|
|
17.02.2012., 12:54
|
|
man in black
Registracija: Feb 2007.
|
Quote:
Gugenheim kaže:
Da, nazalost.
Remi i Elemental ce, ako ce se baviti glazbom, zivjeti od onoga sto im bude davala drzava, a Rozga od onga sto joj udjeli Karlovacka pivovara.
Hoce li Remi onda pjevati protiv Drzave, a Rozga protiv Karlovacke?
Tko ce Michaelu Mooreu dati novac za film protiv americke administracije? Iranska vlada? "Posteni" anonimusi sa interneta? 
|
Michael Moore će promijeniti stil i raditi dokumentarce o životu američkih vojnika na prvim crtama, a Remi pjevati o Ivi Josipoviću i njegovoj neumornoj borbi za malog čovjeka i umjetnika. 
|
|
|
17.02.2012., 12:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2007.
|
Quote:
Gugenheim kaže:
Prespavati u hotelskoj sobi, a onda pobjeci bez placanja 50 eura nije kradja, jer...
|
Tocno to. Neplacanje racuna ima svoje ime, i svoje pravne posljedice i sankcije, ali to nije krađa.
Quote:
Kanzas kaže:
Gdje može pogledati ili kupiti film za 10 kuna, koliko je spreman platiti? Nekad je to bilo moguće u videoteci, ali one više ne postoje.
|
Ne postoje?
Evo maloprije kad sam izasao na marendu, videoteka na 50m od mog ureda u kojoj inace uzimam filmove je radila. Hoces reci da je u međuvremenu zatvorila? Strasno.
Doduse, istina je da u njoj DVD dode 15kn. To moze biti problem ako ne cijenis dobar film vise od 10kn.
Zadnje uređivanje Gospa Sinjska : 17.02.2012. at 13:06.
|
|
|
17.02.2012., 13:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2007.
|
Quote:
Gospa Sinjska kaže:
Tocno to. Neplacanje racuna ima svoje ime, i svoje pravne posljedice i sankcije, ali to nije krađa.
|
Nebitna je "pravna formulacija" i "jezicna preciznost", znas o cemu se radi. Princip je isti krao ti neciji fizicki predmet, uslugu, inteklektualno vlasnistvo ili nesto cetvrto. Krades, krsis zakon. Ne placas nekome za njegov trud, svejdno je li on pekao perec ili smisljao i snimao film.
Ovdje prilican broj ljudi bez srama propagira princip kradje.
|
|
|
17.02.2012., 13:20
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Gospa Sinjska kaže:
Doduse, istina je da u njoj DVD dode 15kn. To moze biti problem ako ne cijenis dobar film vise od 10kn.
|
Evo, cijenim dobar film i 15 kuna. Samo, tih dobrih filmova je sve manje. Snimaju se samo "trodimenzionalni djecji spektakli", za kina. Filmska industrija jos jedino to moze naplatiti.
|
|
|
17.02.2012., 13:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2010.
|
I u doba videoteka su se filmovi umnozavali, dilali, isto je postojao takav oblik fizicke piraterije. Pa je i dalje bilo sund filmova, kao i onih odlicnih.
Isto kao i danas.
Prema tome, po meni povezivati pirateriju kao neki uzrocnik losih filmova je totalno krivo. To sto netko snima neki zlj film trodimenzionalni nije krivac piraterija.
Videoteka u mom kvartu takoder postoji, eno je i radi. Istina da je trend odlaska u videoteke smanjen, no razvoj tehnologije je omogucio stvaranje nekih novih usluga. Usluga poput oyo.hr, HBO VoD i raznih drugih, koji kupcu daju uslugu instant ponude bez odlaska s naslonjaca. Kroz povjest su mnoge struke izumrle, razvojem novih tehnologija novi oblici usluga su se stvarali, pa ce time lako moguce i videoteke kao takve se preseliti potpuno u neki novi oblik.
Za sada su takve usluge kod nas dosta lose i nekvalitetne, mnoge i nedostupne, i treba raditi na povecanju kvalitete i dostupnosti usluga.
Vani toga ima, za par dolara mozete skinuti najnoviji film u 720p ili ful hd rezoluciji instant i gledati. Eto, zaraduju ljudi najnormalnije. Nisu zbog nikakve piraterije propali.
|
|
|
17.02.2012., 13:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2010.
|
ZAMPu treba oduzeti pravo da naplaćuje nešto što im ne pripada.......tipa reket na prazni cd........
