|
|
11.05.2012., 13:29
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Feb 2011.
|
Quote:
nož kaže:
I Ironrage, divim se tvojim postovima...Zanima me samo kako si došao do tog iskustva..preko meditacije sam osjetio te vibracije al nikad toliko duboke..
|
Do tog iskustva je došlo meditacijom/kontemplacijom. Experimentirao sam sa stanjem transa, pa sam pokušao razne teknike disanja i jednostavno je "slučajno" došlo do toga.
Najvažnije pri svemu tome je bila koncentracija.
http://www.spiritwatch.ca/cehsc/ipure.htm to je uglavnom bilo to što sam iskusio, ili barem najsličnije što sam mogao nać na internetu.
Zadnje uređivanje Ironrage : 11.05.2012. at 13:35.
|
|
|
12.05.2012., 12:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
Quote:
Pekara kaže:
covjece o cem ti to pricas, itekak se moze odredit sta je dusa.. Vec je odavno odredeno, nije to pojam izveden iz uma vec iz duse.. Da, dusa jest energija, zbog te energije osjecas "ljudskost". Nije nista odvojeno od tijela.. Dusa je u nama, i ona je pasivna. Ona omogucuje sve sta covjek radi, bez nje bi bio nista... Ne govorim o dusi kao nadnaravno bice, vec ko nas pokretac..
Secret... Secret govori da je dusa plod nasih misli te da te misli odlaze u univerzum u obliku poz. Energije i vracaju se natrag u dusu, i tak se dusa "hrani"
odlicno oni opisuju cijeli koncept.. Pogledaj si  hat the bleep do we know, dokumentarac. Moglo bi nest pojasnit 
|
Jesi li siguran u to? Da znaš što duša jest? Slažem se s tobom ali nisi shvatio što želim reć. Um je ograničen, čovjek teži spoznaji i zbog toga će izvoditi zaključke koji će mu se činiti razumljivim. Takve ideja ne možeš opovrgnuti. Zato možeš reći da je duša pokretač, vozač, energija ili bilo što drugo. Nije važno postoji li duša ili ne, bitno je sto to tebi znači i kako te služe kao vodiči u životu za ostvarenje tvojih ciljeva. Gle, za mene je duša svijest i sve je manifestacija te jedne svijesti. Al s obzirom da postoje problemi oko svijesti ja ću to ostaviti otvorenim.
Kod secreta mi se ne sviđa to što nalažu da se samo nasmij, vizualiziraj i sve će biti onako kako ti želiš.To je to. Nije tako jednostavno, za stvari se itekako moraš potruditi. A s obzirom da svoj trud trošimo na besmislene osobe il radnje ostavlja nas uvijek neispunjenima. A uz pozitivnu energiju postoji i ona negativna. Obje su strane istog novčica. Također mi na neke stvari ne možemo utjecati i jako malo toga možemo promjeniti.
Ja sam pesimist pa mi je takvo i razmišljanje prilično banalno. Al ajd ak će neko sa secretom dobit na lutriji i opravdat svoju egzistenciju neka mu je.
Eh, trebam pogledat taj dokumentarac...
Hvala Ironrage, pročitat ću čim stignem.
|
|
|
12.05.2012., 14:04
|
|
Bezbojna.
Registracija: Sep 2010.
|
Da li je moguće? Kvalitetna tema na Teensima?
Više mi se ne da razmišljati o takvim stvarima, odavno sam si sve oko sebe objasnila jednom poprilično jednostavnom rečenicom Bez crne bela ne bi vredela. A pomirila sam se i s činjenicom da sam previše ograničena ljudskom logikom te samim time nesposobna samoj sebi objasniti Boga, svemir i još pokoju sličnu.
Radije rješavam križaljke ili sudoku.
|
|
|
12.05.2012., 16:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2010.
|
Vi samo govorite o ljudima, a šta je sa životinjama, jel onda i one imaju dušu; one se razlikuju od nas samo po tome što mi imamo razvijeniji mozak i inteligenciju!?
