vidošević koji je pravi tajkun za ostale kandidate.
A to da između Vidoševića i Jospovića nema velike razlike,to se slažem.U prvom krugu Vidošević je bio favorit Borisa Tadića,a u drugom Josipović.Na glasovima Srba je Vidošević dobio toliko glasova,a ne na račun HDZ-ovaca kao što priča Hebrang,koji traži izgovor.
pino3 is offline  
Old 12.01.2010., 16:29   #52
lostcase
Registrirani korisnik

Registracija: Oct 2009.
Quote:
goldietrickz kaže: Pogledaj post
eh, Miro, Miro... da sam ovo znao prije...

http://www.miroslav-tudjman.com/inde...osti&Itemid=37
Pojasni ako imas vremena
lostcase is offline  
Old 12.01.2010., 16:36   #53
goldietrickz
Registrirani korisnik

goldietrickz Avatar

Quote:
lostcase kaže: Pogledaj post
Pojasni ako imas vremena
Cutillerov plan. dve rijeci. ako je bio na tim stajalistima, i ako bi to kao hrvatski predsjednik stalno lobirao, imao bi jedan plus od mene na izborima.
goldietrickz is offline  
Old 12.01.2010., 16:41   #54
lostcase
Registrirani korisnik

Registracija: Oct 2009.
Quote:
Cutillerov plan. dve rijeci. ako je bio na tim stajalistima, i ako bi to kao hrvatski predsjednik stalno lobirao, imao bi jedan plus od mene na izborima.
Covjek je u svakom svom obracnju spominjao treci entitet. Na kraju je u BIH dobio glasova ko u Zagrebu ili manje nego npr opcini iz kojeg su moji, di ima NULA gradjana podrijetlom iz BH.

Losa procjena dr. Miroslava Tudjmana.
lostcase is offline  
Old 12.01.2010., 16:46   #55
goldietrickz
Registrirani korisnik

goldietrickz Avatar

Quote:
lostcase kaže: Pogledaj post
Covjek je u svakom svom obracnju spominjao treci entitet. Na kraju je u BIH dobio glasova ko u Zagrebu ili manje nego npr opcini iz kojeg su moji, di ima NULA gradjana podrijetlom iz BH.

Losa procjena dr. Miroslava Tudjmana.
ne, nije moja poenta spominjanje treceg entiteta. pa to su svi kandidati spominjali...

poenta je da je rekao da bi osnova za treci entitet (kanton(e)) trebao biti cutillerov plan. slicno je pricala i Pusicka. od mene plus.
goldietrickz is offline  
Old 12.01.2010., 16:51   #56
Scaras
Registrirani korisnik

Registracija: Jul 2005.
HDZ je kroz godine pridonijeo slabljenju HSP na jedan specifičan način.

HSP je nekoć imao 7 a sada ima 1 mjesto u saboru

Iako sam osobno više ljevo, HSP poštujem kao stranku ali su ošli u kurac blago rečeno a mislim da su jedini koji bi više radili na zaštiti nacionalnih interesa.

osim HSP imamo i HČSP,HSP-1861, HSP-A. Starčević a ove zadnje 3 nemaju ni 2% mislim zajedno!
Scaras is offline  
Old 12.01.2010., 17:04   #57
goldietrickz
Registrirani korisnik

goldietrickz Avatar

Quote:
Scaras kaže: Pogledaj post
HDZ je kroz godine pridonijeo slabljenju HSP na jedan specifičan način.

HSP je nekoć imao 7 a sada ima 1 mjesto u saboru

Iako sam osobno više ljevo, HSP poštujem kao stranku ali su ošli u kurac blago rečeno a mislim da su jedini koji bi više radili na zaštiti nacionalnih interesa.

osim HSP imamo i HČSP,HSP-1861, HSP-A. Starčević a ove zadnje 3 nemaju ni 2% mislim zajedno!
nigdje u Europi, takve stranke ni nemaju nista vise postotaka. Osim u Srbiji i srpskom dijelu BiH.
goldietrickz is offline  
Old 12.01.2010., 17:08   #58
promatrac
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2007.
Da se u HR vodi prava moderna politika desnice dobila bi na izborima 80 posto glasova.Hrvatski narod je u vecini desnog opredijeljenja ,a ovo ljutanje i izborni rezultati su ogledalo loseg rada stranki koji se predstavljaju desnima.
promatrac is offline  
Old 12.01.2010., 17:11   #59
goldietrickz
Registrirani korisnik

goldietrickz Avatar

Quote:
promatrac kaže: Pogledaj post
Da se u HR vodi prava moderna politika desnice dobila bi na izborima 80 posto glasova.Hrvatski narod je u vecini desnog opredijeljenja ,a ovo ljutanje i izborni rezultati su ogledalo loseg rada stranki koji se predstavljaju desnima.
nikad nikakva desnica, pa ni prava "moderna" (kakva je to? CDU?), ne bi dobila toliko postotaka. nigdje u Europi ne dobija toliko. osim, kao sto rekoh, u Srbiji i srpskom dijelu BiH.

u Hrvatskoj je maksimum desnice tipa HSP, oko 10 postotaka. stranka tipa CSU, dobijala bi kao i dosad HDZ, 30-ak posto...
goldietrickz is offline  
Old 12.01.2010., 17:17   #60
promatrac
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2007.
Quote:
nikad nikakva desnica, pa ni prava "moderna" (kakva je to? CDU?), ne bi dobila toliko postotaka. nigdje u Europi ne dobija toliko. osim, kao sto rekoh, u Srbiji i srpskom dijelu BiH.

u Hrvatskoj je maksimum desnice tipa HSP, oko 10 postotaka. stranka tipa CSU, dobijala bi kao i dosad HDZ, 30-ak posto...
Pogledaj Svedsku,a HSP nije moderna desnica.Osnovi element politika moderne desnice je povratak "malom" covjeku i borba za pristojan zivot.Sigurna placa,solidna zdravstvena zastita,besplatno skolstvo,zivotni standard srednjeg sloja je ono za sto se zalaze moderna desnica i tko osigura ljudima takve uvjete zivota taj vlada.
promatrac is offline  

Pravila postanja