To su obični reketaši......a i ono što su skladali su uglavnom pokrali od drugih kojima nisu platili ništa........
Zamisli autorskog prava na sladbu Hladnog piva - mlohava ćuna ili neke pjesme Parnog Valjka kad je općepoznato da je Hus sve riffove pokrao.......gledao sam ga na tveu kad je pokazivao od koga je koji riff pokrao.....
Smiješna organizacija.....
|
17.02.2012., 13:36
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
KuciloOro kaže:
ZAMPu treba oduzeti pravo da naplaćuje nešto što im ne pripada.......tipa reket na prazni cd........
|
...ali ako ipak zeli naplatiti ono sto mu pripada (a to su autorska prava), onda mora kontrolirati kada, kako i sto przis i kome i gdje to proslijedjujes.
To mu pripada, a to je onda moguce jedino "oberkontrolom", ACTA-om (ili nekom njenom verzijom). Zelis li to ili "reket na prazni cd"?
Slicna prica je i sa placanjem tramvaja. Gomila pametnjakovica mi se s pogresnim argumentima buni protiv naplate kazne za svercanje u tramvaju. Kazu da kontrolor moze naplatiti jedino voznju, nista vise. Ja kazem - OK. Ali onda na svakim vratima svakog tramvaja stoji kontrolor i pregledava kartu bas svakog putnika. Na to imaju pravo. No, je li to korisno putnicima? Da tramvaj na stanici umjesto 30 sekundi stoji 4 minute?
Drugim rijecima, u ovakvoj tehnoloskoj situaciji, autiorska prava se mogu naplacivati ili ZAMP-im ili ACTA-om. Sto ti je draze?
|
|
|
17.02.2012., 13:37
|
|
Je suis anti fasciste
Registracija: Dec 2011.
|
Quote:
Gugenheim kaže:
Ja cu, zbog ovakve situacije, morati slusati Rozgu i gledati Transformere 4 i Spidermana 7, umjesto kvalitetne glazbe i filmova.
Nadamnom se vrsi nasilje, meni se uskracuje izbor. Naime ja zelim dati 10 kuna za gledanje kvalitetnog filma. To mi je, uz ovakav razvoj dogadjaja, onemoguceno.
|
O čemu ti pričaš?
Zbog kakve situacije ćeš morati slušati Rozgu?
Tko ti je onemogućio gledanje kavalitetnih filmova?
Inače, u postu na koji ti nisam odgovorio, opet si trollao o "balavcima" i optužio si me da sam i ja jedan od njih, te si trolerski implicirao da sam za ukidanje autorskih prava, što nije istina niti sam to bilo gdje napisao.
Ako želiš normalno diskutirati, molim te da se ubuduće suzdržiš takvih trollerskih upisa.
|
|
|
17.02.2012., 13:44
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Razbijač kaže:
Ako želiš normalno diskutirati, molim te da se ubuduće suzdržiš takvih trollerskih upisa.
|
Imas svoju temu o ACTA-i, tamo mozes slobodno "normalno diskutirati". Tamo se nas protivnike protivnika ACTA-e sustavno reze, naici ces jedino na svoje istomisljenike. Ovo je tema o autorskim pravima.
Na temi koja je zakljucana kad niste uspjeli dobiti vise od 60% u anketi, objasnio sam sve o filmovima i utjecaju piratizacije na njihov stil i sadrzaj. Necu ponavljati. Kad zazelis normalno razgovarati - javi se.
|
|
|
17.02.2012., 13:52
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Gugenheim kaže:
Na temi koja je zakljucana kad niste uspjeli dobiti vise od 60% u anketi, objasnio sam sve o filmovima i utjecaju piratizacije na njihov stil i sadrzaj. Necu ponavljati. Kad zazelis normalno razgovarati - javi se.
|
Utjecaj piratizacije na njihov sadrzaj veze s vezom nema.
A ti zlj trodimenzionalni filmovi kostaju milijune i milijune, i nitko nije odustao od njih jer zbog piratizacije nemaju. I ti isti imaju jos vecu milijunsku zaradu u kinima.
To sto je tvoj ukus takav da ti se ne svidaju je drugi par rukava.