Kako one razmišljaju ako nemaju jezika, odakle im misli, kako duša sa njima komunicira!?
One su uvijek, u svakom pogledu ispod ljudi, a trebale bi biti ravnopravne, samo se razlikujemo po mozgu...
@Pekara
Taj om shanti o čem pričaš, jel to iz neke religije? Ako je, to ću odjebat odma u startu kao neistinu...
Quote:
Jastučić kaže:
Radije rješavam križaljke ili sudoku.
|
Svaka budala ima svoje veselje. 
|
|
|
12.05.2012., 19:30
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
Darkbound kaže:
Vi samo govorite o ljudima, a šta je sa životinjama, jel onda i one imaju dušu; one se razlikuju od nas samo po tome što mi imamo razvijeniji mozak i inteligenciju!?
Kako one razmišljaju ako nemaju jezika, odakle im misli, kako duša sa njima komunicira!?
One su uvijek, u svakom pogledu ispod ljudi, a trebale bi biti ravnopravne, samo se razlikujemo po mozgu...
|
One su samo na nižem nivou što se toga tiče, mislim po razvoju/evoluciji. Naravo da nekoje vrste životinja imaju svijest.
Kako si ti funkcionirao kao beba? dok nisi znao jezik, naravno da onda nisi imao misli. Ali sve jedno si promatrao svijet kroz bebine oći, dakle svijest je bila tu samo nije obuhvatala tu razinu koju ima sad, dali je to zbog razvijanja mozga koji stvara svijest, ili zbog toga što nije mozak bio u tom stadiju u to vrijeme da primi određenu "količinu" svijesti iz okružujučeg beskonačnog oceana, neću o tome sad. Nešto je uglavnom promatralo kroz te oći, ali to "nešto" nije bilo na toj razini JOŠ da bude samosvijesno u tom tijelu u tom ranom stadiju.
Funkcionirao si čisto ...nagonski? iz osječaja? dakle nisi bio svijestan svojih postupaka u to vrijeme, samo si promatrao svijet. Tako su i životinje, kao što sam rekao prije život je samo kreacija koja doživljava samu sebe, nešto kao ogledalo, istina je ono što se kaže; kada gledaš drugoga doslovno vidiš sam sebe. Nije bitno dali se promatra pripadnik iste vrste ili životinja, sačinjeni ste od istih materijala i ustvari isto biće gleda kroz svačije oći, možda na drugačiji način al u suštini je sve isto i jednako dio svakoga i svačega što postoji.
|
|
|
12.05.2012., 19:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2009.
|
Quote:
Ironrage kaže:
Kako si ti funkcionirao kao beba? dok nisi znao jezik, naravno da onda nisi imao misli.
|
Meni ovo nema baš smisla. Kako znaš da bebe ne razmišljaju u slikama? Sad, da me se krivo ne shvati, ja ovdje ne mislim na neka kompleksnija razmišljanja, to dođe tek kasnije s, kako si i sam rekao, razvojem svijesti. Ali sigurno im glave nisu prazne pa se tek kad nauče jezik odjednom ''popune'' mislima.
|
|
|
12.05.2012., 19:56
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
101 kaže:
Meni ovo nema baš smisla. Kako znaš da bebe ne razmišljaju u slikama? Sad, da me se krivo ne shvati, ja ovdje ne mislim na neka kompleksnija razmišljanja, to dođe tek kasnije s, kako si i sam rekao, razvojem svijesti. Ali sigurno im glave nisu prazne pa se tek kad nauče jezik odjednom ''popune'' mislima.
|
A što su misli? kako bi netko mislio kada ne zna niti jedan jezik? ja ovdje govorim o jako mladim bebama.
Kasnije eventualno čujemo koju riječ i tako polagano počnemo razvijati um pa počnemo misliti neke tamo bezvezne riječi, što se kasnije pretvori u sve kompleksnija razmišljanja kako napredujemo i učimo jezik/govor.
