Sam svoj majstor Radionica u kući |
|
|
13.04.2015., 17:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2014.
|
Cat, da, naravno samo ako ga se stavlja u stambene prostore jer tamo ima koga zračit hehe. ne, ne, sve te magmatske stijene koje kamenoklesari stavljaju na groblje su dobre i izdržat će sve vremenske uvjete netrebaš se brinuti oko toga, kemijske reakcije i trošenja izazvana samo kišom i suncem broje se u stotinama i tisucama godina. E to ti je taj labradirot sto ti je on pokazao, meni osobno jako lijepo izgleda a u principu ta svojstva magmatskih stijena su ista akd uzmes u obzir zivotni vijek groba.. tko zna sto ce bit 200 godina nakon smrti :/ Da ne duljim, po meni je za grob dobro uzeti bilo što od onog što kamenoklesari nazivaju granitom (magmatske stijene), jer su rezistentnije od metamorfnih, a to je ova koju si sliku stavila kašmir white, metamorfne se lako prepoznaje jer u njma možeš vidjeti kao da stijena teče, i često znaju imati ove crveno smeđe točke to su minerali granati koji se javljaju u metamorfnim stijenama, osim mramora al on je cijeli bjel nemožeš ga fulati, i on je dosta podložan trošenju pogotovo na kisele kiše, to se manifestira kao gubitak sjaja od poliranja i tak.
Dakle nešto od onog što je Shark stavio.
Moram se osvrnuti na taj komentar od Sharka, Africa Impala, New Angola, Royal Black i Bengal Black nisu graniti nego druge magmatske stijene, ali ime ne igra ulogu. Graniti bi više bili ovi Bianco Sardo i Silver Cristal a Rosa Beta je baš onako pravi tipični granit (geološki).
Moje mišljenje je samo da Bianco Sardo, Rosa Beta i Silver Cristal nebi trebali ići na zidove kuće, a za grobove, zidove dvorišta i drugo gdje ljudi ne žive sasvim je svejedno, ovisi što se kome sviđa i kolko tko para ima.
|
|
|
14.04.2015., 00:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2007.
|
Stop stop... malo mi je dvosmislen ovaj dio "jer su rezistentnije od metamorfnih, a to je ova koju si sliku stavila kašmir white".
Kaj to hoćeš reći da je kashmir white metamorf?
|
|
|
21.10.2019., 23:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2013.
|
Dižem temu nakon nekog vremena. Htjela bi blagovaonski stol od sahara noir mramora. https://www.stoneinternational.it/en...sahara-noir.30
Informirajući se po dućanima koji nude gotove stolove s mramornom pločom, veliki format sahare ne nude ni proizvodžaći tipa Knoll, jer hoće pucat po prugama koje ima. Trebalo bi ga položit na nekakvu podlogu, koja bi tako nešto spriječila. Cijene takvih komada su za past u nesvjest, a kako bi mi pasala elipsa 160x100-110, što ne znsm kako bi našla, ručni rad je nužan
Da li neko ima preporuku za nabavu i obradu u Hrvatskoj, a nije mi teško ni zaletit se u zemlje oko naše.
|
24.10.2019., 23:05
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Mamekica kaže:
Dižem temu nakon nekog vremena. Htjela bi blagovaonski stol od sahara noir mramora. https://www.stoneinternational.it/en...sahara-noir.30
Informirajući se po dućanima koji nude gotove stolove s mramornom pločom, veliki format sahare ne nude ni proizvodžaći tipa Knoll, jer hoće pucat po prugama koje ima. Trebalo bi ga položit na nekakvu podlogu, koja bi tako nešto spriječila. Cijene takvih komada su za past u nesvjest, a kako bi mi pasala elipsa 160x100-110, što ne znsm kako bi našla, ručni rad je nužan
Da li neko ima preporuku za nabavu i obradu u Hrvatskoj, a nije mi teško ni zaletit se u zemlje oko naše.
|
Nije ono što tražite,ali pokušajte sa drvetom i epoxyem.Ovom kombinacijom se možete približiti traženom izgledu stola.
|
|
|
24.10.2019., 23:10
|
|
Registrirani korisnik
|
Raspitajte se kod Lucića u Sv.Nedjelja.Klesarstvo Antun i Stipe Lucić.Posjetite obojicu i raspitajte se.Dva brata, ali svako radi za sebe.
|
|
|
25.10.2019., 21:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2013.
|
Danas zvala Lucića, oni mogu naručit sve i svašta, ali konačni proizvod je mramor visoki sjaj, polirani. A ja bi mat  Gledala sam u Credo centru laminame u toj mustri, koji mogu biti mat i zbilja zgledaju jako lijepo. Oko 1700 kuna kvadrat za 12mm.
https://images.app.goo.gl/mhWMJ69ofjqCq4EX6
Mislim da ću odabrati nekakav gotov stol, koji mi paše po obliku i boji, te angažirat stolara da mi nalijepi laminam
Hvala na savjetima.
|
10.03.2025., 10:06
|
|
undisputed
Registracija: Jul 2008.
|
Gdje u Zagrebu ili oko Zagreba najpovoljnije kupiti mramor/granit? Ima li netko neku preporuku ili je uzimao u zadnje vrijeme? Kakve su bile cijene?
|
|
|
16.03.2025., 11:04
|
|
Registrirani korisnik
|
To i mene zanima, iako sam u razgovoru s ljudima po groblju koji su nedavno radili spomenike doznala da je sve ovo oko zagreba skoro pa isto i da treba tražiti u Slavoniji, Međimurju...
Meni trebaju kape za stupove i poklopnice...
|
|
|
16.03.2025., 11:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
Jadrankamen - Sesvete Kelekova ili
PETRUS kamen mislim da je kod S. Kaja - Split
imaju i noževe za sječenje oblika koji po meni izgledaju u grubo - bolje nego rezani i polirani
|
|
|
28.05.2025., 09:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2011.
|
Molim za savjet - ne znam da li na dobroj temi pitam, imam granit u hodniku i unutarnjim stepenicama, čime ga premazati da čim manje upija prljavštinu i mrlje na sebe? Vidim da ima hrpa preparata za impregnaciju pa ako je netko koristio koji da mi ga preporuči
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 14:53.
|
|
|
|