Na kraju, znam masu ljudi, a i amerikanaca koji uopce ne skidaju nikakvu pirateriju. Nije niti Hrvatska domet svijeta. Imaju uslugu za 3 dolara pogledaju najnovijeg dr.Hausa rentaju epizodu. Uredno platili. Isto kao i hrpu drugih serija/filmova koje ti se tebi ne moraju svidjeti. Gdje to smanjuje kvalitetu bilo dr.Hausa ili bilo kog drugog?
|
|
|
17.02.2012., 14:02
|
|
Je suis anti fasciste
|
Quote:
Gugenheim kaže:
|
Piratizacija je kriva za lošu kvalitetu glazbe i filma?
Mislim da si nešto tako pisao.
Na osnovu čega uopće tvrdiš da je ta kvaliteta opala?
Jel to netko vršio neka znanstvena istraživanja ili je sve to tvoj subjektivni dojam?
|
|
|
17.02.2012., 14:06
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
unknown99 kaže:
Utjecaj piratizacije na njihov sadrzaj veze s vezom nema.
A ti zlj trodimenzionalni filmovi kostaju milijune i milijune, i nitko nije odustao od njih jer zbog piratizacije nemaju. I ti isti imaju jos vecu milijunsku zaradu u kinima.
To sto je tvoj ukus takav da ti se ne svidaju je drugi par rukava.
Na kraju, znam masu ljudi, a i amerikanaca koji uopce ne skidaju nikakvu pirateriju. Nije niti Hrvatska domet svijeta. Imaju uslugu za 3 dolara pogledaju najnovijeg dr.Hausa rentaju epizodu. Uredno platili. Isto kao i hrpu drugih serija/filmova koje ti se tebi ne moraju svidjeti. Gdje to smanjuje kvalitetu bilo dr.Hausa ili bilo kog drugog?
|
Neprestanim "iscudjavanjem" i ponavljanjem pitanja "kako?" neces izbrisati cinjenicu da sam na zaljucanoj temi vec objasnio i sto i kako.
Prva recenica ti je kontraidejna, buduci da ja i tvrdim da se ide prema snimanju upravo tih trodimenzionalnih filmova (jer se to jedino isplati davati u kina, to jedino ljudi ne mogu u punini "skinuti").
Filmska industrija moze zaraditi jedino na onim sve malobrojnijim ljidima koji idu u kina, a oni idu u kina jedino ako je film "trodimenzinalan".
Na taj nacin dolazimo do "hita" zvanog Avatar, koji ima sadrzaj gluplji od bar 50 prosjecnih crno-bijelih filmova iz 1956. godine. I do "sedmog remakea 12. nastavka Spidermana", koji u kinu s kraja na kraj platna skace 20 metara, sto je kod gledanja kod kuce nemoguce postici, ekran kod kuce nije veci od metra.
|
|
|
17.02.2012., 14:08
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Razbijač kaže:
Piratizacija je kriva za lošu kvalitetu glazbe i filma?
Mislim da si nešto tako pisao.
Na osnovu čega uopće tvrdiš da je ta kvaliteta opala?
Jel to netko vršio neka znanstvena istraživanja ili je sve to tvoj subjektivni dojam?
|
Vidim da u avataru imas "Stop-ACTA".
Jel to netko vršio neka znanstvena istraživanja o stetnosti ACTA-e, ili je sve to tvoj subjektivni dojam?
Na osnovu cega uopce tvrdis da je piratizacija korisna?
|
|
|
17.02.2012., 14:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2009.
|
Quote:
Prof. Okultis kaže:
Svaka borba u kojoj nije inkorporirana čista besprijekorna namjera prije ili kasnije osuđena je na propast. Vaša borba da se nekome uzme nešto što je produkt osobnog talenta obična je pljačka i ništa drugo.
|
Zbog čega je ovaj post dobio karton?
Ne znam što sve ACTA podrazumijeva a što ne, pa nemam osobni stav za ili protiv. Ali ovaj dio koji se odnosi na autorska prava za intelektualni ili umjetnički rad i sprječavanje piratskog raspačavanja istog preko neta nije ništa drugo nego pokušaj zaustavljanja direktnog potkradanja i pljačke onih koji su nositelji tih autorskih prava. Autorska prava i služe da bi se zaštitilo autorstvo i da bi nositelj autorskog prava mogao naplaćivati svoj rad i živjeti od njega kao i svaki drugi građanin. Problem je što intelektualni i umjetnički rad u digitaliziranom obliku, omogućenom modernom tehnologijom, nije adekvatno zaštićen nigdje u svijetu postojećim propisima. Svjedoci smo da se u zadnjih 10 god. odvija upravo jedna masovna pljačka preko neta koja nikad prije nije bila moguća. Zanimljivo je kako mlađa generacija koja ne zna za ništa drugo jer je svijesna sebe samo u tih zadnjih 10 god. smatra da je to normalno.