A to u slikama, da moguće, ali nisam ja na to mislio.
|
|
|
12.05.2012., 20:24
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Ironrage kaže:
A što su misli? kako bi netko mislio kada ne zna niti jedan jezik? ja ovdje govorim o jako mladim bebama.
Kasnije eventualno čujemo koju riječ i tako polagano počnemo razvijati um pa počnemo misliti neke tamo bezvezne riječi, što se kasnije pretvori u sve kompleksnija razmišljanja kako napredujemo i učimo jezik/govor.
A to u slikama, da moguće, ali nisam ja na to mislio.
|
Na šta si onda mislio? Jer misli su misli, pod taj pojam spada sve što ti se mota po glavi. A ja mislim da misli postoje bez obzira na neznanje jezika. Samo što su drugačije oblikovane i u toj dobi naravno nisu ni blizu toliko kompleksne koliko u odrasloj dobi.
A i nekako mi se pojavilo pitanje u glavi; ako male bebe nemaju misli (kao što ti tvrdiš), kako onda uče?
|
|
|
12.05.2012., 20:35
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
101 kaže:
Na šta si onda mislio? Jer misli su misli, pod taj pojam spada sve što ti se mota po glavi. A ja mislim da misli postoje bez obzira na neznanje jezika. Samo što su drugačije oblikovane i u toj dobi naravno nisu ni blizu toliko kompleksne koliko u odrasloj dobi.
A i nekako mi se pojavilo pitanje u glavi; ako male bebe nemaju misli (kao što ti tvrdiš), kako onda uče?
|
Ovo boldano: upravo tako. Mislio sam na te misli kakve mi imamo sada. Ti si mislila na "sve ono što nam se mota po glavi" ili točnije rečeno, u umu. Mislio sam na riječi ili unutarnji dialozi koje imamo koji nebi mogli postojati bez da znamo neki jezik. Nisam mislio na "slike" tj. nisam se odmah toga sjetio i to je sad moja greška.
Uče iskustvom, više su u doticaju sa svojim bićem ili onim što se naziva "intuicijom" sa kojom dolaze do intuitivnog znanja o okolini. Uče iz okoline, što je prirodno, životinje su takve. Dakle, osječajima itd. No možda i nisam u pravu.
|
|
|
12.05.2012., 20:44
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Ironrage kaže:
Ovo boldano: upravo tako. Mislio sam na te misli kakve mi imamo sada. Ti si mislila na "sve ono što nam se mota po glavi" ili točnije rečeno, u umu. Mislio sam na riječi ili unutarnji dialozi koje imamo koji nebi mogli postojati bez da znamo neki jezik. Nisam mislio na "slike" tj. nisam se odmah toga sjetio i to je sad moja greška.
|
Aha, dobro onda smo se krivo sporazumjeli 
|
|
|
15.05.2012., 20:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2010.
|
Iron, po tvojim pretpostavkama stvaranja svijeta iz nista u nesto se da zakljucit da je ljepse postati to nesto, jer si tu svjestan sebe i trebao bi imat ego kako bi zivio.Taj ego ti nesto govori, sto nije dobro, a sto jest.Problem je u tome sto covjecanstvo ne zivi po pravilnom idealu srece, vec se vezu za ove neke prolazne stvari.Droga, alkoholizam itd...
Koliko smo spali od starih naroda i obicaja njihovic civilizacija to je cudo...
|
|
|
15.05.2012., 20:31
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
wonderkidd kaže:
Iron, po tvojim pretpostavkama stvaranja svijeta iz nista u nesto se da zakljucit da je ljepse postati to nesto, jer si tu svjestan sebe i trebao bi imat ego kako bi zivio.Taj ego ti nesto govori, sto nije dobro, a sto jest.Problem je u tome sto covjecanstvo ne zivi po pravilnom idealu srece, vec se vezu za ove neke prolazne stvari.Droga, alkoholizam itd...