To što neki smatraju slobodom, a ustvari je ilegalno i protuzakonito, samo govori o niskoj razini svijesti i općeg znanja. Sutra ćemo mesaru oduzeti pravo da naplaćuju meso, a braniti "pravo" potrošača da uđe u mesnicu i besplatno bira što mu paše. Pa ćemo možda i braniti svoje "pravo" i "slobodu" da uđemo u salon Mercedesa i pokupimo od A klase što nam se sviđa, nitko nam to nema pravo naplatiti. Itd. Di je tu sloboda? Oduzimati nekom slobodu i temeljno ustavno pravo je - sloboda?
Interesantni su i komentari tipa što će njima lova od autorskih prava, imaju oni zaradu drugdje, sigurno se bave još nečim... Znači ne treba ni zidaru dnevnica što je zidao 10 sati, ima on sigurno zaradu negdje drugdje 
Ili CD-ovi se preskupi... pa kako će pojeftiniti ako ih nitko ne kupuje? Može još samo više poskupiti. Još 10 god. ovako i predviđam kolaps glazbene industrije, ustvari ne industrije, ona će preživiti ali će nuditi samo komercijalno smeće bazirano na managementu, sve ostalo će se morati amaterizirati a to znači propast kvalitete. Jer će propadati svi osim Lady Gage i sličnih umjetno proizvedenih hibrida, propadat će i istinski glazbenici i manje diskografske kuće koje se bave distribucijom kvalitetne glazbe. Upravo to i jest put u ropstvo a ne u slobodu.
Globalisti će lakše vladati zatupljenom i needuciranom populacijom kao što je i bilo koji totalitarist u povijesti lakše vladao zatupljenim podanicima. Znanost (intelektualni rad) i umjetnost (umjetničko djelo) su oduvijek bili alati kojima se podizala društvena svijest u porobljenim zajednicama. Ovo za što se zalažu neki, osim što je pljačka, to je indirektno i put u zatupljeno društvo kojim će biti lakše vladati.
Ponavljam, ne znam što ACTA sve podrazumijeva, ali ovaj dio sa autorskim pravima za umjetničke i intelektualne radove, pa nevjerojatno je čitati neke komentare tu, to je čudo što sve ljudi pišu... adio pameti
ponedijak džigerice i zeja na uju za obid manistre u suvo za večeru, utorak nje š njon, srida hobotnice ispo cripnja za obid sardele u savur za večeru, četrtak nje š njon, petak šuga o losture š njokin za obid grancigule na buzaru za večeru, subota nje š njon, nedija nje š njon nje š njon
|
|
|
17.02.2012., 14:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2008.
|
Moje mišljenje o zamp-u je poprilično negativno, smatram da je licemjerno uzimati naknadu za medije (za pohranu podataka) i očekivati
od nas korisnika osjetljivost kod nekakvog deklariranja vrijednosti autorskog prava kao i nekakvu senzualnu reakciju kad se implicira da
smo ukrali nešto od nekoga tko živi od toga.
Svaki cd kojeg kupim bi mi onda po mom nekakvom zdravom razumu omogućavao da
na njega snimim recimo neku pjesmu od xyz (koji će se naplatiti od naknade), a ja onda neću imati razlog za osjećaj da netko
krade od mene; naime ja kruh kupujem isto kao i xyz.
Očekivao sam osobno od gospodina predsjednika Josipovića (koji me razočarao) drugačije mišljenje, ne strogo "kapitalističko" već u duhu
"sina partizana"malo "socijalnije".
|
|
|
17.02.2012., 14:19
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Gugenheim kaže:
Neprestanim "iscudjavanjem" i ponavljanjem pitanja "kako?" neces izbrisati cinjenicu da sam na zaljucanoj temi vec objasnio i sto i kako.
Prva recenica ti je kontraidejna, buduci da ja i tvrdim da se ide prema snimanju upravo tih trodimenzionalnih filmova (jer se to jedino isplati davati u kina, to jedino ljudi ne mogu u punini "skinuti").
Filmska industrija moze zaraditi jedino na onim sve malobrojnijim ljidima koji idu u kina, a oni idu u kina jedino ako je film "trodimenzinalan".
Na taj nacin dolazimo do "hita" zvanog Avatar, koji ima sadrzaj gluplji od bar 50 prosjecnih crno-bijelih filmova iz 1956. godine. I do "sedmog remakea 12. nastavka Spidermana", koji u kinu s kraja na kraj platna skace 20 metara, sto je kod gledanja kod kuce nemoguce postici, ekran kod kuce nije veci od metra.
|
Avatar mi se osobno svidio. I sto sad ? Jer se tebi nije on ne valja, a gledao sam ga u 2d. Ukusi su razliciti. To sto se tebi nije nije.
Pa ide se i prema 3d tv-u, sto sad, neces koristiti vise tv jer ce filmovi na njemu nastati po tebi glupi ?
U iznad postu, i ranije postu sam naglasio da se treba omoguciti bolja i kvalitetnija usluga. I na tome ostajem. I kad ces ti imati uslugu da na 100kn uredaju, za 3kn rentas novi film/seriju neces se niti sjetiti da negdje ceprkas po netu i trazis kopiju. Da mi Josipovicev ZAMP omoguci da uredno mogu sa iTunes-a Musica kupiti glazbu ja bi je odmah kupio. I jos znam ljude koji bi isto. Eto, na taj nacin su zastitili i svoja autorska prava, omogucili su ljudima nesto, cijenom prihvatljivo, oni i zaradili, a onda samo ta autorska prava malo osuvremeniti i prilagoditi novim standardima. Ali ne, njima je ocito bolje se naplacivati preko raznih kupovina praznih CD-a, i hotelskih soba makar nema nikoga, ali eto moze netko slucajno cuti.
Dakle ja nisam za kradu i piratizaciju, ali protiv borbe iste sam prvenstveno boljom, dostupnijom i kvalitetnom uslugom, a ne kontroliranju tudih mailova i zadiranjem u privatnost. A niti time neces sprijeciti 12ti izlazak Spidermena u konacnici.
|
|
|
17.02.2012., 14:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2007.
|
Quote:
Gugenheim kaže:
Nebitna je "pravna formulacija" i "jezicna preciznost", znas o cemu se radi. Princip je isti krao ti neciji fizicki predmet, uslugu, inteklektualno vlasnistvo ili nesto cetvrto. Krades, krsis zakon. Ne placas nekome za njegov trud, svejdno je li on pekao perec ili smisljao i snimao film.
|
Ako razgovaramo o pravu i pravima, pojmovna preciznost je zaista jako bitna.
Quote:
Gugenheim kaže:
Evo, cijenim dobar film i 15 kuna. Samo, tih dobrih filmova je sve manje. Snimaju se samo "trodimenzionalni djecji spektakli", za kina. Filmska industrija jos jedino to moze naplatiti.
|
Sorry, ali uzrocno posljedicna veza između internet piratstva s jedne strane i pada kvalitete filmova i slabe posjecenosti dobrih filmova s druge strane, jedino tebi ima smisla.
Ja naprosto ne vidim scenarij u kojem ce horde teenagera i djece sa roditeljima odjednom navaljivati na gledanje recimo novog filma Paul Thomas Andersona umjesto Spajdrmena 8 3D, bez obzira postojalo piratstvo ili ne.
|
|
|
17.02.2012., 14:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
Quote:
Gugenheim kaže:
buduci da ja i tvrdim da se ide prema snimanju upravo tih trodimenzionalnih filmova (jer se to jedino isplati davati u kina, to jedino ljudi ne mogu u punini "skinuti").
|
mogu se skinuti 3d filmovi u potpunosti. frend u britaniji veli da to vec u engl. duze rade (ne on, nehgo drugi. tamo mnogi vec imaju 3D TV, ima ga u Zg npr. bratova cura.
plus imas i na ytubeu 3D film o plitvicama koje je postavila tur.zajednica. ako imas 3D naocale i 3D TV, pogledaj. da se skinuti u potpunosti (vrlo lako)-tako da ti teorija o tom da se ne mogu skinuti 3D filmovi u punini pada u vodu.