Koliko smo spali od starih naroda i obicaja njihovic civilizacija to je cudo...
|
predpostavkama?
Ne trebaš postati nešto što si oduvijek bio. Ego je samo iluzija kojom se život poistovjećuje sa onim što nije. S time da je to komplicirana/zajebana iluzija.
I svijet se nije stvorio iz ništa. Ne moguće, možda jedino ako vjeruješ u magiju.
|
|
|
15.05.2012., 21:01
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Ironrage kaže:
predpostavkama?
Ne trebaš postati nešto što si oduvijek bio. Ego je samo iluzija kojom se život poistovjećuje sa onim što nije. S time da je to komplicirana/zajebana iluzija.
I svijet se nije stvorio iz ništa. Ne moguće, možda jedino ako vjeruješ u magiju.
|
Iz jednog oblika u drugi...Kaze se nista zato sto se ne radi o materiji, slozeno je jako...
Jesam li bio svijest?Odakle ti to da jesam, ako jesam ? 
|
|
|
15.05.2012., 22:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2010.
|
Quote:
wonderkidd kaže:
Iz jednog oblika u drugi...Kaze se nista zato sto se ne radi o materiji, slozeno je jako...
|
Već je dokazano da iz ničega može nastati nešto, mislim da sam gleda neki dokumentarac ili video na Youtubeu, vrlo vjerojatno od gospodina Michio Kakua koji je vrhunski fizičar i predobro objašnjava neke stvari.
A šta mislite o tome da je svemir toliko velik (promjer recimo da iznosi googolplex metara, to je broj koji iznosi 10^10^100  ) da se na nekoj udaljenosti skupina materije počne ponavljati, recimo naš čitav sunčev sustav.
Statistički je to vrlo vjerojatno.
Pogledajte video o toj temi!
Strašno kad se malo bolje razmisli o tome... 
|
|
|
16.05.2012., 11:50
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Darkbound kaže:
Već je dokazano da iz ničega može nastati nešto, mislim da sam gleda neki dokumentarac ili video na Youtubeu, vrlo vjerojatno od gospodina Michio Kakua koji je vrhunski fizičar i predobro objašnjava neke stvari.
A šta mislite o tome da je svemir toliko velik (promjer recimo da iznosi googolplex metara, to je broj koji iznosi 10^10^100  ) da se na nekoj udaljenosti skupina materije počne ponavljati, recimo naš čitav sunčev sustav.
Statistički je to vrlo vjerojatno.
Pogledajte video o toj temi!
Strašno kad se malo bolje razmisli o tome... 
|
Za to iz nista u nesto kazu da je eter, a odakle eter ,ako je eter nista kako moze nastati?
Zasto bi se nas suncev sustav poceo ponavljat?
Kaze se da je svemir toliko velik, da je beskrajan. 
|
|
|
17.05.2012., 01:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Vjerojatno mislite na izotropnost svemira i Friedmannove modele 
A to "iz ničega" se nažalost može krivo shvatiti, mislim da je tome nešto slično Hawkingovo zračenje.
Što se filozofiranja tiče, jako puno slobodnog vremena sam proveo razmišljajući i u potrazi za znanjem, a što više učim to sam bliži relativizmu, nesigurnosti i onoj scio me nihil scire...
yebga, ponekad mislim da me to malo syebalo, radije bih da sam gluplji 
Od silnog relativizma utjehu tražim u Oshi i sličnima, baš kao da se meni obraća...ili možda za još koju godinu kada još prodjem malo još kroz život...ali vidim da je to psihološki mehanizam kad sam upoznat s njima, a nažalost mogu i na sebi prepoznati...odite radit u polje il nešto slično 
|
|
|
17.05.2012., 16:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2011.
|
ako Bog postoji oduvijek.. zašto i svemir ne bi postojao oduvijek..? 
|
|
|
17.05.2012., 20:00
|
|
Uvijek kontra!