cijene su te koje odredjuju ponasanje potrosaca."roba" bolje ide ako je jeftinija, vise ces kolicinski prodati i s time jos vise love okretati. vrlo jednostavno. da, trivijalno je pricati o novcima i kulturi, ali na zalost, sve je vezano uz novac. pa i autorska prava 
bi li radije kao autor knjige prodavao knjigu po 20 kn pa prodao 10.000 komada (zaradis pritom 200.000 kn ili bi radije prodavao knjigu po 200 kn i prodao samo par komada (pa ne zaradis ni 10.000 kn)?
kao sto vec ljudi govore, da se nama omoguci da se za razumnu mjesecnu svotu gledaju neograniceno filmovi, svi bi isli na to, jer je to vrlo povoljna cijena.
Zadnje uređivanje nasmijanonebo : 17.02.2012. at 14:54.
|
|
|
17.02.2012., 14:46
|
|
Je suis anti fasciste
|
Quote:
Gugenheim kaže:
Vidim da u avataru imas "Stop-ACTA".
Jel to netko vršio neka znanstvena istraživanja o stetnosti ACTA-e, ili je sve to tvoj subjektivni dojam?
Na osnovu cega uopce tvrdis da je piratizacija korisna?
|
Zašto uporno trollaš?
Gdje sam ja napisao da je piratizacija korisna?
Gdje sam uopće nešto pozitivno napisao o piratizaciji?
ACTA je službeni dokument koji se može pročitati i dati sud o njemu, a baš me zanima gdje si ti pročitao da je kvaliteta filmova i glazbe opala. Jel postoji takav dokument da i ja pročitam?
Tvoje teze jednostavno ne stoje. Možemo razgovarati da postoji "hiperprodukcija", ali paušalno ocijeniti da je kvaliteta glazbe i filmova opala je smiješno. Jer u toj masi "hiperprodukcije" imaš opet masu kvalitentnih filmova i glazbe. Ovisi naravno kakve filmove voliš, ali baš danas je izbor toliko velik da svatko može naći ono što mu odgovara.
Stalno povlačiš primjere Rozge i tehno-akcijskih filmova, kao nešto loše. OK, tebi je to loše, meni također, ali istina je da oni itekako imaju svoju publiku i da zarađuju novac. Oni rade po principu tržišta i zato i postoje. Ali sa druge strane imaš masu malih neovisnih filmova i masu manje komercijlne glazbe, koji se i dalje prave i nikada se neće prestati praviti, ma koliko autori malo zarađivali.
Opet ponavljam, danas postoji masa izvrsnih, zapravo genijalnih filmova. Isto tako i glazbe. Onaj tko to ne vidi, nego samo vidi Rozgu i Men in Black, očigledno nije baš upućen. I dodao bih još nešto. Možda bi mogli raspravljati o padu kvalitete hrvatskog filma, ali razlog toga sigurno nije piratiziranje, nego prije favoriziranje nekih autora po raznim linijama. A često i od strane države koja dobrim dijelom financira te uglavnom promašaje. Što i ne čudi, počevši od loših scenarija pa do još lošijeg umijeća podobnih režisera. Točnije autora.
|
|
|
17.02.2012., 14:59
|
|
@ 300bpm
Registracija: Sep 2003.
|
Neka promjene poslovni model.
Da daju neograničeno skidanje svega s interneta za pristojbu od tipa 50 kuna (iznos je izmišljen, jel) mjesečno na telefonskom ili drugom računu ja bi prvo pristao.
I svi bi skidali do mile volje, a lova bi curila.
Da, na početku bi bilo i previše skidanja svega.
No ljudi bi se brzo zasitili skidanja svega i skinuli možda par filmova ili albuma mjesečno.
I na ovlaštenim stranica bi bila jasna statistika tko se najviše sluša gleda itd.
Ovo gore navedeno puno bolje od donošenja zakona koji omogućava bezgraničnu moć koporacijama.
Ne samo nad Internetom kao medijom, nego i ostalim stvarima koje se neovlašteno koriste (generički lijekovi i sl.)
Isto tako, novci koje će ISPovi morat uložit za takav oblik nadzora je u najmanju ruku ogroman (propast malih providera je osiguran jer se neće moći konformirat tim standardima).
I neće radit kao što je očekivano, nego će se prelomit na poslovnim protivnicima, konkurenciji, ideologijama i sl.
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:34.
|
|
|
|