Registracija: Apr 2009.
|
Quote:
Art With Heart kaže:
ako Bog postoji oduvijek.. zašto i svemir ne bi postojao oduvijek..? 
|
to da Bog postoji je čista vjera, nema veze s svemirom.
|
17.05.2012., 22:19
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
themachine kaže:
Vjerojatno mislite na izotropnost svemira i Friedmannove modele 
A to "iz ničega" se nažalost može krivo shvatiti, mislim da je tome nešto slično Hawkingovo zračenje.
Što se filozofiranja tiče, jako puno slobodnog vremena sam proveo razmišljajući i u potrazi za znanjem, a što više učim to sam bliži relativizmu, nesigurnosti i onoj scio me nihil scire...
yebga, ponekad mislim da me to malo syebalo, radije bih da sam gluplji 
Od silnog relativizma utjehu tražim u Oshi i sličnima, baš kao da se meni obraća...ili možda za još koju godinu kada još prodjem malo još kroz život...ali vidim da je to psihološki mehanizam kad sam upoznat s njima, a nažalost mogu i na sebi prepoznati...odite radit u polje il nešto slično 
|
U ovome zadnjem sto si reko si u pravu.Dosta vise te gluposti covjekove i zanesenosti, vjerovanja, molitva, meditacija i picki materina.
Sve se manifestira kroz misli i covjek sam sebi predstavlja slika prostora, kako ga on osjeca i kako uziva u njemu.Jednom je Gurdijev rekao da su 4. puta do duhovnosti od najnizega prema najvisemu : samanizam, umjetnost, religijski fanatici, i meditanti.Iz svega navedenoga covjek s vremenom sam sebe uvjerava da je to ispravno.U biti ljudi stalno mastaju te su udaljeni od stvarnosti, a pred njima zivot...
|
|
|
21.05.2012., 21:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2012.
|
Quote:
HomoStupidus kaže:
Lijep podrav!
Nov sam na ovom forumu, a ovo je moja prva tema pa se nadam da će biti stanovitog odaziva na istu.
Volio bih vas pitati imate li vremena za sebe. Ne mislim na vrijeme kada idete u šoping, kada na faceu lajkate i dopisujete se, na vrijeme kada gledate televizor.
Ponajprije mislim na mentalnu higijenu. Što je to? Isto kao što se perete da ne smrdite (iako se većina pere da miriši), tako je mentalna higijena važna da u nekim teškim životnim trenucima (smrt bližnjega, prekid veze, petarda Dinamu u Ligi prvaka, državna matura) ostanete čvrsti. I ne samo to, već da sazrijete bez nekih negativnih nuspojava, već da budete zdrava mladica.
Zato, imate li vremena za razmišljanje? Za promišljanje o životu, obitelji, školovanju? Imate li vremena za pokušati razmisliti kako biste pomogli svojoj domovini, kako biste poboljšali svijet? Tu nam se također nameće jedno pitanje - da li su današnji mladići i djevojke (realni) vizionari (ne mislim na utopiste)? Imate li vremena na 5 minuta dnevno slušati kazaljku na satu? Imate li vremena za meditaciju, molitvu, opuštanje? Da li su ta tri pojma in ili out?
Nadam se da ćete svojim postovima obogatiti ovu temu.
Do čitanja.
|
Pa ja bih rekao da imam vremena za sebe ali rijetko razmišljam o nekim stvarima u životu, a i kada razmišljam rasčistim to sam sa sobom dosta brzo. Mislim da je praznina uma (ne ona od gledanja tv-a i sapunica) jednako punina srca, jer kada isključiš um riješiš se svih mentalnih programa koji su ti usađeni kroz život, i počinješ se lakše nositi sa nekim stvarima i sve je nekako jednostavno i lakše živiš život, nažalost danas velika večina ljudi njega umire, i nikada ne žive kao ljudi, nego se stalno bezpotrebno opterećuju nekim stvarima.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:05.
|
|
|
|